En klassiker

Nemlig sunne kokosboller!

20120103-165237.jpg
De utviklet jeg fra min aller første sunne kreasjon for noen år siden – skumkake. Dere kjenner de kanskje igjen fra det første dessertheftet mitt, men denne gangen ble det uten kokos og derfor sjokoladeboller.
Men aller først litt trening!

Gårsdagens økt – ben og skuldre;
Knebøy
Skulderpress
Benpress
Omvendt pecs
Sidehev
Ett-bens strakmark m/hantler
😎

Dagens økt – kardio;
50 min rask gange m/stigning på mølla

Sjokoladeboller

20120103-165059.jpg
Veldig lettvint å lage selve bollene, men det blir alltid med en sjokoladehatt fordi jeg synes det blir mye kliss å rulle de inn med sjokoladetrekk.

Oppskrift
3 eggehvitter
3 ss sukrinmelis
4 gelatinplater
2 ss vann
100g mørk sjokolade

Legg gelatinplater til bløt i litt kaldt vann. Stivpisk eggehvittene luftige og hvite, tilsett sukrinmelis eller annen søtning. Smelt gelatinplatene med en skvett vann og hell i en tynn stråle over i eggehvittene mens vispen går.

20120103-165407.jpg

Form små topper og sett kaldt i ca 20 min.

20120103-165622.jpg
Smelt sjokolade i et varmebad og ha over bollene (strø gjerne kokos over til slutt).

20120103-165752.jpg

Ta et stort jafs og nyt!

46 tanker om “En klassiker

  1. avatarMira

    Disse har jeg laget mange ganger, men de har gått litt i glemmeboka så det er bra du minte meg på dem igjen 🙂 Skal definitivt få laget noen denne uken, nam 😀

  2. avatarKristine Innleggsforfatter

    Lise: det må du gjøre, veldig søtt og enkelt 😀

    Karianne: ja jeg fant ut at jeg måtte ha en visp på Vestlandet og :mrgreen: klem

    Hanne: veldig nom – jeg spiste 8 på rappen og vips så var søtsuget stilt.
    Jeg er støl i gluteus i dag 😎

    Mira: jeg minner dere så gjerne på dem, de er jo så enkle, morsomme og gode 😀

  3. avatarThea

    Jeg har lyst til å prøve disse, men jeg har faktisk aldri brukt gelatinplater før. Jeg forstår at man skal legge de i vann men hva gjør man etter man har hatt de i vann? Du sier smelter med litt vann? mener du da at geltainenplatene skal blandet i vannet? Evt forklar gjerne litt nærmere for en som er nybegynner på geltin. Hihi:)

  4. avatarLinn 96

    heihei,utrolig fin blogg du har! Jeg er fast leser,og uten tvil.Du gir meg utrolige brae tips og motivasjon,og du er kjempe flink selv til det med trening og riktig kosthold. Men jeg lurer på om du kan lage et innlegg om hvordan øvelser man bør gjøre når man skal slanke seg,altså øvelser til ryggen,magen og lår 😀 HADDE BLITT SUPER TAKKNEMELIG OM DU HADDE GJORT DET! 🙂

  5. avatarAndrea

    Hei Kristine 🙂 Prøvde å lage disse å det var superenkelt og godt! Hadde liksom ikke helt trua ettersom jeg alltid mangler enelleranna ingrediens og aldri gidder kjøpe det, men det her var virkelig bra 😀 Lurte forresten på om du vet om det er mulig å lage de med litt tykkere konsistens, feks med knuste bær/nøtter/proteinpulver, eller går det dårlig?

    Hilsen Andrea

  6. avatarKristine Innleggsforfatter

    Thea: først skal de bli bløte i vann et par minutter, deretter smeltes i en kjele med litt vann til det blir en klar og seig væske 🙂

    It’s training: mmhm!

    Lovelyliller: det er kjempegodt, kvalmende søtt liksom 😀

    Linn 96: tusen takk for det! Det er ikke noe som heter slankende styrketrening (der er kosthold det viktigste), men for å stramme opp kroppen anbefaler jeg absolutt styrke. Mine favoritter er knebøy, strakmark, hantelroing, nedtrekk, dips – i det hele tatt trene og styrke hele kroppen 😀

    Andrea: så bra! Det er veldig enkelt ja – lager man det som skumkake slipper man å tenke på å forme små topper attpåtil.
    Ja, absolutt! Et søk på siden min, f.eks ‘mousse’ så får du opp en del forslag;
    http://www.kriweb.no/2010/03/20/mocca-mousse/

  7. avatarMichelle

    høres kjempe deilig ut! men jeg elsker jo alt med kokos! :mrgreen: flink du er på kjøkkenet frøken 😛

  8. avatarKristine

    Er skikkelgi sliten i dag, som medfører både sult og søtsug… Trooor jeg må ta en tur på kjøkkenet og fikse meg en aldri så liten porsjon Fluff ala frøken Weber 😉

  9. avatarChristina

    nam 🙂

    Et spørsmål bare, gelatin plater. Bestiller du de på iherb eller kjøper du de i butikk? Isåfall hvis du kjøper på iherb, har du kunne lagt ut en link til meg? Det hadde vært veldig snilt 😀

    Ha en strålende dag!! Bruker oppskriftene dine mye fra heftet jeg kjøpte før jul!! I love it :))

  10. avatarKristine Innleggsforfatter

    @Michelle: Da er jo kokosboller midt i blinken 😀 Takk for det du!

    @Kristine: Ble det noe fluff? Har mye søtsug for tiden selv, slitsomt.. Godt man har bedre alternativer noen ganger 🙂

    @Christina: Jeg kjøper vanlig gelatin i matbutikk. Tusen takk, koselig å høre 🙂

    @Therese: Kjempegodt! Kanskje det blir flere slike bilder fremover 🙂

    @elise: Så bra! 😀

    @Ingrid/Side2blogg: Se der ja – hyggelig!

  11. avatarKristin

    Hei,

    leser bloggen din hver eneste dag! Har laget masse av oppskriftene dine, men hvordan unngår du magebesvær av Sukrin? Jeg får helt sykt mye luft i magen, og det som verre er… får BALLONG-mage og vondt og.. ja. 😳 Hvordan unngår du det?? … For jeg regner med at du ikke får det, for det er helt jævlig.

  12. avatarKristine Innleggsforfatter

    @Kristin: Huff da, du har nok en sartere mage enn meg. Jeg kan få mageknip, men det er først etter voldsomt store mengder sukrin (og det er ikke så ofte). Om du er sikker på at det er grunnet sukrin (og ikke sukkerfri sjokolade f.eks) så kutt ned på mengden og bruk heller litt stevia som søtning i tillegg 🙂

  13. avatarBente

    Hurra 🙂 disse skal lages :)så flink du er.Og jeg elsker at du kobler god mat og trening.Altfor mange unge jenter slutter å spise for å bli tynne.Har nettopp hatt en lang samtale med en rektor ang miljøet blandt jentene i 8 trinn.Mange dropper å spise, og klager over egen kropp og utseeende.Trist!!

  14. avatarKristine Innleggsforfatter

    @Bente: Håper de faller i smak! 😀
    Huff det er så trist ja.. Jeg ønsker virkelig å vekke en matglede hos folk, om ikke i forhold til matlaging – så i hvert fall når det gjelder å spise og nyte. Vi er hva vi spiser, og vi vil jo ikke være puslete/ingenting 😉

    @Marianne: jeg har aldri prøvd tagatesse, men er ganske sikker på at det går bra 🙂

  15. avatarcamilla

    prøvde å lage disse igår og de ble super gode!! absolutt alle er spist 🙂 helt nydelig med sjoko og kokos!! disse skal lages flere ganger ja 😀 takk for nydelig oppskrift og blogg

  16. avatarRandi

    Hei! Tenkte jeg skulle prøve meg på disse. Men skulle gjerne visst hvor mange kalorier det totalt er i røra? 🙂 Super blogg forresten! Merete som tipset om bloggen på facebook!

  17. avatarKristine Innleggsforfatter

    @Randi: Det er stort sett kun kalorier i sjokoladen, så det er vel ca 550-600 kcal totalt 🙂
    Takk for det!

  18. Tilbaketråkk: Svever på en rosa sky | Trening, bodyfitness og fordommer

  19. Tilbaketråkk: Fluffy skum muffins « caxoline

  20. avatarRebecca

    Hei! Har du et tips til hva annet man kan ha på toppen? Altså en annen sjokoladeglasur eller lignende, for å slippe unna alle kcal 🙂

  21. avatarKristine Innleggsforfatter

    @Rebecca: Ikke som blir like godt nei :mrgreen: Det er kun snakk om 20-25 kcal per kokosbolle med glasur.. men kanskje du kan røre sammen litt kakao, kesam og sukrinmelis?

  22. Tilbaketråkk: Sjokomoussepletter | Trening, bodyfitness og fordommer

  23. Tilbaketråkk: Skiver og sjokoladeboller | Trening, bodyfitness og fordommer

  24. Tilbaketråkk: Sunne kokosboller | blend. by Eli

  25. Tilbaketråkk: Et tilbakeblikk på 2012 – del 1 | Mat til muskler

  26. Tilbaketråkk: Bakt søtpaprika og kokosbollekake | Mat til muskler

  27. Tilbaketråkk: Siljeenoksen » Mat og trening

  28. avatarMarina ds

    Hei. Jeg lurte på om man skal ha på sjokoladen når den er «nysmeltet» ? Det gjør ikke noe at den er såpass varm ❓

  29. avatarKristine Innleggsforfatter

    @Marina ds: Nei, du kan godt vente noen minutter til den er litt mindre varm – så lenge kokosbollene også er satt kjølig i forkant burde det gå fint.

  30. avatarSiri

    Det så utrolig godt ut!
    Men jeg har et spørsmål. Kan jeg bruke Canderel (med stevia) i stedet for Sukrin? Har nemlig en boks i skapet, og aner ikke hva jeg kan bruke det til, annet enn å ha i teen. ^^

  31. avatarKristine Innleggsforfatter

    @Siri: Jeg har aldri prøvd Canderel i bakst, så det tør jeg ikke å svare deg på dessverre 😐 Du må nesten prøve å blande inn litt, deretter smake om det blir bra.

  32. avatarindira

    Wow trudde ikkje det gjekk an å laga sunne kokosboller, dette må eg prøve å lage i dag! Einaste problemet mitt er at eg kun har geleantin pulver. Kan eg bruke det og korleis blir framgangsmåten da? Takk for svar på forhånd!:) Dette er ein blogg eg komme til å følge, masse som skal prøves:)

  33. avatarKristine Innleggsforfatter

    @indira: Jeg har ikke laget disse med gelatinpulver, men jeg tror 1 ts gelatinpulver er 2 gelatinplater. Takk for det! 😀

  34. Tilbaketråkk: Svar på ukens spørsmål - Eirin Kristiansen

  35. Tilbaketråkk: Food wreck - Eirin Kristiansen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *