Lavkarbobrødmiks

Da var jeg hjemme igjen!
Buss fra Cannes til Nice, fly fra Nice til Oslo, og rushtrafikk hjem. Hesblesende opp fire etasjer med en 20 kg+ koffert i den ene hånda, og veske og taxfreeposer i den andre – og inn til mitt kjære hjem, som etter 12 dager uten noen vinduer oppe var som et levende helvete – HETT. Forte seg å pakke ut, spise, hive klær i vaskemaskinen, og så ut for å hente lille gutten min ♥


Jadda, det holder nå – sett meg ned for f…

For to måneder siden var jeg så heldig å få teste ut et helt nytt lavkarbobrød, en ferdigposemiks sådan. Helt uten gluten, melk og gjær – både allergi- og magevennlig med andre ord. Og nå kan jeg endelig dele det med dere!
Det er Funksjonell Mat som står bak lanseringen, og du kan lese mer om det på siden deres. Der kan du også lese mer om info og næringsinnhold.

Det er veldig enkelt å lage;

Jeg fikk et søtt, lite brød;

Og det smakte veldig godt, med litt forskjellig pålegg;


Jeg foretrekker å bake selv jeg da, dere kjenner jo meg. Ikke bare fordi jeg liker det, men også fordi jeg kan variere tørrvare og dessuten ønsker å lage maten så proteinrik som mulig – men absolutt et godt alternativ når man ikke orker eller ønsker å lage noe fra grunnen av. Det er bra at noen jobber hardt for å få sunnere, bedre ferdigmikser og hurtigløsninger ut til folket – et stort klapp på skulderen til gjengen bak Funksjonell Mat.

21 kommentarer til “Lavkarbobrødmiks

 1. Rie

  Hvor sødt 😛
  Har det ligesådan med mine misser.
  Håber snart man kan købe det samme i Danmarks funktionel mad.

 2. lovelyliller.com

  det SÅ i alle fall nydelig ut med kjærner inni. hjemmelaget er jo best mht innhold går jeg ut ifra,men noen ganger er det kjekt å bare blande ut en færlig blanding :d

 3. Karianne

  Brødet så veldig godt ut!
  Kan tenke meg det var hett i leiligheten så varmt som det har vært her de siste dagene…men, kan ikke klage når sommeren endelig er her 😀
  Søte bilder av deg og go’gutten ♥

 4. Marit

  Jeg blir så imponert av bildene du tar av deg selv, sånn kjekt med kamera i den ene hånda og katta i den andre og smil! Får det ikke til jeg, men det kan jo kanskje å ha noe å gjøre med at jeg bruker telefonen 🙂

  Velkommen hjem!

 5. Hanne

  Leste nyhetsbrevet før jeg så det her hos deg, og det virker som et veldig bra produkt 🙂 Også fint mtp de som ikke tåler egg eller melk.

  Selv har jeg funnet et «brød» som funker for meg, og kommer til å fortsette med å bake det, men det er strålende at man endelig får sunne og allergivennlige ferdigmikser. Det eneste jeg stusset litt på er at det er sukrin i det, men noen liker kanskje litt søtlig smak på brødet sitt..?

 6. Anett

  Velkommen hjem !
  Fikk også nyhetsbrevet fra Funksjonell Mat – og leste om børdmiksen, men kan ikke se forskjellen på dette «nye» brødet og det glutenfrie lavkarbobrødet som spisdegslank.no (thor Foseid) har solgt i flere år – vet du forskjellen ?
  http://www.spisdegslank.no/index.php?name=Innhold

  De selger både miks og ferdige brød der.

 7. Michelle

  haha, ja nå er vel todden fornøyd og glad, nå når matmor er tilbake 😛 eller er han den typen som spiller fornærmet og straffer deg litt for at du reiste fra han?? den fikk jeg alltid etter en lang ferie fra pusen min før 😎

 8. Kristine

  @Rie: Katter er jo så kos 🙂
  Har de litt forskjellig ja, det kommer helt sikkert til Danmark og – krysser fingrene for det.

