Alle disse tallene

Vekt, fettprosent, kalorier, alder, lønn.. Alle disse tallene vi måler oss etter.
Å veie, telle, regne for at man skal bli fornøyd.

Det er klart at mange av disse tallene har en betydning for livet i den grad at det ikke er bra å være overvektig, det er ikke sunt å spise for mye eller for lite, man må tjene en viss sum for å være selvstendig osv. I det store og det hele så er det ganske mange tall vi mennesker må forholde oss til for å leve et godt liv, også noen ganger nødvendig for å overleve.

Så har man disse måletallene som enkelte ganger tar unødvendig mye plass. Når du hilser på noen, presenterer du deg da med vekttall og lønn for eksempel?
Hei, jeg heter Kristine og veier xx kg. Nei selvfølgelig gjør man ikke det, det er ikke det som definerer deg som menneske. Du er hvem du er og tenker, ikke hvor mye du veier eller hvor mye du tjener.

Verdien av hvordan du fremstår som medmenneske, med forståelse, omsorg og empati for andre vil aldri kunne måle seg med en materiell verdi. Man blir ikke et bedre menneske av å tjene en viss sum, man blir ikke lykkeligere av å veie et bestemt tall, eller spise en gitt kalorimengde om dagen. Én ting er å være bevisst eller ønske noe spesifikt, en helt annen er å la nettopp disse tallene være avgjørende for hvor lykkelig eller suksessfull man er her i livet.

Det viktigste i livet er å leve hver dag til det fulle, og det er ofte veldig vanskelig. Livet kommer liksom i veien noen ganger. Da kan man ikke gjøre det hele verre ved å la et vekttall bestemme humøret den dagen, la dagen bli ødelagt fordi man spiste x antall kcal mer, eller la seg stresse over tiden som kommer og årene som har gått.

Hvordan kan enkelte la livet dreie seg kun om det?

Som den (politisk ukorrekte) økonomen jeg er så sier jeg; til helvete med alle disse tallene!

Lev nå!

18 kommentarer til “Alle disse tallene

 1. Christina

  Kjempebra skrevet, og et veldig viktig tema. Det er så altfor lett å bli opphengt i ting som egentlig ikke betyr noe i den store sammenhengen.
  Synes det er utrolig bra at du kommer med sånne typer innlegg i tillegg til masse kosthold og treningsmotivasjon!
  Synes du er helt fantastisk 🙂

 2. Malin

  Hva??? Jeg presentere meg alltid med vekt og lønn og saldo på konto :mrgreen:

  Jeg har aldri likt tall…En grunn for at jeg såvidt besto matte på videregåande kanskje 🙄 😆

 3. Michelle

  hehehehe!!! så enig, så enig!!! akkurat et slikt innlegg jeg trengte å høre nå… 😉 etter å ha gått 6 mnd uten jobb, pga det ikke har vært muligheter før nå, ettersom dokumentene som sier at jeg er mexikansk nettopp ble utlevert til meg (etter mye streving med å få dem)…
  tanken på at jeg begynte min første jobb da jeg var 14 år (kun fordi jeg elsket følelsen av å shoppe vekk det jeg selv hadde inntjent) og har har jobbet siden, så har dette vært en stor forandring 😎 Men nå er snart spansken min klar for studiet som kun er på spansk så klart.. Da kan endelig jeg også begynne med å få en skikkelig utdanning, jobb og få selvstendigheten tilbake :mrgreen: LYKKE!

 4. Rebecca

  Du har så rett! Jeg skal prøve å tenke «lev livet til det fulle» hver dag framover og se hvor jeg kommer… heidå bankutskrifter og tallet på vekta! Så får jeg se hvor langt jeg kommer 🙂

 5. Kristine

  @Hanne: Yes – klem er alltid koselig 😀

  @Christina: Man blir så lett ensporet! Jeg føler at det ofte starter med at man skal ha et viss overblikk, og ender ofte opp med en besettelse som går utover livskvaliteten. Tuusen takk!

  @Malin: Jeg og, måtte slutte fordi det ble for store tall for folk.
  Tall – har et hat/elsk-forhold til dem 😀

  @Friggogfulla: Jeg har en fæl uvane av å banne innimellom (kremt), men klarer som regel å la det være når jeg skriver – men noen ganger må man bare for å få frem et poeng skikkelig 😎

  @Mia: Takk ♥

  @Michelle: Det har virkelig tatt sin tid ja, men endelig da! Nå skal du se det blir fart på saker og ting 😀 Lykke til, og drit i tallene 😆

  @Rebecca: Det synes jeg du skal gjøre!
  Det er ikke noe galt i å være bevisst, å lese et tall for det det er og ikke noe mer – men det går for langt når man lar seg styre av det (uansett hva det måtte gjelde) 🙂

 6. Helene

  Så utrolig bra skrevet. Liker så ufattelig godt å lese bloggen din. Du får meg alltid til å få et smil rundt munnen med innleggene dine. Du får meg alltid til å føle meg til nytte her i verden og at vi alle mennesker har samme verdi.

  At vi alle mennesker har samme verdi uansett utseende, opprinnelses sted, religion, kroppsbygning og hva en som måtte skille hver enkelt person ut har jeg alltid vært klar over og alltid tenkt. Men noen ganger glemmer en sin egen verdi, men du får meg alltid til å huske på at vi lever bare en gang, og må leve livet og nyte det med harmoni og trivsel og ikke bare tenke på å være perfekte. For ingen er perfekte. En vil alltid finne en feil med seg selv uansett! Så derfor er det faktisk ikke vits å stresse for mye. Selv om så klart det å være overvektig eller undervektig ikke er et sundt liv og kan gjøres noe med, men det er verdien i oss mennesker vi må huske på å ikke glemme og ta vare på.

 7. Kristine

  @lovelyliller.com: Det betyr det man lar det bety – godt sagt, helt enig!

  @Fantasia / Finliner: ♥ 😀

  @Helene: Det var virkelig en hyggelig kommentar, tusen takk.
  Ingen er perfekte, ingen er bedre enn noen andre – selv om det finnes nok av de som tror de er begge deler :mrgreen:
  Man lever kun én gang, og man er selv ansvarlig for å gjøre det til det fulle – så det gjelder å gjøre det beste ut av det og ikke la seg styre av ubetydelige ting som et tall.

 8. Martine

  Helt enig! Jeg holder selv på å gå ned i vekt, har gått ned 8 kg uten å telle kalorier! 😀
  Jeg synes man kan spise hva man vil bare man har en smule aning om hva man putter i seg. Jeg spiser også litt godis i helgene. 🙂

 9. Kristianne

  Kjempebra skrevet 😉 Jeg prøver å ikke la tall definere hvem jeg er eller hvordan jeg føler meg, men likevel blir de veldig viktig når det kommer til hverdagen min. De hjelper meg å holde kontroll og en viss balanse, spesielt med tanke på beregning av mat og nå (viktigst) – til karaktersnittet. Nå blir det jo viktig å holde fokuset på hvor mange 5’ere og 6’ere som trengs til neste høst, for eksempel :mrgreen:

 10. Friggogfulla

  Jeg banner faktisk en hel del selv. Og i motsetning til hva de snusfornuftige sier, så mener jeg at det er en stor språklig berikelse å kunne lire av seg en saftig regle i ny og ne! Noen ganger må det rett og slett til.

 11. Kristine

  @Martine: Jeg har også opplevd best fremgang ved å la være å regne på alt mulig 🙂 Viktig å skille livet fra en eventuell konkurranse e.l.
  Gratulerer forresten!

  @Kristin: Takk!

  @Kristianne: Mange tall ER viktige, det gjelder bare å vite hvilke – og ikke minst hvor mye man skal la de bety i hverdagen. Vekt f.eks er helt meningsløst i mine øyne.
  Jeg har også alltid vært opptatt av karakterer m.m, men så lenge man bruker det som motivasjon – og ikke verdens undergang om det ikke går som man vil 🙂

  @Friggogfulla: Godt å høre! Da får du ha en jævlig god helg! 😀

 12. Tilbaketråkk: Godbiter uke 32 | kaffedamen

Det er stengt for kommentarer.