Beinhardt

Nok en lummer (for et fjernt ord) kardioøkt på mølla – 45 min rask gange med stigning. Jeg var så smart at jeg valgte en grå singlet i dag, så alle virkelig kunne se hvor svett og ekkel jeg blir. Ikke at det er så vanskelig å se uansett men.
Det var godt å bli ferdig med dagens økt, nå blir det nok ingen flere kardioøkter før neste uke igjen – pleier å holde det til et par ganger i uka ellers blir jeg bare lei.

Dagens etter-treningsmåltid: Flatbrød med ost og skinke

Har magerost under begge – kjempegodt!

Dagens middagstips; Tunfisk- og eggesalat

Og til dessert; Sjokoladesaus

2 eggehvitter piskes stive og tilsett:
1 toppet ts kakaopulver
1 toppet ts sjokoladeprotein
2 toppede ts sukrinmelis
2-3 dråper vaniljeessens
en klype salt

Jeg valgte å spise den slik, men her kan du godt tilsette nøtter, frokostblanding, frukt m.m

Og bare så dere vet; man blir småkvalm av to porsjoner.

Jeg fikk et spørsmål om utviklingen jeg har hatt på ben – om det er grunnet styrketrening eller løping/kondisjon. Jeg kan med en gang si at det uten tvil er styrketreningen som har gitt mest uttelling. Dessuten løper jeg ikke.
Fettprosenten har blitt noe lavere, og det er også med på å gjøre at bena ser strammere ut. Dette gjøres for øvrig best via kostholdet.

2007 – 2011

På enkelte bilder bakfra kan det se ut som at bena har blitt smalere (det henger nok mye sammen med at stumpen har fått et løft), mens på andre bilder som under her ser de mer muskuløse ut enn før. Begge deler stemmer for så vidt, men poseringene og fleksingen har blitt bedre med årene – og derfor er illusjonen større selvom jeg egentlig har blitt mindre.

2007 – 2009 – 2011

Dere skal vite at muskler tar mindre plass enn fett – så om du ønsker å bli smalere/strammere, så må du trene bena tungt. Løping vil ikke utgjøre noe stor forskjell da man ikke vil klare å bygge større muskelmasse i noe særlig grad av det. Og vi jenter må i tillegg jobbe beinhardt for det. BEINhardt! – :mrgreen:

Knebøy

200807111
Alternativt med hantler, eller i smithmaskin om øvelsen er ny for deg

Strakmark

Alternativt med en liten bøy i bena

Benspark/Leg ext.

Jeg pleier også å kjøre:
– Utfall med korte steg
– Liggende eller sittende lårcurl
– Sittende benpress
– Leg abductor

Så jenter – få disse tankene om at du blir så stor av styrketrening ut av hodet!

40 kommentarer til “Beinhardt

 1. Karianne

  Utrolig at mange fortsatt tror at beina ‘plutselig’ blir enorme om man kjører et par sett knebøy. 🙂
  Selv sliter jeg som bare det for å få opp volumet i beina. Beinhardt er virkelig ordet her ja 😉
  Elsker forresten hipsteren du har på deg på bildet helt til høyre, hvor er den fra?
  Kos deg resten av kvelden! 😀

 2. Minda

  Et lite spm;
  Hvilken erfaring har du med myoreps?

  Den siste tiden (les: året) har jeg stagnert på styrketreningen. Har kjørt «de samme gamle» øvelsene med 3×10 og 4-splitt. Men nå vil jeg vokse litt igjen!! Mer muskeler – ja, takk :mrgreen:
  Har denne uken startet med myoreps og 2-splitt slik at jeg får kjørt gjennom hele kroppen to ganger ila. uken. Håper dette får meg videre på veien! Er hvertfall støl som bare det nå 😆
  Ben som dine er målet, Kristine!

 3. maria

  inponerende 🙂 strammer du musklene på lårbildene? har lurt på dette før, om de som legger ut formbilder av bein strammer til.

 4. lovelyliller.com

  de beina er altså bare helt fantastisk vakkre! Må si maten så snadder ut «som vanlig». har ikke spist flatbrød på år og dag,men det er jo kjempegodt ,særlig til fisk 🙂

 5. Henriette

  Du aner ikke hvor stor inspirasjon du er! 🙂 Beina dine (hele kroppen på den saks skyld) er fantastiske 🙂

  Men dette med strakmark syns jeg er litt vanskelig uten at det skal gå utover ryggen.. Syns det fort blir slik at det er jobben som jobber og ikke lår og rompe :O Har du noen tips der?