  @elisesbakery: Det får du gjøre 🙂

  @lovelyliller.com: For de som følger en lavkarbolivsstil, og ikke liker å bake, så er jo dette helt ideelt 🙂

  @Karianne: Det er hett! Men man kan ikke klage nei, det blir fort nok kaldt igjen. Alle vifter og vinduer er i aksjon her nå 😀

  @Marit: Jeg er veldig glad for at det ikke synes hvor svett og anstrengende det egentlig var. Dessuten er jo Todd lett som en fjær, og ganske medgjørlig stakkar.
  Takk for det! Må vel dra stumpen innom svetteElixia snart og.

  @itstraining- trening og kosthold: Vi er en bakeglad gjeng her inne 😆

  @Kristina: Det var godt ja 🙂 Tusen takk! Borte bra, men hjemme best.

  @Camilla: Det må du gjøre 😀

  @Hanne: Jeg er fortsatt opphengt i lefsene mine, så jeg holder meg også til det jeg lager selv – men veldig bra at de lager slike ferdigløsninger.
  Jeg vet faktisk ikke hvorfor det er sukrin i det – for det var faktisk en anelse salt synes jeg ❓

  @Anett: Takk for det!
  Det er litt forskjell på innholdet, og det smaker mye bedre (det fra spisdegslank smaker altfor mye loppefrø og salt etter min smak).

  @Mia: Åh ja, jeg har savnet han 😀 (Og han har selvfølgelig savnet meg)

  @Michelle: Det har vært litt forskjellig reaksjon opp igjennom tidene, som oftest litt småfornærma – men denne gangen ble han glad og ville kose og markere meg masse. I hvert fall i ett minutts tid før han gikk og la seg igjen 🙂

 9. Ina

  HEI 😉 har et spørsmål…hva er best tidspunkt å jogge på? morgen, midt på dagen eller kvelden? 🙂

 10. kristine

  Åh velkommen hjem søte deg!
  Ser ut til at dere har hatt det kjempe fint ;)Har savnet deg på en måte,…;)
  Hærlig med ferdigblandinger – må prøves 😉
  Har veldig lyst å prøve de lefsene dine,men fikk det ikke til, brukte mandelmel men var det feil tro?… også brukte jeg sukrin og ikke xanthan gum ( hva er det) de på helsekosten sa det var søtningsmiddel bare..
  Super takk for tilbake melding 😉

 11. Kristine

  @Anonym: Da håper jeg det vil smake! 🙂

  @Oda: Takk ♥ Ja, jeg kan når som helst jeg 🙂

  @Ina: Det beste tidspunktet er når du har tid og ork til det 🙂

  @kristine: Takk for det! 😀
  Du kan godt bruke mandelmel, men jeg ville i tillegg ha brukt et finere ‘mel’ som f.eks bakepro eller kokosmel (jeg bruker nå kun de to). Xanthan gum er som fiberhusk, det er det som gjør deigen seig og holder det sammen – en viktig ingrediens med andre ord. Sukrin er valgfritt, alt ettersom du vil ha de søte eller ikke – jeg lager som regel uten og har heller noe søtt oppå.

 12. kristine

  Hei igjen !
  Takk for svar igjen!! 😉 er så hærlig å følge bloggen din og svarer jo på alle innleggene det er så utrolig flott av deg!!Setter folk pris på og følger deg enda mer da! Go girl!
  Bruker bakepro også pluss mandel melet men det ble ikke godt, så må pøve igjen i morgen med koksmel og fiberhusk i bandingen..;) Har så lyst å lage de vetttu;)Hvor mye av hver tar du da?;)
  Mandagen trente jeg rompe øvelser som har sett på bloggen din – støøørl;)Hærlig! Takk for at du blogger så bra <3

 13. Linn Marie

  Da har endelig brødmiksen kommet i hus for testing her også, etter at helsekostbutikken her endelig fikk den inn. Gleder meg veldig til å spise brød med avokado og kaviar på 😀

  Men apropos at du liker og bake selv og i forhold til proteininnhold – har du noen velprøvde brødoppskrifter? Forsøkte å søke litt på bloggen din men fant ikke noe aktuelt i farta, og heftene dine ligger for øyeblikket pakket ned i flyttelasset vårt…

  Digger bloggen din 🙂

Det er stengt for kommentarer.