Lefser

Disse har dere nok sett før, men jeg deler gjerne om og om igjen. Jeg skulle mye heller hatt en skikkelig vestlandslefse, men i mellomtiden får disse dekke behovet. De passer som sagt både som lefse, og som tynne brødskiver med diverse pålegg.

Jeg tar utgangspunkt i standardoppskriften, men denne gangen byttet jeg ut kokosmel med mandelmel – derav en litt mørkere farge.
Slik ser deigen ut før den stekes, som en mousse;

Som smøres utover bakepapiret;

Og etter en liten stund i ovnen er det klart;


Passer til både søtt, salt og syrlig.

Med smør, sukrin og kanel;

Med smør og ost;

Og som en slags rullekake med syltetøy;

(Jeg liker best tynne lefser med masse fyll, men det er fullt mulig å lage de tykkere)

Ellers nyter vi en rolig søndag her i huset;

 

24 kommentarer til “Lefser

 1. Hanne

  Det så godt ut! Hvordan ble smaken med mandelmel sammenlignet med kokos? Jeg lagde pannekaker med kokosmel her om dagen etter at jeg presterte å slenge det hele egget sammen med hvittene i lefseoppskriften din før jeg pisket de (litt trøtt ja…), og tenkte i grunnen ikke over at de var annerledes enn de hvetemelbaserte 😀 Sånn sett er kokosmelet supert!
  I dag ble det riktignok cookies i anledning besøk, og jeg har vel «smakt» på 4 stk allerede 🙄 😆

 2. Kristine

  @LilleMy: 😀
  Takk som spør! Tenkte jeg skulle la være å syte om det i dette innlegget :mrgreen:
  Er fortsatt ikke helt i slaget, men føler meg mye bedre.

  @Hanne: De ble veldig gode, jeg smører jo tjukt på med pålegg så kjente vel ikke så stor forskjell. Det eneste jeg synes er litt dumt med kokosmel er at det noen ganger blir veldig ‘bløtt’ og grøtete (kan jo være godt innimellom men).. akkurat som om den stjeler litt av bindingen i baksten om du skjønner.
  En kokk skal alltid smake på sitt eget verk (gjerne flere ganger for å være heelt sikker). Kos deg med besøk!

 3. Margit

  Har kun testet disse lefsene din en gang, men så ikke helt ut som dine for å si det mildt…kremt 🙄
  Ble helt sprøe, så gikk iallefall ikke ann å rulle-men gode var de alikevel da 😛

  Ellers har jeg adoptert bananisen din, den er så fantastisk god! Makan til oppfinnsomhet på deg-så glad for at jeg fant den fantastiske siden din for en tid tilbake, alltid gode tips for en søtsugen frustert frøken! Nå blir jeg litt blidere, og det er litt lettere å gå ned i vekt med dine supre alternativer(og coachen får viljen sin-og er blid hun og)-mao Win win 🙂

  Masse god bedring, og nyt siste rest av søndagen.

 4. Kristine

  @Margit: Hehe, viktigste er jo smaken! Kanskje du stekte den litt for lenge?
  Så bra! Jeg er en søtmoms uten like, så jeg hadde ikke klart meg uten flere, litt sunnere alternativer i hverdagen 🙂
  Takk i like måte!

  @Vilde: Ja, det går sikkert fint med mer kokosmel og/eller mandelmel 🙂

 5. tjukkebollefeita

  Har akkurat spist sånn til kveldsmat:D Laget de med kokosmel for første gang. Forrige gang jeg prøvde de hadde jeg ikke kokosmel enda, så da brukte jeg mandelmel:D

 6. Tone

  Har prøvd denne oppskriften to ganger, og ingen av dem ble full suksess. Ene gangen ble de harde og andre gangen hang de fast i papiret. Er vel ingen lefsebaker jeg.. men men, jeg gir meg ikke enda, de ser jo så god ut..

 7. Monica Iren

  Liker den fantasifulle matlagingen din! Kjenner meg igjen i den 😉
  Har du noen tips på å finne tilbake til motivasjon? Den har forlatt meg helt… Har vært å skadet en tidligere brukket ankel igjen, vet ikke om det har noe med det å gjøre…
  takker for svar 🙂

 8. Nina

  Så vakker, femenin, sterk og kunnskapsrik! Har lest og lest OG lest masse i bloggen din i kveld! Utrolig motiverende, og utrolig mye nyttig stoff å lese! Absolutt min favorittblogger! Definitivt!

  Ha en fin kveld videre!

 9. Stine

  Hei Kristine 🙂 For er fantastisk inspirerende blogg du har, og for å ikke snakke om hvor inspirerende du er som person 🙂 Tusen takk for alt du deler, og må si at de lefsene har blitt en stor favoritt for meg 🙂 Stå på videre 😀

  Jeg lurte på om du visste ca næringsinnhold i hele oppskriften bakt med kokosmel? 🙂

 10. Hanne

  Skjønner hva du mener. Jeg lagde muffins med kokosmel, og de ble ganske bløte, som du beskriver. Gode ble de (de smakte nærmest iskrem!), men fuktige.

 11. Veronica

  Lagde nettopp lefsene, og de var fantastisk gode!! Utrolig bra side du har, og jeg prøver stadig ut oppskriftene dine. Er hjemme med min nyfødte sønn på 8 uker og har nå ekstra god tid til å prøve ut oppskriftene dine 🙂 Lagde lefsene etter dagens morgencardioøkt med mandelmel og uten fiberhusk og de ble perfekte, de er nettopp fortært og de var himmelske:) Har du regnet ut kcal. innholdet i hele oppskriften?

  Igjen takk for at du bringer fantastisk gode oppskrifter til oss som er opptatt av høyt proteininnhold i kosten og ikke ønsker hveteprodukter 🙂

  Veronica

 12. Hænni

  Spørsmål sann heeelt utenom lefser og mat selv om jeg er dritsulten 😕
  Hva veier du nå i forhold til konkuranse? og hvor høy er du?
  Liker å ha noen å sammenlikne meg med 😆
  Er selv 176 og rund 72 kg pluss minus. Jeg liker å si at det er musklene som veier :mrgreen: selv om det er litt ekstra på lår og bak og loooovehandles:P

 13. Kristine

  @tjukkebollefeita: 😀 Man kan like gjerne bruke begge deler ja, pleier som regel å bruke litt av hvert jeg.

  @Tone: Hm.. for harde/stive betyr kanskje at den var litt for lenge i ovnen. Prøv å smøre bakepapiret, så slipper du i hvert fall å slite med at den sitter fast 🙂 Jeg løsner den noen ganger ved å bruke ostehøvel (den er jo flat og skarp).

  @Monica Iren: Det er sikkert ankelen som lurer litt i bakhodet da ja. Hva om du trener noe som ikke belaster den? Ellers har jeg ikke så mange andre råd enn å ta seg selv i nakkeskinnet, men kanskje ikke slite seg helt ut de første gangene. Start rolig, få eventuelt med en venn du kan trene med. Hva med å laste ned litt ny treningsmusikk?

  @Martine: 😀

  @lovelyliller.com: Du lagde noe veeldig godt så jeg 😉

  @Nina: 😀 😳 😀 Tusen takk!

  @Stine: Tusen takk! Jeg har ikke regnet ut næringsinnhold dessverre.. men tenker du hele oppskriften som jeg linker til, eller lefsene laget kun med kokosmel?

  @Hanne: Ja, litt grøtete.. men fortsatt veldig godt da 🙂

  @Veronica: Så hyggelig da! Nei, men grovt regnet så er det kanskje rundt 300 kcal i hele. Spørs helt hva man bruker av tørrvare, og hvor store spiseskjeer det blir. Jeg slumper alltid 😉
  Håper du koser deg videre med lille gutten din!

  @Nina: Kanskje rundt 300 kcal? Om man vil vite nøyaktig må man nesten veie tørrvare man bruker osv.

  @Hænni: Tror ikke du kan sammenligne deg med meg basert på vekt uansett da men 😀 Men jeg er 168 cm og veier rundt 61-62 kg. (Konkurransevekt er 55 kg).

  @kroppiform: Ja disse må du teste ut 😀

 14. Ingrid

  Tusen takk for en god forklaring på lefsene:) Kan iallefall si at mine ikke har sett slik ut!! Haha..får prøve igjen i morgen og se om de blir bedre da 🙂 god bedring forresten 🙂

 15. Ida L

  Lagde lefsa nettopp og den ble perfekt!! 😀 Spiste den med smør, kanel og sukrin og den smakte jo faktisk ganske likt vestlanfslefse! Denne kan jo brukes til ALT 😀 ! Herlig oppskrift :))

 16. Kristine

  @Ida L: Njaa.. nei, men uansett veldig god til å være så sunn! :mrgreen: Enig, en flott oppskrift til veldig mye forskjellig – takk!

Det er stengt for kommentarer.