I’ll have my cake

..and eat it too.

All by myself, and I like it!


Den har fire lag – sukkerbunn, bringebærsyltetøy, vaniljesaus og vaniljekrem.

Hele denne bløtkaken? er vel totalt 300 kcal – jeg har ikke regnet nøyaktig på det, men det kan sikkert de av dere som ønsker å vite gjøre.
Den er lavkarbo, sukkerfri, melkefri, glutenfri.. ja, i det hele tatt!
Den består av luft, kjærlighet og proteiner :mrgreen:

Under er ingrediensene jeg har brukt:

Kokosmel og økologisk vaniljepulver fra Funksjonell Mat. Xanthan gum (fiberhusk) fra Iherb. Fåes også i helsekostbutikker.

Sukkerbunn: 2 egg vispes til eggedosis med sukrinmelis, tilsett 2 ss kokosmel, 1/2 ts xanthan gum (fiberhusk) og litt vann til du får riktig kakedeigkonsistens. Stekes på 175 grader i ca 20 min.
Deretter smurte jeg på litt sukkerfritt bringebærsyltetøy.
Vaniljesausen lagde jeg av Eldorado sin lavkarbo-versjon, tilsatte vann og mye mindre enn mengden som er oppgitt – slik at den ble tykkere.
Vaniljekremen lagde jeg av én stivpisket eggehvitte iblandet 2 ss av vaniljesausen + en klype vaniljepulver. Enkelt og greit.


Jeg har shoppet litt i det siste forresten, deriblant noen nye topper, bandeau (sånne til å ha under bh-løse ting vet dere) og kjoler.
Med et klassisk jeg-klarer-ikke-å-ta-et-normalt-bilde-i-kjole ønsker jeg dere en fortsatt god helg!

Og fra Todd selvfølgelig – som akkurat nå ligger under sine mors beskyttende englevinger


32 kommentarer til “I’ll have my cake

 1. Annka

  Fine Todd’n, og nyyyyyyyydelig hus du har! Tror nesten du må lage et interiørhefte etterhvert også jeg… 😉
  Kommer ihvertfall til å snike til meg tips når vi skal ordne hus neste år!!! 😀
  Kanskje du har noen gode tips til å pimpe furu (vi har bryllupslokale med furu over ALT neste sommer).
  Men som Lovelyliller nevner såvidt over, er ikke psyllium husk samme som fiberhusk?

 2. Yvonne

  Så flink du er til å lage gooode kaker nam.. =) Håper du får en strålende helg som er igjen.. klemmer yvonne <3

 3. Egil

  Liker dine jeg-klarer-ikke-å-ta-et-normalt-bilde-i-kjole bedre enn alle andre normale jeg-tar-bilde-av-meg-selv-i-kjole bilder der ute 😉
  Er enig med Annka når det gjelder huset. Får følelsen av at det er skikkelig harmonisk i huset ditt 🙂

 4. Kristine

  @Michelle: 😀 God helg!

  @lovelyliller.com: Jeg har aldri prøvd psyllium eller fiberhusk og kan vel ikke akkurat si at jeg vet forskjellen.. 🙄

  @Emil Weber Meek: Den ble veldig god!
  Nei, ikke sponset i den forstand – men vi har kontakt og har samarbeidet en stund 🙂

  @Karianne: Åh takk – det trenger jeg nå ♥

  @Annka: 😆
  Bare å spørre om det er noe! Jeg er en gammel traver på finn.no blant annet, funnet mange skatter der.
  Jo, det er kanskje det samme? Jeg vet ikke.. men xanthan gum er i hvert fall noe som gjør deigen seig 😀

  @Yvonne: Takk det samme! Klem

 5. Linnea

  men, i hvilke kjeder finner man heistad-vaniljesausen? har ikke sett den på evigheter! og de har jo sluttet med syltetøyey

 6. Kristine

  @Linnea: Nei kake Linnea! Sunn bløtkake!
  Heistad har dessverre sluttet å produsere (denne har jeg spart på leenge), men Eldorado har akkurat det samme. Jeg finner det på de større matbutikkene som Ultra, Meny osv.

 7. Karoline

  har du laget raw sjokolade før? Sunn sjokolade? hva sybes du om det? og vet du noe om hvordan næringsinnholdet er? er jo MASSE produkter og en del fett, men er det proteinrikt også? har kjempe lyst å prøve,men ikke hvis det bare er et litt sunnere alternativ til sjokolade.. 🙂

 8. Stine Marie

  Denne kaken så utrolig god ut:) Tror jeg må prøve meg på den:) Kjempe fin kjole også! Håper dere får en kjempe flott helg 😀

 9. Hanne

  Nam, nam!
  Hvor fikk du tak i slike bandeau-topper? Jeg finner ALDRI stroppeløse bh’er som sitter riktig (tenk skall uten støtte eller madonnaspisser..). Trenger tips 😀

  Synes du burde begynne å stable disse kakene dine når du setter de sammen, hadde sett ut som DE konditor-kreasjonene 8)
  Angående vaniljesaus så vil jeg anbefale alle som ikke finner lavkaloriversjon til å lage selv. De «vanlige» posene man får i butikkene er bare stivelse og vaniljearoma, hvor man selv tilsetter sukker og melk.. For ekte versjon; eggeplommer, vanilje, sukker og fløte, for billig lavkaloriversjon; melk, maizena, sukrin/søtstoff og vanilje. Det er jo bare tykk vaniljemelk, i grunnen 😉

