Say cheese, say what?

Dere vet de posene med ost som er raspet opp for å gjøre det enklere å strø over pizza, taco m.m?
Jeg holder meg langt unna, og råder dere til å gjøre det samme. Er du i tvil om hvorfor så les under;

I butikkene og i storhusholdning finner man i dag et revet osteprodukt som på fagspråket kalles analog ost. Analog ost betyr ”i stedet for ost”. Ved første øyekast ser det ut som revet gulost, men det er det ikke. Produsentene har ikke engang anledning til å bruke ostenavnet på pakningen, og ofte erstattes ost med navn som «topping», «revet økonomiblanding» og lignende.

Den analoge osten tilsettes aroma og farge for å likne ekte ost, og med kreative navn og utseende i samspill med dårlig informasjon både på merking og i butikk, kan forbrukerne lett lures til å tro at de kjøper ekte ost når det i realiteten er en erstatningsost.

Vi klarer vel å bruke rivjernet selv, gjør vi ikke?

Tacokrydret karbonadedeig med OST

Vi leker ikke ost altså.

Formen er akkurat lik som i går, men humøret er bedre. Hvordan klarte man seg egentlig uten betennelsesdempende og smertestillende før i tiden?

Håper dere får en fin kveld, tren litt for meg og!

28 kommentarer til “Say cheese, say what?

 1. Karianne

  Dårlig med trening på meg også i dag, ellers skulle jeg trent litt for deg 😀
  Godt at humøret er bedre, det hjelper mye 😉
  Leker ikke ost her i gården heller 😀
  God kveld, Kristine ♥

 2. Hanne

  Husker da osteerstatning ble lansert; på «Buffet»-messen for noen år siden skrøt bedriftene stort av produktene sine, og fortalte om hvor dyrt melkefett var. Det er jammen ikke ett fett! 🙄
  Heldigvis finnes det også ordentlig ost i ferdigrevet utgave, for de med dårlig tid eller mangel på rivjern…

  Glad for at du er matbevisst, og enda mer glad for at du er i bedre humør! 😉

 3. Kristin

  Så bra at du er i bedre humør – du har virkelig godt pågangsmot!
  Jeg må si at jeg beundrer deg virkelig! Spesielt når du sier at vi må trene litt for deg(jeg tok litt ekstra i på trening i dag, og tenkte på hvordan du måtte glede deg til du kan begynne ordentlig igjen!!) GOD BEDRING! 😀

 4. Kristine

  @Karianne: Godt å høre, ost skal være ost! Og mye av det 😀
  I like måte ♥

  @therese: Takk for det!

  @Hanne: Joa, men synes uansett at prisen blir usannsynlig høy for ferdigrevet ost 🙂
  Litt av sjarmen er jo å finne den ‘heldige’ som skal rive ost til pizzaen eller tacoen når man lager mat sammen :mrgreen:

  @Michelle: Greit å vite hva man egentlig spiser 🙂

  @Kristin: Takk for det – jeg prøver i hvert fall 🙂
  Takk, håper treningen var bra!

 5. Anett

  Hei,

  Jeg kom også over denne artikkelen. Men det skal sies at denne anologe osten ikke for lov til å hete ost. Ofte erstattes ost med navn som ”topping”, ”revet økonomiblanding” og lignende. Så det finnes jo ferdigblandinger som er ordentlig ost, men det er jo ofte dyrt…

 6. Hanne

  Enig i at det er dyrt. Studentøkonomien står fortsatt sterkt her i gården, så ferdigrevet blir det ikke, men god skal osten likevel været! Jeg er derfor veldig fornøyd med at det nå er kommet (norsk :P) cheddar i de fleste butikker her, det er suuuperdigg ost til taco og lignende! 8)
  (Her melder han seg alltid frivillig til å «lage» ost og kjøtt, mens jeg hakker salat. Kan ikke klage 😆 )

 7. Malin

  Så bra du er i bedre humør 😀
  Før vi fikk smertestillende så drakk folk seg fulle når de hadde vondt. Det er hvertfall min teori :mrgreen:

