Drama-catmama

Jeg skal dele mat- og fleksebilder med dere senere, men akkurat nå er det noe mye viktigere. Jeg vet jo at mange av dere er fellow catladys!

Jeg våknet til tidenes skrekkopplevelse i dag. Tidlig som vanlig, Todd ligger ved fotenden og kommer gående mot meg. Jeg er fortsatt veldig trøtt og myser mot han, jeg kjenner han ikke igjen. Han ser så rar ut. Det er noe i ansiktet hans som ikke skal være der.. Blod! :shock:
Da kan jeg love dere at jeg våknet. Men jeg tok meg sammen så han ikke skulle bli redd, lå bare og koste med han – lenge.

Jeg begynner nesten å grine bare av å se bildet..

Kan katter blø neseblod? Hvis ja, er dette normalt?


Jeg fant et gammelt bilde fra balletten forresten, det var noen som lurte på om jeg hadde noen liggende. Jeg har ikke mange dansebilder dessverre, de er altfor mørke og langt unna – dette var jo før proffe digitalkameraer var allemannseie.

Jeg sammenlignet det med et bilde som ble tatt nylig – det blir en mer riktig sammenligning enn om jeg skulle ha posert og flekset.

Fortsatt lut i ryggen når jeg sitter ser jeg, men bedre trente armer.
Da fikk jeg sneket inn et bilde av Jack og – vet at mange av dere har savnet han!

Men akkurat nå er katt viktigere enn hund. Det kan se ut som at det har vært et nys eller noe – for det var litt blodsprut i sofaen.
Bør jeg være bekymret, dra til dyrlegen?

13 kommentarer til “Drama-catmama

 1. Irene

  Hei Kristine 🙂

  Hadde samme opplevelse med min katt, to ganger faktisk. Ble så redd første gang jeg også, så vi tok turen til dyrlegen med en gang. Han nøys også blod, så det ble jo ikke seende ut hjemme.
  Dyrlegen kunne konstatere at pondus hadde spist gress og satt fast et strå i nesa, som dreiv å irriterte og lagde sår inni der. Så fort det ble plukka ut ble han fin igjen 🙂 Håper det er noe like ufarlig i din katts tilfelle også!

 2. Malin

  Nei, uff for en forferdelig start på dagen 🙁
  Du kan jo ringe dyrlegen og høre, bare for å være på den sikre siden. Har han vært seg selv i det siste? Spist og drukket som vanlig?

  Håper at alt er bra 🙂 Og det er viktig at mammaen til Todd ikke stresser unødvenig 😉

 3. Cath

  Det er nok trolig et gresstrå som sitter fast. Er veldig vanlig at katter kan få dette. Hvis han er utekatt er det vanlig at de spiser gress for å kaste opp hårballer, for å unngå dette kan du gi han kattemalt som du får kjøpt på dyrebutikker, da slipper han å kaste opp og hårballene vil passere normalt.
  Hvis du merker at han fremdeles går rundt å hoster/harker/gnir seg til nesen ville jeg tatt en tur til dyrelegen slik at de kan fjerne gresstrået

 4. Rebecca

  Hei Kristine!

  Det er ikke uvanlig for en katt å blø neseblod, men det kan ha litt forskjellige årsaker, enn f.eks hos oss mennesker som «bare blør» uten å tenke mer over det.
  Har du tittet inni munnen hans for å se om det er noe blod der? Siden du sier han nyser, mest sannsynlig, så kan noe sitte fast. Jeg personlig ville sett ann litt, observer han litt og se, om du mener at ting han plages, eller oppfører seg utenom det vanlige kan du jo ta han til dyrlegen for en titt så du slipper å uroe deg.

  Håper det ordner seg, det tror jeg nok 😉

 5. Kristine

  Jeg har ikke merket noe annerledes med han, han spiser som vanlig og virker glad og fornøyd.
  Han er innepus, så det kan ikke være et gress-strå.. Det må i så fall være noe annet som irriterer inni der, angst! 🙁
  Akkurat nå ligger han og sover, så jeg har ikke hjerte til å sette igang full øre-, nese-, halsundersøkelse, men jeg skal gjøre det senere i dag.

  Takk for svar dere!

 6. Siri Kathleen

  Pusen jeg hadde fikk mystiske «sår» i nesen innimellom som blødde. Skikkelig ekkelt, men helt ufarlig. Det bare så veldig fælt ut… Og skjønner følelsen din da, når det er en innepus i tillegg. Er liksom begrenset med hvem den kan slåss med eller hvor mye ulumskheter som kan forårsake neseblod da. Håper det bare var vanlig neseblod og at det ikke kommer igjen nå 😉

 7. Ann Cecilie

  Det er nok garantert ikke noe galt med pusen din 🙂
  Dyr som alle andre har det med å være litt uheldige innimellom. Kan jo være han bare har lekt og ikke hatt helt kontroll på hva han driver med, og kræsja inn i noe.. eller han kan ha klødd seg litt for ivrig med klørna ute.. Det kan være så mye, så så lenge alt annet er normalt så kan du nok ta det helt med ro 🙂

  Du har forresten en veldig inspirerende blogg 😀

 8. Anne

  Stakkars liten 🙁 Det høres jo ut som han er i fin form ellers, så jeg hadde tatt en telefon til veterinær. Han kan ikke ha vært bortpå en plante du har og satt bladrester i nesen, for eksempel?

 9. Liv-Tone

  Da hadde jeg fått angst også! Men siden han virker helt fin ellers, kan du bare se ann. Du får fortelle oss hvordan det går med han!
  😀

 10. Nina

  Heisan!
  Tusen takk for den beste bloggen. Er mitt lille høydepunkt hver dag, studerer veterinær i utlandet så daglig dose «norskhet» med fleksing og god mat er til stoooor glede for meg 🙂
  Stakkars lille Todd, som andre har nevnt over er det mest sannsylig et kraftig nys. Nesen er full av overfladiske blodårer som lett kan starte å blø. Forskjellen fra noe alvorlig er at nysingen er tilstede og det er bare midlertidig neseblod.
  Det som også er vanlig er at noe sitter fast inne i nesa som irriterer overflaten og begynner å blø, men se det ann, om han viser tegn til at noen sitter fast der inne eller han starter å blø igjen.
  Lykke til å håper det bare var et engangs tilfelle!

 11. Kristine

  Hva skulle jeg ha gjort uten dere – fantastisk! 😀
  Nå har jeg slått meg til ro med at han nøys såpass kraftig at en liten overfladisk blodåre/kar sprakk. Det var liksom ikke dramatisk mye blod det var snakk om, og han er helt fin igjen nå. Jeg er imidlertid veldig obs på om han vasker/klør seg i ansiktet/nesa.
  Takk igjen!

Det er stengt for kommentarer.