Kjøper seg lykke

..eller?

Cannes er et utrolig fint sted, virkelig. Det er flotte sandstrender, koselig strandpromenade (la croisette) og mye fint å se på.

20110727-114828.jpg

..og svindyre butikker, nyrike folk, heldige arvtagere og stive fjes. Du skjønner kanskje hvor jeg vil? De virker hverken glade eller harmoniske heller når det er sagt.
(Jeg lar meg riktignok imponere hver gang drømmebilen, Lamborghini, kjører forbi)

Det er fascinerende å være her, og jeg koser meg, men samtidig oppdager jeg hvor utrolig lite det betyr å både ha, og vise frem rikdom. Jeg har jo alltid visst dette, men det kommer virkelig frem i nytt perspektiv etter en slik opplevelse vi har hatt i vårt lille land. Jeg tar meg selv i å tenke; hva om disse menneskene virkelig opplevde noe som fikk dem til å forstå de litt dypere tingene i livet.

Det blir garantert en tur til Monaco en av disse dagene, og enten Nice, Antibes, Eze eller St.Tropez. Litt usikker på hvilket sted vi skal velge?

20110727-115056.jpg

20110727-115253.jpg

Vi har hatt et par fine dager på stranda, men i dag regner det.. Så da blir det litt titting i butikker – kjøpe seg litt lykke?

19 kommentarer til “Kjøper seg lykke

 1. Kristine

  Tror nok ikke det ligger så mye lykke i all den rikdommen der nei… Da er de menneskene som eier den i alle fall utrolig dårlige til å uttrykke lykken sin.
  Men siden du er på ferie – og det tilfeldigvis er dårlig vær, så kan hvertfall DU kjøpe deg litt lykke 😉 Du utstråler det jo allerede mener jeg!

 2. Propellen

  Så artig at du er i Cannes, jeg har nettopp kommet hjem fra en Tour de Riviera. Og jeg syntes faktisk Cannes var den kjipeste av kystbyene vi var i. Nice er en mye større, mer ordentlig by (ikke så ferieprega), og Promenade des Anglais synes jeg er mye finere enn Croisetten. Antibes er ganske liten, men har fortsatt mange trange, fine gater og litt småbypreg. Eze har jeg hørt mye fint om, dit ville jeg dratt om jeg hadde hatt litt mer tid. Ta tog dit og gå opp til lansbyen på toppen!

  Bon voyage!

 3. Michelle

  Veldig sant det su skriver!!! Luksus er jo ikke feil, men det gir deg ikke lykke! Lykke kan ikke kjøpes, det er noe man får/har når man trives, er glad og har det bra med seg selv og andre rundt deg… Og måtte jeg valgt kun en av delene, ville jeg heller vært lykkelig med mindre goder, enn rik og ulykkelig.. Rik og lykkelig hadde jo vært noe det også 😛
  Både Nice og ST.tropez er nydelig! Nice er veldig fint 😛 dere får nok det fint uansett hvor dere velger å dra :mrgreen:

 4. Sydrak

  For meg ligger lykke i de små tingene, f.eks. når kjæresten holder døra åpen, kjøper favoritt sjokoladen min med silkebånd på, når han lager geeky-valentines kort etc. Og jeg skal mye heller kjøpe en opplevelse(kan vel diskuteres hvor vidt dette faktisk kan kjøpes), enn materielle ting. Selv om jeg skulle hatt ny pc siden plastikken på den gamle er brukket… og ny mobil fordi den slår seg av når jeg skal ringe… og vært hos tannlegen med tanna som brakk for 6 måneder siden… og frisøren…:P Kommer vel ikke HEEELT utenom materielle ting, men tannlegen kan drite og dra, jeg skal til Syden for første gang i mitt liv!:D

 5. Marit S

  Så fint at du reflekterer over dette med rikdom, Kristine. Det gir nok ikke like mye glede som mange tror. Flotte bilder. Jeg var i Cannes og Monaco i fjorsommer, og jeg vil virkelig anbefale å dra inn til Monaco en tur. Jeg er veldig glad for at jeg har vært der, fordi det var en utrolig spesiell plass. Alt var så ryddig,pent,rent..Masse politimenn, Alle de flotte bilene som man aldri igjen kommer til å se osv. Jeg er fortsatt fasinert over Monaco 😀 Kos dere videre <3 klem

 6. Hanne

  Allverdens rikdom er nok ikke det som skal til for å bli lykkelig (gud for et press det må være i slike kretser), men et par gode innkjøp kan likevel gi masse glede :mrgreen:

  Tenk at i dag har vi sol også i Norge, skikkelig sommervær faktisk! Det er nesten så jeg får dårlig samvittighet for å dra inn og trene, haha.

  Spent på hvor dere ender opp med å dra, selv er jeg nemlig ikke kjent med noe av stedene…

 7. Karianne

  Det ligger nok noe i uttrykket; «stakkars lille rike pike», tenk å leve i en verden hvor din verdi som menneske blir målt proporsjonalt med klesmerke, smykker, biler, båter etc… Forferdelig, stakkars mennesker..

  Nei, takke meg til en deilig tur i skogen for å kjenne på lykken 😀

  Fint med penger og god økonomi, men man blir definitivt ikke lykkelig av det alene.

  Klem fra meg ♥

 8. Elvi

  Lykke ligger ikke i rikdom, men det blir også feil å si at de som kjøper seg flotte ting ikke forstår «dybden» i livet. Å dømme noen på grunn av hva de eier, hva de har på seg og hvor mye penger de har er veldig feil.

  Ser ut som at dere har en fantastisk tur 🙂 Kos dere vidre!

 9. Silje

  Dere bør absolutt velge St.Tropez.. Der er det helt nydelig.. Nice er oxo veldig fint, men masssse dyre butikker der oxo..:)

 10. Kristine

  Takk for reisetips!

  Klart mange rike forstår en dybde her i livet, men akkurat her og nå – sett i lys av hva som akkurat har skjedd hjemme – så ble det til at jeg tenkte på det. Det er tross alt veldig mange aspekter og problemstillinger som de så og si aldri behøver å ta stilling til.

  Man ser og hører folk på stranda hvorav deres største bekymring er når de skal få tid til å fettsuge magen.. Eller at sleiken ligger rett, og at restylanleppene glinser. Dette var dagen etter bomben, og da blir man litt forhåndsdømmende 🙂
  Men det er utrolig flott her, og jeg skulle gjerne hatt mer penger jeg! Er allikevel veldig glad for at jeg er lykkelig uten.

  Så heldig dere er som har fint vær! Argh, her har det regnet i hele dag.
  Nå skal vi ut og spise med begge hender igjen 😀

 11. Anna

  Jeg er mye i Juan Les Pins fordi familien har leilighet der. Anbefaler både Antibes og Juan. Nice er fint, spesielt steinstrendene der. Men liker bedre de litt midre byene. Gamlebyen i Antibes er fantastisk fin. 🙂

 12. Ferieguiden

  Husker når vi var i Cannes at prisene for solstoler ute på pirene var i en ganske festlig prisklasse 😉

  Anbefaler forøvrig et besøk til St. Maxime.

 13. Mari

  Dersom de har tid, reis innom St. Paul de Vence! Ein gammal, liten middelalderlandsby. Kjempefin!

Det er stengt for kommentarer.