Løft deg selv opp uten å dra andre ned

Man prøver og feiler, tar valg og lykkes. Alt man velger å gjøre kommer an på hvem man er. Noen tør å tenke utenfor boksen, noen vet ikke at man faktisk kan, mens andre ikke vil eller har behov for det.

Det er viktig å være ydmyk, og da mener jeg i den forstand at man lar sin indre bedreviter vike og videre forstå og respektere at det er like mange veier å gå som meninger der ute. Jeg vet jeg har skrevet det flere ganger før, men den veien som er riktig er den du velger ut ifra hva som er best for deg – ikke hva ‘alle andre’ mener er best.

Du finner omsider det riktige for deg – og så kommer dette som mange glemmer; selv om du er fornøyd med valgene tatt i livet ditt, så trenger du ikke å løfte de frem ved å snakke nedsettende om andre. Ikke bare er det unødvendig, jeg synes det er utrolig sneversynt.
Jeg kommer stadig over folk som skriver om hvordan de spiser, trener og generelt lever et lykkelig liv samtidig som de omtaler alt utenom som feil, spesielt eller ekstremt.

Kan du ikke si hvor glad du er i frokost uten å si noe negativt om periodisk faste

Kan du ikke spise hver tredje time uten å påstå at man mister forbrenningen hvis ikke

Kan du ikke trene for å holde deg i form uten å omtale andre mål som f.eks en konkurranse som ekstremt

Kan du ikke vektlegge en god helse og samtidig forstå at ikke alle er like heldige

Kan du ikke skrive om din balanse her i livet og omfavne at andre har funnet en helt annen som er riktig for dem

Mangfold – hva hadde vi vært uten

44 kommentarer til “Løft deg selv opp uten å dra andre ned

 1. Kristine

  @Hanne: Ja.. det må jo være litt slitsomt å hele tiden fokusere på det og – tenker jeg da

  @Christine R.: Hør hør kan jeg gå med på :mrgreen:

  @Åshild: Og takk til deg!

  @Julie: Takk 😀

  @Sophie: Det gjelder stort sett alt ja. Selvskryt høres så mye bedre ut når man ikke tar med noe negativt om andre – hvorfor skal man om man er så sikker på sine valg

  @Kristine: Åh! *neie pent*

  @Lise: Godt å høre!

 2. Mira

  Enig! Veldig apropo lavkarbo-debatten som går nå, jeg syns så mange av de som fastholder ved Statens ernæringsråd ikke kan snakke positivt om det uten å samtidig bli mer og mer kreativ argumenter mot lavkarbo, det er egoistisk, lite sosialt, uhøflig osv. Vi er alle forskjellige 😀

 3. Kristine

  @Mira: Helt enig, det er veldig mye skrevet om kosthold, lavkarbo og diverse dietter – og det er ikke ofte de klarer å skrive om én ting uten å hente frem noe negativt om noe annet. Når det er sagt så synes jeg det går begge veier, mange påståelige individer på begge sider 🙂

 4. Treningsglede

  Helt sant 🙂 . Hadde vi alle bare klart det…! Men jeg er for å alltid jobbe mot det bedre (med en selv alltså). Ha en super helg Kristine- og så håper jeg at du er på bedringens vei! Og gratulerer med en mann som tar vare på deg- og som du kan ta vare på;) Nyforelskelse er fantastisk 😛 ! Nyt!

 5. Minda

  Reflekterte og kloke ord, Kristine! 🙂
  Alt handler om å finne en balanse her i livet som er rett for en selv. Og med en porsjon ydmykhet og respekt for at andre velger annerledes kommer man langt!

 6. Mia

  Åh, du er så flink å sette ord på ting! Jeg er veldig enig med kommentaren over her angående kostholdsdikusjonen som flommer nå, der begge parter er fast bestemt på at kun deres vei er riktig (selv om absolutt ingen kan vite hva som er riktig, annet enn hva som er riktig for en selv. Både når det gjelder kotshold og alt annet).
  Hurra for mangfold, med lavkarbo og høykarbo, periodisk faste og frokost, styrketrening og kondistrening – og alle andre forskjellene som finnes i oss mennesker:)

 7. Anonym

  Satt igjen smilende etter jeg leste dette innlegget! Jeg føler meg alltid dum som ønsker å holde meg i form, men ikke spiser riktig mat – eller til riktig tid, og trener slik som kostholdsbloggere gjør, det drar meg alltid ned! Så dette var inspirerende, og givende å lese. Nå skal jeg trene rumpa av meg resten av uka, men samtidig kose meg med godteri og pizza på lørdag! Tusen takk! 😀

 8. Silja

  Tusen takk for påminnelsen! Et enkelt budskap som du får veldig godt frem med få ord; rett og slett veldig bra skrevet!! Jeg tror vi alle kan gå i oss selv og feie litt forran egen dør… 🙂

 9. Vibeke

  Du har mange fine og kloke tanker om ting, og er utrolig flink til å skrive og å sette ord på det! Blir så glad av å lese bloggen din:-)

 10. Hege

  Hærli!! Du får sagt d du skjønne frøken! Nesten så jeg må printe det ut og vise det til alle som på død&liv hele tiden skal kommentere(i negativt tonefall) at jeg har blitt mer markert etter jeg begynte med styrketrening 3xuka…Jeg blir så lei!! Gash, jeg bestemmer – det er min kropp!! Tihi, ha en finfin kveld:-)

 11. Anniken

  Kloke ord, Kristine.

