Marsipan med en smak av jul

Eller rett og slett pepperkakemarsipankuler.
Disse lagde jeg i fjor, og de smaker som pepperkakedeig – det er helt sant!Det er kort og godt marsipan med en smak av pepperkake og karamell.

Disse er også med i det nye heftet

Om du heller vil ha vanlig marsipan så består dette som dere sikkert vet av eggehvitte, mandelmel og sukrinmelis/stevia.
Det er flere som uttrykker misnøye over utseendet da det nye mandelmelet er blitt så mørkt, for et par år siden brukte jeg det gamle, lyse melet som du kan se under;

For å få til det samme her om dagen brukte jeg finmalte mandler. Det endrer næringsinnholdet en del, men sunt fett er hverken negativt eller dumt å få i seg.

Og litt rød konditorfarge for å få de lyserosa så klart
.
Jeg har en ekstra pose med finmalte mandler som jeg vil gi bort til en av dere – disse sporadiske julegavene mine vet dere.

Finmalte mandler uten skall, 500g

Det blir som forrige gang – en kort (eller lang) hilsen i kommentarfeltet, og jeg trekker en vinner på søndag.

.
Denne helgen blir det litt av hvert av følelser; tung begravelse i dag og glad pepperkakebaking i morgen.

God helg ♥

86 kommentarer til “Marsipan med en smak av jul

 1. Kristina

  Du er så utrolig snill og god med leserene dine Kristine. Du har ett stort og varm hjerte.

  Ønsker deg en utrolig fin og koselig helg og adventstid 🙂

 2. Kristin

  Synes det er utrolig fint at du fortsetter å tenke på andre og holder humøret oppe, selv når du har det tungt med begravelse og alt! Ønsker deg masse lykke til, og håper du og familien din finner trøst i hverandre <3 Også satser vi på at humøret stiger med koselig pepperkakebaking! 🙂

 3. Linn Marie

  Ville bare si at jeg syntes du er utrolig flink, og jeg får utrolig mye motivasjon ved å lese bloggen din. Ikke minst er jeg stor fornøyd med oppskriftene du anbefaler og skriver om :)Stå på videre! Ha en fortreffelig jul og godt nytt år

 4. Line

  Syns du virker som en kjempeflott jente med hodet på riktig plass. Du er en kjempestor inspirasjon for meg. Husk å ta vare på deg selv også i disse dager 🙂

 5. Katrina

  Hiver meg på denne og! Elsker å bake sunt, så dette hadde vært koselig å vinne =) God helg <3

 6. Marianne

  Så spennende med noe nytt 😀 Dette har jeg lyst å prøve meg på 😀
  Ønsker deg en fiiin helg!
  PS; har du noe gode øvelser til triceps?

 7. Kristine

  Etter en dag med mange følelser så var det godt å sette seg under et pledd og lese kommentarene deres. Takk for at dere er så gode ♥

  (Jeg ser at jeg har fått noen spørsmål innimellom, jeg skal prøve å samle alle og svare dere).
  Ha en god helg videre!

 8. Marit S

  ÅååååååH! Har du fått snö på headeren din? :mrgreen: Så utrolig koslig! Nå er det skikkelig julestemning på bloggen din 😛 I love it!! :mrgreen: Ha en kjempefin fredagskveld 😆

 9. Cathrine

  kondolerer masse 🙁

  det er godt at trass i triste ting, har du også fine ting å se fremover til <3 krysser fingrene for at juleønsket mitt går i oppfyllelse.. I need it too! stor klem på deg <3

 10. carina

  *varme klemmer*

  kos deg med pepperkakebaking i morgen 🙂 jeg og sønnen min har nettopp laget en boks fulle med pippifigurer,herr nilson,mummitrollet samt mummipappa..pluss noen store grisefigurer hehe kan jo gjette hvem han ville ha :mrgreen:

 11. Ingvild

  Begravelser er så triste og vakre på samme tid! Jeg er sikker på at det blir en fin og minnerik stund for deg og dine. <3

  Håper du får en flott helg med ordentlig julestemning! Det blir det nok med julebaksten i morgen. For julestemning, DÉT har du sagt du skal få i år, og det har nemlig jeg også planer om! 😉

 12. Christel

  Tror jeg skal prøve meg på pepperkakemarsipankuler før jul. =) Flytter straks i nytt hus med nytt kjøkken, så endelig skal jeg få plass til å kokkelere skikkelig!
  God helg til deg og Todd =)

 13. Mariell

  Å, lenge siden jeg har lagd «pepperkakedeig-kulene». Har heller ikke prøvd det nye finmalte mandelmelet til funksjonellmat. Må prøves – og hvilken bedre anledning finnes det?! ;o) Ønsker deg god helg Kristine! God klem 🙂

 14. merete

  så snill du er 🙂 vil jo gjerne vinne denne, slik at jeg kan bake deilige marsipan kuler sann som deg!! 🙂 🙂

 15. Mari

  Naam, disse så gode ut!
  Har selv planer om å få bakt litt julebakst som er noe sunnere enn de vanlige slagene i år, og deriblant marsipan 🙂 visste ikke før nå at det var så enkelt å lage! Gleder meg til å smake på resulatet.
  Håper begravelsen går bra, selv om det sikkert blir veldig tungt.
  Stor klem

 16. Malin

  Håper dagen i går gikk fint, selv om det aldri er enkelt å si hade til en man er glad i <3

  Nå ser jeg snøen på bloggen din *julestemning*

 17. Anonym

  Så snill du er! 🙂 Håper du koser deg masse med pepperkakebakingen i dag:smile: Fortsatt god adventstid!

 18. Mia

  Åh, sånne kuler har jeg og lyst å lage:) pleier vanligvis å male mitt eget mandelmel, så hadde vært gøy å prøve ordentlig mandelmel (sparer en del tid på det)!
  Håper du får en fin helg:) Alltid trist med begravelser, men godt å få tatt et ordentlig farvel.

 19. Siv

  Kjøpte det første heftet ditt i fjor og lagde den sunne marsipanen! Kjempegod, så den falt i smak hos hele familien 😉
  Nå gleder jeg meg til å lage pepperkakevarianten, den ser fantastisk godt ut! Hvertfall for en «deigmoms» som meg :mrgreen:

  Ha en fortsatt fin adventstid, Kristine og Todd!

 20. Annette Helene

  Så utrolig snill du er med leserne dine Kristine DU skal vite at vi setter så stor pris på deg:) Du er et kjempe godt forbilde og ikke minst en kjempe god motivasjon 🙂 Jeg er så glad jeg kom innom bloggen din og endelig fikk øyene opp for hvor viktig riktig trening og kosthold er:)
  Håper helgen din er strålende, og at du får en herlig juletid!
  Stor klem fra Annette 🙂

 21. Viktoria

  Begravelser er alltid utrolig tunge, men virker som du finner positivt ting i din hverdag som du holder fast ved. Du er sterk, Kristine <3 Håper alt går bra, så bra som det er mulighet for!

  Tusen takk for at du er så snill mot oss, håper vi klarer å gjengjelde det samme tilbake, fordi du er virkelig super! *varme klemmer* <3

 22. Eline Larssen

  Du er så utrolig flink og kreativ med matlagingen Kristine! Beundrer deg til tusen. Har null matlyst og inspirasjon om dagen, så det går litt tregt med maten(noe som er veldig uheldig da jeg har slitt med spiseforstyrrelser en stund og ligger liksom å vipper litt på kanten fra å spise og ikke spise nok mat). Skulle ønske jeg hadde motet til å lage like mye god og sunn mat som deg 🙂
  Klem

 23. Camilla

  Jeg sender deg en varm 3 søndag i adventsklem! Her går det i eksamenslesing og kjedelig helsepolitikk, men jeg får vel overleve. Hils Todd da, han er så søt her han ligger nede til høyre på skjermbildet mitt! Så søt 😀

  Klem Camilla

Det er stengt for kommentarer.