Trening, lefser og tid for ettertanke

Maser hun om disse lefsene nå igjen?

(Ca-målinger – jeg bruker alltid en dæsh her og der)
1 egg
3 eggehvitter
2 ss bakepro
2 ss kokosmel (eventuelt mandelmel e.l)
1-2 ts xanthan gum (fiberhusk)
3-4 ss vann

Bland et helt egg og en eggehvitte med det tørre og spe på med litt vann til du får en seig konsistens. Om du ønsker smak på de kan du tilsette sukrin, kanel, kardemomme osv. Stivpisk to eggehvitter og vend forsiktig inn i resten. Den moussen du da får smører du tynt utover et bakepapir og inn i ovnen på 160 grader i ca 20 minutter.


Du kan ha det du foretrekker på lefsene, jeg bruker ofte oppskriften som et slags brød og har masse godt pålegg på – men favoritten er nok med smør, sukrin og kanel.

Det er ikke alltid de blir like fine, men de smaker alltid godt.

.
Dagens treningsøkt;
Strakmark
Nedtrekk
Sittende sidehev
Benspark
Benpress


Rosa harrytass

.
I dag er det som kjent 10 år siden terrorangrepet 9/11, og det er vel knapt nok noen som ikke husker hvor de var og hva de gjorde da de først fikk vite det.
Jeg gikk det første året mitt på BI Oslo, husker godt at jeg satt midt i en forelesning da jeg fikk vite det.

Føles litt rart at det har gått så mange år, har mange sterke minner fra den tiden – og samtidig mye som virkelig kjennes ut som mer enn ti år siden.. Jeg har til gjengjeld opplevd så mye mer enn jeg hadde sett for meg i løpet av denne tiden, så nå gjelder det bare å glede seg til de neste ti årene.

Spør aldri etter de rette tidspunkter. Spør aldri om tiden er moden. Det uforutsette har ingen tid.

37 kommentarer til “Trening, lefser og tid for ettertanke

 1. Robin

  Akk den som hadde vært sponsa med slike helsekost-ingredienser til matlagingen. Lånekassen mener visst at vi studenter ikke skal kunne leve sunt. 😥

 2. Sara

  Skjønner godt du nevner disse lefsene, de er jo knallgode 😛 Har en liten plan om å lage de til kvelds, eller om det blir sjokomuffins 😆

  Du skal vite at jeg henter så utrolig mye inspirasjon og trenings- og matglede her hos deg. Du gir så mye fantastisk livsglede her på bloggen din, og jeg skulle ønske flere jenter kunne oppdage deg og bloggen din.
  Av kjedsomhet gikk jeg inn på blogg.no og søkte av ren nysgjerrighet etter mulige interessante blogger om kosthold og trening. Dessverre(!) ble jeg møtt av mange jenter på min aldre i tillegg til mange yngre jenter (14-16 årsalderen) som sulter seg, overtrener og utsetter kroppen sin for nærmest underernæring. Jeg ble rett og slett lei meg inni meg. Det er forferdelig at så mange har det slik.
  Det er vondt hvor ekstremt kroppsfiksert vi er, og da spesielt unge jenter.
  Håper du fortsetter som du gjør ,K! Du har iallefall hjulpet meg ut av fella «lite mat + mye trening». Jeg har et bedre liv, og treningen har aldri vært bedre!
  Klem!

 3. Linnea

  Hei : ) Beklager at jeg legger dette inn under dette innlegget, men må bare få det ut!
  Har nå sittet i en helt time og bladd meg tilbake på gamle innlegg på bloggen din. Det er en utrolig fin blogg du har, virkelig!! Så mye god mat, så mye inspirasjon, så mye motivasjon du gir meg; har ikke ord.

  Du må virkelig aldri gi opp bloggingen : )) Jeg blir fra i dag, fast leser!

 4. Mariann

  Tror jeg må teste ut disse lefsene dine, jeg 😀
  Jeg gikk faktisk på barneskolen da det skjedde (nå følte jeg meg veeldig ung!), og husker at jeg fikk en telefon fra venninna mi borti gata som var helt fra seg fordi folk drev og hoppet fra bygningene. Huff:/

 5. Mia

  Robin: Hei, jeg er også student og prøver så godt jeg kan å leve sunt og billig. Det faktisk mulig, så deler litt tips med deg her, jeg:

  -På funksjonell mat har de ofte tilbud på sukrin, og de har også store sekker som er billigere enn å kjøpe de små posene.
  -Bakepro og fiberhusk er litt dyre ingredienser, men man bruker ganske små mengder hver gang så de varer lenge.
  -Jeg kjøper billige mandler (f.eks. coop sine 500 grams poser) og maler opp mandelmel selv. Blir fullfett mandelmel da, men er jo kun sunt fett;)
  -Du kan og søke litt rundt på iherb for å finne ingedienser. Selv medregnet fraktkostnader er det mange produkter som er billigere der enn i norske helsekoster.

  -Av andre sunne og billige matvarer har du jo First Price egg, First price laksefilet, tunfisk i boks, makrell i tomat, husmann knekkebrød, Kiwi-fredagstilbud og store poser med frosne grønnsaker (selges b.la på coop og ica).

  -Hvis man lager måltidene sine fra bunnen av, og planlegger innkjøpene går det supert å leve billig som student!
  -Lag din egen lunsj istedenfor å kjøpe og drikk flaskevann istedenfor brus/kjøpevann.
  -Du trenger ikke mange dyre helsekostingredienser for å leve sunt, det du finner på vanlig butikk er mer enn godt nok:) Lykke til!

  Beklager lang kommentar, Kristine, ble litt revet med og måtte bare skrive ned de tipsene jeg hadde:)

  Rart at det er gått ti år… Husker meg som en tankeløs tiåring foran TV, kjempesur for at favorittprogrammet mitt Passions hadde gått ut til fordel for ekstra nyhetssending!

 6. kristine

  MÅ bare få prøvd meg på¨de lefsene dine – igjen og igjen – får det ikke helt til – skjønner ikke hva jeg gjør galt bare :P— he he.Utrolig flott blogg du har, igjen og igjen skryter jeg avdeg Kristine – er daglig fast leser og du er helt utrolig!
  Treningen har jeg ordentlig lyst å klinke til med nå – får mer inspirasjon av å lese bloggen din!
  Pr dags dato har jeg trent på meg infeskjon i kroppen og må jeg gå på antibiotika og la kroppen hvile :(.. Noen tips på hvordan jeg kan føle meg vel ?- uten trening!!! :(:(-. eller om det er en trening jeg kan gjøre ?

 7. Kristine

  @Robin: Utenlandske nettsider er gull når det gjelder tørrvarer som kokosmel, mandelmel m.m

  @Sara: Det er et veldig feil fokus hos mange, og det er egentlig ganske forståelig i og med at vi her snakker om mat, kropp, trening osv. Har man ikke et balansert syn på det, så vil det mest antagelig spore fort ut – og det er synd at disse menneskene også blogger om det og dermed sprer det gale budskap.
  Men uansett, tusen takk for fine ord! Jeg prøver i hvert fall å formidle noe bra midt oppi den sære bakingen og fleksingen 😛 Veldig glad for å høre at det går bra med deg, fortsett med det!

  @Ai.: mhm – iherb er svaret 😉
  Takk!

  @Linnea: Så utrolig hyggelig! Spiller da ingen rolle hvor du legger igjen en slik kommentar, alltid velkommen her 😀 Takk!

  @Stine: Tusen takk! Nei det har jeg ikke regnet ut dessverre.

  @Mariann: Ja, gjør det 😀
  Det er nå én ting, jeg følte meg plutselig dritgammel 😯

  @Mia: Kjempebra!! Flotte tips, håper flere studenter (eller andre med mindre god råd) leser dette.
  Passions – haha.. men nå følte jeg meg også gammel 😐

  @tjukkebollefeita: Jeg synes kokosmelet gjør de saftige og gode, men du kan fint lage de med bakepro/mandelmel også!

 8. Kristine

  @kristine: Hm, det er ikke så lett for meg å hjelpe deg dessverre.. 😐
  Tusen takk for skryt 😳
  Hm.. føle seg vel. Du kan jo gå turer/rask gange, spise proteinrikt og variert – og ha ‘hjemmespa’ med diverse scrub, neglelakk, kremer m.m 😀

 9. Kristine

  Nå er ovnen skrudd på, og straks står jeg over bollen og pisker egg 😉 Gleder meg skikkelig til ENDELIG å smake på disse berømmelige lefsene! 😀

 10. kristine

  Vet du ikke kan hjelpe søta, men tusen takk for oppmuntring og tips om velvære 😉 <3 Må bare la kroppen hvile og ikke trene ,da blir man bare "kvapsete" i løpet av noen dager :(.. følsen er der hvertfall;)… Men klart jeg skal ta meg en gå tur i skogen i morgen jeg! Og lage lefsene dine <3 Ha en fin fin søndag!!

 11. Hanna

  Takk for flott blogg Kristine. Du er til stor inspirasjon. Selvom jeg ikke driver med trening på ditt nivå, og jeg overhodet ikke ser ut som deg, så er du et stort forbilde. Starter med fullkroppsprogram i dag, og vil for alvor begynne med styrketrening. Satser på at det går fint, og at jeg gradvis får den kroppen jeg ønsker meg.

  Skal prøve lefsene dine snart. Nam nam.

 12. Marit S

  Skal prøve disse lefsene dine en dag, Kristine :mrgreen: Husker du jeg fortalte deg at jeg hadde fjernadoptert en pusekatt? Jeg prøvde jo å sende inn et sånt skjema via nettsidene tl Dyrebeskyttelsen, men det ble bare error. Prøvde på flere datamaskiner. Sendte de også en e-post der jeg forklarte problemet, samt at jeg gjerne ville fjernadoptere, men fikk aldri noe svar. Kanskje du vil si i fra til dem neste gang du prater med dem? Kanskje det er flere som sitter å venter 😉 :mrgreen: Jeg er pusesyk! 😐

 13. Syklisten

  Hei Kristine!!

