Sjokoladelefser

Jeg synes alt jeg har laget av sunne kaker og desserter er godt, i hvert fall det som har blitt vellykket – og det er heldigvis mesteparten. Man må imidlertid ha et åpent sinn når man smaker første gangen, for man kan absolutt ikke forvente at det smaker som ekte vare. Og det er heller ikke meningen, man må endre smaksløkene og sette pris på at det er både sunt og søtt.

Jeg har alltid likt sjokolade veldig godt, spesielt nugatti. Og selv om mange sier at et eple eller gulrot kan være en fullgod erstatning når man har lyst på det, så skjønner jeg ærlig talt ikke at de kan være seriøse – det er jo noe helt annet.

I hvert fall, jeg har virkelig funnet noe som er tilnærmet loff med nugatti. Det er helt sant!

Sjokoladelefser 


Lefsene;
2 eggehvitter piskes stive og vendes inn i en blanding av 1 egg+1 eggehvitte, bakepro, kokosmel og 1 ts xanthan gum/fiberhusk. Smøres tynt utover et bakepapir, inn i ovnen på 150 grader i 15-20 min.

Sjokoladekremen;
Kakaopulver, melkesjokoladeprotein, sukrin/sukrinmelis, vaniljeessens, yaconpulver (kan sløyfes), og vann til riktig konsistens.

(Jeg måtte ha smør under og, nam!) 

Nydelig var det!

I morgen drar jeg til Jotunheimen! Litt fjernt å dra frem ullundertøy og votter igjen i juli, men jeg gleder meg veldig. Jeg og mamma skal gå i forfedres fotspor i Gudbrandsdalen, deretter opp Galdhøpiggen på onsdag, også reiser vi hjem igjen på torsdag – så om jeg ikke får oppdatert så vet dere hva jeg driver med.

Nyttige fjelltips tas imot med takk!

33 kommentarer til “Sjokoladelefser

 1. Elvi

  Sokker! Jeg trodde et par ekstrasokker var nok, men der tok jeg feil (selv med skikkelig gode sko) ❗ Men det er en fantastisk tur, kos deg :mrgreen:

 2. Therese

  Loff med nugatti, det så da smakelig ut!
  Ble det en hel bakplate av det der?

  Fjelltips? Tja, det er aldri en skam å snu? 😆

 3. Kristin

  Heisan! Galdhøgpiggen er eit flott fjell. Håpar dåkke får fint vær. Då er utsikten heilt fantastisk. Eg har vore der 3 gonger; i 3 ulike værforhold. Alt har sin sjarm. GOD TUR gode veninne!

  Klemmer til deg

 4. Iselin

  Åh, takk for oppskriften! Har alltid vært svak for nugatti… Gleder meg til å prøve denne varianten. 🙂 Hvor mye bakepro brukte du ca.? God tur til fjells!

 5. Kristine

  @Elvi: Takk! Tok frem et ekstra sokkepar nå 😀

  @Therese: Det var faktisk grisedigg :mrgreen: Nja, nei dekket ikke helt uti kantene – kan ikke smøre for tynt heller.
  Den er allerede notert 😆 Og dette med å si ifra hvor man skal – det har jeg gjort nå, til dere.

  @Kristin: Det er meldt snø i morgen, men på onsdag skal det bli -8 grader og strålende sol – håper det holder seg slik! 🙂
  Tusen takk for det! Håper du har det bra ♥

 6. Minda

  Som nevnt et par ekstra sokker, eller to..
  Bruk et tynt lag ull innerst, vindtett utenpå. Gå i svett/vått tøy og skift til tørt når du tar hvilepauser. Så bytter du til svett/vått tøy når du skal gå videre. Jeg hadde satt på en par Compeed-plaster på utsatte områder på foten, evt. sportsteip.
  Godt humør, Kviklunsj (evt. en sunnere variant?!) og solbriller! Snøblind i juli tar seg dårlig ut 😆
  Goood tur! 😛

 7. Kristine

  @therese: Ja. Takk!

  @Synne: Jeg følger ikke noe spesifikt opplegg selv.. men jeg anbefaler øvelsene jeg kjører i filmen på forrige innlegg (+ knebøy), gjerne et par ganger i uka. Ikke vær redd for å trene tungt, helst annenhver dag og/eller øvelse – det må nemlig til for å få fremgang! 🙂

  @Minda: Mm, ta på seg svett tøy igjen – godt jeg er vant til å svette mye ved aktivitet 😀
  Her er det ikke noe sunnere variant som blir med på tur nei, hehe. Solbriller og plaster – check. Takker for tips!

 8. Mia

  Kos deg, og nyt turen:) Har ikke så mange tips og komme med, men husk solkrem, solbriller, god turmat, gode sokker og gode sko;) God tur!

