Sunne havremakroner

Jeg vet at det er Luciadagen og at lussekatter er på agendaen, men jeg synes faktisk ikke de er så gode. Nei, gi meg heller en vanlig rosinbolle.

Eller havremakroner

IMG_4768

125g smør/margarin
80g sukrinmelis
5-6 dråper stevia vanilje
1 ss yaconsirup (kan sløyfes)
250g havregryn
1 egg

Smelt smør/margarin sammen med sukrinmelis, stevia og yaconsirup, bland deretter inn havregryn og til slutt et egg. Elt det godt sammen, lag små topper på et bakepapir og inn i ovnen på 160 grader til de er gylne (12-15 min).

IMG_4763
Om du ønsker kokosmakroner kan du bytte ut havregryn med kokosmasse, ta vekk smøret og legge til 2-3 eggehvitter.

Dagens trening – en kort styrkeøkt på ben og skuldre
Skulderpress
Facepulls
Strakmark
Benspark
Omvendt pecs
Lårcurl på ball
+ 1 time rask gange m/stigning

Et lite mellommåltid etter treningen;
Sjokoladekesam med fryste bananbiter

Blander mager kesam med dette banan- og sjokoladeproteinpulveret, og har fått dilla på fryst banan


Jeg skal egentlig pakke inn julegaver nå, men tar meg selv i å utsette det hele tiden.. liker det ikke, får det ikke til å bli pent – er det ikke helt firkanta så er det jo nærmest umulig mener jeg.

Tipper det bli matlaging istedet.

Ha en fin kveld!

 

30 kommentarer til “Sunne havremakroner

 1. Robin

  trikset med å pakke pent inn ting som ikke er helt firkantet er å pakke det inn som om det var litt større, altså at papiret ikke sitter så stramt rundt gaven.

 2. Karianne

  Sjokoladekesam med fryst banan så superdigg ut! 😀
  Har ‘dilla’ på cc og skyr/kesam med sukrin, kanel og banan om dagen, men tror sjokoladevarianten må testes snart.
  Kan ikke tenke meg annet enn at gavene dine blir seende flotte ut etter innpakning – uansett form. 😉
  Ha en god kveld snuppa! ♥

 3. Michelle

  havremakroner er jo kjempegodt, men etter min smak er kokos makroner den store favoritten (sammen med glasurpyntede pepperkaker) :mrgreen: hehe
  ja, de julegavene tar sin tid. trodde jeg var ferdig 1.des, men så var det jo alle de lille ekstra gavene og tingene, men i dag.. i dag ble jeg ferdig 😛 Deilig!!!
  ha en fantastisk kveld frøken

 4. Emilie

  Finnes det noe alternativ til yaconsirup? Kan man bruke agave/agape (?)

  Når du sier sløyfes, mener du mindre? hehe

  🙂

 5. Malin

  Jeg synes det er utrolig kjekt å pakke inn pakker, med bånd og dill og dall, men hvorfor gjøre det vanskelig når du kan gjøre det enkelt – gaveposer istedenfor gavepapir? 😎

 6. Kristine

  @Viktoria: :mrgreen: Viktigste er at du nyter det du spiser!

  @Robin: Jeg har prøvd, men det ser uansett ut som en liten unge har pakket det inn 🙄

  @lovelyliller.com – GIVEAWAY NÅ: Kanskje jeg bare har vært uheldig med de jeg har spist, litt tørre og kjedelige.. 🙂

  @Karianne: Jeg har også dilla på kesam/cc-blanding med sukrin og kanel, men må variere litt innimellom 🙂
  Jeg tenker som så at det viktigste er det som er inni 😀
  Ha en fin kveld ♥

  @Michelle: Jeg holder en knapp på havremakroner, er altfor glad i smørbakst :mrgreen:
  Deilig da! Da kan førjulstiden nytes uten stress og kø i butikker 🙂

  @Emilie: Med sløyfes mener jeg at du kan droppe det 🙂

  @Bente Karen: Det må du gjøre 😀

  @Malin: Jeg liker å krølle gavebåndet da :mrgreen:
  Ja der sa du noe.. men det er ikke alltid de har store nok gaveposer. Uansett, de blir pakket inn – det er vel det viktigste 😎

 7. Therese

  måtte flire litt da jeg leste kommentaren din om julegaveinnpakking… samme problem her i stua! og øvelse gjør såvisst ikke mester, jo flere pakker jeg pakker inn, dess verre ser de ut! men det er det indre som teller, har jeg hørt 😉

 8. carina

  mmmmmm så godt ut både havremakronene og `ettertreningsmiksen` 😛

  her om dagen var jeg fysen på noe så jeg blandet sjokoladeprotein med kakao,rosiner og søtning-helte over en bananyoghurt mmmmmmm en god blanding det, sjokolade og banan 😳

  ps. bokhvetegrøt smaker noe anderledes,men ikke mye 😉 skal være forsiktig med å si at `grøt er grøt` hehe for det finnnes utallige varianter og smaker hehe (jeg spiser bokhvete fordi magen min brøler og bråker sånn av havregryn enten om det er glutenfri eller vanlig)

 9. Kristine

  @Martine: Da er vi to – jeg liker disse mye bedre enn kokosmakroner i hvert fall 🙂

  @Therese: Haha, jeg vet – tålmodigheten minsker i takt med pakkinga. Det har jeg også hørt, vi forholder oss til det vi 😀

  @Malin: Ja – jeg var helt enig i argumentene hans :mrgreen:

 10. Kristine

  @carina: Sjokolade og banan er veldig godt, og rosiner er godt 😀
  Nei, ettersom jeg har skjønt er ikke grøt bare grøt lenger – uendelige variasjoner der ute!
  Godt du har funnet et alternativ da 🙂

 11. Vilde

  Nam! 😀 Ja takk, begge deler 😉

  Kan jeg spørre om hva du ikke er så glad i med lussekatter? Safranen? Personlig synes jeg lussekatter er det beste jeg kan få 😆

 12. Kristine

  @Christine: Hihi, så bra at det smakte 😀 Bare hyggelig!!