  Du er en inspirasjon! Flott er du og! 🙂

  Har du noen erfaringer med periodisk faste? Jeg er på halvveis-diett nå, men synes 8 måltider om dagen bare skaper stress, og null glede med matlaging..

  Blir veldig glad for svar!

 14. Malin

  Hei 😀 jeg fant bloggen din forje uke, og har nå lest meg gjennom det meste. Jeg må bare si at jeg elsker både bloggen og måten du tenker på, for er helt enig at man kan bli for oppgengt i prosenter og kalorier, og det å skulle følge en plan slavisk. Digger at du er super sunn på en fornuftig måten. Det folk glemmer, er at man må finne en greie som funker for seg selv, fordi vi alle er forskjellige. Men er nå stapp full av inspo på både mat og treningsfronten! 😀 er fra nå av fast leser!

  Men lurte også på en ting. Løpte å kjøpte meg cocosmel her om dagen for å prøver meg på de berømte lefsene. Men de jeg lagde ble så tørre… Fulgte oppskriften din, men hvor tykk skal egentlig røra bli til sluttet?

 15. Janne

  Mmm de er så gode! Men jeg lurer veldig på en ting: Er brunost sunt? Synes det er så utrolig godt på lefsene! 🙂

 16. Andrine

  Mmm! Skal lage de i kveld 🙂 Spiser du opp hele lefsa med en gang, eller blir det såpass mye at man har en stund? 🙂

 17. Kristine

  @Kristine: Håper det smakte da 😀

  @kristine: Du blir absolutt ikke ‘kvapsete’, det er bare følelsen man får etter noen dager. Jeg går ofte 3-4 dager helt uten trening jeg.. uten at det er noe medisinsk grunn for det :mrgreen:

  @lovelyliller.com: Det er enkelte matvarer jeg henger meg opp i, klarer meg ikke uten egg altså 😀

  @Hanna: Tusen takk for det! Håper du synes styrketrening er gøy, masse lykke til 🙂

  @Marit S: Bra at det gikk! Jeg opplevde også litt problemer med siden deres da jeg skulle bestille kalender i fjor, men de svarte heldigvis på mail til slutt. Spennende å se hvilken pus du får!

  @Syklisten: Hei, og takk! Ja, jeg spiser mine 3-4 måltider på ettermiddagen/kvelden. Det er ikke noe grunn for å lage og spise 8 måltider om dagen dersom du ikke trives med det, kjenn etter når du er sulten, når du trener, og når/hvor ofte du vil spise.

  @Lise: Den er superfin, er veldig fornøyd 😀

  @Malin: Det var hyggelig, tusen takk!
  Hm.. kanskje du tok litt for lite vann – røren skal være ganske luftig og mousseaktig (lett å smøre utover bakepapiret).

  @anders: I alle dager, dette er da mer enn stort nok 😀

  @Janne: Det kommer an på hvem du spør tror jeg. Brunost er ikke direkte sunt, men en skive eller to synes jeg er helt greit på ei sunn lefse 😉

 18. Emilie

  Begynte å lese bloggen din for ca tre uker siden og må si at du gir nytt liv til lavkarbo! Prøvde lefsene dine i går og de er helt nydelige!! Fått helt dilla på de, så har hamstret inn både egg og mandelmel. Gleder meg til å prøve flere oppskrifter:)

 19. Emilie

  Prøvd kanelbollene dine også, helt fantastisk! Men jeg lurte på en ting, hvor mange kalorier, fett, proteiner og krbohydrater er det i lefsene?:)

 20. Ingrid

  Hei Kristine!

  Takk for en superinspirerende blogg:)
  Jeg har prøvd omtrent alt av både middagene og dessertene i heftene dine, men jeg får virkelig ikke til disse lefsene altså. (ikke browniesen heller. Måtte faktisk le når jeg tok den ut av ovnen)
  De blir skikkelig gummiaktige. Nå har jeg prøvd bare to ganger da, så det kan jo være jeg får det til på tredje forsøk, men kanskje du har noen tips?

  Jeg synes det blir veldig lite røre. Pleier du å smøre det utover et helt stekebrett? røra er tynn og lett å smøre ut..kanskje jeg steker den for lenge eller smører for tykt?

  Sikkert mye å be om, men hva med steg for steg bilder? 🙂 har så lyst til å få de til for det er et genialt alternativ til brød i lunsjen 🙂

 21. Kristine

  @Ingrid: Hei! Det høres ut for meg som om du kanskje ikke stivpisker eggehvittene helt luftige? Når man vender de inn i resten får man nemlig en tykk, mousse-lignende røre som man brer utover bakepapiret.
  Neste gang jeg lager lefser kan jeg ta bilde steg for steg 🙂

 22. Tilbaketråkk: Pyntet litt til jul | Trening, bodyfitness og fordommer

 23. Anett

  Jeg har heller ikke fått til disse lefsene, og det er synd, for jeg har så lyst til å få dem til! Min lefse ble hard og tørr og knakk når jeg prøvde å rulle den….hva ble feil? Please, lag en steg-for-steg med bilder !!! 🙂

Det er stengt for kommentarer.