Vafler til middag

Jeg har kjøpt en del spennende ting i det siste, og kunne for en stund siden hente to pakker på posten – en fra iherb, og en fra flust. Med mine oppsparte trumfpoeng kunne jeg nemlig kjøpe meg et belgisk vaffeljern fra sistnevnte – oh joy!

Dette måtte testes ut i dag – så det ble vafler til middag. Og jeg skal ikke fornærme verdens beste vafler (som er belgiske) ved å kalle de det, så jeg kaller de bare proteinvafler.

3 egg pisket med en liten skvett vann
1 toppet ss kokosmel
1 toppet ss vaniljeproteinpulver
1/2 ts xanthan gum
Kanel og kardemomme for smak

Bare en liten innskytelse til deg som lurte på om jeg kunne vise det jeg handlet i Stavanger – her er en bluse jeg kjøpte;

(Bik Bok)

I dag ble det kardio etter jobb – det pleier å være tirs og tors, men det passet bedre i dag. Mamma var med som vanlig ♥ 
En god og svett økt à 45 min på mølla – rask gange med stigning. Deretter leverte jeg bilen på verksted og fikk dermed en kjapp gåtur hjem derfra også.

Ellers har det vært en avslappende kveld med Todd og et stort glass med kald ‘sjokolademelk’  – det inneholder ingen av delene men.. kan late som. Det er med melkesjokoladeprotein og vann, jeg drikker som regel aldri shakes – men i dag fristet det ved siden av vaflene.

19 kommentarer til “Vafler til middag

 1. Elvi

  De vaflene så fantastiske ut! Under hvert Brussel-besøk ender jeg opp med å spise et lite berg belgiske vafler (og unngår dem derfor i Oslo 😉 ), men tror jammen jeg skal prøve disse! Ha en flott kveld med Todd’ern, flotta!

 2. Trine

  Ser du bruker xanthan gum, jeg bruker Johannesbrødkjernemel (jbk). Har du forsøkt jbk og hvis ja, er det noen smaksforskjell ifht. til xanthan gum? 🙂

 3. marie

  Ganske off topic, men visste ikke hvor ellers jeg skulle poste det.
  Jeg ønsker å stramme opp bena. Jeg har lenge trent mye styrketrening, så jeg har muskler. Utenom det siste fettet som ligger på innsiden av lårene (we all got it, right?) så er det meste muskler. Problemet mitt er da at musklene på en måte «henger». Feks. så er leggene mine kjempeflotte når jeg strammer de, men om jeg setter meg ned eller holder dem i luften vertikalt så henger og disser de. Det samme problemet med lårene.
  Er løsningen da å trene mer styrke? Noe jeg er redd for, fordi jeg ikke ønsker å øke muskelmassen i det hele tatt, jeg vil heller gå ned. Eller er løsningen å ikke trene styrke på disse plassene? Som sakt så synes jeg musklene er store nok fra før av.

 4. Synne

  Tror faktisk aldri jeg har kommentert på bloggen din, gjør det sjeldent generelt på blogger, men sånn er vel de fleste. Må være litt irriterende å vite at man har mange lesere, men bare noen få som kommenterer:P
  Ville bare si at nå har jeg fulgt bloggen din en god stund kanskje litt over et halvt år og jeg må bare si at den er en av favorittene. Du inspirerer til å spise god mat, men som er nyttig og sunn, samtidig som man blir mett! Elsker spesielt dine versjoner av kaker og boller, helt genialt! Noe krever en del dyre ingredienser, men de holder jo så innmari lenge så det er jo ikke spesielt dyrt i lengden 😀 Nå ble dette en mye lengre kommentar en jeg hadde tenkt så nå tror jeg at jeg avslutter med et spørsmål.
  Tror du skrev en gang at xanthan gum kunne erstattes med fiberhusk, så da lurer jeg på hvorfor du bruker xanthan gum? Blir det bedre smak, konsistens, virkning…?

 5. Martine

  Mmm, de vaflene så farlig gode ut 😀
  Jeg tenkte jeg skulle slenge inn en bestilling hos NordicNutrition og lurer derfor på hvilke proteinbarer du synes er best? Om du har smakt dem da?

  Og blusen din var kjempe fin 🙂

 6. Hanne

  Oooh, de så gode ut! Jeg brukte siste rest av mandelmel i en diger pannekake her om dagen, men må si at jeg er rimelig lei av den smaken, haha.. Kokos høres veldig godt ut…
  Flink med kardio! Selv prøver jeg å huske på å skynde meg sakte, for det frister å trene ørten ganger daglig for tida.. som om det vil gi bedre resultater, hah..

  Kjenner jeg fikk veldig lyst til å smake ekte belgiske vafler nå, haha, har fakisk aldri spist det 😯

 7. Anett

  Nydelig topp Kristine !! Den kledde du supergodt 🙂 Jeg har faktisk også akkurat kjøpt det jernet fra Flust for poengene våre, og mannen har testet et par oppskrifter, men jeg synes ikke det ble sånn superdupergodt, de smakte veldig «eggete» – nå vil jeg prøve å lage noen sunne varianter i det jernet 🙂
  Kokosmel – du mener ikke kokosflak ?(sånne som man har på kokosboller?)
  Lurer også på hva jeg kan erstatte xantan gum med – fiberhusk eller JBK ?
  Kan jeg bruke bake pro istedet for sjokoladepulveret, og heller smaksette med Stevia dråper ?

  På forhånd takk for svar ! 😀

 8. Stine

  Hei! Jeg ser du baker en del glutenfritt. Hvorfor gjør du egentlig det? (Tilfeldig at jeg spør på dette innlegget, hehe :-))

 9. Silje

  Hei Kristine

  Det er en veldig fin bluse du har købt!
  Hvad xanthan gym? En form for fortykningsmiddel, kansje?

  Klem Silje

 10. Lene

  De vaflene så gode ut 😀
  Også blir jeg like sjarmert av katten din hver gang jeg er inne her!! x) Skikkelig søting 😀

  Lurte bare på hvor du kommer fra? 😀 Så et innlegg der du trente på forus? Er du fra rundt Stavanger området eller noe? 😛

 11. Kristine

  @Elvi: Jeg har vært så heldig å bo i Belgia i et par år, så jeg kjenner veldig godt til de belgiske vaflene – nyydelige 😉

  @Trine: Jeg har brukt jbk-mel, men mest til tykning av sauser o.l. Xanthan gum er et mye sterkere bindemiddel, men det er ikke nødvendig. En ekstra eggehvitte gjør sikkert samme nytten.

  @marie: Muskler henger ikke i stor grad, så jeg ville ha fortsatt med styrketreningen – og minsket noe på matinntaket.

  @Annka: Takk! MHM!

  @Synne: Alltid hyggelig med kommentarer, takk for det 😀
  Xanthan gum kjøpte jeg på iherb kun fordi det var billigere og enklere enn å kjøpe fiberhusk på helsekost.

  @Martine: Takk!
  Min favoritt er nok disse; http://nordicnutrition.no/index.cfm?tmpl=butikk&a=product_inline&&b_kid=143429&b_id=828991
  Den med cookies&cream på en sterk andreplass.

  @lovelyliller.com: Takk for det!

  @Michelle: Vafler passer perfekt som middag 😀 Takk 😳

  @Malin: :mrgreen:
  Todd har ingen regler.. eller jo, ikke kvesse klør på sofaen (ikke at han følger den heller men)

  @Hanne: Hehe, jeg ble litt smålei selv – så synes du kan kjøpe deg kokosmel neste gang.
  Da må du bare smake de – de er fenomenalt gode! Problemet er at jeg til dags dato ikke har funnet de like gode som i Belgia 🙄

  @Anett: Disse er alt annet enn eggete i hvert fall. Ikke kokosflak nei, kokosmel. Fiberhusk er nok en fin erstatning, og du kan fint bruke bakepro og stevia 😀

  @Stine: Det er vel først og fremst fordi jeg ønsker å ha det proteinrikt, og fordi magen min liker det bedre 🙂

  @Silje: Takk! Ja – det er et bindemiddel som gjør ‘deigen’ litt tykkere.

  @Lene: Så koselig, Todd er knallsøt 😀
  Nei, jeg var kun på besøk i Stavanger – er fra Oslo-området.

 12. Maiken

  Må bare legge igjen en kommentar, har lest bloggen din en god stund uten å kommentere. Jeg har stor respekt for deg, og synes bloggen din og stilen din generelt er fabelaktig! Finner virkelig mye inspirasjon i deg, og ville bare du skulle vite at du beriker min hverdag! Så takk skal du ha for det 😀 og keep up the good work!

 13. Sekken

  De Belgiske vafflene så helt fantastiske ut!
  Absurd spørmål kanskje, men hvor var det du fikk tak i det belgiskevaffeljernet?
  Har lett over alt uten hell.

  På forhånd takk for svar.
  Og lekre sko btw! 😉

Det er stengt for kommentarer.