Ingen rett eller galt

Tar du egne valg innen trening og kosthold, eller følger du andre?

Mange er veldig opptatt av hva andre gjør eller har gjort før en. Det spiller liksom ingen rolle om de driver med noe helt annet, har et helt annerledes utgangspunkt, eller til og med er av det motsatte kjønn.

Kunnskap er drivkraften bak fremgang, og hadde vi aldri lært oss nye ting så hadde vi fortsatt gått og trodd at jorda var flat.

Livet handler om valg, og man tar de som føles riktig for seg selv. Livet handler også om å komme seg videre, og på veien er det uunngåelig å tillegge seg både kunnskap og erfaring. Dette skal helst være ens egen erfaring, ellers virker det noe bortkastet.
Hvordan skal man ellers lære og vite hva som er rett for seg?

Når noe blir sagt eller gjort annerledes, så vil det bli reaksjoner. Jeg har i manges øyne både trent og spist feil i flere år nå, men jeg har hele veien ønsket å tilpasse det til mitt liv – og det har jeg. Jeg hadde hverken ønsket eller kunnet ha det annerledes.
Man kan ikke ha en snever holdning i forhold til de som ikke tar samme valg som en selv. Vis heller interesse og forståelse for at det finnes flere innfallsvinkler.

Utelukker man flere måter kan man risikere å utelukke:
de som ikke driver aktivt med kroppsbygging
de som har en sykdom
de som har barn
de som jobber skift e.l

Ingen trening er riktig eller feil, tatt i betraktning at man utfører teknikk og øvelser korrekt. Gode gamle rutiner og råd til kosthold og deff er heller ikke rett eller galt. Det vi imidlertid nå vet og kan si med sikkerhet er at det finnes flere måter å gjøre det på, og godt er det.
Noen mener “if it ain’t broke, don’t fix it” – jeg mener at man ikke nødvendigvis må finne noe feil på gammelt for å lære noe nytt.

Ingen av delene er noe fasit til suksess, det er bare forskjellige måter å nå sine mål på.

 

25 kommentarer til “Ingen rett eller galt

 1. Mira

  Flott innlegg! Det viktigste er at man finner veien som er riktig for en, og vi er jo alle forskjellige og trives med ulike måter å gjøre det på 🙂

 2. Kristine

  @it’s training: Takk!
  Og fin fremgang på deg forresten, flink!

  @Mira: Enig, og det kan aldri gjentas for ofte 🙂 Det er så lett å bli forvillet til å tro at det finnes en slags fasit.

 3. Viktoria

  Dette var et virkelig flott innlegg, Kristine! Det handler om å finne sin egen vei og ikke følge alle andre! 🙂
  Takk for en fin slutt på en tøff dag! Du er virkelig en inspirasjon uten like!!

 4. Michelle

  det er så sant Kristine! Det viktigste her i livet er rett og slett å tilpasse seg sitt eget liv, gjøre det som passer oss selv best! Også når det kommer til kosthold, trening osv! Vi er alle forskjellige, med forskjellige mål, forskjellig smak, forskjellig timeplan osv! Og Takk gud for variasjonene på denne kloden! :mrgreen:

 5. Astrid

  Jobber skift og synes det er heelt perfekt til min aktive livsstil;) Masse fri til å være ute i friluft og trening, rekker aldri å bli lei av hverdagsrutiner. Men det er MEG
  😉

  Flott innlegg Kristine, beundrer deg for å være så reflektert! 🙂

 6. Maren. M. Hallerdalen

  Supert innlegg Kristine! Etterlengta tema, og det måtte jo være du som traff spikeren på huet! 🙂

 7. Linda

  Jeg digger bare innleggene dine! Det kommer så mye klokt ut av deg, og de treffer liksom dagene mine 😉
  Dette innlegget var kjempe kjekt å lese i dag!
  Klem til deg. c»,)

 8. Hanna

  Hva mener folk du har gjort feil? Virker som du gjør alt riktig, med tanke på resultatene du har fått!

 9. Sissel Mørtvedt

  Hei Kristine!

  Har fulgt bloggen din i ca. ett år, men er først nå jeg drister meg til å kommentere. (Litt skummel denne bloggverden, men én gang må man jo bare kaste seg ut i det 😉 )

  Selv driver jeg ikke med hverken fitness eller kroppsbygging, men har funnet ut at det er på sykkelen jeg trives best, og det er her jeg ønsker å oppnå resultater. Allikevel henter jeg masse inspirasjon og kunnskap fra folk som holder på med helt andre idretter enn meg.

