Gamle klassikere

Jeg husker godt reaksjonene jeg fikk da jeg begynte å snakke varmt om denne spesielle komboen, men nå er det ikke like skummelt – og alle som har prøvd banan og annen frukt i middagen elsker det.

Kyllingwok med karri og banan


Kylling (svin er også godt)

Vårløk/purre
Paprika

Banan (en moden)
Karri
Red curry paste

Disse under er valgfritt å ha med, men anbefales på det varmeste
Kokosmelk
Cashewnøtter


Og når jeg først er inne på gamle klassikere;
Kesamkake

Mandelbunn:
40 g mandelmel
20 g mykt smør
Sukrinmelis (smak til selv hvor søt du vil ha den)
en klype salt

Kna det sammen til en deig og bre ut i en kakeform, settes kaldt.

Kesamkrem
250g mager kesam
3 gelatinplater
Sukrinmelis
Stevia Vanilla Cream (eller vaniljeessens)
2-3 ss ublandet fun light – valgfri smak

Legg gelatinplatene i bløt i kaldt vann. Pisk kesam med litt sukrinmelis og noen dråper Stevia, smak til hvor søtt du ønsker det. Varm saften og smelt gelatinplantene oppi, hell deretter i tynn stråle i kesamblandingen mens vispen går. Hell over mandelbunnen og sett kaken kaldt til kesamkremen har stivnet noe.

Hele kaken inneholder ca 380 kcal

Og så kan du pynte med det hjertet (magen) måtte ønske, alt fra gelé til forskjellige frukter og bær

.
For en nydelig dag det er forresten – håper dere nyter det fine høstværet!

16 kommentarer til “Gamle klassikere

 1. Kristine

  @lovelyliller.com: Ja, et par ganger i Sverige 😎 men jeg synes allikevel det er bedre i wok, er nemlig altfor glad i masse ost på pizza (synes ikke det er helt forenelig med banan)

 2. Hanne

  Banan i wok må prøves! Vi elsker å teste ut nye spennende retter 😉 Liker godt bloggen din, og har lest den, den siste uka, kommer til å fortsette med det. Har begynt å trene litt mer styrke etter jeg begynte å lese bloggen din, så kan jeg kanskje utfordre kjæresten i armbakk snart :mrgreen:
  Håper du kommer deg snart og slipper smertene!

  Hilsen Hanne

 3. Thea

  Hei 🙂 Hvis man ikke har sukrinmelis, går det ann å bruke sukrin i stedet? Bor i Danmark og er tom for sukrinmelis nemlig :/

 4. Mira

  Kesamkaken må prøves! Jeg har så mange oppskrifter av deg som jeg har planer om å prøve, men rekker visst ikke gjennom mer enn tre i uken siden jeg tross alt må spise opp alt selv 😉 Lefsene dine prøvde jeg i dag, men vet ikke om forholdene mellom kokosmel og bakepro var helt riktig, samt at jeg må smøre det mye tynnere neste gang. Vil få det til, for hadde vært så greit å ta med seg til lunsj i matboks 🙂

 5. Ingrid

  hvilken saaft brukte du? 😉
  og blir kaken rød om jeg bruker feks bringebærsaft? hehe.. 🙂

  takk for gode oppskrifter 🙂

 6. Therese

  litt skeptisk! har aldri vært fan av frukt i mat, som ananas på pizza, eller vannmelon og eple i salat…
  men ok, neste gang jeg woker så skal jeg hive oppi en banan og karri!

 7. -B

  Hei! Ville bare si at bloggen din er superinspirerend og at jeg henter motivasjon, treningslyst og matglede her ofte:-) derfor tenkte jeg også at jeg kan tipse om en liten bakeoppdagelse jeg har gjort de siste dagene: Eldorado sin sukkerfrie vaniljesaus-pose fungerer veldig bra som erstatning for vaniljesukker i bakeverk, kaker, proteinpannekaker..you name it:-D

 8. Liv-Tone

  Wok med frukt er kjempegodt! I det siste har jeg brukt syrlige epler fra hagen. Banan har jeg aldri prøvd, men kommer nok! Ananas bruker jeg veldig mye! Nam nam, blir sulten av dette! 😆
  Håper det går bedre med deg, aldri noe moro å være satt ut av spill over wn lengre periode! Men nå har du jo kjærligheten å tenke på! Gjør mye det i en sånn situasjon! Gratulerer! 😀 Merker at du har det bra om dagen! 😉

 9. Kristine

  @Hanne: Det må du absolutt prøve! Takk, hyggelig å høre 😀

  @Thea: Ja, det går fint – ellers kan du bruke stavmikser/kjøkkenmaskin og lage sukrinmelis av sukrin selv

  @Mira: Bare å ta seg god tid. Jeg har ‘fordelen’ av å være matglad, så her lages og spises alt på samme kveld 😀
  Litt vanskelig å si noe om lefsene dine, men vet av erfaring at de fort blir for dvasse om for mye kokosmel blir brukt.

  @Michelle: 😀

  @Ingrid: Jeg brukte den lysegrønne/lime, så det ble ikke noe farge. Den blir kanskje en anelse lyserosa om du bruker rød saft ja 🙂

  @Therese: Det er sikkert fordi det er syrlig frukt og litt mer uvant, banan er søt og sammen med en sterk currywok løfter det hele retten – du må prøve en liten bit i hvert fall 😀

  @MSM: Takk! 🙂 Måler opp smør, mandelmel og kesam og ganger ut med næringsinnholdet for de enkelte

  @-B: Hei, tusen takk! Om du vil ha vaniljesmak uten tilsetningsstoffer så kan jeg anbefale stevia vanilje, eller vanlig vaniljeessens 🙂 Eller økologisk vanilje/ekte vaniljestang

  @Liv-Tone: Jeg synes også det er kjempegodt! En middag bestående av søtt og salt gir en liten smaksopplevelse – spesielt om man bare er vant til det salte.
  Jeg har det veldig bra om dagen, og nå føles ribbein noe bedre og – satser på å starte så smått med trening igjen neste uke – det blir så BRA 😀

 10. trine

  dette var kjempe godt:) litt sterkt, men blir nok flinkere til å regulere det neste gang:) Henter mye inspirasjon fra deg og du er et flott forbilde:) mousakka oppskriften din er blitt en slager her hjemme. jeg lurte på hvordan du lager den hvite sausen? lager du med mandelmel? jeg har prøvd å søke på nettet, men flere har variende erfaringer. jeg hr laget den med to ss hvetemel, 1 ss margarin, skumma og vann. kunne tenkt meg å bytte ut hvetemel, men hva burde jeg bruke? Håper på svar

 11. Kristine

  @trine: Synes du det var sterkt selv med litt kokosmelk? Bare å smake seg til etterhvert som man krydrer 🙂
  Jeg har bare laget hvit saus med vanlig mel, er uansett ikke så mye det er snakk om. Litt usikker på hvordan det blir med noe annet.. Jeg pleier noen ganger å bytte ut sausen med cottage cheese, det er også godt.

Det er stengt for kommentarer.