Kryddermuffins

Se hva som har ligget på posten og ventet på meg!

Sukrinmelis og mandelmel (mer finmalt enn før) fra Funksjonell Mat.
Flere Tagatose-produkter som aprikossyltetøy, kirsebærsyltetøy (veldig nysgjerrig på dette), mørk sjokolade med appelsin, pralinsjokolade og en med mokkasmak.
Jeg har smakt på sjokoladene, og favoritten var pralinen – myk og god i midten. Mokkasjokoladen var også god, perfekt til en kopp nespresso.

Jeg er litt skeptisk til frukt og andre ‘greier’ i sjokolade, men den med appelsin var helt ok – ingen dominerende smak, satte kun en liten syrlig spiss på det hele.

Med litt påfyll til bakeskapet kunne jeg bare ikke la være;

Kryddermuffins med ostekrem


Jeg tok utgangspunkt i denne oppskriften. Forskjellen er at jeg lagde litt mer, og fordelte i muffinsformer.

Jeg valgte dessuten en litt annen glasur;
Lett philadelphiaost
Sukrinmelis
Vaniljeessens


Saftige og gode, med en skikkelig duft av jul.

Dere har sikkert fått med dere at Todd har bursdag i dag, men det er det også en til som har.
Jack blir 7 år i dag – hurra!

20110813-135125.jpg

Og i kveld skal han selvfølgelig få det både han og jeg liker best;


Vaniljefudge!

Fortsatt god lørdag!

21 tanker om “Kryddermuffins

  1. avatarMartine

    Gratulerer så masse med dagen til Jack! 😀 (Todd ble gratulert i forrige innlegg).
    Jeg skal absolutt bake disse muffinsene evt. kaken, må bare få kjøpt mandelmel først 🙂

  2. avatarjeanette

    hei 🙂

    Dette har ikke noe med innlegget å gjøre men siden jeg ser på deg som en person med over gjennomsnittet peiling på trening spør jeg her; Funker det med hard sprint/intervall trening på morningen om man spiser etter PF? eller vil man få alt for lite energi? trening i ca 2 timer 🙂

  3. avatarHanne

    Jeg bakte med «det nye» mandelmelet her om dagen (etter oppskriften bakpå posen), og jeg syntes faktisk det luktet jul helt uten krydder 😆
    Det nye melet er jo også mye mørkere, antar mandlene ikke er skåldet? Må flire litt over at jeg også hadde samme glasur på, syntes ostekrem passet best til marsipansmaken 😛

    Her ble det for øvrig burritos til middag i dag. Alt dette uten at jeg hadde fått med meg dine innlegg, haha.

    Er forresten det kokosmelet også fettredusert, eller er det enkelt og greit tørket og finmalt kokos? (I så fall kan jeg jo forsøke lefsene dine alt i morgen..)

  4. avatarTherese

    Hei kristine. Lurer på om du bruker varm luft eller over og under varme når du baker? Har nettopp laget lefse pizzan din og måtte skjære av endel pga veldig brent og tørr. Ellers veldig god! Koser meg med den nå. Hehe.. Takk for oppskrift;-)

  5. avatarCamilla

    Hei Kristine! 🙂 Jeg digger bloggen din, og er fast leser, selvom jeg ikke kommenterer så veldig mye 🙂 Må foresten si det var et veldig rørende innlegg om Todd, og ønsker han og Jack en fin bursdagsfeiring.

    Men så lurer jeg også på en ting.. Bruker du pulsklokke under kardioøktene dine? Jeg trener styrke 3 ganger i uken,for å bygge muskler, men har også akkurat startet å gå fort/ småjogge litt om morgenen (30-50 min ca) for å forbrenne fett. Og lurer på hvor høy intensiteten bør være 🙂

  6. avatarKristine Innleggsforfatter

    @Martine: Det må du gjøre, de er veldig gode nå som høsten er rett om hjørnet 😀

    @Friggogfulla: Haha, jeg er helt vaniljefudgefrelst – jeg kan til og med velge det over sjokolade (noe som var helt uaktuelt tidligere).

    @Ai.: Ja, fiine hunden

    @lovelyliller.com: Sukrin/sukrinmelis er et must 🙂

    @jeanette: Jeg tror ikke jeg hadde klart så tung og lang trening uten mat, men det må du nesten kjenne etter selv 🙂

    @Rebekka: Nei, hi-maize/fiberfin er ikke noe man kan bruke som tørrvare sånn sett – men du kan erstatte bakepro med eventuelt proteinpulver eller mandelmel.

    @Mia: Takk, det var en superfin dag 😀

    @Thale: Håper du koste deg like mye som meg :mrgreen:

    @Cathrine: Han er kjempefin ja ♥

    @Hanne: Jeg reagerte også på fargen – men det står at det er fettredusert? Kanskje det er 50-50 skåldet 🙂
    Ostekrem er mye bedre enn vanlig glasur (spesielt om man bruker sukrinmelis) 😀
    Det er fettredusert – tror jeg. Ligner på bakepro i konsistensen.

    @Anonym: Takk takk 😀

    @Therese: Jeg bruker både under- og overvarme 🙂 Ha heller litt kortere steketid på lefsa før du tar på fyll, det gjør ikke noe om den er litt halvferdig da.

    @Camilla: Takk for det 🙂
    Jeg bruker ikke pulsklokke, men så lenge du ikke løper/sprinter av gårde uten å spise etterpå så tror jeg du skal klare deg fint 🙂

  7. avatarTimbi

    ÅÅH gjett om jeg skal bake denne muffinsen jeg også :)) Nå har jeg også herma og kjøpt proteinbakepulver !! 🙂 Så jeg gleder meg til å komme igang med bakingen.
    Får man kjøpt mandelmel i butikken eller må det bestilles ?
    Evig takknemlig for oppskriftene dine Kristine ! 🙂

  8. avatarTimbi

    Er det forresten noe i den oppskriften som ikke kan kjøpes i butikken?
    Vil være på den sikre siden og spørre før jeg fortvilet kommer tilbake etter å ikke ha funnet det i butikken:)

  9. avatarMichelle

    nam, så deilig ut med en deilig krem på toppen, send over 😎 hehehe!!! Kaffe med mørk sjokolade ved siden av som man kan dyppe oppi kaffen er bare en ren nytelse :mrgreen:

  10. avatarVår

    Gratulerer med dagen til begge de vakre dyrene dine! Ps: for oss hundeelskere, legg gjerne ut flere bilder av Jack også 😀 Så nydelig!

  11. avatarKristine Innleggsforfatter

    @itstraining- trening og kosthold: Godt med noe enkelt og ‘ferdiglaget’ innimellom 😀

    @Timbi: Så bra – tror du kommer til å like dem. Det er gøy bare å prøve seg frem på kjøkkenet og 😀
    Mandelmel får man kjøpt på helsekostbutikker i hvert fall – jeg er litt usikker på om større matbutikker har tatt det inn.
    Om du har sukrin/sukrinmelis så skal du få kjøpt de andre ingrediensene i vanlig butikk 🙂

    @Michelle: Ostekrem er godt!
    Jeg pleier som regel å nyte sjokolade ved å spise ganske fort og uten noe annet til, men mørk sjokolade er best slik ja 😀

    @Vår: Takk for det! Jeg skal huske å ta noen bilder av Jack neste gang vi møtes 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *