Svinaktig godt

Nesten blitt en klisjé den overskriften. Det var uansett svin, og det var godt. Og i koselig selskap ble det enda bedre.

Svin med ovnsbakte poteter og kesamdip

Steker svinefilet i smør og krydrer godt (hadde også parmesan over helt til slutt). Potetskivene ble laget som i forrige innlegg, og dipen er mager kesam blandet med hvitløk, paprikakrydder, salt og litt gressløk.

En middag blir liksom ikke helt komplett uten grønnsaker synes jeg. Basilikum, spinat, paprika, tomat og mais – med dressing over.

Og et absolutt must er dessert.

Frukt, bær og nøtter

En skål med mager kesam, eple, bringebær og nøtteblanding med tørket frukt. Alt skal helst ligge stablet oppå hverandre – liker ikke å blande alt sammen :smile:

Dagens trening er fortsatt litt kjedelig; 60 min rask gange på mølla. Har lovet meg selv en styrkeøkt i løpet av helgen så jeg ikke blir helt pingle, kanskje i morgen allerede.

Det positive med ruskevær ute er at det blir ekstra hyggelig å sitte inne under et varmt pledd om kvelden – med en kopp nespresso (decaf vel å merke).
Ha en fortsatt fin kveld!

17 kommentarer til “Svinaktig godt

 1. Linn

  Hei 🙂
  Først må jeg si at jeg elsker bloggen din, men jeg har et spørsmål.
  Hvor effektivt er det å gå rakt på en tredemølle ift å løpe? Hvor fort går du da og går du i «bakke» 🙂

  :):)

 2. Kristine

  @Linn: Takk!!
  Det er nok mer effektivt å løpe, men da orker i hvert fall ikke jeg å holde det gående så lenge (eller så mange ganger i uka). Dessuten er lavere intensitet noe mer skånsomt i forhold til å bevare muskelmasse.
  Jeg pleier å gå med alt fra hastighet 6,2 – 6,7 og stigning 9 – 11. Tar det på dagsformen 🙂

  @Anonym: Ja, du kan sende meg en mail til kristine(alfrakrøll)kriweb.no

  @it’s training: Det må til ja! Njaa her synes jeg svinet var best. Proteiner er viktigst i min kost 🙂

 3. LilleMy

  Parmesan er overnaturlig godt 😈

  Men, du? Hadde ikke du en iskremmaskin en gang? Jeg synes å huske et innlegg langt tilbake… Jeg har også en slik maskin, og skulle ønske noen andre også kunne eksperimentere litt med herlige iskremoppskrifter, og du er jo så flink 😉

  Her i Trondheim er det forresten sommervær i dag 😎

 4. Mia

  Jeg lurer på om du har et tips til hvordan man bør trene når man ønsker å få bort litt ekstra rundt mage,lår og rumpe?

 5. Johanne

  Har skjønt at du liker rask gange:) hvorfor løper du ikke? Er ikke det den beste treningen?

 6. Michelle

  enig med deg, grønnsaker hører til en skikkelig middag! Så kjempe godt ut & desserten også :mrgreen: De beste dagene med dritt vær er når man ikke har planer og kan være inne med god samvittighet, se fil og lage god mat med noen man er glad i 😛

 7. Treningsglede

  Du er jo bare helt rå på mat, trening og blogging;)) det jeg lurer på; hvordan oppbevarer du spinaten? Posene er så store, fryser du dem ned? Og hvis du vil lage din egen aioli som også er super dipp og sunn kan du bruke hvitløksfedd, egg, krydder av eget ønske og spe med litt olje mens du pisker. Fantastisk til d meste- og spesiellt potetbåter;))

 8. Kristine

  @LilleMy: Jo, det stemmer! Men jeg får meg liksom ikke til å ‘tulle’ med det jeg liker aller best, og det er nettopp IS (og sjokolade og fudge) 😆
  Ellers er det en enkel sak å lage sukkerfri iskrem ved å bytte ut sukker med sukrin.

  @Mia: Ja, da burde man trene styrketrening! Og ha et lite kaloriunderskudd slik at fett% går litt ned.

  @Johanne: Beste treningen i forhold til hva? 🙂 Jeg liker ikke jogging/løping, og får de resultatene jeg vil ha med rask gange – det er noe jeg synes er ok og kommer til å fortsette med i maange år til (det er cluet her, kontinuitet).

  @g: 🙂

  @Michelle: Ja absolutt! Gleder meg faktisk til en regnfylt dag og kveld i morgen, innekos med mennesker jeg er glad i!

  @Treningsglede: Takk for det! Jeg spiser som regel opp en stor spinatpose i løpet av 2-3 dager så det holder akkurat 🙂 Ellers kan du sikkert prøve å fryse den ja.
  Takk for tipset – så det på en nettavis her om dagen, men hadde ikke ork og tid i går 🙂

  @Martine: Jeg liker stort sett ALT jeg 😀

 9. LilleMy

  Hehe, isen er hellig 😉

  Men du burde virkelig prøve, altså. Jeg har laget masse is i sommer, og det er fantastisk godt med hjemmelaget, fersk is 😛 Jeg har oppskrifter på is som er sunn og samtidig djevelsk god 😈 Kommer nok til å poste flere av dem på bloggen etterhvert, i tillegg til den jeg lagde i går, så er det bare å prøve, hehe!

  Eller kom til Trondheim, så får du smake 😉

 10. Kristine

  @lovelyliller.com: Flere år – oi, kanskje du skal lage deg en ordentlig god svinerett snart da 🙂

  @LilleMy: Jeg er mest glad i tjukk fløte-is, så det blir ingen kesam-is eller sorbetlignende på meg (det har jeg testet ut, hehe). Skal sjekke ut bloggen din!
  Og ja – det beste hadde helt klart vært å få det servert 😀

Det er stengt for kommentarer.