  Dette innlegget er så utrolig midt i blinken – Å tilegne seg kunnskap og være åpen for hvordan andre gjør ting er med på å gjøre deg bedre! Til daglig følger opplegget jeg får fra min trener (som også gir meg kunnskap og svar når jeg lurer) , men jeg har med årene også skjønt at det er kun jeg som kjenner meg selv best!

  Fortsett å skriv som du gjør i dag, du har ihvertfall inspirert og motivert meg til å dra rompa på trening når dørstokkmila har vært lang 😉

  Hilsen Sissel, som blogger om egen trening på http://www.sisselmortvedt.com

 10. Sissel Mørtvedt

  Hei Kristine!

  Har fulgt bloggen din i ca. ett år, men er først nå jeg drister meg til å kommentere. (Litt skummel denne bloggverden, men én gang må man jo bare kaste seg ut i det 😉 )

  Selv driver jeg ikke med hverken fitness eller kroppsbygging, men har funnet ut at det er på sykkelen jeg trives best, og det er her jeg ønsker å oppnå resultater. Allikevel henter jeg masse inspirasjon og kunnskap fra folk som holder på med helt andre idretter enn meg.

  Dette innlegget er så utrolig midt i blinken – Å tilegne seg kunnskap og være åpen for hvordan andre gjør ting er med på å gjøre deg bedre! Til daglig følger opplegget jeg får fra min trener (som også gir meg kunnskap og svar når jeg lurer) , men jeg har med årene også skjønt at det er kun jeg som kjenner meg selv best!

  Fortsett å skriv som du gjør i dag, du har ihvertfall inspirert og motivert meg til å dra rompa på trening når dørstokkmila har vært lang 😉

  Hilsen Sissel

 11. Kristine

  @Viktoria: Takk! Håper dagen i dag har vært bedre! 😀

  @Michelle: Hør hør – variasjoner MÅ vi ha! 😎

  @Kjersti: Tusen takk 😀

  @lovelyliller.com: Det høres helt rett ut 😉

  @Astrid: Nettopp det jeg mener – om man måtte følge en ‘fasit’ med morgenkardio, mat hver 3.time osv så hadde man plutselig frarøvet mange håpet om å være i form og aktivitet 🙂
  Takk!!

  @Maren. M. Hallerdalen: Å tusen takk 😳 Mange har lest noe lignende her på bloggen før, men viktige ting må jo gjentas!

  @tjukkebollefeita: Takk! 😀

  @Linda: Godt det kom på riktig dag 😉 Klem

  @Kesia, Balanser kostholdet- en kake i hver hånd§: Takk 😀

  @Hanne: You know it 😎

  @Kine: Ja – den var fin! Takk 😀

  @Hanna: Stort sett alt :mrgreen: Neida, men for et par år siden så trodde veldig mange at det kun fantes én riktig måte å komme i form på – og jeg gikk imot de fleste punkter; aldri morgenkardio, ofte kardio før styrke, aldri frokost, ikke mat hver 3.time, svært lite kosttilskudd, variert/utradisjonell mat osv.
  Takk for det – jeg gjør ting riktig i forhold til meg og mitt liv i hvert fall 🙂

  @Sissel Mørtvedt: Det er litt skummelt, men du kommer fort inn i det 😀 Her er du alltid velkommen til å kommentere!
  Du har helt riktig holdning til det synes jeg, jeg lar meg også inspirere av andre selv om de trener noe helt annet enn meg. Kos deg på sykkelen! Og ikke glem styrketrening (det anbefaler jeg jo alltid, uansett hva slags aktivitet man velger ved siden av) 🙂

 12. Monica Iren

  De som påstår at du eter og trener feil, burde først se litt nærmere på deg, også litt nærmere på seg selv. Sjansen er nok stor for at du ser best ut! Digger å lese innleggene dine 🙂
  Har du tips på styrketrening for gravide?

 13. Kristine

  @Monica Iren: Takk for det!
  Nei, jeg har ikke akkurat så mye erfaringen på det området dessverre.. men jeg råder deg til å søke opp ‘gravid+styrketrening’ – da får du sikkert opp en god del artikler om emnet 🙂

  @Marita: Så godt å høre! Håper du har hatt en fin dag, og gjort akkurat det som passet deg 😉

 14. LilleMy

  Du har så mange reflekterte og fine innlegg, Kristine. Jeg beundrer deg stort!

  I dag dukket oppskriftsheftene fra deg opp i posten. Jeg ble så GLAD 😀 Tusen, tusen takk!

 15. Kinemor

  Hei kjempe bra innlegg. 😆 lurte på om du ikke kunne laget ett innlegg hvor du har noen bilder fra før du begynte og trene til nå? er nyskjerring på forandringene over tid. Trener selv styrke, men syntes det går tregt i fremgangen.

Det er stengt for kommentarer.