  Jeg syns samfunnet vårt er blitt så …ytterliggående…og uten filter..
  Det har vel alltid ligget til menneskets natur å ytre sin mening, men med internett og alle blogger og forum og kommentarfelt har vi fått så kort vei fra tanken til at den når tusener av mennesker…ja kanskje millioner ➡
  Jeg tenker ofte at det er mye mange ville latt være å ytre seg om om de skulle fremføre det ansikt til ansikt med horden av de som kanskje leser det de skriver… 🙄
  Hadde vært morsomt å vite hvor vi er i så måte, om 50 – 100 år… Eller kanskje ikke ❓

  Gratulerer med Kjærligheten forresten :mrgreen: Det er deg så vel unt! Og god bedring i kroppen! 😀

 12. ingvild

  Kjempeenig! Sånn som de lavkarbofolkene krangler med lavkaloriherskaren. De bare snakker stygt om hverandre fremfor å fremme det de står for, og være flinkere til å si at «dette virker for meg, vi er alle forskjellige».
  Man må jo bare prøve å feile til man finner sin egen mix.Viktigere å prøve å inspirere enn å prakke på andre. Det er nok derfor vi liker bloggen din så godt! 🙂

 13. MarenParen

  Du må ha et vakkert sinn du, Kristine:) Så reflektert og ærlig. Jeg er 100% enig, men skal ærlig innrømme at jeg ikke alltid er like flink til å holde negative meninger for meg selv når jeg er frustrert.. Men da har jeg hvertfall noe å strekke meg etter og jobbe for. Du er inspirerende!
  Gratulerer forresten med kjærligheten, så herlig å sveve på en sky i nyforelskelses rus:D All lykke!

 14. Linda M Winberg

  Kloke ord 🙂 Alle er forskjellige, noen trives best slik og andre på en annen måte. Og det må vi respektere:=) Kos deg videre med kjærligheten, og god bedring. Håper du blir bedre snart. Ha en herlig dag 🙂

 15. Kristine

  @Treningsglede: Jeg har jobbet litt med den tankegangen selv, og nå er det helt utenkelig å skulle skrive noe negativt om hva andre folk velger – det er jo helt irrelevant for meg 🙂
  Tusen takk, jeg nyter det ♥

  @Stine Marie:
  @Anonym:
  @Ida:
  @lovelyliller.com:
  @Minda:
  @it’s training:
  TUSEN TAKK, dere er så fine!

  @Silje Silje: Det er jeg veldig glad for og, det er bortkastet tid og energi 🙂

  @Mia: Helt enig!! 😀

  @Eirin: Tusen takk!

  @Anonym: Det høres ut som en fin plan :mrgreen: God helg!

  @Tina: Takk for det! 🙂

  @Linda – Mitt liv og helse: Tusen takk 😳

 16. Kristine

  @Silja: Takk for det! Ja, jeg tror det er veldig viktig – la folk gjøre som de vil uten at de skal bli usikre eller føle at noe er feil når det føles riktig 🙂

  @Vibeke: Så hyggelig, takk 😀

  @Hege: Så flott at du har blitt det da! Bare nyt fremgangen og kos deg med styrketrening 😉

  @Anniken: Eller kanskje ikke ja 😉 Men jeg er enig, det er så mye lettere å ytre meningene sine nå – og man tenker kanskje ikke over hvor mange man treffer eller påvirker når man kommer med bastante holdninger.
  Tusen takk ♥ 😀 Håper du får en fin helg!

  @ingvild: Det er helt håpløst å krangle om hva folk foretrekker å trene, spise, leve.. Vi blir aldri enige nettopp fordi vi ikke er like!
  Hyggelig å høre, tusen takk 🙂

  @Ingeborg Senneset: Takk!

  @MarenParen: Åh takk 😳
  Det er helt fantastisk ja ♥ Takk, og god helg!

  @Linda M Winberg: Respekt er nok nøkkelordet her ja 🙂 Tusen takk, ha en fin helg!

  @Linda: Oi, takk! Hvor, hva?

 17. Anonym

  Så sant, så sant 🙂 Finne en balanse som man trives med selv uten å skulle bli påprakket hverken lavkarb, høykarb, PSMF, PF.. blir ganske svett av å lese alle som er imot og for ditt og datt. Alt til sin tid ut i fra hvilket mål man har og hva slags liv man lever/ønsker å leve. Selv syns jeg det er veldig spennende å teste ut alt som blir sagt innen kosthold, og forkaster det jeg ikke syns fungerer.
  PS1: i helgen er jeg også en crazy catlady 😉 Låner en skjønn pus 🙂
  God helg! 🙂

 18. Sporty

  Du traff jammen hodet på spikeren der med dette innlegget ditt!

  Skulle ha skrevet dette opp og ha hengt det opp på oppslagstavlen min- slik at jeg ble minnet på dette hver dag.

  Velskrevet og kloke ord! 😀

 19. Kristine

  @Linda: Så koselig – takk!

  @Marianne Aas Krog: Helt enig, det kan jo endre seg stadig vekk alt ettersom hva man gjør og hvor man er i livet. Noen ganger vil man spise mer av det, eller mindre av noe annet – sånn er i hvert fall jeg. Her går det både i sunt, mindre sunt, sukkerfritt, fullt av sukker, frokost osv. Det er bare at jeg stort sett følger det som passer meg best – på hverdagene 😉
  Håper du koste deg som crazy catlady ♥

  @Sporty: 😀 Så bra, tusen takk!

  @tjukkebollefeita: Takk! 😀

Det er stengt for kommentarer.