Mmmoussaka

I dag lagde jeg deilig middag til la familia – alle bortsett fra lillesøster som bruner seg i syden.


Karbonadedeig, boks med hakkede tomater, purre, krydder


Hvit saus


Ovnsstekte poteter med olje og krydder


Masse ost (se å kjøpe deg et rivjern Camilla!)

Motivasjonen vant forresten. Det ble en sykkeltur tidligere i dag, fant en ny rute og ble så fornøyd at jeg syklet rundt i hood’n min i nesten tre kvarter. Og jeg ble brent av brennesle på leggen, det er lenge siden det!


Pus på puseskinn ♥ 

21 tanker om “Mmmoussaka

  1. avatarKarianne

    Rivjern er definitivt et must, du får kjøpe et til henne du da vet du 😉
    Kjempeflink du er som lager alt fra bunnen, og til så mange i tillegg 😀
    Det så fryktelig deilig ut på det skinnet, søte Todd ♥

  2. avatarAnonym

    Mousakka’n er kjempegod, laget etter oppskriftsheftet ditt – nam!
    Tom. barnevennlig 😉 Har en liten en som er veeeldig kresen om dagen, og hun synes den var god: «mmm…den smakte godt mamma!» Så takk for det Kristine 😀
    U are my inspiration!!! 😉

  3. avatarKristine Innleggsforfatter

    @Kamilla Haaland: Om det var! 😀

    @Nikoline: Nydelig, synes du skal lage det til deg selv snart 🙂

    @Cecilie Lykke: Do it! 😀 Ja, søtnosen min.

    @Karianne: Ja, jeg får nesten gjøre det tror jeg. Jeg elsker å lage mat, og gjerne til flere! 😀
    Hadde jeg fått plass skulle jeg ha lagt meg ved siden av han ♥

    @Fantasia / Finliner: Karbonadedeig, poteter og ost – kan det bli bedre 😀

    @Anonym: Det var koselig å høre! Absolutt en barnevennlig middagsrett – så lenge man ikke bruker like sterk krydder som jeg ofte gjør 😛

    @Michelle: Alltid hyggelig med familiesammenkomster ♥ Det skjønner jeg godt at du savner!

  4. avatarLinn Jeanette

    det så nydelig ut 😉 leser bloggen din hver dag 😉 du gir meg masse inspirasjon og motivasjon synes jeg 😉 har du opp skriften på sunn hvit saus? 😉 klemmer

  5. avatarHanne

    Så bra at motivasjonen kom seg 😀
    Maten ser knallgod ut, og det samme gjorde isen i forrige innlegg, kremthost.. Jeg elsker strawberry-cheesecake smaken deres, har faktisk ikke smakt de andre 😯 De solgte porsjonsbokser/miniatyrer av de der like utenfor døra mi i Oslo, men klarte ikke gi slipp på ostekakesmaken..sukk.. Kjenner jeg er veldig glad for at butikkene her har begynt å ta inn porsjonsbegere fra Mövenpick 😀

  6. avatarAnonym

    heihei:)
    først må jeg bare si at jeg elsker bloggen din og har begge heftene dine med oppskrifter, og er svært så fornøyd 😉
    Jeg holder på å røre meg jordbærsyltetøy nå..rema 1000 hadde tilbud i dag på jordbær og bringebær.. 9, 90 kr kurva.. og de var utrolig gode og fine!! så jeg har hamstret inn… har du brukt å lage ditt eget syltetøy?, og hva har du oppi? bruker du da sukrin og frysepulver? kjøpa syltetøyet er jo bare så fullstrappa av sukker at det er nifst!!

    jeg her helt håpløs på matoppskrifter.. så jeg spør heller deg som har greie på slikt jeg… 🙂

    trine 🙂

  7. avatarKristine Innleggsforfatter

    @Linn Jeanette: Koselig, takk for det 😀
    Nei, synes det blir slimete og ikke det samme med fiberhusk osv. Her bruker jeg melk, mel og smør – er så lite uansett 🙂

    @Hanne: Mhm, den har jeg også smakt – nydelig med de kjeksbunn-bitene. Karamellen burde du smake, den med sjokolade er ikke like god synes jeg (da er dream-is bedre).
    Porsjonsbegere er kanskje noe jeg burde prøve, hehe.

    @itstraining- trening og kosthold: Jeg vet, en av favorittene mine!

    @Lillian: Hot orientalsk curry (anbefales!), oregano, chili, hvitløk, paprika og pepper 🙂

    @Anonym: Takk, det var hyggelig!
    Jeg har aldri laget mitt eget syltetøy, men har veldig lyst. Jeg tror faktisk jeg bare hadde rørt bær med litt sukin (eventuelt sukrinmelis), og kanskje ørlite fiberhusk.
    Lykke til, håper det smaker 🙂

  8. avatarCharlotte

    Du bruker karbonadekjøttdeig i mange matretter. Og du nevner det ofte at du har brukt en hel pakke. Når du skriver det forstår jeg det slikt at den er kjøpt på butikk i egen embalasje. Selv pleier jeg å kjøpe dette i løsvekt i Sverige i kjøttdisken. Så spørsmålet mitt er; er den i løs vekt annerledes enn den i embalasje? Er det egentlig en forskjell der? 🙂

  9. avatarKristine Innleggsforfatter

    @Charlotte: Det pleier å variere på fettinnholdet, men så lenge det er mellom 5-7% så er den nokså lik norsk karbonadedeig 🙂

  10. Tilbaketråkk: God lørdag | Trening, bodyfitness og fordommer

  11. avatarChess

    Hei

    Super blogg du har med MANGE fantastiske mattips!
    jeg er fryktelig dårlig på kjøkkenet men fikk lyst til å lage denne som så MEGA god ut..
    har du noe mer info i forhold til åssen man lager den?
    innhold, framgangsmåte osv?

    på forhånd takk 🙂

    Chess

  12. Tilbaketråkk: Fredagsrabbel | Life as Renee

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *