En emosjonell mur

Den er trygg, men frarøver meg muligheter. Den er solid, men ikke ugjennomtrengelig.
Hver stein som har blitt lagt bestående av svik, redsel, sårende ord og handlinger. Slike man aldri glemmer.
Hit, men ikke lenger.

Muren er en beskyttelse, og byggingen har til tider vært en overlevelsesmekanisme.
For hver tåre som falt, lovte jeg meg selv at det skulle bli én mindre. Til slutt ble det ingen, alle ble gjemt på til det nærmest føltes som å drukne innvendig. Lite visste jeg da at det jeg anså som en svakhet er nødvendig for å komme seg videre. Det eneste vi vet med sikkerhet er at alt er usikkert, uansett hvor mye man ønsker å beskytte seg selv.

Jeg er ikke lenger like redd for å være sårbar.
Jeg gråter fortsatt sjeldent av ting som er vondt, men desto mer av kjærlige ord og handlinger. Empatien ligger nærmest som et slør over huden, det kan føles i hver nerve.
Et slag i ansiktet treffer en hardt, men ikke like sterkt som midt i hjertet.

Muren er laget av fortid, det er på tide å se fremover. Lyset skinner igjennom byggeklossene som har falt. Kan det være at den er i ferd med å rives?
Jeg vet ikke helt hvordan det skjedde, men jeg hverken vil eller kan stoppe det.

 .

40 kommentarer til “En emosjonell mur

 1. Cathrine

  Å herregud så nydelig!!! 😯 Jeg er der selv-og jeg skjønner sååå godt hva du beskriver!»jeg hverken kan eller vil stoppe det»-priceless… <3

  Bare tiden vil vise hva som skjer når muren er borte, om vi bygger den opp igjen sterkere eller om det bare blir bra-men en ting er sikkert at uansett hva som skjer klarer vi oss helt fint, fordi vi har hverandre og fordi vi er seige jævler 😆

  stor klem på deg fra den gangsperrbefengte meg <3

 2. Fineliner

  <3 Så fint:)
  Når sånne dype innlegg kommer, blir jeg nysgjerrig på hva som har skjedd. Har ikke tenkt til å spørre:)
  Vi alle har en historie og vi bestemmer selv hvor mye vi vil fortelle.

 3. Karianne

  Så fantastisk! Ingenting gjør meg mer glad enn at noen er klare til å la muren sin falle ♥
  Tiden er inne, jeg har en film du bare MÅ se, den kommer til å treffe deg tror jeg, skal ta den med.
  Stor klem ♥

 4. Kristin

  Så fint skrevet 🙂 Har kjent på det samme og muren min er fortsatt oppe. Håper jeg lar den falle og tør å slippe noen nærmere etterhvert <3

 5. Catie

  Hei, Kristine!
  Jeg har et lite spørsmål som jeg håper du kan svare på:-)
  Hvor ofte trener du cardio, evt hva salgs cardio og hvor lenge. Det er så mange ulike synspunkter der ute på hvor mye cardio man skal trene når man ønsker å oppnå resultater som du har gjort. Flere mener at cardio «spiser opp musklene». Setter stor pris på svar:-)

 6. Mariell

  Du er utrolig flink til å sette ord på vanskelige ting! Sender deg en god klem, fra hjerte til hjerte! <3

 7. Sara

  Du skriver så utrolig fint og dypt, samtidig som du skriver så forståelig. Jeg kjenner meg ofte igjen i det du skriver, også passer du på å sette pris på små øyeblikk – som igjen gjør at også jeg gjør det. Du gjør meg observant på å ta vare på hverdagen – det er jo nettopp hverdagen som er livet. Oppturer og nedturer, begge deler er med på å bygge videre på livet. Og iblant kommer det øyeblikk hvor man ønsket at tiden står stille <3
  Du gir meg så mye hverdagsglede når jeg trenger det, og styrke når jeg trenger det. Man blir sterkere av motgang, og man får mer livsglede ved medgang. Og igjen, slik bygger man videre på livet.
  God kveld, Kristine! 🙂

 8. why

  nydelige ord, skulle bare ønske jeg også kunne lavær og stoppe det, jeg tar fatt i hver en murstein som faller ned og prøver å få den på plass igjen..