  Jeg har ikke trent for deg i dag, men jeg har shoppa, til meg selv…hehe

 8. Kristin

  Oi, takk for tipset! Det har jeg faktisk ikke tenkt over før, men når du sier det, så vet jeg jo at mange av de pakkene ikke engang har navn som innebærer ost 😯 Heldigvis brukes ikke de mye her hjemme uansett, da vi mener å kjøpe den raspet blir litt latskap 😉 Det tar jo ikke lange tiden og raspe den heller 😛

 9. Christina

  Interessant… Kjøpte «X-tra revet ost» tikl taco’n, den smakte ingenting og den så ikke ut som normal ost heller. Har også hørt at revet ost av de kjente merkene, er det de tørre restene som blir brukt i disse produktene. IKKJE BRAAAA

 10. Kristine

  @Anett: Ja, men de er som sagt dyre. Virker bare så bortkastet å kjøpe sånne ferdigposer 🙂

  @Hanne: Oh, cheddar noteres bak øret.
  Lurer på om det er en typisk fordeling ja, ikke mange gutter som jubler over å kutte opp grønnsaker 😀

  @Malin: De var nok harde på flaska ja.. da hadde jeg hatt et problem 😀
  Jeg har også shoppet litt 😳 Hva ellers skal man gjøre når man er invalid liksom!

  @Kristin: Nei, vi klarer da å raspe vår egen ost – sterke jenter som vi er 🙂

  @Christina: Jeg har også vært borti en av osteblandingene som seriøst ikke ville smelte! 😕 De ble liggende som små mark over lasagnen.. *grøss*

 11. Yasi

  Åå, Gud! 😮 Er det sant? Gjelder dette for alle typer revet ostepakning da eller? Jeg elsker den ostepakken fra Synnøve 😉 Men dersom dette stemmer for alle pakkene man får tak i tar jeg frem rivjernet heretter altså.. Isssj, kjente jeg nesten ble litt kvalm nå 🙁

 12. stine

  hvilken type ost bruker du? Ost med lavt fettinnhold smelter ikke den litt rart i ovnen? eller har du noe tips :mrgreen:
  Men har ikke du nevnt i tidligere innlegg at du bruker mozarella ost, og er den er jo ferdig revet??

 13. Kristine

  @lovelyliller.com: Viktig å være bevisst ja!

  @Anonym: Jeg anbefaler ost som man liker; noen liker milde, andre med mer smak. Jeg bruker litt forskjellig; Vita, Norvegia, Mozzarella 🙂

  @Yasi: Nei, står det ost på pakken så skal det være ost. Verre med de som har ord som «topping», «revet blanding» osv 🙂

  @stine: Jeg har aldri opplevd rar smelting med ost (bortsett fra ferdigrevet «ost») 😀
  Mozarella har jeg kjøpt i sin vanlig form, ingen revet versjon.

 14. Renate

  Nei off, de pakkene holder jeg meg langt unna, de smaker jo fælt i tilegg! Så dårlig tid har jeg ikke at jeg ikke får raspa den osten 😉

 15. Marie

  Er det ikke slik at «ost» med navn «revet», «økonomiblanding», «topping» osv er «falske» oster som du sier, men revet oster som det står «revet ost» er ekte ost? 🙂

 16. Kristine

  @Renate: Ja, i hvert fall billigversjonene – tørt og ekkelt 🙂

  @Marie: Jo – men fortsatt unødvendig dyrt 🙂

  @Hanne: Ok da strenge-Hanne, rett skal være rett 🙂 *dask på lanken til meg*

 17. Anett

  Uæææææ….hva er dette laget av da – hvis det ikke er ost?
  Har holdt meg unna ferdigrevede blandinger siden jeg begynte med lavkarbo for noen år siden – skjønte da at de tilsetter stivelse i osten for at den ikke skal klumpe seg sammen (stivelse= karber= no no)
  Men at det ikke engang er OST i pakken, er jo realt juks!! Takk for at du opplyser 🙂

Det er stengt for kommentarer.