On top of the world

Hei! Da har fjellgeiten kommet seg hjem igjen, en fantastisk fjelltopp besteget rikere.

Må fortelle litt kort om turen vår. Vi bodde på Elveseter og kjørte herfra til Juvasshytta, det tar ca 30 min. Det er helt fantastisk utsikt selv på denne veien, hytta ligger nemlig på 1840 m.o.h – bilen likte det ikke særlig godt, men det gikk i andre giret.
Betalte 175 kr per stk for å ha brefører, og vi var en stor gjeng med alt fra små barn, hunder, til en spreking på nærmere 80 år.

De beregnet god tid på turen, og vi brukte ca 7 timer t/r. Turen er delt opp i 3 ‘etapper’, den letteste opp mot breen, deretter turen over selve Styggebreen, og så helt til slutt opp piggen – som naturlig nok er den tøffeste biten med både tynnere luft, tung snø og bratt klatring.Her har vi gått over breen og har siste etappe opp piggen igjen – den som ser ut som en pyramide


Bratt og tungt med snø, snart på toppen!

Og så var man på 2469 m.o.h og jeg fikk et lite fjellfrelst-øyeblikk. For et fantastisk skue, det kan liksom ikke beskrives;
Gode tips;
– Spis godt før du legger ut på turen, og ta med mye mat i sekken. Jeg spiste smågodt kvelden før og var sprek som ei loppe.
– Ikke hyl ned på kaffe eller annen drikke om du ikke har partyblære, det er ingen do-muligheter på turen.
– ha på ullundertøy innerst
– ha fjellsko som støtter anklene, det er røft terreng med mange steiner
– smør deg med solkrem (eventuelt foundation med solfaktor – som jeg hadde) og ta med solbriller

Jeg kommer til å leve lenge på dette, for et vakkert eventyr. Hvem skulle ha trodd at jeg (nesten) har blitt et friluftsmenneske.
Takk for turen mamma ♥

34 kommentarer til “On top of the world

 1. Hilde

  Jeg mistet pusten litt da jeg så bildet av utsikten. Da kan jeg tenke meg at det er overveldende i virkeligheten!! 😀

 2. May B.

  For en aldeles fantastisk utsikt! Kan tenke meg det må være en utrolig fin tur. 🙂 Fortsatt god sommer! 🙂

 3. Fantasia / Finliner

  Velkommen hjem igjen 🙂
  Ser jo kjempe gøy ut. Var det veldig slitsomt, eller syntes du det gikk greit?
  Tror man ofte må oppleve en slik utsikt i virkeligheten for å virkelig kunne forstå hvor fantastisk det er. Bilder er bilder, men å ha vært der er noe helt annet 🙂

 4. Kristine

  @Kristin: Takk!! 😀

  @Hilde: Det var breathtaking, bokstavelig talt. Jeg fikk tårer i øynene, og DA er det vakkert :mrgreen:

  @Astrid: Åh, det var det! Har så mange bilder, men man må nesten oppleve det selv for å ‘se’ det.

  @May B.: Det var en fantastisk fin tur ♥ Takk, god sommer til deg og!

  @Fantasia / Finliner: Takk for det 🙂 Det var slitsomt opp den siste etappen, bratt og tynn luft – men det gikk overraskende greit. Jeg brukte benmusklene for det de var verdt oppover. Men jeg kjenner i dag at det var en krevende tur, ganske så sliten 🙂

 5. Sporty

  Halloen! 🙂 Det så virkelig ut til å være en fantastisk fin fjelltur. I Norge er vi så heldige som har så mange naturskjønne steder og topper som det er fritt frem å kunne oppdage,oppleve og beskue.Skal snart på fjelltur selv.Og jeg gleder meg som en unge til å kunne leve i pakt med naturen igjen.Håper ikke du ble av skremt.Hvem vet, muligens du blir bitt av basillen- og oppsøker på ny
  nye eventyr?! 😉

 6. Kristine

  @Lina: Helt fantastisk, anbefales på det varmeste 🙂

  @Sporty: Helt enig, vi har fantastisk natur og fjell – jeg er så glad for at jeg har fått muligheten til å være på toppen av både Preikestolen og nå Galdhøpiggen. Neste tur blir over Besseggen – har blitt bitt av basillen tror jeg 🙂
  God fjelltur!

  @Marianne Bakken: Jaa, ble helt fjellfrelst 🙂

 7. Therese

  Det så ut som en kjempefin tur og jeg må si det fristet! Har besteget et lite knippe fjell selv og derav Besseggen, men tror Galdhøpiggen er hakket råere 🙂

 8. christine

  Hi, hi… En ok topp det… Men litt vel folksomt og bare stein 🙂 Gå Besseggen neste gang. Eller Skalå. DER er det fint der

 9. Pinglo

  Så fantastisk flott! Hilsen fjellelsker :mrgreen: Det er ikke å undervurdere verdien av karb, jeg går amok i smågodtfatet hver påske, gir god fres i oppoverbakkene det 😉

 10. Mia

  Utsikten så fantastisk ut! Og du ser fantastisk ut! Skal ta med meg rådet om smågodtspising når jeg skal på Gaustadtoppen om ikke lenge (selv om det sikkert ikke er en like krevende tur da, menmen…)

 11. Mona

  Jeg må bare spørre… men hvordan i hel**** har du fått så flat mage og sterk rygg???? Jeg ville død for kroppen din! Trent i over 6månder, 5ganger i uka, og hver dag har jeg tatt ca 50 situps både på maskin og egenhånd, men jeg får ikke nææærheten av magen din!!

 12. Marit

  Å så heldig du var med været 🙂 like heldig som meg 🙂 det er helt fantastisk utsikt altså! Og du kledde å være fjellgeit. Du kler jo alt 🙂

  Jeg gikk fra Spiterstulen, men har lyst til å prøve breen en gang også.

  Besseggen synes jeg faktisk er langt mer skummelt! Ihvertfall en liten bit av den. Ønsker deg en god sommer videre 😎

 13. Michelle

  så vakre bilder!!! Skulle virkelig likt å tatt en slik tur 😛 er koselig med slike fjellturer!!! 2469 m.o.h, det merker man! Noen av det jeg merket størst forskjell over da jeg flyttet til Mexico City var nettopp det at plutselig var jeg 2300 m.o.h men ingen ren fjell luft akkurat!!! 😎 hehehe

 14. Aurora

  Det så ut som en nydelig tur! 😀 Har gått på en god del fjellturer, men dessverre aldri på Galdhøpiggen. Men nå har jeg og pappa bestemt oss for å bestige Galdhøpiggen i sommer! :mrgreen: Gleder meg! 😆 Må si jeg ble litt satt ut når jeg leste at det ikke var noen domuligheter under hele turen 😯 Å gå i 7 timer uten gå på toalettet blir tøft 😳 Er det mulig å finne et sted å «gjemme seg» under turen, eller er det virkelig helt umulig å gå på do? 😳

 15. Hanne

  Fantastisk utsikt! Ser ut som dere hadde perfekt vær også 😀
  Kjenner jeg blir sliten i lårene bare av tanken, haha, det er hardt med slike turer. Tøft gjort 😀

 16. Tina

  Hei! 🙂

  Jeg lurte på om det finnes noen erstatning for bakepro på iherb? Synes bakepro er ufattelig dyrt på helsekosten ser du 😉

 17. Kristine

  @Therese: Det er i hvert fall mye brattere! :mrgreen:

  @christine: Tja, men det gjorde liksom ikke noe – synes ikke det var for folksomt. Blir muligens Besseggen neste gang 🙂

  @Pinglo: Jeg er også blitt en fjellelsker nå! Jeg er helt overbevist om at smågodtet hjalp på energien 😉

  @lovelyliller.com: Tusen takk 😀

  @Mia: Nei, men det er viktig med fylte glykogenlagre før man går ut på tur – kos deg! 😀

  @Mona: Jeg har ikke fått det av sit-ups i hvert fall.. så beklager å måtte si at det er nyttesløst om man ønsker en sterkere, strammere kropp. Tung styrketrening er svaret 😀

  @Marit: Ja, utrolig heldig! Det var overskyet ved piggen før vi begynte å gå, men så ble det bare halleluja-moment etterhvert som vi nærmet oss breen. Strålende sol og klarblå himmel!
  Æ, ikke si sånt.. smalt, bratt? Men jeg må jo bare gå over den, blir først til neste år da 🙂
  God sommer videre til deg og!

