Styrketrening gir en bedre holdning

Trekk pusten godt inn – opp med hodet, rett i ryggen, skuldrene tilbake.
Føles bedre?
Hadde du gjort dette foran speilet hadde du også sett hvordan kroppen endrer seg fra lut og fremoverlent, til sprekere og selvsikker.
Slenger du på et smil i tillegg så kan jeg garantere at det gjør noe positivt med deg – om ikke annet av inntrykket andre får av deg.
Happy people are the prettiest.

For at dette med kroppsholdning skal endre seg permanent og etter hvert bli naturlig så er styrketrening helt essensielt. Jeg trodde selv at jeg hadde en grei holdning etter flere år med ballett, men det var visst kun når jeg danset. Ellers i hverdagen så sank jeg ofte sammen – både på grunn av et usikkert kroppsbilde, men også fordi jeg ikke var bevisst hvor godt kroppen hadde av en sterk ryggrad og muskelmasse. Jeg ville ofte gjemme meg bort og prøve å gjøre meg mindre, men jeg klarte ikke å se hvor motsatt den effekten faktisk ble.

Her kan du se hvordan jeg så ut som 18-åring – og nå 11 år senere.

Selv om 4 år med styrketrening har utgjort den største forskjellen så kan jeg se at den hadde vært desto mindre om jeg hadde stått på samme måte da som nå (og hatt mindre bikinitruse).
Nå ser jeg en mer selvsikker Kristine, ikke redd for å løfte skuldrene og posere – og ikke redd for å smile. Mye ligger i erfaringer, opplevelser og det å bli eldre – men jeg tror helt ærlig at jeg ikke hadde kommet dit uten styrketrening.

Hvordan oppnå det? Mine favorittøvelser på rygg og skuldre;

Kabelroing
En-arms hantelroing
Nedtrekk bredt grep
Sidehev (kabel el. hantler)
Skulderpress
Omvendt pecs

Ellers er det selvfølgelig som de fleste av dere vet viktig med baseøvelser som knebøy og strakmark. Selv om dette hovedsakelig er beinøvelser vil hele kroppen og coremuskulaturen være involvert. Det er ofte enklere å øke vektene på slike øvelser, og det gir videre økt styrke og mestringsfølelse.

Skyt brystet frem – vær stolte av dere selv!

23 kommentarer til “Styrketrening gir en bedre holdning

 1. therese

  Blir ikke sakt ofte nok altså, men du er et helt fantastisk forbilde! Verden trenger flere av deg 😉 er såå glad for at jeg snublet over bloggen din i fjor, innom hver dag ever since!

 2. Kristine

  Det er hvertfall ingen tvil om at styrketrening er bra for kroppsholdningen! Som alltid ser du strålede ut 🙂 Hihi, skal si bikinitrusetrenden har endret seg med årene 😆

 3. Mari

  Jeg har akkurat begynt med styrketrening jeg også. Håper det blir forandringer. Har også alltid jogget på mølle. vil det virkelig hjelpe å bare gå fort også? Hvorfor er det effektivt?:)

  Klem til deg

 4. Malin

  That`s right girlfriend!!! *snap snap* :mrgreen:

  Jeg er miljøskada av all jobbing foran pc, men jeg prøver så godt jeg kan å rette meg opp. Når jeg husker det 😎

 5. Linn Jeanette

  hei søta 😉 kondolerer sååå utrolig mye <3 utrolig trist å høre.. håper det går så bra som det kan gå med deg 🙂 wow!!for en utrolig stor forskjell på deg!! ser ut som ett helt annet menneske:) kjenner meg utrolig godt igjen på hvordan beskrivelsen av den "gamle kristine"… har vært der selv( er der litt enda) og jobber med saken 😉 styrke trening er alfa omega og det å være stolt av seg selv har mye å si på holdningen 😉 selvtilliten min kommer seg mer og mer etterhvert som jeg trener med og på det fysisk og psykisk 🙂 veldig fint innlegg kristine (som alltid ) 🙂 og du ser fantastisk ut som alltid 🙂 klem

 6. Jessica

  Håller med dig, styrketräning ger en bättre hållning, bättre självförtroende och en bättre inställning till allt. Lycka är att få träna 🙂 Ha en skön helg !

