Kjære Todd

Dette innlegget er dedikert til verdens beste pus.

NB! Inneholder klisjéer, gal-kattedame-utsagn, altfor mange bilder, og svulstig kjærlighet.

Du ble født for nøyaktig 5 år siden i dag, den 13.august 2006.
Jeg så deg for første gang på en nettside noen uker etter, og jeg tok straks kontakt med eieren din. Til mine store skuffelse var du allerede lovet bort, men skjebnen ville det annerledes.

Første gang jeg så deg – bildet som ble brukt i annonsen

De som opprinnelig skulle hente deg hadde plutselig ombestemt seg, og nå var du allerede over 12 uker og derfor mindre attraktiv i markedet. Jeg var aldri i tvil, og da jeg fikk spørsmålet om jeg fortsatt ville ha deg, 14 uker gammel, så kom jeg dagen etter og hentet deg. En regntung dag, og allerede da mjauet du høylytt. Hele veien hjem.

Du bodde sammen med dine to søsken og da dere måtte dele matskål, og de to andre var raskere og sterkere enn deg, fikk du altfor lite mat. Du var så liten og underernært, svak og redd. Jeg visste ikke hva godt jeg kunne gjøre for deg, det tok flere uker før du ble trygg på meg og fant deg til rette. Med tiden begynte du å spise mer mat, og du ble en sunnere, sprekere pus. En veldig bestemt ung herremann faktisk.
Veldig bevisst på hva du liker og ikke liker. Vannskåla brukes både som drikke og vasking, du liker nemlig helst å drikke med poten. Og et noe anstrengt forhold til doen din som til stadighet må ryddes i, selv når du ikke har vært der.

En av mine favoritthistorier har lenge vært ‘To Gode Venner’, og du fikk navnet ditt etter reven, Todd.
Det tok ikke lang tid før jeg skjønte hvor spesiell du er, og det var etterhvert flere enn meg som la merke til det. Som liten kattunge elsket du å leke apport, jeg kastet leker – du løp etter, tok den i munnen og løp tilbake klar for en ny runde.

Til min store glede (og til tider irritasjon) begynte du å ‘snakke’ med meg, konstant. Og nå, etter fem år sammen, så skjønner vi hverandre. Gale kattemammaen din er nemlig overbevist om at du forstår hva jeg sier til deg, jeg hører i hvert fall godt forskjellene i mjauingen din og hva du videreformidler til meg.

Etter ett års tid fikk du de kjennetegnede føflekkene dine, midt på nesa. Hysterisk som jeg er dro jeg til dyrlegen og var overbevist om at du hadde fått en hudsykdom, men de var ufarlige. Det var meningen at du skulle se litt spesiell ut, med en så fin pus som du er innad skulle det bare mangle at du fikk skjønnhetsflekker også på utsiden.

Vi kan sitte og bare se på hverandre, lenge. Det sier kanskje mer om meg enn deg, men det er så utrolig spesielt – og koselig. En øyekontakt som er så intens at det som oftest er jeg som ser unna først. Du er så utrolig observant, og vikingørene dine jobber alltid på spreng for å få inn alle lyder fra forskjellige steder.

Crazy

Du er også verdens snilleste pus og har aldri klort, bitt eller vært slem. Jeg klarer ikke engang å få deg til å leke litt voldsomt, du er som lille oksen Ferdinand..Du er redd for barn og støvsugeren, men det er det flere som er. Du åpnet ditt hjem til en stor hund (Jack) og selv om du til tider lot deg irritere over han, så oppførte du deg pent. Du vasket til og med ørene hans, både ut- og innvendig, selv om du ikke fikk tjenesten i retur.

Du kom inn i livet mitt da jeg  trengte deg som mest. Etter mange vonde opplevelser med både flytting og sykdom var du den lille solstrålen jeg trengte, hvem hadde trodd at det kunne være så mye glede med en liten pus.

Og helt til slutt en liten bildeboom av bursdagsbarnet;


Lille hjertet mitt, mamma er så glad i deg.