  @Vilde Det pleier jeg å si og 😆
  Nei, du jeg vet egentlig ikke.. Sikkert fordi sist jeg spiste en lussebulle i Sverige så var den veldig tørr og kjedelig.

 13. Eirin

  Havremakronene så herlige ut 😀

  Har et par spørsmål til deg, jeg. For det første; jeg bor hjemme sammen med mamma, pappa og lillesøster, og er den eneste som interesserer seg for trening og kosthold av oss fire. Derfor befinner det seg stort sett alltid godis, is, kaker og andre matvarer jeg helst holder til helgen, i huset. Det gjør at jeg til en hver tid er tvunget til å teste viljestyrken ifra sofaen, noe som naturlig nok ikke alltid er så vellykket 😉 Har du noen tips til hva jeg kan gjøre med dette? Syns det er så teit at noe sånt skal ødelegge for fremgangen min når det i utgangspunktet ikke ville vært noe problem dersom jeg ikke hadde slike ting i hus. Det blir med ett så mye vanskeligere når alt er så lett tilgjengelig.

  OG, jeg kan fortsatt kalles nybegynner når det kommer til styrketrening, og lurer derfor på om det er dumt av meg å kutte ut å trene armene direkte? For det første syns jeg det er helt gørr å trene armer, og for det andre har jeg egentlig ikke plass til det i programmet mitt. Trener en 2-splitt fordelt på overkropp og underkropp, og har 3-4 øvelser på både bryst, rygg og skuldre på overkroppsdagen. Hvis jeg skal legge til armer i tillegg ser jeg for meg at det blir veldig mange øvelser og en veldig lang økt. Jeg har ikke noe spesielt ønske om å bygge armer, det gjør meg absolutt ingenting, men det er ikke et mål jeg har 🙂

 14. Kamilla

  Å, de så gode ut. Jeg har dessverre ikke Stevia Vanilje. Er det noe jeg bruke istedetfor? Vaniljeessense? Pulver? Har også vanilje sirup uten sukker..? 🙂

 15. Treningsglede

  😉 Tusen takk for hefte VOl.2;)) Gleder meg enormt til å sette meg inn i det (er på jobb- og jobber 4 døgn på rappen, så fikk bare åpnet konvolutten og lagt den fint i hylla da jeg var hjemom en tur), wihiii, så i morgen ettermiddag/kveld har jeg tid til å sette meg ned og lese…for så å sprette opp igjen og bake?!?! 😛

  Jeg lurer også på om jeg kan bytte ut stevia vanilla med vaniljeessens?
  Og et siste, sikkert teit, men når du sier cc og kesam,er det vaniljekesam eller bruker du nøytral sammen med cc?
  Ha en super dag- og jeg tror også gavene dine blir flotte 😛 . Hvis ikke finnes d jo pakkeposer- åpne posen, legg gaven nedi, lukk igjen og VOILA- u fix, hihi 😆

 16. Kristine

  @Eirin: Det eneste jeg kan råde deg til er at du spiser nok mat i det daglige, at du holder deg mett og fornøyd – da vil også det verste suget gi seg. Videre mener jeg at det er viktig å kunne unne seg noe ekstra/godt innimellom – kanskje forbeholdt helgene – og ikke unngå det helt. Er det noe man gjør ‘forbudt’ så vil det alltid skape hodebry og dårlig samvittighet istedet for noe man anser som hyggelig.
  Om du ikke liker å trene armer, så synes jeg du kan droppe det – eventuelt ta et par biceps- eller tricepsøvelser de dagene du kjører underkropp.

  @Kamilla: Vaniljeessens funker fint! Oi, vaniljesirup uten sukker?

  @Hanne: Ja :mrgreen:
  Oi tja si det.. en rettetang, treningssko, vaniljefudge, og en stor, lyserosa strikkalue er det jeg kommer på i farta 😀

  @Vilde: Åh – JA TAKK 😆

  @Kristine: Jeg utsatte det jammen i dag og 🙄
  Ha en fin kveld søte

  @Emilie: Ja, det går nok bra 🙂

  @Treningsglede: Så bra da! Håper du lager deg masse godt 😀
  Ja, vaniljeessens går bra. Jeg spiser mager kesam og tilsetter heller vaniljesmak selv.
  Jeg har fortsatt ikke pakket inn gaver, men jeg får vel sette igang snart 😀 Takk for at du har troen, hehe

  @Astrid: Så bra at de kom frem, happy bakin’! 😀

 17. Jane

  Denne Yacon sirupen.. Finnes den på helsekostbutikk?

  Fikk kjempelyst til å lage de havremakronene. Skal i gang med å bake litt i morra 😀

  Sunnere kjeks o.l uten sukker 😀 Nam…

Det er stengt for kommentarer.