Min kropp, mitt valg

Jeg skal ikke lage noe stor sak ut av det, men jeg får en sjelden gang kommentarer som vitner om en veldig ignoranse i forhold til jenter og styrketrening. Vi har kommet langt, men ikke alle henger med dessverre.
Egentlig så er det en uvesentlig sak – det er en slik holdning som jeg tidligere ble såret av, som jeg nå ikke bryr meg om.
Så hvorfor dedikerer jeg da et eget innlegg til dette? Vel, det er ikke første gangen jeg får slike tilbakemeldinger, og det er helt sikkert ikke siste gang. Nå kan jeg svare én gang for alle, og heller henvise til dette svaret dersom det skulle dukke opp igjen.

«Du er veldig pen, men skjønner ikke hvorfor du vil ha så markerte muskler.. På bildene der ser både ryggen din og magen din ut som ryggen/magen til en mann. Det er fint å være veltrent men ikke fint med synlige muskler synes jeg iallefall.. Jenter skal se ut som jenter«

Kjære mann35
Min blogg er ikke en kontaktannonse, ei heller sukker.no. Bilder som ligger her er ikke for å tiltrekke meg hverken poengskåring hos deg eller potensielle beilere.
Jeg driver en blogg om styrketrening og kosthold, og det faller seg derfor naturlig å legge ut bilder hvor kropp og muskler poserer og flekses. Det er, tro det eller ei, både gutter og jenter som anser det som inspirasjon og motivasjon til å styrketrene.
Mitt hovedmål med blogg og bilder er nettopp dette, at mennesker uansett alder og kjønn kan la seg motivere til å skape et bedre, sunnere og sprekere liv for seg selv. Min definisjon av veltrent er nettopp en godt trent kropp, og det kommer ikke uten styrketrening og synlige muskler.

Jeg vet ikke helt hva bakgrunnen for kommentaren din var, men jeg må skuffe deg med at jeg ikke tenkte; Huff, søren heller. En anonym mann liker ikke kroppen min, nå får jeg bare se å slutte med styrketrening og sunn mat – jeg må jo etterleve et sneversynt individs seksuelle preferanser.
Eller var det kanskje en reell bekymring for min fremtid i forhold til en livspartner?
Da kan jeg berolige deg med at ingen gutter eller menn som har hatt noe betydning i livet mitt har latt seg skremme av kroppen min, og jeg ser heller ikke at det blir noe problem fremover. Det finnes faktisk menn som synes sterke jenter er tiltrekkende – heldigvis!

Jeg må bare spørre; Bryr du deg om at jeg kanskje ikke synes din kropp er attraktiv? Mest antagelig ikke.
Jeg hadde uansett aldri fått meg til å si eller skrive noe slikt til noen. Jeg synes det er unødvendig og trist, og det vitner om en respektløshet som jeg kunne ønske folk (spesielt voksne) holdt seg for gode til.
Jeg, i motsetning til deg, elsker at det finnes mangfold. Jeg er ikke den vanlige jenta i gata, men har du tenkt på at jeg kanskje ikke vil være det? Jeg ble ikke slik over natta, jeg har jobbet beinhardt for det og jeg er veldig stolt av meg selv. Jeg lever ikke mitt liv for at folk som deg skal synes jeg er fin, jeg liker meg selv og det er det som betyr noe. Jeg har dessuten noe som er desto viktigere – et åpent sinn og toleranse for alle uavhengig av kropp.

«Der alle tenker likt, tenkes det lite« er det noe som heter.

Mvh Kristine
– som er akkurat slik hun ønsker å være

 

155 kommentarer til “Min kropp, mitt valg

 1. Kristine

  @Malene: Takk 🙂

  @Einar Østensen: Takk for det, lykke til med løftene 🙂

  @Catrine_C: Aldri, aldri, aldri la noen andre (spesielt folk du hverken kjenner eller er nær) fortelle deg at du ikke kan eller skal noe.
  Vi bestemmer heldigvis over våre egne liv, og så lenge vi ikke skader noen andre så skal vi både se ut og gjøre det som er riktig for oss.

  Enig i siste ordtak, selv om det tok (altfor) mange år før jeg klarte å tenke sånn 🙂

  God helg! Klem tilbake

 2. Catrine_C

  @Kristine: Det kommer nok til å ta lang tid før jeg også klarer å tenke sånn, men jeg forsøker virkelig å jobbe med meg selv for å kjøre på med det som gjør MEG glad. Men jeg tenker hele tiden på hva andre synes og da spesielt mine nærmeste venninner som ikke har likt treningsfokus som meg, vet blant annet at de rister litt på hodet når jeg for eksempel legger ut et treningsbilde. Men selvtillit og troen på seg selv tar tid og vi lærer nye ting om oss selv hele tiden. 😉

 3. Kjartan Skarpenes

  Hei eg driver med styrketrening selv , eg vet hvor hardt man må jobbe for å få en sånn kropp .
  Eg er full av beundring til deg som har en sånn fin kropp , stå på det er din kropp , eg synest den er utrolig fin 😉

 4. Kristine

  @Kjartan Skarpenes: Tusen takk! Det krever mye jobb ja, og jeg har aldri følt meg så frisk og levende som etter at jeg begynte å styrketrene – en vinn-vinn situasjon, så hvorfor skal noen mene noe annet 🙂

Det er stengt for kommentarer.