(Jeg sa jo at det kom til å bli svulstig)

 

 

 

 

 

 

 

63 kommentarer til “Kjære Todd

 1. Kristine

  Aw, tusen takk!

  Jeg føler virkelig med dere som har mistet pusen deres, eller som av en eller annen grunn ikke får vært sammen med de hver dag. De tilfører livet så utrolig mye glede ♥

 2. Mette

  Så herlige bilder av Todd:) Han er fantastisk:) Mer kjærlighet enn det man får i en katt er vanskelig! Ha en fin dag Kristine:)

 3. Kristine

  @VictoriaDesiree: Så godt å høre at det finnes så mange gode kattemammaer der ute 😀

  @Mette: Helt enig. Som Malin skrev over her, katter er så selvstendige at når de først viser så mye kjærlighet og ‘avhengighet’ ovenfor deg så er det noe spesielt. Ha en fin dag du og! 😀

  @Gunn: Ja, virkelig. Takk for det!

 4. Merethe

  Haha, ja, veldig urutinert a du! 😛 Man får jo ekstra energi av å se deg trene! hehe. Det er tross alt litt enklere for meg å kjenne igjen deg, som «ser» deg hver dag, enn for deg å kjenne igjen en du har sett 1 gang på Elixia, hehe. Du er tilgitt 😆

 5. Kristin

  Gratulerer med overstått bursdag Todd 🙂

  Det er litt rart at jeg leser dette akkurat i dag. For 15 og 1/2 år siden hentet jeg to bittesmå pusunger fra en dyreklinikk. De var seks uker gammel og var levert til avliving… Jentepusen fikk navnet Figaro, og broren hennes Copper. Nettopp fra historien om Todd, Copper og den skumle Amos Jeger 😉 Copper kom dessverre ut for en alvorlig ulykke og døde da han var 3. Figaro dro til himmelen for tre dager siden. I likhet med din Todd er (for hun *er* fortsatt selv om hun ikke er med meg lenger) Figaro en supersnill pus som aldri har bitt, klort, freset eller gjort noe som helst uvennlig. HUn prater kjempemasse, og har ulikt tonefall og lyder ut fra hva hun ønsker å formidle. Jeg lo høyt da jeg så bildet av Todd som leker sengetøyleken. Det er favorittleken til Figaro også. Hun kommer løpende for å ‘hjelpe til’ med én gang hun skjønner at vi skal bytte på sengen 🙂

  Jeg vet at jeg har vært utrolig heldig som har fått lov til å ha en så fantastisk katt og bestevenn i livet mitt. Det ser ut som du er like heldig 😀

 6. Kristine

  @Stine Marie: Takk ♥

  @Merethe: Haha, ok da.. og takk for tilgivelsen 😆 Sees nok igjen en dag snart!

  @Kristin: Tusen takk! Så koselig å lese om dine katter, blir aldri lei av kattehistorier. Og så gøy at vi har tenkt på ‘to gode venner’ begge to 😀 Om jeg hadde fått en pus til så skulle han hete Copper.

  Ja, jeg har alltid hjelp når jeg skifter sengetøy – absolutt alle lakene mine er fulle av små hull 🙂

  Blir så rørt når jeg leser om Figaro (selvfølgelig mye fordi hun *er så lik Todd), og jeg får så utrolig vondt inni meg av at du har mistet henne. Sender deg mange gode tanker!

 7. Tilbaketråkk: Bursdagsbarnet Todd og oppmuntrende ord | Trening, bodyfitness og fordommer

 8. Jay

  For et herlig innlegg om en herlig liten pus <3 Katter er bare så utrolig flotte dyr, og det er godt å se at det er flere fullstendig kattegale jenter der ute 😉 Eldste pusen min aporterer, og minste pus prater, så jeg kjenner meg igjen i mye av dette over her! Hipp hipp hurra for Todd <3

 9. Mia

  Ååå dette rørte kattehjertet mitt <3 Lo HØYT da jeg leste at dere bruker å bare stirre på hverandre.. HAHA

Det er stengt for kommentarer.