 6. Kristine

  @Karianne: Ja, en voldsom overvurdering av musklene sine. Jeg sliter som f.. med å få litt volum på disse bena, så jeg tror ikke det er nødvendig for andre å frykte store ben 😆
  På salg til og med – http://www.ellos.no/dv/20-Undertoy-bad-Truser-Hipstertruser/_/N-fil?Nr=279098

  @Minda: Jeg har kjørt myoreps over en (litt for) kort periode et par ganger, og synes det er en god treningsform. Jeg blir imidlertid fort lei av å følge noe fastsatt, så jeg går alltid tilbake til innfallsmetoden min 😉
  Jeg kjører for øvrig aldri myoreps på tyngre baseøvelser som f.eks knebøy og strakmark.
  Oi – takk!!

  @maria: Jeg strammer alt jeg klarer! :mrgreen:

  @lovelyliller.com: Aw, tusen takk!
  Ja jeg fikk så utrolig lyst på flatbrød for en stund siden. Det er så godt! Spiser de ofte med bare masse smør på og 😉

 7. Sofie

  Nydelige bein! 🙂 Virkelig!

  Vil også takke deg! Du (og en del andre fitness-jenter) har vært utrolig viktig for meg 🙂 Har alltid hatt lyst til å trene styrke, da jeg synes det er veldig morsomt, og det funker som mental trening da jeg har slitt litt psykisk. Men jeg har ikke turt, har vært redd for å blir stor og mannete… Heldigvis vet jeg bedre nå, og nyyyter hver styrkeøkt (nesten iallefall), og blir strammere og mer fit for hver måned. Men jeg tror ikke jeg hadde turt å trene sånn om jeg ikke hadde hatt jenter som deg og sett opp til 🙂

  Så TAKK for at du deler bilder/mattips/treningstips med oss, du inspirerer og baner vei for andre jenter som elsker å løfte jern 😉 Du er fantastisk!

 8. Kristine

  @Henriette: Tusen takk!
  Du er sikker på at du kjører strakmark – og ikke markløft?
  Når du står med relativt strake ben så skal det godt gjøres å ikke kjenne at det strekker og strammer på bakside lår og rumpe når du kommer ned i endposisjon (med mindre du er übermyk). Husk å holde fokuset på at det er baksiden du skal trene, stram gjerne hele veien – både når du går opp og ned.

 9. Ida

  Jeg har også mimret over bein-formen på bloggen min i dag, gøy å se at det virkelig skjer ting! Og du, jeg passer med glede nydelige Todd anytime – ser jo på lang vei at det er en sjarmør jeg ville hatt det herlig sammen med:)

 10. Kristine

  @Sofie: Dette var veldig hyggelig lesning! Jeg synes også styrketrening er godt for både kropp og mentalt – jeg liker følelsen av å føle meg sterk, om du skjønner. Og da jeg aldri har vært noe glad i kondisjonstrening (annet enn dansing), så er styrketrening midt i blinken. Og når det attpåtil er den beste treningsformen for å utvikle, stramme opp, og få en veltrent kropp så er det jo ikke noe grunn for å ikke foretrekke det 😀
  Tusen takk!!

  @Ida: Så bra – du og Todd hadde kommet så godt overens. Jeg må selvsagt – som den gale kattedamen jeg er – skrive ned en liste over hans særheter og ønsker men 😆 Kan se det an over sommeren når jeg vet mer om ferieplaner.
  Flott fremgang!! Pinglebena på første bildet (på oss begge) er jo egentlig ganske kule :mrgreen:

 11. Hanne

  Fremgangsbilder er så gøy :mrgreen:
  Sitter her godsliten og støl både her og der, og kan ikke annet enn å smile. Det tar tid, men det blir jammen bra etterhvert!

 12. Linda Winberg

  Så flotte bilder:=) Og jeg leser dine middagstips, mye gode middger og andre oppskrifter.
  Jeg blir inspirert og tenker at jeg burde trene mer styrke. jeg trener mer corebar,zumba,corepuls og div. Jeg er tynn og trenger mer muskelmasse.

  Takk for en fin blogg:=)

  Linda

 13. Hilde

  Super flotte bilder du legger ut! En inspirasjon til oss alle 😉 Lurer på hvor mange rep, serier du kjører og hvor lange pauser du prioriterer?

  Fantastisk blogg du har, veldig kjekt å lese om både trening og mat tips. Ikke minst desserter! Kjekt at noen viser at det går an å kose seg å fortsatt se bra ut!

