Hva med litt laks?

Jeg dro til mormor og spiste «middag» etter jobb i dag, og om du har en mormor som min så skjønner du kanskje at det hverken betyr sunt eller i små mengder – og som det eksemplariske, matglade barnebarnet jeg er så spiste jeg. Grøt (rømmegrøt og risengrynsgrøt blandet), vafler med brunost, eplekake og sjokoladehjerter ♥

Tenkte at dere kanskje ville ha noen bedre middagstips enn dette, så jeg hentet frem noen lakseretter.
Flere av dere kjenner de kanskje igjen fra middagsheftet?

Laks med knekkebrødpanering og epletzatziki

Laks med aprikos og parmesan

Laks med purre i kokosmelk

Laks med potetbåter og agurksalat

Helt til slutt må jeg bare sende en hilsen til alle dere som har skrevet til meg i etterkant av innlegget ‘a twist of fate’. Jeg visste at det ville kreve litt av meg å legge ut en såpass personlig tekst, men samtidig var det verdt det da jeg oppdaget hvor mange som har kjent på akkurat dette.
Takk!Ha en fortsatt fin onsdag :smile:

24 kommentarer til “Hva med litt laks?

 1. glenn:)

  hehe 😀 jeg kjenner igjen det veldig godt! 🙂 blir alltid noe sånt når man kommer på middag hos de men <3 det 🙂

 2. Anonym

  hei! veldig uvesentlig egentlig, men lagde de polarbrødene i går og hadde til lunsj i dag (som for øvrig var veldig gode!) fant ut at ett slikt brød inneholder 94 kcal, og ikke 63 slik du har skrevet? eller har jeg regnet feil?
  jeg regner hvertfall en eggehvite som 15 kcal, og 10 gram mandelmel er jo 60, + 30 gram skyr som er ca 19…
  bare litt pirkete jeg:) hehe

 3. Kristine

  @glenn:): Det er akkurat sånn det skal være 😀

  @Anonym: Hei! Bra at de falt i smak 🙂 Jeg bruker fettreduserende mandelmel, så det er nok der forskjellen ligger.

  @LilleMy: Ja! Det skal jeg ha i løpet av uka selv 🙂

 4. Hanne

  Vi er jo litt glade i deg da vettu, vi bloggnerdene 😉
  Nå fikk jeg veldig lyst på laks, til tross for stappet mage 😆

 5. Mia

  Så mange gode lakseoppskrifstips! Tusen takk:)
  Men må inrømme jeg ble mest fristet av mormors vafler med brunost akkurat nå! Nam, Hehe;)

 6. Michelle

  Laks med purre i kokosmelk så fantastisk ut 😛 når man drar på bestemors besøk hører både vafler, kjeks, kaker, sjokolade og alt det der til! er liksom sjarmen med det :mrgreen: Om julen blir de som regel «verre», ikke bare skal de lage en kakesort, neidu her skal det bake bokser fulle, så alle som kommer på besøk kan smake (ehm… spise seg god og mett) :mrgreen:
  Ha en fortreffelig kveld Kristine! Du ser nydelig ut <3

 7. Therese

  Tusen takk for de fine heftene jeg fikk i posten idag! Alt ser utrolig fristende ut! Gleder meg til å prøve ut! 🙂 Og skikkelig kule bilde bak på heftet!:)

 8. Nina

  Jeg ville bare si tusen takk for dine fantastiske innlegg!!! Det er så viktige med slike bloggere som deg, som faktisk ser helheten og ikke bare fokuserer på å være 100% sunn og aldri rører noe snop. Det får slike som meg, til å faktisk føle seg ganske normale 🙂
  Digger deg!

 9. Kristine

  Å jeg elsker kokos smaken, dette ser helt nydelig ut! Kunne du evt lagt ut forholdsdelingen av mengden på diverse ingredienser du brukte. Du er en super inspirasjon, Kristine 🙂

 10. Mira

  Jeg har også en sånn mormor, så når jeg først er hos henne så må det være på hennes kostholdsprinsipper 😉 Men det er alltid så koselig. Laks i purre så kjempegodt ut!

