Én oppskrift = flere muligheter

Jeg snakker selvfølgelig om disse lefsene mine igjen – glutenfri og proteinrike. Jeg lagde en ferdig tidligere i uka og hadde planer om å bruke den som tacolefse, men så fristet det mer å bruke den med noe søtt – som vanlig.


Jeg skal prøve å gjengi en ca-oppskrift, men jeg bruker aldri nøyaktige mål selv. (Eggeplommene dere får til overs kan brukes til vaniljekrem, saus, majones m.m. Jeg unnlater de i lefsene for å ikke få så veldig omelettsmak).

1 egg
3 eggehvitter
1-2 ss bakepro
2 ss kokosmel (eventuelt mandelmel)
1-2 ts xanthan gum/fiberhusk
3-4 ss vann

Bland et helt egg og en eggehvitte med det tørre og spe på med litt vann til du får en seig konsistens. Om du ønsker smak på de kan du tilsette sukrin, kanel, kardemomme osv. Stivpisk to eggehvitter og vend forsiktig inn i resten. Den moussen du da får smører du tynt utover et bakepapir og inn i ovnen på 160 grader i ca 20 minutter.

Lefse med smør og sukrin

Rullekake med jordbærsyltetøy

Sjokoladelefse (med nugatti air – hoho)

Jeg har også spist de som brødskiver med både søtt og salt pålegg, og kan tenke meg at de er gode som wraps/burrito med gratinert ost også.

Se flere muligheter her 

Ha en fortsatt fin helg!

152 kommentarer til “Én oppskrift = flere muligheter

  1. Kristine

    @Benedicte: Hei! &hearts, 😀
    Det må du nesten prøve deg frem på, jeg aner ikke 😯 Men, jeg vil jo tro at det skal gå fint. Lag en liten runding på et bakepapir på en tallerken, og sjekk hvert minutt.

  2. Tilbaketråkk: Rulltårta med hasselnötssmör & caseinfluff-fyllning

Det er stengt for kommentarer.