 9. Kristine

  @Karoline: Takk for det 🙂

  @Cathrine: Ja, du av alle vet 🙂 Det er ikke noe verre enn at vi bretter opp ermene og bygger opp igjen! Vi er sterke jenter, vi har vært ute en vinternatt før 😀 Neida, jeg tror det blir bra til slutt jeg ♥
  Stor klem kjære befengte

  @therese: Takk 🙂

  @Fineliner: De fleste ‘byggeklossene’ er en serie hendelser opp gjennom årene, mange er altfor vonde og private for å dele. Men – det gode som er i ferd med å bryte dette litt ned kommer jeg sikkert til å dele når tiden er rett 🙂

  @lovelyliller.com: Vi er nok mange som murer oss inne ja

  @Karianne: Spennende, det gleder jeg meg til! 😀
  Klem ♥

  @Kristin: Håper det jeg og for din skyld, våg i hvert fall å ta sjansen når den byr seg ♥

  @Annbjørg: Takk 🙂

  @Catie: Jeg trener et par ganger i uka, 45 min rask gange. Så lenge man styrketrener og spiser maten sin, så vil man bevare musklene 🙂

  @Isabella: ♥ !

  @Mariell: Ah takk! Veldig personlig, men vet at jeg ikke er den eneste som har vært en liten ‘bygger’ 😉 ♥

  @AW: Å være sårbar er menneskelig ja. Takk for det ♥

  @Maren M. Hallerdalen: Tusen takk! Jeg føler meg svak med lavere mur, men det er kanskje det som må til for å bli sterkere.

  @Sara: Åh så hyggelig! Takk for fine kommentaren ♥ Ha en fin kveld du og!

  @elizabeth andrea: ♥ !

  @why: Det har jeg gjort selv, og jeg har sperret mange utenfor.. det kommer et tidspunkt hvor man innser at man ikke kan fortsette, eller rettere sagt; man VIL ikke lenger. Ta sjansen!

 10. Dana

  Du vakkre menneske…Best å la «gamle» mursteiner ligge igjen, klive over de å nyte friheten. Lettelsen kan føles som en byrde i seg selv, men man venjer seg over tid. Å så blir man sterkere mentalt når man i perioder i livet har burit på «tunge ting».
  Ett liv iten motstand? Finnes det? Gott gjør det i alle fall…
  «You never know how strong you are, until being strong is the only choice you’ve got…»
  Heldigvis er man glad i å «lyfte tungt» av naturen…Hehe. Da blir man både flott på utsiden og insiden. (Trur att eg by now klarer over 200 kilo i psyk-press!!).. 😀

  Fred og ett tonn kjærlighet på deg, fine du.

 11. Maren. M. Hallerdalen

  Absolutt! uten å dele detaljene har jeg vært akkurat der selv. Den eneste måten å gjøre det på, er faktisk sånn du føler det.. det å legge ned forsvaret sitt, gjør at en føler seg mer sårbar og utrolig mye svakere, enn når man har «skjoldet» sitt på en eller annen måte. Men tiden vil hjelpe, selvom den kan virke lang. Ønsker deg alltid lykke til 🙂

 12. Mia

  Åh, du skriver så fint<3 Håper muren bygget av vond fortid rives for deg, og at du får masse nye solstråler i ansiktet i fremtiden:)

 13. Diana

  Jätte härligt skrivet, de berör verkligen och det är riktigt skönt att få skriva av sig i dessa stunder – du ska se att när muren faller så är du starkare än någonsin. Det som inte dödar det härdar och efter varje utmaning och prövning så kommer man därifrån med nya erfarenheter rikare och man känner sig stark och stolt!
  Tror på dig! Kramar om

 14. Fitnesslilo

  Noen murer er til for å rives, på andre bør man bare åpne porten når man ønsker å slippe noe inn. Empati er en av verdens fineste ting, hold på det.

  Du er sterk på alle måter og husk at det er ved motstand man vokser 🙂

 15. Minda

  Så nydelig skrevet! Det er slitsomt å gå rundt med denne muren, men samtidig så føles det litt trygt å ha den der også. Jeg er dødsredd for å slippe noen for nært innpå meg, men vet at gevinsten ved å tørre kan vise seg å være verdt det! Skal, skal ikke? 🙂
  Ønsker deg alt godt i tiden som kommer. Du fortjener det, Krsitine!

 16. Linn Jeanette

  kjempe bra skrevet kristine 😉 du er utrolig flink til å sette ord på følelsene dine 🙂 håper du en dag våkner opp å klarer å legge fortiden bak deg…og klarer å rive muren en gang for alle <3 tillat deg deg selv å gråte…:)det viser bare at du er sterk! stå på!husk at du er fantastisk 🙂 og ingen er som deg! klem

 17. Kine Flesjø

  Hei Kristine. 🙂
  Jeg fant din blogg helt tilfeldig, og etter det er jeg ofte her inne og leser gode råd. Jeg jobber for å komme meg ned i vekt, og mangler ca 10-15 kg før jeg er fornøyd. 🙂
  Jeg får en gang i mellom veldig lyst på brød og desserter, og derfor liker jeg din blogg. 🙂
  Er det mulig å få kjøpe dine hefter?
  Mvh Kine

 18. Hænni

  Du får liksom satt ord på ting uten å si noe. Lurer på hvor du får alt fra:) Ser opp til deg faktisk, et forbilde:) Du er menneskelig og orginal, ikke falsk. Mennesker som er lykkelig ALL the time, stoler jeg ikke på. De lyver!

 19. Camilla

  Hei:) hva syns du er det beste proteinpulveret i sjokoladesmak, både smak og ernæringsmessig?

 20. Camilla

  Veldig bra skrevet:)) siden din er veldig inspirerende, så tusen takk:)) etter å ha tittet på siden din, kjenner jeg blir inspirert til å trene igjen og fortsette med målene mine og ikke gi opp…

  Så takker enda en gang for en kjempe fin blogg:))

 21. Kristina

  Så fint skrevet 🙂 og tuuusen takk for heftene 🙂 Skal bake noen av oppskriftene i kveld, så vi kan ha med oss noe sunt og godt på bilturen bergen – oslo i morgen 😀

 22. why

  @Kristine:

  ja, har nesten komt dit nå, men tar tid har eg funne ut, må la ein og ein av dei mursteinane få ligge igjen på bakken for hver gang:)

 23. Kristine

  @carina: Mye vondt, men samtidig mye godt i vente – om man tør. Klem

  @Dana: Så fint skrevet! Liker så godt når dere utfyller det jeg skriver, da vet jeg at vi er flere som har det sånn ♥
  Takk – i like måte!

  @Linda: Takk!

  @Viktoria: Håper at jeg, ved å legge ut slikt, kanskje hjelper andre til å sette ord på tilsvarende følelser. Takk ♥

  @Maren. M. Hallerdalen: Det har jeg funnet ut og, ikke tenke på ting som har vært.. man er aldri sikret noe uansett, og enkelte valg kan ikke taes basert på fortid. Det handler vel til syvende og sist om å komme seg videre, ikke ha noe nag til noe eller noen. Takk! 🙂

  @Mia: Det var fint skrevet, takk! 🙂

  @Diana: Ja eller hur? Du har så rett, man må våge her i livet! ♥
  Kram

  @Fitnesslilo: Enig, man kan velge å åpne luker 🙂 Empati er noe jeg setter veldig pris på hos andre mennesker, og jeg er så glad for at jeg innehar det selv – heller for mye enn for lite.

  @Minda: Jeg tror man kjenner på magefølelsen om det føles riktig å slippe noe/noen inn – og da er det verdt det. Selv om ting kanskje ikke blir som man tror eller håper, så har man i hvert fall tatt sjansen. Er det ikke det livet handler om? 🙂
  Åh takk – i like måte!

  @Linn Jeanette: Tusen takk! 😳 ♥ Stor klem

  @tjukkebollefeita: Håper du ‘åpner noen luker’ som noen så fint skrev over her, slipper lyset litt inn.

  @Kine Flesjø: Hei og takk! 😀 (Så at du fant bestillingsskjemaet)

  @Hænni: Jeg er blitt flink til å verne om det innerste, personlige – men i og med at jeg elsker å skrive, så vil jeg gjerne skrive tekster som jeg kan dele med dere innimellom. Dessuten liker jeg at man kan skrive lite, men få frem mye – og at flere kan relatere til det ut ifra sine liv 🙂
  (Og ja, livet er ikke lekende lett for noen)

  @Camilla: Hei! Jeg liker dette best; http://nordicnutrition.no/index.cfm?tmpl=butikk&a=product_inline&b_id=156419&b_kid=156394

  @Kristine: Det tror jeg og 😀 ♥

  @Camilla: Det var hyggelig, tusen takk! Lykke til med både trening og mål 🙂

  @Kristina: Bare hyggelig det 😀 Velkommen til oslo, og kjør forsiktig!

 24. Minda

  «Let the guard down»!
  Ett sted og en gang må man tørre – hvem vet hvor det kan ende, ikkesant?! <3

 25. carina

  hmmm en balanse av fortid og fremtid 😉

  du tør 😀 du vil kanskje angre på at du evt ikke gjorde det hvis du velger å ikke tørre 😳

  klemklem

Det er stengt for kommentarer.