 11. Lene Kristine

  Ja, de fleste har nok slike tanker nå og da…men du får det skrevet på en så klok, vakker og reflektert måte Det verste e jo at man opplever å bli så glad i deg…og d er jo litt sprøtt, i og med at jeg/vi ikke «kjenner» deg i den virkelige verden. Så pass glad i at man skulle ønske man kjente deg utenfor bloggverden åsså. Jeg skulle i værtfall likt å gi deg en goood klem, så god er du! 😛 Men for en hærlig mormor du åsså har! En sånn grøt må jeg få blandet meg til helga, for da har jeg bursdag (og da er alt lov!) 😉 Du forresten, er matinspo-heftene dine utsolgt siden de ikke finns øverst på siden lengre? 🙁

 12. Minda

  Jeg må nesten si meg enig i Lene Kristine!
  Det er ikke uten grunn at det er deg og din blogg jeg følger fast 😛 Du er et sunt forbilde på alle mulige måter. Du gir av deg selv på en måte som er så ekte at det kan ikke annet enn å treffe leserne dine!

  Jeg har bestilt varer fra iHerb nå for første gang, Stevia og Peanut Butter Powder. Har alltid sløyfet disse ingrediensene fra oppskriftene dine. English Toffee, Hazelnut, Chocolate Rasberry ++ er på vei – nam! Jeg gleder meg stort :mrgreen:

 13. Kristine

  @Hanne: Som bloggenerd selv er jeg glad i dere og 😀

  @Mia: Haha, ja ikke sant? Vaffel med brunost over laks any day!

  @Michelle: Ja, kremet laks er nam.. Haha, ikke begynn å snakk om juletider engang! Mormor elsker å bake, I say no more. Takk ♥

  @Therese: Bra de kom frem! Tusen takk 😀

  @Kristine: Jeg og!

  @it’s training: Ja, det er så kos. Uansett hva så vil det garantert smake 🙂

  @Nina: Hehe, tusen takk! Jeg er hverken normal eller perfekt, jeg er en livsnyter :mrgreen:

  @lovelyliller.com: Takk – viktig at det både ser og smaker bra synes jeg 😀

  @Kristin: Gjør det, det er en av favorittene mine i hvert fall 🙂

  @Kristine: Jeg mener jeg bare lagde det som på bildet; 3 laksefileter stekt i smør og litt krydder sammen med en oppskåret purre, deretter en halv boks med kokosmelk over og la det putre til det tykner litt.

  @Mira: Jeg kunne (og ville) aldri ha dratt til mormor uten å spise alt det gode hun lager 🙂

  @Lene Kristine: Nå ble jeg rørt (skal ikke så mye til lenger..), tusen takk 😳 En klem hadde jeg gladelig tatt imot!
  Tykk, kremet grøt.. ah, nydelig. Håper du får en kjempefin bursdag, gratulerer med dagen på forskudd!
  (Jo, jeg har flere hefter igjen; http://www.kriweb.no/2010/11/17/bestillingsskjema/ )

  @Marte: Fantastisk 😆

  @KunnskapsrikTrening: Ingen vil vel si nei til noe sånt, gleder meg alltid til disse besøkene jeg 😀

  @Minda: Åå, takk!! Det er så utrolig hyggelig å høre 😳
  Ooh, da kan du glede deg 😀 Hazelnut har jeg aldri prøvd, kanskje jeg må bestille litt flere ting derfra selv snart 😀

 14. Minda

  Du skal vite at det ikke er tomme ord. Bloggen din har tatt meg en lang vei, både mentalt og fysisk 😉

  Det er jo en stund siden du la ut oppskriften på snickerskarameller hvor du skrev at du bestilte PB-powder fra en-eller-annen nettside med veldig dyr frakt. Jeg fant samme powder på iHerb. Om du ikke har fått det med deg så er det dagens tips fra meg :mrgreen:

 15. Kristine

  @Minda: Hadde det ikke vært for alle dere så hadde nok ikke motivasjonen for å blogge vært så mye til stede – så tusen takk.
  Ja, stemmer det.. netrition er dyrt. Det hadde jeg ikke fått med meg, takk for info 😀

Det er stengt for kommentarer.