Når en pepperkakebaker

..baker sunne pepperkaker

Dette er en oppskrift på de første sunne pepperkakene jeg bakte for over ett år siden, som jeg synes ble veldig gode. De er i tillegg med i det nye dessertheftet – som er like rundt hjørnet.
Jeg klarte ikke å få de helt tynne og sprø i og med at jeg ikke jobber med en normal deig, men det gjør ikke meg så mye i og med at jeg liker tjukke, myke pepperkaker best – jeg er vel ikke den eneste? ;-)

Oppskrift:

50g smør
40g mandelmel
30g bakepro/proteinpulver
1 ss Yaconsirup
2 ss sukrin
4 ss sukrinmelis
1 eggehvitte
1/2 ts bakepulver
Krydder: kanel, kardemomme, ingefær, nellik

Bland alt det tørre i en bolle og sett til side. Pisk romtemperert smør, yaconsirup og sukrin/sukrinmelis i en egen bolle, ha deretter i en eggehvitte og pisk videre. Tilsett det tørre og bland godt, settes kjølig en stund slik at mandelmelet ‘eser’ litt.
Deigen blir ganske klissete, jeg valgte å bre den utover et bakepapir med en slikkepott – og trykket heller ut figurer like etter steketiden.
Inn i ovnen på 180 grader i ca 8 min.Mine ble ganske tykke som du ser, jeg liker de best slik. Om du ønsker de tynnere foreslår jeg at du tilsetter mer tørrvare slik at den blir mindre klissete og du får smurt den enda tynnere på bakepapiret i forkant.

Jeg fikk 8 pepperkaker (3 store hjerter og 5 mindre blomster), og innhold pr stk ble ca:
Kcal: 80
Protein: 5,5 g
Karb: 0,7 g
Fett: 5,8 g

15 kommentarer til “Når en pepperkakebaker

 1. Michelle

  Fantastisk innlegg!!! Elsket overskriften :mrgreen: Tykke & myke pepperkaker er best, helst nystekte 😛 Men alle med en hver smak 😉

 2. Emilie

  Finnes det et godt (sunt) alternativ for 1 Yaconsirup?
  Det jeg mangler, og vil gjerne teste disse ut 🙂

 3. Kristine

  @Michelle: Takk for det! Godt å høre at det er flere av oss :mrgreen:

  @Merethe: Det må du gjøre, håper de faller i smak 😀

  @Liv-Tone: Kan godt være du får de sprøere (om du vil) ved å steke litt lengre. Ha en fortsatt fin dag du og! 😀

  @Emilie: Det skal helst være en slags sirup; yaconsirup/agave/honning. Du kan jo alltids prøve uten? Det er i hovedsak pga smaken, så det går nok fint 🙂

  @Mira: Håper du liker de! 😀

  @Mia: De er veldig gode! Ja, er det ikke hyggelig? 😀 Men nå snør det som f… på ordentlig her og.. sukk.

 4. Kristine

  @Eirin: Oh yes 😉

  @Rune: Jeg målte ikke opp dessverre.. det er enklest å smake seg til, bruker mest kanel og kardemomme og litt mindre av de andre.

  @Anonym: Det må du gjøre 🙂

 5. Jennifer

  Kan berätta att jag fick ut 35 st spröda och tunna pepparkakor på din oppskrift! 🙂 Freestylade lite eftersom jag inte hade något smör hemma utan tog kesella istället och uteslöt sirapen. Sedan tillsatte jag lite fiberhusk för att få en mer lättarbetad konsistens. Blev perfekta! Tack, så underbart goda!

  Tips för att göra dem tunna: lägg plastfolie över degen och kavla ut, man kunde göra hur tunna som helst…men man ska helst kunna lyfta figurerna utan att de går sönder, haha 🙂

 6. Kristine

  @Jennifer: Oi, men så bra da! Og bra at du tilpasset de slik du ville selv 🙂
  Takk for tipset – bruker å gjøre det når jeg har laget kanelboller.

Det er stengt for kommentarer.