 7. Mjuuugly

  Fine, fine Kristine. Du er vakker og du er et sunt forbilde. Takk for at vi har slike som deg! God helg 🙂

  Forresten, hadde du dagbok på iform før? Jeg husker ei jeg fulgte der som liknet på deg,men det er så lenge siden nå at jeg ikke husker om det var deg, jeg syns i hvertfall hun var så flink!! 🙂

 8. Kristine

  @therese: Herregud, tusen takk 😳 Jeg blir helt overveldet av de gode ordene deres, fine jentene.

  @glenn:): Jo takk for det, alder er bare et tall 😀

  @Michelle: Rygg er så viktig! Rygg og skuldre for min del 😀

  @Kristine: Ingen tvil om det nei! Haha, jeg vet – og godt er det 😆

  @it’s training: Takk! 😀 Ja absolutt!

  @Therese: Håper det ble en bra styrkeøkt på deg 😉

  @Kristina: Takk for det! Holdning er utrolig viktig, både fysisk og psykisk egentlig 🙂

  @Mari: Det spørs litt hva du mener med hjelpe? Det hjelper meg i den forstand at jeg gjør det kontinuerlig fordi det er den kardioformen som passer meg best, at jeg føler meg sprekere, at jeg holder formen ved like, og det hjelper ofte for å klarne tankene. Om du synes jogging er gøy så gjør du heller det 🙂
  Klem tilbake

  @lovelyliller.com: Det er ikke alt som hjelper på holdningen nei :mrgreen:

  @Malin: «Don’t we know it girl» :mrgreen:
  Kontorrotta som jeg er så siger jeg også ned i løpet av dagen, men jeg har blitt flinkere til å rette meg opp oftere 😀

  @Linn Jeanette: Tusen takk for det ♥
  Klart, jeg jobber fortsatt med kroppsbildet og usikkerheten min – men jeg har kommet så utrolig langt på den veien i løpet av disse 11 årene.
  Det er bare å fortsette å tro på, og vite hvor fantastiske vi er på hver vår måte 🙂 Stor klem

  @elise: Tusen takk! 😳

  @Jessica: Absolut! God helg till dig tjejen, kram

  @Mjuuugly: Tusen takk fine deg!
  Ja, kanskje det var meg? Det var (er) jo mange flotte og spreke jenter på iform, men jeg logget der en periode i 2007/2008.
  Håper du får en fin helg og!

 9. Linn Jeanette

  godt å vite at det er flere i den båten! 😉 stå på snuppa 😉 uansett,så er du fantastisk i våre øyne 😉 ja vi får fortsette med det 😉 prøver så godt jeg kan 😉

 10. Ch4iw5in3

  Whaaat.. Er du 29 år? Ikke at det er noe galt altså, tvert imot, men jeg forestilte meg at du var en del yngre 😀 Du ser jo kjempeflott ut!

 11. Pia

  Du er et utrolig bra forbilde, hvertfall for meg! Bloggen din blir lest hver dag og håper stadig vekk jeg har en kropp som din. Har du noen tips til en ganske normalt trent jente som gjerne skulle hatt mye synligere muskler? 🙂

 12. Karine

  Wo, hvem sier at muskler ikke er sexy på ei dame? Du er utrolig lekker ut og veldig sunn! Selv har jeg begynt med styrke nå, ikke for å bygge men som supplemang til kickboxingen, og sturke trening er gøy! Og ikke minst blir det ekstra gøy når resultatene synes!

 13. Kristine

  @Pia: Tusen takk! 😀
  For at musklene skal bli mer synlig så må man ha en kombinasjon av styrketrening og lavere kaloriinntak – kanskje ikke helt riktig tidsperiode for det nå før jul :mrgreen:

  @Karine: Oi, takk for det! Styrketrening er absolutt gøy, jeg trener heller ikke for å bygge – kun vedlikehold og pur glede 😀

Det er stengt for kommentarer.