Høstkos

Selv om været kan minne mer om en deilig sommerdag for tiden!
Jeg får dessverre ikke nytt det da jeg fortsatt (!) ikke er frisk, men her kommer en middagsfavoritt og reprise på en høstkake jeg lagde på samme tid i fjor.

Gratinert karbonadedeig
Jeg synes jeg har fått dreisen på en smakfull kjøttsaus som er godt både til taco, spaghetti, pizza, i moussaka/lasagne, eller rett og slett bare gratinert med ost.

Jeg bruker denne boksen med hakkede tomater + fersk hvitløk i tillegg

Og det som gjør hele sausen – krydder;

(Spesielt den som heter ‘hot orientalsk curry’)

Og etter litt ost over og 15 min i ovnen på 230 grader;


.
Høstkake med aprikos og hasselnøtter

2 egg
80g mandelmel
10g fiberfin (kan sløyfes)
10g bakepro (el. proteinpulver)
1 dl skyr
1 ss yaconsirup
5-6 dråper stevia vanilla (kan sløyfes)
Sukrin/sukrinmelis etter ønske
Krydder: Kanel, en klype ingefær, kardemomme, nellik

Skill eggene og pisk eggehvittene helt stive sammen med litt sukrin/sukrinmelis og stevia. Bland alt det tørre sammen med skyr, yaconsirup og eggeplomme(r). Vend eggehvittene inn helt til slutt og hell i en smurt form. Inn i ovnen på 180 grader i 12-15 min.


Jeg valgte aprikos og hasselnøtter som garnering, med et dryss av sukrinmelis. Du kan selv velge frukt (fersk eller tørket) og nøtter, det er jo så mye godt å velge mellom.

Hele kaken uten pynt inneholder:
Kcal:  460
Protein: 63 g
Karbo: 14 g
Fett: 15 g


.
God helg dere!
.


22 tanker om “Høstkos

  1. avatarLinn Jeanette

    mmmmm, det så virkelig godt ut 😉 ja været er nydelig om dagen;) elsker høsten:) er så fine farger og lukter så godt ute 😉 ha en riktig god helg 🙂 håper formen er bedre 🙂 klem

  2. avatarKarianne

    Masse krydder er et ‘must’ 😉 Har faktisk ikke prøvd ‘hot orientalsk curry’, må testes en dag. 🙂
    Håper du kommer deg nok til å kunne nyte litt av finværet utendørs i helgen ihvertfall.
    Så fine roser forresten, herlig med friske blomster. 😀
    Fortsatt god bedring og god helg til deg ♥
    Klemmer

  3. avatarMarianne

    Så godt det så ut 🙂 hvor finner du den tomatboksen??kan ikke huske å ha sett den 🙂 Masse god bedring til flotte deg!

  4. avatarKristine Innleggsforfatter

    @Linn Jeanette: Nydelig 😉 Høsten er en fin tid, absolutt. Håper du får en fin helg og, klem

    @Karianne: Da burde du prøve den, en blanding av mye godt 🙂 Håper jeg blir bedre snart, trist å sitte inne i dette været.
    Fikk rosene i dag ♥
    Tusen takk, håper du får en strålende helg! Klem

    @Marianne: Den har jeg funnet på Europris! 5 kr for en boks – også så god! Tusen takk 🙂

  5. avatarMarit

    Mmmm… Det er så oppløftende å titte innom bloggen din!!! 😀 😀
    Jeg bare lurer på 2 ting. (Kanskje dumme spørsmål, men…) Hvor kjøper du din skyr hen og hvilken bruker du mest?

  6. avatarKristine Innleggsforfatter

    @Fineliner: Den er kjempegod! Det skal jeg gjøre, håper du får en fin helg (med kjæresten) 😉

    @lovelyliller.com: 😆 Håper du får en fin helg søta

    @Marit: Ingen spørsmål er dumme her 🙂
    I bakst bruker jeg Skyr Naturell (evt kesam – men den er ikke like tykk). Finner det litt forskjellige steder, som regel på Bunnpris og Rema – men det er færre og færre butikker som har det nå – spør om de kan ta det inn.

  7. avatarKristine Innleggsforfatter

    @Kristianne: Så bra da 😀 (Selv om jeg stemmer for litt ferdigmat i helgene altså)
    Haha.. det er sånn jeg har sett ut et par dager nå. God helg ♥

    @it’s training: Karbonadedeig er hellig, så kjøttsaus til all slags middager må lages selv ja 😀
    I like måte!

    @Hanne: Det er så godt at jeg nesten vil spise det ‘bart’ – men nå er jeg glad i ost og, så de to hører i hvert fall sammen (så får poteter, pasta osv komme i andre rekke) 😀

  8. avatarStine Liverød

    Skal definitivt lage den kaken når jeg kommer hjem til høstværet, akuratt i dette være nå er det mer fristende med saftis 😛
    Ønsker deg god bedring og en strålende helg 😀

  9. avatarKristine

    Det ble kake etter trening! Brukte rosiner og peanøtter samt sjokoladeprotein med melk som topping. Tilsatte litt kakao i røra, brukte sjokoladeprotein og strødde litt havsalt på toppen:)

  10. Tilbaketråkk: Mett… | Miss Mowmow

  11. avatarKathrine

    Kaka så så fristende ut at jeg må prøve meg på den selv, men jeg lurer på hvor mye sukrin/sukrinmelis du brukte?

  12. avatarKristine Innleggsforfatter

    @Kathrine: Jeg bruker aldri nøyaktig mål på det dessverre, tar bare såpass mange skjeer og smaker på røra at den er søt nok 🙂 Dessuten er vi så forskjellige på hva som er søtt nok/altfor søtt. Husk; om du bruker Stevia kan/må du bruke mye mindre sukrin/sukrinmelis.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *