Passer til det meste

Cottage cheese – eller hytteost som pappa ville ha sagt.

Det er som de aller fleste av dere vet en mager ferskost, og den kan brukes som tilbehør, pålegg, til baking, i salater eller i desserter. Jeg tror jeg har brukt den til alt det nevnte, og synes den er god både som salt og søt. Når det er sagt så spiser jeg den gjerne uten noe til og – synes den naturlige, nøytrale smaken er så god.

Som tilbehør til krydret karbonadedeig;

Passer godt til sterk mat da den gir en frisk og nøytraliserende smak.

Kremet hytteostgrøt; (hørtes ikke det godt ut kanskje..)

Cottage cheese, mager kesam og et par dråper Stevia vanilje røres sammen. Strø kanel og sukrin over.

Ellers har jeg fått noen basselusker i kroppen og formen er ikke helt på topp. Det blir derfor en rolig tilværelse på meg, i hvert fall en liten stund fremover.

 

28 kommentarer til “Passer til det meste

 1. Kristine

  Cottage cheese er så godt, må unngå å slippe den oppi handleposen til tider! Den blir aldri for gammel i mitt kjøleskap i alle fall 😉
  Masse god bedring til deg, skjønne jente ! Med avslapping, god mat og varme tøfler kommer du nok snart på bena igjen <3

 2. Hanne

  Nom nom nom, dette var hardt å se på nå mens jeg venter på at middagen skal bli ferdig 😆 Sulteeen! (Burgeren i forrige innlegg hjalp ikke akkurat den heller…)
  Kjedelig at du er blitt syk 🙁 Håper formen kommer seg fort!

  Elsker forresten tøffelbildet :mrgreen:

 3. Kristine

  @Linn Jeanette: Jeg og 😐 Tusen takk!

  @Irene: Åh så hyggelig – takk!

  @Kristine: Det er en grunn til at storhamstring av keso i Sverige ikke trengs å fryses – her går det unna :mrgreen:
  Takk for det! ♥

  @Hanne: Nå håper jeg du sitter i sofaen mett og fornøyd! Tøffelkos 😀

  @Astrid: Tusen takk!

  @Elaine: Takk!
  Nei, det har jeg ikke.. Tror jeg målte den sist for over et halvt år siden (på Inbody). Jeg pleide å bruke fettklype rundt konkurransetiden, men det er ikke så viktig lenger føler jeg.

  @Marit: Så så, ingen intriger her. Kristine er en søt jente, synes det bare er hyggelig at andre jenter lar seg inspirere av meg.

  @Karianne: De kom veldig passelig med en H&M-pakke i dag 🙂 Rosa bukse er et must (uansett), bare håper jeg kommer meg fort. Takk ♥

  @Mia: Takk – også såå myke 😀 Takk!

 4. carina

  god bedring 🙂

  å så gode tøfler-kjøpt et par som er blå og hvit til sønnen min på fire hehehe str 27..hihihi sså små og søte

 5. Malin

  Huff, har basseluskene funnet veien hjem til deg også? 😕 Synes det er så mange som er syke nå for tiden… Masse god bedring 🙂 Klem

 6. MalinV

  ahhhh!! Du er en stor inspirasjon for meg. Både treningsmessig, kroppslig og spiselig? (haha). Jeg elsker også cottage cheese og spiser det helst flere ganger om dagen, med eller uten tilbehør. OG skal si deg noe rart som jeg har forelsket meg helt i, det er nemlig denne kombinasjonen: Cottage cheese, mager kesam, kanel, litt kardemomme og.. wait for it.. PEPSI MAX. Blande dette sammen er for meg rene magien. Merkelig er det, men godt også. Bare PRØV! utfordrer deg (regner med at du er ett konkurranseMenneske;))

 7. Signe

  Heerlig å se at det er flere Cottage Cheese elskere 🙂
  Jeg spiser det stort sett til hvert eneste måltid, og gjerne litt mellom måltidene også 😉 Har faktisk regnet på hvor mye penger jeg bruker på det i løpet av 1 uke/mnd/år.. Jiiiizes sier jeg bare 😯 😀

  God bedring! 🙂

 8. Mira

  Må bli bedre å bruke cottage cheese, her brukes den bare med tunfisken og i bakingen så langt. Øverste bildet så så godt ut 🙂

 9. Lina

  Cottage cheese er noe av det beste som finnes 🙂 nå har det kommet keso mini i Sverige, og den er veldig god. God bedring 🙂

 10. L

  Jeg er også syk for tiden og det er så kjeeedelig! Frustrerende siden jeg hadde kommet inn i en ok treningsrytme etter sommerferien også går jeg hen og blir syk 🙁 Har vært syk i to uker nå. Er helt fersk med styrketrening og ser formelig armene visne hen her jeg ligger i sofaen under pleddet 😛

  Har du foressten tips til hvordan man kan komme i gang med treningen igjen etter en sykdomsperiode? For en uke siden var jeg nesten helt frisk og hadde en økt med kondisjon og styrke, den ble hardere enn planlagt, men ikke for hard heller. Ble sykere igjen etterpå, så vet ikke hvor lurt det var å trene. Min PT sier jeg bare skal trene så lenge jeg føler meg bra og ikke har feber, men vet ikke helt om kroppen var like enig. Er forkjølet med ett eller annet vanlig forkjølelsesvirus, så det er ingen bakterienfeksjon eller noe annet skummelt.

  Riktig god bedring til deg! Håper du kommer deg raskt! Liker foressten bloggen din veldig godt, er første gang jeg kommenterer her -den er til inspirasjon 😀

 11. Kristine

  @MalinV: Haha, ser man det – en versjon jeg aldri har hørt om før. Men jeg kan jo tenke meg at det blir som å blande inn fun light – en sirup/saft som søter det hele. Problemet er at jeg aldri har pepsi max i hus, ellers hadde jeg sikkert prøvd 😀

  @Stine Marie: Tusen takk for det!

  @Signe: Oi, det orker jeg ikke å begynne å regne på engang 😆 All maten jeg spiser er verdt hver eneste krone, jeg får se på det sånn.
  Takk!

  @Mira: Den passer til alt, prøv den som tilbehør til litt sterkt krydret mat neste gang 🙂

  @Lina: Jeg elsker den norske, men blir nok litt shopping i Sverige snart 😉

  @Kristine : Prosjekt Bodyfitness 2012: Jeg vet! Nydelig.
  Takk 😀

  @lovelyliller.com: FTW som de sier 😀

  @L: Start med trening først når du føler deg frisk, har du lyst til å starte før så ville jeg ha begynt med rolige turer eller høyreps styrketrening bare for å ‘vekke’ kroppen til livet igjen. Problemet med å trene når man fortsatt er litt syk er at immunforsvaret er fullt opptatt med å kjempe basselusker – og ikke restituere deg etter trening. Man ender derfor tilbake til start igjen om man ikke er forsiktig.
  Jeg har infeksjoner i kroppen nå, så må nok ta det rolig noen dager fremover. Det er ingen stress, livet består av mer enn trening 😀
  Tusen takk for det!

 12. Frieda

  CC er så fantastisk, og det passer til både søtt og salt! I Ungarn har de faktisk en «fersksjokolade» med hytteost (ja, jeg sier ofte hytteost :D) inni. Kanskje litt vel søt, men veldig god 🙂

  Alle er jo syke for tiden, fysj om! Og god bedring 🙂

 13. Kristine

  @Frieda: Oi så spennende! Det høres jo litt sært ut, men det er kun fordi jeg har angst for å ‘ødelegge’ sjokolade som i seg selv er nydelig 😀
  Takk for det!

  @Fitnessnora: Kjempegodt! Gratulerer med en fin debut på Stavanger Open forresten, og masse lykke til i NM!

 14. Hanne

  Jeg har smakt oste-sjokoladen og den var spennende, den. Ikke som vanlig sjokolade, men likevel veldig god med mektig, søtt sitrus-ostefyll. (måtte jo bare prøve!)

Det er stengt for kommentarer.