Let the baking begin

I dag hentet jeg en pakke fra Funksjonell Mat – her blir det mye god og sunn julebakst på mørke hverdager fremover!

Jeg kommer til å lage mye av det samme som jeg har laget tidligere: pepperkaker, sjokoladeflarn, marsipan, krydderkake, sjokoladesnickers m.m. Også tenkte jeg å prøve disse Tagatose-sjokoladene i blant annet cookies og konfekt.
Både lavkarbobrød- og sjokoladekakemixen har jeg smakt før, og jeg er spesielt glad i sistnevnte – lagde den faktisk på samme tid i fjor, til farsdagen.

Under finner du en av oppskriftene fra det nye heftet ;

Sjokolade- og mandelflarn

(Sukkerfrie, glutenfrie og uten egg)

Oppskrift:
70g smør
40g mandelmel
30g proteinpulver (vanilje)
0,5 dl sukrinmelis
2 ts Yaconsirup
en skvett melk
1/2 ts bakepulver
4 dråper Stevia Vanilla Cream (evt vaniljeessens)
en klype salt

Pisk romtemperert smør med sukrinmelis, sirup og vaniljeessens. Tilsett litt melk til du har en mykere konsistens. Bland alt det tørre og pisk til en deig.
Jeg ville ha sjokolade og mandler i (her kan du velge det du ønsker selv):

15 g hakkede mandler
25 g sukkerfri sjokolade

Form små kuler, trykk de litt flate og plassér på et bakepapir. Inn i ovnen på 175 grader i 8-10 min. Avkjøl og nyt!
Jeg fikk 15 flarn, innhold pr stk:
Kcal: 65
Protein: 3,1 g
Karb: 0,6 g
Fett: 5,4 g

Jeg vet ikke med dere, men jeg har ikke tenkt til å gå disse juletidene i møte kun med sunn bakst – men jeg er veldig glad for at man har muligheten til å få i både pose og sekk. Det er jo hyggelig å kose seg ekstra på hverdagene, og attpåtil ‘bli sunnere’ av det heller enn motsatt.

25 kommentarer til “Let the baking begin

 1. Martine

  Har du tips til hva jeg kan bytte proteinpulveret ut med? Har enda ikke fått bestilt noe, men resten av ingrediensene har jeg i hus 😀
  Og hvilket smør bruker du forresten? 🙂

 2. Birgit

  Hei Kristine!

  Jeg trente skuldre i dag og brukte blant annet en av øvelsene jeg så på treningsfilmene du la ut 19. oktober. Øvelsen går ut på sidehev hvor du i tillegg fører hendene dine frem og ned(og den er helt vill 😛 ), har øvelsen et navn? 🙂

 3. Kristine

  @Hege: Håper du viser bilder når du har slått på den store baketromma :mrgreen:

  @Martine: Hm, du har ikke bakepro da? Jeg ville helst hatt et finere mel i tillegg til mandelmel, litt kokosmel kanskje? Eller havregryn most til havremel? 🙂 Ellers kan du alltids prøve med kun mandelmel.
  Jeg brukte Vita når jeg tenker meg om, det kalles vel margarin det.

  @Birgit: Ikke sant den er bra? Jeg har ikke noe navn på den dessverre.. sidefronthev?

 4. Mira

  Har planer om å bake mye sunnere til jul i år enn jeg gjorde i fjor, så jeg gleder meg til inspirasjon og oppskrifter 😀

 5. Marte kristina

  SÅ du hadde lagt ut link til gymgrossisten – og kom på å spørre deg om du syntes det er nødvendig for de med litt mer underhudsfett å ta fettforbrenningstabletter. hvilke vil du anbefale i såfall?

  Klem

 6. Kristine

  @lovelyliller.com: Takk – veldige gode! 😀

  @Mira: Godt å høre, satser på at det blir litt mer sunn baking her i huset igjen fremover 😀

  @Emilie: De er en del dyrere enn normale matvarer som hvetemel, sukker osv – men til gjengjeld betaler kroppen en høy pris for sistnevnte 😉

  @MSM: Hei! Man får kjøpt sukrin og mandelmel på enkelte større matbutikker som Meny osv, eller på helsekostbutikker (man da er det billigere på nett).

  @Marte kristina: Det er absolutt ikke nødvendig (eller spesielt effektivt) og ikke noe jeg bruker selv, så jeg har ingen å anbefale.
  Klem tilbake 🙂

  @Elise: Bare hyggelig det! 😀

 7. Hanne

  Jeg satser på en jul med bare lavkarbo og sukkerfri bakst i år, har en følelse av at det skal gå bra (uten savn av de gamle gode). Så lenge jeg finner en oppskrift på peppernøtter allefall!
  Sommeren gikk jo strålende helt sukkerfri så hvorfor ikke?! 🙂

 8. lise

  Hei! lurte egentlig bare på hvorfor du bruker mandelmel så mye. hva er så bra med det ? 🙂 har aldri brukt det før, men vil vite hvorfor du bruker det så ofte før jeg kjøper det 🙂

 9. Kristine

  @Birgit: Jeg har vært borti i lignende problem ja 😆

  @Hanne: Det klarer du helt sikkert, så lenge man bestemmer seg for det og er 100% innstilt – det er ikke jeg :mrgreen: Jeg kommer nok ikke til å bake usunt selv, men jeg kommer til å spise det.

  @lise: Hei! Jeg bruker mandelmel fordi det er sunt 😀 Dessuten gir det en god smak til kaker, og er godt for magen.

  @Laila: Jeg synes den er god! 🙂 Uten gluten og sukker ja – du kan lese mer her: http://www.funksjonellmat.no/lavkarbobrod/om/

 10. Nina

  Blir nok noen utskeielser rundt jul ja, men med alle de fristende og sunne oppskriftene du demonstrerer med her, blir det jo veldig enkelt å være fornuftig alle de andre dagene!

  Tusen takk, Kristine! Du er en stor inspirasjon!

 11. Nina

  Blir nok noen utskeielser rundt jul ja, men med alle de fristende og sunne oppskriftene du demonstrerer med her, blir det jo veldig enkelt å være fornuftig alle de andre dagene!

  Tusen takk, Kristine! Du er en stor inspirasjon!

 12. Beate

  Baker noen lignende kjeks som jeg fant på min lavkarbomat, bare der benyttes skoldede mandler mot mandelmel. Men hvis mandelmel kan benyttes, gjør det jo jobben mye enklere :mrgreen:

  De så kjempegode ut !

 13. Kristine

  @Nina: Ja ikke sant 😀 Ja takk begge deler!
  Tusen takk, ha en god helg!

  @Beate: Jeg har alltid brukt ferdig mandelmel – latskap 😀
  De er veldig gode!

 14. Eirin

  Morsomt med masse nye ingredienser i hus! Jeg var selv en tur på helsekostbutikken istad, men ser nå at jeg kom hjem med de finmalte mandlene fra Funksjonellmat, og ikke mandelmel slik jeg skulle.. Ser for meg at det ikke vil være helt gunstig å bruke de der jeg vanligvis ville brukt mandelmel, med tanke på at kaloriinnholdet blir ganske mye høyere, og proteininnholdet lavere. Ser at du også har en pakke, har du noen planer om hva du skal bruke den til? 😀

 15. Silje

  Hei 🙂 Hvorfor er det kommet brunt mandelmel? det smaker ikke godt i det hele tatt. Og baksen blir ikke bra

 16. Kristine

  @Eirin: Jeg bruker det vel i det jeg vanligvis pleier å bake, men får heller nøye meg med en halv kake og ikke hele 🙂 Vi får rett og slett bruke det i bakst vi vil dele med andre! :mrgreen:

  @Silje: Du jeg er faktisk litt usikker, send gjerne en mail til funksjonell mat og hør med de 🙂

 17. Sara

  Disse var innmari god!! Jeg brukte egg istedenfor melk, og paranøtter i. Smakte ikke at de var sunne en gang 🙂 Tusen takk for oppskrift! 😉

Det er stengt for kommentarer.