 9. Kristine Alice

  Har selv besteget galdhøpiggen! fantastisk opplevelse : ) dagen etter gikk vi over besseggen, en tur som VIRKELIG anbefales. den sykeste naturopplevelsen jeg har hatt ihvertfall! Et lite tips til galdhøpiggen : jeg glemte å tisse før turen, og sleit derfor utrolig mye ettersom det ikke var domuligheter før vi var nede igjen. hehe 😀 skulle trodd man lærte av det, men det samme skjedde over besseggen! jaja! ha en flott tur & kos deg masse! vindtette klær er selvsagt et must på en sånn tur!

  Kristine Alice.

 10. Marita

  Kunne ikke vært mer enig med deg i at et eple eller en gulrot kan ikke ersatte søtsug eller cravings etter sjokolade.
  Tror nok det er mange som prøver å overbevise seg selv når de sier/skriver slik!

 11. Karianne

  Enig, eple eller gulrot er noe helt annet! 😀
  Koselig å dra på tur med mamma’n sin da.. ♥
  Du får gå litt i mine forfedres fotspor også, er jo halvt fra Gudbrandsdalen selv 😉
  Ha en flott tur, kos deg!
  Klem ♥

 12. Kristine

  @Mia: Gode tips det 🙂 Takk!

  @Kristine Alice: Vi har vurdert besseggen og, så det får bli neste utflukt 🙂
  Huff, det har jeg faktisk tenkt på – jeg har en overaktiv blære for å si det mildt.. men har blitt en ekspert på å holde meg da. Får droppe morgenkaffen tror jeg :mrgreen:

  @Marita: Det tror jeg og 😆 Det er jo godt, men hjelper ikke når man vil ha sjokolade.

  @Minda: I will 😀

  @Michelle: Takk for det – kameraet blir selvfølgelig med 🙂

  @Karianne: Ja vi har snakket om det i ett års tid nå, så dette blir hyggelig. Det stemmer, det husker jeg faktisk – da skal jeg være litt døl for deg og 😉
  Tusen takk! Klem

 13. Aurora

  Herlig! 🙂 Håper dere får en super tur! Det hadde vert veldig morsomt om du kunne skrevet litt om turen. Hvor dere gikk fra, hvordan turen var osv. HAr lurt litt på å gå på Galghøpiggen i sommer selv 😉 Mitt beste fjelltips er å kle seg lag på lag (ull-/superundertøy innerst, vindtett ytterst. På den måten er det lett å «justere» temperaturen). GOD TUR! 😆

 14. Martine

  Så herlig, god tur 🙂 Husk gnagsårplaster!!
  Loff med nugatti har jeg bestandig vært glad i, får vel prøve ut dette 😉

 15. Solveig @ poona

  Digger alle disse oppskriftene dine, altså. Tar litt tid å lete frem til alle ingredienser jeg trenger for de fantastiske oppskriftene deres, men så fort de er funnet skal jeg gå løs på kjøkkenet 😀

  Mitt beste tips for fjellturer er: for guds skyld, ta med nok mat!! og vann. Ingenting er så fælt som å være sulten, når det er timesvis til man kan skaffe mat. Ofte er det lurt å ta med mer enn du tror du trenger, bare i tilfelle rottefelle. Bedre å bære mat hjem, enn å savne det som ligger i skapet. Men akkurat det med mat kan kan du vel nok om fra før ;p

  Ellers.. Håper du har gode fjellsko som er inngått?

  Og aller, aller viktigst: God tur! SMIL! Åh, nå fikk jeg lyst til å gå tur! 🙂

 16. Malin

  Frisk norsk ungdom :mrgreen: Det blir nok en kjempe tur. Håper dere får fint vær, selv om det er meldt snø…

  De nugattiloffene såg farlig gode ute 😎

 17. Marymary

  Hei 😉

  Må bare si at du er en stor inspirasjon i hverdagen og jeg gleder meg til alle innleggene dine! Elsker oppskriftene dine – de er geniale. Spesielt for en som ikke tåler gluten 🙁
  Jeg lurte egentlig på om det er mulig å ha en sånn fantastisk kropp som deg og samtidig drive med kondisjonstrening? Jeg spiller håndball og sykler, men kunne gjerne tenke meg å trene en del styrke – så lenge det ikke går utover selve kondisjonen:-)

 18. Julianne Larsen

  Heei 🙂 var på Galhøpiggen i fjord, og et viktig tips er solbriller. Man blir fort blendet av solen det oppe !

 19. Inger Marie

  Hei

  jeg vil bare fortelle deg at jeg ser veldig opp til deg. Jeg syntes det du gjør og det du klarer er helt fantastisk! Hvilken selvkontroll!! 😮

  Jeg selv føler jeg ofte prøver og prøver men så sprekker jeg, får ofte en slik dum tanke opp i hode som sier, IKKE spis for mye nå. Så går jeg rundt å sulter meg selv helt til jeg sprekker etter en ukes tid. Og dette skjer hver gang, selv om jeg sier jeg ikke skal gjøre det denne gangen. Slik typisk JOJO slanking:(

  Men hva du får til med kroppen din, hvordan du bare kan styre den til å se ut som du selv vil, er veldig inspirerende! Jeg VIL en dag også ha en slik kontroll som du har og bare endre hele livet mitt og ikke bare for en dag men for alltid slik som du har klart:)

 20. Hanne

  Litt overrasket over at du velger snø og minusgrader som første stopp i ferien 😆 (Neida, vet at du trives på tur!)
  Gleder meg til å se bilder, det høres tøft ut!

  Kjenner jeg er litt redd for å lage de lefsene dine i tilfelle de er så luftige at man bare kan mose de sammen og trykke alt i munnen på en gang 😯 :mrgreen:

 21. Camilla

  GOD TUR Kristine! 🙂
  Lefsa ble en slager her i huset, i likhet med MANGE av dine oppskrifter 😉

 22. Hege

  God tur! Enig med de over her.. Husk å gå på do før turen og spis godt. jeg hadde ikke gjort noen av delene, og kravlet omtrent med bena i kors totalt utsultet de siste metrene.. Kos det masse!

 23. Elise

  Hei:) besseggen er en fantastisk tur, anbefales! jeg lurte på om du kunne skrive om da du startet med trening, hvorfor, resultater og motivasjonen din til å forsette. Har du før og etter bilder? har så lyst til å begynne å trene ordlig, men ender alltid med å dette ut etter en stund. Er ikke flink til å trene styrke, skulle gjerne ha vist hvordan jeg skal starte 🙂

 24. Kristine

  @Aurora: Turen anbefales på det varmeste! Har skrevet kort om turen nå, bare å spørre om det er noe mer du lurer på 🙂

  @Martine: Takk – plastret den ene foten som er litt krangelete før jeg gikk 🙂

  @Solveig @ poona: Du har helt rett, og jeg er veldig glad for at jeg både spiste en halvkilo godis dagen før OG hadde baguette og sjokolade i sekken 😉

  @Malin: Ikke sant, jeg føler meg så heilnorsk nå altså :mrgreen: Mangler bare at jeg går opp en fjelltopp med bunaden på.
  De er faktisk farlig gode!

  @itstraining- trening og kosthold: Takk, alle tipsene jeg fikk ble brukt 😀

  @Marymary: Ja, så lenge man prioriterer styrketrening og får i seg nok mat 😀 Jeg har selv 2-3 kardioøkter i uka og har danset ballett i flere år.

  @Julianne Larsen: Det har du rett i, glad jeg hadde på solbriller – utrolig sterk sol da vi gikk over breen pga reflekterende snø.

  @lovelyliller.com: Oh yes!

  @Inger Marie: Jeg har selv dager hvor jeg ‘sprekker’ og spiser mer enn jeg hadde planlagt, men samtidig så ser jeg ikke på det som en sprekk. Jeg prøver heller å finne ut hvorfor, og som regel er svaret at jeg har vært litt for strikt dagen før – og da er løsningen at man spiser mer. Dessuten hjelper det veldig å vite at man kan kose seg når man vil (som oftest i helgene), om man ser for seg en eviglang, streng diett så vil det komme en dag der man hiver seg over alt man savner – ergo, det er ikke en god løsning.

  @Hanne: Ja, det er ikke helt sommertilbedervennlig sånn sett – fikk sol da! :mrgreen: Den neste ferieturen nå blir HETT, så jeg gleder meg til det.
  Ja, dessverre så er de litt for luftige – to jafs og de er borte (men det klarer jeg for så vidt med vanlig loff og).

  @Camilla: Så bra! Lefsa er GOD 😀

  @Hege: Haha, huff.. jeg hadde det i baktankene og drakk ikke så veldig mye før vi gikk – spiste frokost, droppet kaffen, og hadde med mat i sekken.

  @Elise: Det blir muligens neste tur 🙂
  Tja, ellers er egentlig hele bloggen min en ‘dagbok’ på hvordan og hvorfor jeg startet å trene, motivasjon, og flere før/etter-bilder. Skal se om jeg får tid til å lete de frem og skrive et lite ‘resumé’ 🙂 Anbefaler deg ellers å skrive inn f.eks ‘motivasjon’ eller ‘fremgang’ i søkefeltet og få opp innlegg som handler om det.

  @Amalie Ve: Det må du gjøre, utrolig godt for oss som liker loff og nugatti 😀

 25. Catharina Adele

  Åh namnam! Akkurat laget det her, og kan egentlig bare si NAM! 🙂 Tusen takk for oppskrift, selv om det var litt vanskelig å vite hvor mye av hva man skulle ha.. Hehe.

Det er stengt for kommentarer.