Banansplittmuffins

I dag ble det treningsfri, med to styrkeøkter og fire kardioøkter siden mandag så sier jeg meg fornøyd. Det blir mest antagelig en styrkeøkt i morgen, og i dag skal jeg «kose» meg med litt husarbeid før sofa og god mat inntas.

Like etter jobb bakte jeg muffins, nå har jeg tenkt så lenge på denne idéen at jeg bare måtte sette den ut til livs.
De er veldig enkle å lage, men jeg tenkte å ta det litt trinn for trinn for en gang skyld.

Banansplittmuffins

Oppskrift:
2 egg
2 ss kesam/skyr
30g kokosmel
10g bakepro
10g proteinpulver (melkesjokolade)
1 toppet ss kakao
noen dråper Stevia Vanilla Cream (evt vaniljeessens)
en klype salt

Skill eggene i to separate boller, pisk plommene sammen med kesam/skyr. Tilsett deretter tørrvarene – pisk sammen til en seig røre. Stivpisk eggehvittene til de er helt hvite, tilsett sukrinmelis og Stevia/vaniljeessens og vend eggehvittene inn i sjokoladerøra.

Jeg hadde fryste bananbiter liggende, men anbefaler at du bruker vanlig romtempererte. Fryste ting avgir som du kanskje vet (og som jeg glemte) en del væske – derfor ble mine muffins i overkant saftige og porøse.
Fyll litt røre i muffinsformer, deretter en bananbit før du topper de med røre igjen. Stek på 180 grader i 12-15 min.

Dette var glasuren min – ostekrem


Raspet sukkerfri sjokolade over til slutt og tok et dypdykk inni;

Nam!

Ha en deilig fredag videre!

 

18 tanker om “Banansplittmuffins

  1. avatarMinda

    Nam! Må få kjøpt kokosmel imorgen, så skal jeg servere disse til venninner på kvelden 😛
    Riktig god helg, Kristine!!

  2. avatarJulie

    Hei!
    Har et spørsmål ang baking, siden du er så dreven 🙂

    Vet du hva som kan være årsaken til at en deig ikke blir gjennomstekt. Lagde noen muffins i dag med kokos – og peaøttmel, men de ble helt myke inni selvom jeg stekte de i over en time 🙁
    Kan det være jeg hadde for mye vann/fuktighet i de?
    Hadde blitt glad hvis du har noen innspill!

    ha en finfin helg 🙂

  3. avatarMartine

    Det så kjempe godt ut! Tror jeg skal prøve meg på gulrotkakemuffins når tiden strekker til. 😀
    Og Todd er like søt som alltid 🙂

  4. avatarKristine Innleggsforfatter

    @Minda: Det går sikkert fint med mandelmel også (om du har det da). Håper de faller i smak, god helg til deg og! 😀

    @Karianne: De var kjempegode! Ble tre stykker på rappen før middag :mrgreen:
    I like måte, god helg ♥

    @Julie: Ja, tilsetter du (for mye) vann så vil de neppe blir gjennomstekt. Bakeverk må ha noe fett og bindemiddel 🙂
    Finfin helg til deg og!

    @Martine: Det er også godt – det meste med ostekremglasur er godt 😳
    Aw, takk!

  5. avatarKristine Innleggsforfatter

    @Michelle: Jeg skal innrømme at bananbakst ikke er favoritten, men bananbit inni var utrolig godt 🙂

    @Cathrine: Det skulle jeg så gjerne ha gjort! :mrgreen:

    @Mia: Tihi, takk! God helg til deg og 😀

    @Signe: Takk for det, og god helg! 🙂

    @lovelyliller.com: De var veldig gode, spesielt glasuren 😆

  6. avatarBenedicte

    Hei Kristine!! Jeg blir alltid så glad og inspirert hver gang jeg titter innom bloggen din:-) Og matkreativiteten din vil ingen ende ta!! LIKERLIKER! Du ser/ er superflott!!!<3

  7. avatarKristine Innleggsforfatter

    @Maria: I Sverige 🙂

    @Thea: Brukte ikke noe i selve røren, den ble søt nok med stevia og banan synes jeg. I glasuren må man nesten smake seg til ettersom hvor mye philadelphiaost man bruker.

    @Kristine: Alle sammen hoppet villige inn i min munn gitt – men jeg skulle gjerne ha delt 😀
    God helg søta!

    @Benedicte: Så koselig!! Tusen takk, håper du får en fin helg ♥

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *