Tacotorsdag

I går hadde jeg en utrolig hyggelig kveld i Sandefjord, god middag, drikke og kveldsfiske (andre gang i mitt liv jeg er ute i en liten båt).

Treningsøkten før jeg dro var slitsom i varmen, men den ble vel gjennomført med disse øvelsene;
Dips
Sidehev m/hantler
Knebøy
Supersett:
Lårcurl
Benspark

 

Ellers var det flere av dere som spurte om hvorfor det er brukt sukrin i lavkarbobrødet jeg blogget tidligere, og videre hva forskjellen på dét og spisdegslank sitt er – og under kan dere lese svaret jeg fikk av Asgeir fra Funksjonell Mat. Jeg er helt sikker på at han velvillig svarer på andre spørsmål dere måtte ha også.

«Det er kun tilsatt en liten mengde Sukrin for å balansere smaken, og for å legge inn igjen den smaken vi mister ved at vi ikke har noe mel i brødet. Et brød bakt helt uten noen form for korn vil smake tamt, og man kan etterligne noe av smaken fra kornet ved å bruke litt søtt. Vi har naturligvis valgt Sukrin fordi det ikke gir karbohydrater eller kalorier.

I forhold til brødet fra spisdegslank.no har vårt brød mindre egg (mindre omelettfølelse) og mer fiber fra bl.a. FiberFin. Vi bruker heller ikke soya i brødet vårt. Saltmengden kan alltid diskuteres, men den mengden vi bruker i brødet er resultatet av tilbakemeldinger fra mange prøvesmakere.»

Så da vet dere det :smile:

Og akkurat nå drømmer jeg om taco til middag – DET er lenge siden jeg har spist.

Tacograteng


Stek karbonadedeig med valgfritt tacokrydder; spisskummin, chili, hot curry, pepper, paprika, oregano, hvitløk og salt – ha deretter i en boks hakkede tomater. Visp skyr naturell og bland inn et par godt piskete egg, ha det over karbonadedeigen + masse ost på toppen. Inn i ovnen i 20-25 min på 200 grader.

15 kommentarer til “Tacotorsdag

 1. Kristine

  @Hanne: Hver dag er en perfekt tacodag 😀 Utrolig godt, kan anbefale en frisk salat til dette også (det høres jo liksom med til taco).

 2. Karianne

  Elsker jo taco selv, men har aldri prøvd meg på tacograteng. Kanskje det må testes ut neste gang 😀
  Sørlandslivet er bare helt fantastisk når været viser seg fra sin beste side! 😀
  Ha en fortsatt god torsdag!♥

 3. Kristine

  @Karianne: Taco kan man jo variere i det uendelige – jeg synes noen ganger det er godt når osten blir ordentlig gratinert, så denne versjonen liker i hvert fall jeg veldig godt 🙂
  Håper du får en fin kveld videre ♥

 4. Michelle

  tacotorsdag hørtes deilig ut 😛 lenge siden jeg har laget det.. kanskje det skal stå på menyen i dag??! :mrgreen:

 5. Hanne

  @Kristine:
  Salat må til, uansett 😀
  Fikk servert taco i form hos en venninne en gang, som en mellomting mellom din grateng og nachos; de hadde knust skjell i bunn, og hatt på kjøtt med tacokrydder, rømme og tacosaus/salsa + ost og gratinert det hele sammen, og det ble servert med masse salat med altslags man ellers ikke har til taco (tranebær, hvitløksfedd, pinjekjerner, fetaost…hehe).. Supergodt var det hvertfall, så jeg har tro på gratengen. I dag blir det Kriweb-stil for alle penga; svin og grønnsaker 😆

 6. Martine

  Dette må prøves ut en dag, høres veldig godt ut med en frisk salat ved siden av 😀
  Jeg lurer på en ting. Jeg har lyst å bestille dessertheftet ditt om du fortsatt selger det? Og er det mange «rare» ingredienser i oppskriftene? For jeg har ikke fylt opp skapene med fiberfin, bakepro osv. enda, hehe! 🙂

 7. Lillian

  Hei Kristine!
  Jeg har gått ned tre kilo i sommer jeg.. 😥 og jeg som prøver å bygge muskler… Vet jeg spiser litt for lite, men allikevel. Triste greier.
  Det værste er at det vises så godt på puppene! Forferdelig… Om jeg hadde vurdert å gjøre noe før… så gjør jeg det iallefall nå. Litt personli spm – har du gjort noe med dine?

  L

 8. Kristine

  @Hanne: Oi, spennende! Jeg er vant til en far som på død og liv skal ha hermetisert asparges (de hvite ekle) til taco så jeg blir ikke overrasket.
  Svin – det må jeg ha snart! Kjenner at det har blitt en ferie uten mine normale middager 😀

  @Martine: Ja, det er liksom de ‘rare’ ingrediensene som gjør baksten sunn da 😀 Men har man egg, sukrin/sukrinmelis, proteinpulver/bakepro og en valgfri tørrvare (mandelmel, kokosmel, bokhvete osv) så kommer man langt.

  @lovelyliller.com: Ja, ikke sant 😀

  @Jane: Sier du det 😀 Ja, det er veldig godt!

  @itstraining- trening og kosthold: Takk! 😳

  @Lillian: Det er ikke noe særlig.. Kan du ikke bestemme deg for et bygg-opp-prosjekt med mer mat og styrketrening da?

  @Helsekropp: Mhm! Godt det ikke er forbeholdt helgene lenger 😀

Det er stengt for kommentarer.