Små mirakler

Åh jeg er så glad! Det har vært så mye vondt å forholde seg til i livet den siste tiden, men i dag er en gledens dag.

Hjerteutredningen i dag gikk veldig bra, og jeg kan si så mye som at små mirakler faktisk kan skje.
Jeg vil aldri være helt frisk, men jeg er helt fri fra én tidligere diagnose som har tynget meg veldig. Ingen vet hvordan, hva eller hvorfor – men det spiller ingen rolle, det er et avsluttet kapittel og jeg føler meg så bra.
Jeg skal tilbake igjen om tre måneder og ta en undersøkelse til, bare for å klargjøre et par ting i forhold til trening. Men jeg er så glad – og lettet! Endelig et sykehusvisitt som endte med små tårer av glede i stedet for sorg.

I denne lykkerusen bestemte jeg meg for å bake da jeg kom hjem.. feiringen får vente til helgen.

Sjokolademintkake

Kakebunn:
4 egg (2 hele, 2 stivpiskede eggehvitter)
1 ss mager kesam
3 ss kokosmel
1/2 ts xanthan gum
2 ss rått kakaopulver
2ss sukrinmelis
6-8 dråper Stevia peppermynte
en klype salt
Litt vann til ønsket konsistens

Stekes på 175 grader i 15-20 min.

Mørk sjokolademintkrem – både som et mellomlag og glasur
1 eggehvitte
sukrinmelis
kakaopulver
yaconpulver
Stevia peppermynte

Delte kaken i to (så godt jeg kunne, som dere sikkert kan se) og smurte sjokoladekrem i midten, og et lag som glasur.

Deretter et dryss med sukrinmelis over

Mørk, sunn og saftig sjokoladekake – med en smak av mint.

Og gleden slutter ikke her, to gode nyheter til!

Jeg fikk et mannebein til å henge opp speilet mitt – endelig! Tusen takk!
Og jeg fikk middagsheftene i dag! Som jeg kunne ta bilde av i mitt fine opphengte speil.

32 gode og sunne middagsretter – da slipper du å lure på hva du skal ha til middag den neste måneden i hvert fall.
Inni finner du alt fra kylling, svin og fisk, til taco, pizza, moussaka og pannekaker.

Jeg kommer til å sende ut mange allerede i morgen og resten av uka, så det dukker snart opp i postkassa til de av dere som har bestilt og betalt. Dessertheftet sendes selvfølgelig sammen med middagsheftet til de som har bestilt dette sammen – nå er det ikke så mange desserthefter igjen forresten.


Todd er selvfølgelig med i dette heftet og, denne gangen med et lolcats-bilde.

56 kommentarer til “Små mirakler

 1. Oda

  Så fin du er Kristine! Du er et fantastisk forbilde :):):)
  Lurte på om du tror det er mulig å bytte ut kesamen i oppskriften med melk eller fløte?

 2. Nina

  Hei fått skikkelig kikk på og prøve meg på dine godis oppskrifter , kjøpte meg 2 av dine bøker til jul 🙂 I kveld har jeg prøvd og lage sjokolademintkake , men den ble helt flat 🙁 Hva kan jeg ha gjort feil. .?

 3. Kristine

  @Nina: Kanskje du brukte for stor form? Eller så pisket du kanskje eggehvitene litt for lite slik at du ikke fikk nok luft.

Det er stengt for kommentarer.