  @Michelle: Takk! Får du muligheten en dag så ta den!
  Litt forskjellig luftkvalitet vil jeg tro ja 😆

  @Aurora: Nei altså.. det er ingen steder å gjemme seg, så da må man i så fall sette seg ned foran en gjeng med mennesker 🙄 Det er heller ingen do på toppen, så ikke drikk så mye før du legger ut på turen – det er mitt tips.
  God tur, gled deg til utsikten!

  @Hanne: Som sagt, det kan ikke beskrives! Følelsen av å stå så høyt oppe med DEN utsikten 360 grader rundt deg..
  Det var ganske tungt, men jeg ble faktisk ikke støl! 😎

  @Tina: Helsekosten er ganske dyrt ja, kanskje du finner det billigere på nett? Nordicnutrition.com for eksempel? Tror ikke de har det på iherb.

 18. Liv-Tone

  Har alltid hatt lyst til å dra på sånne turer selv. Det ser jo helt fantastisk ut 😀
  Men har du noe tips om hvor jeg kan finne info om sånne turer?

 19. Ann Katrin

  Mount Blanc neste?? 😉

  Toppturer er steintungt og gir definitivt mestringsfølelse når man eeendeeelig kommer opp 🙂
  Selv ender jeg stort sett opp på topper under 1000 meter, men når man nesten starter i fjærasteinene så er det langt nok opp syns jeg! Minner meg på at jeg allerede nå skal begynne å lete etter randonnee- ski til påska..

 20. Kristin_Ostevik

  Fantastisk tur! Jeg som synes jeg var flink som gikk et par timer (oppover!)til en topp i nærområdet her 😳

  Har løpt mye ute i det siste, en kan faktisk lære seg å like å trene ute, jeg har vært en «gymrat» alltid, men denne sommeren har jeg trent mye ute (ingenting i veien for å stoppe midt i joggeturen for å gjøre bodyweight øvelser heller!)

 21. Stein

  Gratulerer, godt jobba! Forresten, du kunne jo ha overnattet på Leirvassbu (Fritt Vilt) isteden :twisted:, hehe.

 22. Kristine

  @Ann Katrin: Haha, veel.. men jeg er absolutt med på flere røffe naturopplevelser, hadde ikke trodd at lille jålete jeg skulle like det så godt 🙂
  Ja, herregud det skal du være stolt av – vi startet tross alt på over 1800 m.o.h

  @Kristin_Ostevik: Du, det synes jeg er bra. Jeg er stolt av at jeg har gått opp Preikestolen til og med jeg 🙂
  Enig, trening utendørs er undervurdert. Det har nesten blitt et must for meg nå i sommerhalvåret.

  @Stein: Takk pappa! Ja, men det er greit det – da gjør VI TO det neste gang 😈 (jeg har fortsatt ikke sett fritt vilt..)

 23. Kristine

  @Kristian: Fordelen med de stedene jeg har vært hittil er at jeg har hatt tilknytning til stedet/området rundt med tanke på familie m.m, men absolutt et godt tips – det så utrolig fint ut!

 24. Birgitte

  Er fast leser av bloggen din, og da dette innlegget kom, spurte jeg min mann om vi skulle ta den turen for å feire vår 5-års bryllupsdag. Er ikke noe til fjellgeit jeg, men turen ble gjennomført lørdag 7. september og vi var utrolig heldige med været. Takk for inspirasjon til å gjøre noe annet enn å dra på storbyferie. Det var helt ubeskrivelig flott å være på «toppen av Norge», og jeg har fått en opplevelse og minne for livet jeg ikke ville foruten. TAKK 🙂

 25. Kristine

  @Birgitte: Åh så hyggelig ♥ Ikke sant det var en fin tur? Håper jeg får besteget flere topper, har blitt fjellfrelst på mine eldre dager 🙂

Det er stengt for kommentarer.