Baconsurret kylling med tomat- og mozzarellasalat

Jeg vet, jeg skryter ofte av maten jeg lager – og det må jeg gjøre også denne gangen. Oh – nydelig var det!

Baconsurret kylling med tomat- og mozzarellasalat

Stekte to kyllingfileter kjapt i panne og rullet deretter bacon rundt. Denne gangen brukte jeg kalkunbacon som jeg kjøpte i Sverige, kan anbefales – kjøttfulle og gode (ikke tørre, det er bare jeg som liker de meget godt stekt). Inn i ovnen på 220 grader i ca 20-25 min.
Tips: Om toppen blir stekt/sprøtt før resten så legg aluminiumsfolie over.
Jeg la også inn et par hvitløksfedd halvveis ut i steketiden, og som du såvidt kan skimte på bildet over så la jeg også i et par mozzarellabiter. Jeg blandet den smeltede osten sammen med de ovnsbakte hvitløksfeddene – utrolig godt.


Kuttet tomat og fersk mozzarella med olje, krydder og basilikum over.


Mange gode smaker som passer perfekt til hverandre.

13 kommentarer til “Baconsurret kylling med tomat- og mozzarellasalat

 1. Minda

  Det så fantastisk godt ut!!
  Jeg har bare så dårlig tålmodighet når jeg skal spise middag noen ganger.. Idag ble det tunfisk, mager kesam, sennep, agurk og tomater. Alt rørt sammen til en ugjenkjennelig røre. Altså, det var godt, men så overhodet ikke så fresht ut 😛
  Hvordan går det med chins-treningen?

 2. Jay

  Jeg skjønner ikke hva det er folk digger med mozzarella, det smaker jo ingen ting når det ikke er varmebehandlet

 3. Kristine

  @it’s training: Ja – det høres fancy ut, men det er jo så enkelt å lage 😀

  @Minda: Skulle gjerne ha sendt deg en matpakke med litt ‘finere’ middag 😆
  Eh.. kremt, altså. Jeg har ikke prøvd meg på chins siden sist jeg trente det (tidligere i sommer), men det kommer!

  @Jay: Ja – den har en mild smak, men jeg elsker allikevel smaken og konsistensen. Greia er å spise den sammen med noe som får frem smaken, og syrlig tomat gjør nettopp det.

 4. Kristin

  Mmmm…
  Det er også kjempegodt med en smøreost inni, krydderost feks.
  Dessuten kan man spare «tid»/stress, med å bare legge de rett i ildfastform i 20 min på 200 grader (altså uten å forsteke de først, evt. litt grill i ovnen på slutten for xtra sprø bacon. Også veeeldig godt med parmaskinke rundt istedetfor bacon =P

 5. Michelle

  å nammmm!!! elsker slike italiensk inspirerte salater!!! Deilig :mrgreen: du har vel hode proppet med inspirasjon fra Italia og Frankrike etter ferien vil jeg tro?! bare til å dele det med oss vettu 😉

 6. Hanne

  Åååå, så sulten jeg ble. Dette er MANGE av mine favoritter samlet på en tallerken! Synes du har lov å skryte av det her altså 😀

 7. Sunshine

  Så sinnsykt godt ut – bra misunnelig på alle dine talenter må jeg si, spesielt hva angår kokkekunst! 🙂 Laget polarbrødet ditt her om dagen-bare å bøye seg i støvet-mannen i huset ble helt ekstatisk, hehe! 😆 Men, nysgjerrig spurt – hvor handlet du kyllingbacon? er i Sverige hver uke, men har til gode å finne det… fryst eller ferskt?

 8. Mia

  Dette ser jo ut som noe man får servert på en fin restaurant, du er så flink og lage mat! Du fortjener litt skryt for denne middagen her;) Nå fikk jeg lyst på mozzarellaost<3

 9. Kristine

  Sunshine: Så bra at det falt i smak hos dere begge! 😀
  Kalkunbacon fant jeg på maxi mat, ikke fryst så den ligger ikke sammen med vanlig bacon. Den ligger sammen med pølser, leverpostei og diverse om jeg ikke husker helt feil.

  Mia: Takk! 😀 Det var i hvert fall veldig godt, du må nesten lage deg det en dag

Det er stengt for kommentarer.