 14. Charlotte

  Beina dine ser bare helt smashing ut 😀 Må innom her hver dag nå, tusen takk for at du deler trening- og mattipsene dine med oss!

 15. Linn

  Hei 🙂 du er så utrolig flott! Jeg har trent tungt på bein lenge no. Hadde fremgang på vekter og pump. Men plutselig for en mnd siden begynte jeg å stagnere og siden har det gått nedover. Har redusert nesten halve på beinpress. Og får ikke kontakt med muskler på knebøy. Hva kan det være? Jeg har tenkt at det kanskje er overtrening? Er litt surt da jeg hadde så fin pump og no føler jeg meg litt sånn «tynn feit». Har du noen råd tips? På forhånd takk 🙂

 16. Kristianne

  Hei Kristine :mrgreen: Nydelig form, som alltid! Lurte på en ting, hvorfor kjører du korte steg på utfall fremfor de ‘vanlige’/lange? 😀

 17. Anni

  Takk for at du er akkurat den du er, og så generøst gir av deg selv, og deler dine erfaringer om trening, mentalitet og ernæring med alle andre! Du både inspirerer og gir god motivasjon 🙂 er ikke så lenge siden jeg oppdaget bloggen din, men jeg nyter å komme hjem fra trening hver dag nå, og lese nye innlegg, og prøve nye middagstips 🙂

 18. Anonym

  Digger bloggen din. Leser den nesten hver dag. Synes du er en flott inspirasjon. Jeg begynte å trene for snart 1 år siden. Siden det har jeg gått ned 20kg og kommet i mye bedre form. Jeg benytter meg av PT 2 ganger i uken og da har vi hovedfokus på styrketrening. Har faktisk blitt veldig glad i den formen for trening – jeg som aldri har trent styrke. Er veldig artig å se hvordan kroppen forandrer seg og det dukker opp antydning til muskler både her og der 🙂 Ikke minst det å se at man øker på med vekter og blir sterkere 🙂 Prøver å få inn litt kardio på egenhånd, og er veldig redd for å prøve å gjøre alt alene. Er såå redd for at min dårlige selvdisiplin tar overhånd og at jeg skal falle ut av mitt bra treningsopplegg så langt. Uansett veldig kjekt å lese om deg og se bilder av fremgangen din! Ha en fin dag!

 19. Atin

  Heisann:)
  Utrolig fin og inspirerende blogg du har:)
  Lurer på om du spiser/skjeier ut hele helge, altså fredag,lørdag og sønadag med godis, eller om du holder deg til kun en dag?

 20. Atin

  Heisann:)
  Utrolig fin og inspirerende blogg du har:)
  Lurer på om du spiser/skjeier ut hele helgen, altså fredag,lørdag og søndag med godis, eller om du holder deg til kun en dag?

 21. Sarah

  Hei! 🙂

  Jeg vil bare si at du er EKSTREMT inspirerende. Jeg har relativt nettopp, bare ?tilfeldigvis?, ramlet innom bloggen din. Jeg har trent pinglestyrke leenge nå, jogget rumpen av meg, spist alt for sundt, for så å gå inn i perioder av skiver, sjokolade, is og bare ting som ikke er så bra for kroppen. Jeg har blitt så utrolig inspirert av å lese bloggen din, alle de gode, sunne rettene og oppskriftene. Så jeg har satt med ned og laget en plan. En plan som inkluderer HARD styrke og 2-3 intervalløkter i uken. Jeg vet det kommer til å ta tid å bli kvitt magefett å få definerte muskler, men jeg kommer til å fortsette å lese bloggen din og håper at det vil gi meg ny motivasjon hver gang jeg føler jeg ikke ser fremgang!
  Du ser helt fantastisk ut! 🙂

 22. Kristine

  @Hanne: Gøy å kunne se tilbake ja. Og det er følelsen av trening der og da som er best, fremgang kjenner man jo ikke på samme måte 🙂

  @Linda Winberg: Da vil jeg absolutt anbefale deg å bytte ut et par av saltimene med noen styrkeøkter 🙂
  Takk for det!

  @Hilde: Takk! Jeg varierer alltid, men som oftest 5-8 reps på tyngre benøvelser som f.eks strakmark. Og alt ifra 5-12 reps på andre øvelser – veldig korte pauser innimellom, har ikke tålmodighet til mer 😆

  @Charlotte: Så hyggelig da, og takk!

  @Linn: Spiser du annerledes, evt mindre, enn du gjorde før? Det kan ofte gi utslag på treningen, at man får mindre ork og restitusjon går tregere. Ellers kan det nok lønne seg å trene få kvalitetsøkter, mye bedre enn å trene ofte.

  @Kristianne: Hei du! Det er mest av alt pga et kne som er litt kranglete, og fordi korte steg tar mer på lårene.

  @Anni: Åh bare hyggelig! Tusen takk!

  @Randi: Smuk! Elsker svensk og dansk, dere har så mange fine ord 😀 Takk!

  @Anna: I haz it 😀

  @Anonym: Gratulerer så mye med 20 kg ned og endret livsstil! Flink du er 😀 Og takk for fine ord!

  @Atin: Det kommer litt an på hva jeg gjør og har lyst til egentlig.. Noen ganger alle tre dagene, andre ganger én dag. Prøver å holde det til litt på fre og søn, og masse på lør 😀

  @Sarah: Så godt å høre! Bare pass på at planen din ikke er for strikt eller hard, du skal kunne følge det resten av livet – med små justeringer på veien selvfølgelig.
  Tusen takk, og lykke til!

 23. Louise

  Hei!

  Litt off topic, men jeg skal dra å kjøpe maling for å male ene veggen i stuen, og falt for den malingen du har på ene veggen på soverommet ditt! Kan jeg spørre hva den heter og hvor den er kjøpt?

  Håper på raskt svar, siden jeg vil male NÅ! Hihi! Tusen takk for en super blogg! – den beste etter min mening 🙂

  Klem fra Louise

 24. Michelle

  hahaha,morsomt det du sier om svettingen. var en trener som kom bort til meg i går, der jeg stod på steppen, og spurte meg så fint om jeg tok en dusj der jeg stod!!! men jeg syns det er deilig å svette fra seg.. viser jo bare at kroppen arbeider hardt og trenger å kjøle seg ned… Når det kommer til bein trening så er det sant som du sier, det eneste som fungerer er beinhard trening. skal ærlig innrømme at jeg har slurvet litt med styrken, spesielt beina denne perioden. Og jeg føle og merker det på dem! Tilbake til beinhard trening, for å stramme opp stump og lår :mrgreen:

 25. Kristine

  @Louise: Haha, flaks at jeg kan svare deg nå med en gang da 😀 Fargen heter Sand – kjøpte den på Jernia.
  Lykke til! Klem

  @Michelle: :mrgreen: Joda, svetting må til. Det positive er at svette betyr at kroppen er flink til å regulere temperaturen innabords, vi risikerer ikke å besvime av overoppheting liksom 😉
  Jepp – sett igang med BEINhard trening!

 26. itstraining- trening og kosthold

  Styrke har gjort store forbedringer på beina mine! (selv om det ikke er på samme måte som dine, flotte bein btw) men løping gav liksom ikke stramme og formede bein. Styrke strammer o alle bauer og kanter, og det liker vi! Som vanlig så maten din herlig ut 😀

 27. D1

  Hei! Trener du på Elixia, fint sted og lurer på om jeg har sett deg der. Super blogg, følger med og blir inspirert, kroppen din er målet mitt! Hvor har du fått tattoveringen på ryggen fra og hva står d? Lyst på noe sånnt. 😛

 28. Julie

  Så bra at du sier ifra hvor hardt man må trene «Bein-hardt».. haha.. skikkelig fine ben du har opparbeidet deg ihverfall, gleder meg til å se resultater på meg selv om et års tid også! 😉

 29. Kristine

  @itstraining- trening og kosthold: Så bra at du fant ut av det du og, styrke en vinner for å stramme opp skrotten 🙂

  @D1: Ja, det gjør jeg. Du får komme og hilse på neste gang da vet du 🙂
  Tatoveringene har jeg tatt i Ski.

  @Julie: Jeg oppdaget det først da jeg skrev det 😆
  Ja – ikke glem å ta bilder, det vil hjelpe deg til å se fremgangen. Også er det jo gøy å ha noe å se tilbake på.

 30. Mia

  Gøy med beintrening:) Gjør kun knebøy og utfall jeg da, men synes det er to effektive øvelser, svir gjør de hvertfall!

  Litt random: Så at de hadde fått en smørbukk-is på butikken. Tenkte den hadde passet deg midt i blinken, du som liker karamell;) Den var hvertfall veeeldig god, sjokolade, is og flytende karamell i midten! Perfekt kombinasjon:)

 31. Ida

  Hei 😀
  Lurer på om du kan svare meg på noen spørsmål!
  Jeg jobber mot et mål om store fine muskulerte ben, gjerne så store som mulig!

  Jeg trener ben slik at jeg har to dager i mellom hvor jeg gjør andre ting; enten løper trapper, går lange turer eller trener overkropp. Jeg spiser bra, dvs, rent kjøtt, grønnsaker, sunne karbohydrater, og får i meg proteiner til hvert eneste måltid.

  Det jeg lurer på er hvor mange ganger du anbefaler eller mener selv hvor mange ganger i uken man burde trene ben for å oppnå størst mulig volum og hardhet i ben og rumpe, og om du eventuelt har noen andre tips?
  Trener sittende benpress, gående utfall, stiffleg, balanse på halv bosuball, markløft. (kan ikke trene knebøy pga en kneprotese.)

  Setter kjempestor spris på om du har mulighet til å gi noen råd, du er jo så flink! 🙂

  Hilsen Ida

 32. Kristine

  @Mia: Det er to effektive øvelser ja!
  Den har jeg sett OG smakt (selvfølgelig) :mrgreen:

  @Ida: Jeg mener at man fint kan kjøre to benøkter i uka, jeg foretrekker i hvert fall det. Jeg har hatt god erfaring med å splitte opp i bakside/forside enkelte uker.
  Prøv gjerne benspark/leg.ext og lårcurl (helst liggende) også!

 33. Linn

  Hei. Takk for fint svar. Ja jeg har forandret på kosthold og begynt å spise etter periodisk faste. Tre store måltider. Men lurer på om det blir for lite kcal? Om det er ca 500 kcal i hvert måltid så blir det 1500+. kanskje litt lite me tanke på at jeg er 178 høy og veier 72 kg. Spiser mest proteiner, karb gjennom grønsaker og frukt. Lite fett når jeg tenker meg om. Syns det er Vansklig. Har du ett beinoppsett jeg kunne ha prøvd? Trenger litt hjelp og råd kjenner jeg:) liker så godt å trene, spise sunt og se fremgang 🙂

 34. Kristine

  @Linn: Om du spiser ekstra i helgene så høres det ok ut, hvis ikke vil jeg anbefale deg å økte inntaket.
  Her er beinøvelsene jeg som regel kjører; http://www.kriweb.no/?p=7361
  Det viktigste her er tyngde og variasjon, ikke fall i den fellen at du kjører øvelsene uten å pushe deg selv.

 35. Cathrine

  Hei Kristine, kjempebra blogg du har! Jeg er blitt en av dine faste lesere den siste tiden og syns du er veldig flink og en god inspirasjon. Jeg ble bare litt nysgjerrig på det du skrev om at du ikke løper.. Er det bare fordi du ikke liker det? Eller er det en annen spesiell grunn, om jeg kan får spørre? Jeg er også fan av styrketrening forresten, jeg skjønner godt hva du mener når du sier at du liker å føle deg sterk 😉

 36. Kristine

  @Cathrine: Hei! Først og fremst fordi jeg ikke liker å løpe ja 😀 og fordi jeg har slitt med hjertefeil som har hatt en effekt på oksygenopptak i blodet/andpustenhet.

 37. Cathrine

  @Kristine:
  Huffda.. Det var ikke gøy å høre. Da skjønner jeg 🙂
  Men kan jeg få spørre om du vet noe mer spesifikt om hva som er feil med hjertet ditt? Er det fysisk feil, eller er det en ubestembar feil som påvirker oksygenopptaket? Altså, vet de hva i hjertet som fører til dårlig oksygenopptak?
  Jeg har også nemlig slitt med noe som høres ut som det samme.. Legene mente først at det manglet noe av en klaff i hjertet (eller noe), men da de fant ut at alt var ok allikevel måtte de fortsatt konkludere med at kroppen ikke klarte å ta opp nok oksygen for noe var det jo i og med at jeg hadde besvimt flere ganger og havnet på sykehus i forbindelse med fotball og ellers løping. Men hva som gjør at det ikke klarer å ta opp nok fikk jeg aldri vite.. og det klarte de visst ikke å finne ut av heller.

 38. Kristine

  @Cathrine: Jeg hadde to feil; hull på hjertet og en udefinert rytmeforstyrrelse.
  Du får nesten velge den treningsformen som du klarer, orker og liker. En over snittet god kondisjon er heldigvis ikke avgjørende for å holde seg i god form 🙂

Det er stengt for kommentarer.