  Xanthan gum er en polymer som brukes som fortykningsmiddel, og er litt morsom mtp at den blir mere flytende om du rister eller tygger mat med det i, for så å stivne til igjen… (Tenk på kjøpedressing på flaske).. 🙂

  Hilsen nerdeHanne :mrgreen:

 10. Sofie

  hei! først må jeg si at du er en utrolig stor motivasjon og et fantastisk sunt forbilde. du inspirerer meg til å fortsette et sunt liv!
  trenger litt tips til en skikkelig kick»finish» før sommeren. har trent hardt det siste halve året og la om kosthold og livsstil etter jul. dette har gitt gode resultater, jeg har gått ned 9 kg (har relativt lav fettprosent nå tror jeg da jeg er 173 cm høy og veier 57,5 kg) og fått en veltrent og sunn kropp. trives godt med det. jeg trener styrke 2-3 ganger i uka, samt kondisjon ca 2 ganger i uka (gjerne en intervalløkt og en langdistanseøkt) ellers går det mye i treningsrockering og hverdagsaktiviteter. har et sammensatt kosthold og fokuserer på å få i meg alle næringsstoffer til hvert måltid. spiser mye fisk, magert kjøtt som kylling og svin, masse grønnsaker, fullkorns- og grove produkter, frukt, poteter, avokado og nøtter. nå er det ca 1 måned igjen til sommmeren og til jeg vil nå målet mitt. målet vet jeg ikke helt hva er lenger ettersom jeg har nådd vektmålet mitt. handler vel rett og slett om å få strammet skikkelig opp den siste tiden nå! generelt over hele kroppen egentlig (litt ekstra på rumpa)
  har du noen gode ord og råd å komme med som kan gi meg litt ekstra driv frem mot sommeren?

 11. Kristine

  @Nina: Den var veldig god! Vanilje er jo så godt 😀

  @Karoline: Ja, det har jeg laget! Hadde i sjokoladeprotein for å få det mer proteinrikt. Synes det er godt, men foretrekker ekte sjokolade i helgene jeg da..
  Næringsinnholdet er noe bedre når man lager selv fordi man ikke bruker sukker, ellers har jeg ikke regnet på det.

  @Kristin_Ostevik: ! 😀 Takk, i like måte!

  @Stine Marie: Veldig god, likte kokosmelet – det passet så godt som kakebunn til vaniljen. Ha en fin dag videre!

  @itstraining- trening og kosthold: Det var den, spiste opp hele selv 😀

  @Hanne: Ja, som sagt.. Gina T – men ikke de beste jeg har prøvd.
  Enig, mye bedre å lage vaniljesaus/krem selv – det var bare jeg som manglet ingrediensene og var lat 🙂
  Takk for info, liker når du er litt nerdete! Jeg kan ikke tenke så altfor mye på hva det er eller hva den gjør, for da blir det bare småekkelt.. haha.

  @Sofie: Veltrent og sunn kropp, samt funnet en trivselsvekt – da er du jo i mål for sommeren! 😎
  For å stramme opp ytterligere så er det styrketrening som gjelder, så jeg ville ha lagt til et ekstra gir her og trent tungt – eventuelt funnet et program (f.eks MyoReps) som hjelper til på både push og motivasjon.

 12. Anonym

  Jeg vil også smake! Hehe. Så nydelig krok du hadde der! Skjønner at Todd liker seg godt der ja 🙂 Ha en fin kveld og kos deg med kaken!

 13. Marianne

  SÅ godt å høre at din VSD på mystisk vis har lukket seg. Fantastisk! Studerer medisin, så har vært litt nysgjerrig på hjertet ditt.. 🙂
  Lurer på en ting: Hva er forskjellen på jbk-mel og xantham gum/fiberhusk i bruk? Gjør xantham gum baksten mer luftig i tillegg til å fungere som bindemiddel? Eller? (Spør fordi jeg akkurat har kjøpt kokosmel, og lurer på om det holder med jbk som jeg har fra før, eller om jeg bør kjøe xg for best bakeresultat 🙂 )

 14. Kristine

  @Marianne: Ja! 🙂
  Jbk-mel er ‘mildere’ i den forstand at den hindrer brød o.l i å smule så mye. Xanthan gum er et realt bindemiddel som gjør deigen veldig seig (og lettere å jobbe med). Jeg har laget de aller fleste kakene uten, så det er ikke noe du må ha – du trenger evt mer tørrvare uten det.

 15. Siljel

  Hei,
  Jeg prøvde lage kaken i dag men uten hell. Jeg hadde eldorado sin saus og siden du sa «mye mindre» enn oppskriften skulle ha, tok jeg under halvparten av vannet. Har til og med klart å vente til den ble kald for å se om den tyknet, og spedd i mer fiberhusk. Men dessverre ble det altfor flytende til kakefyll så nå har jeg en pannekake med vaniljesaus på. Haha. Kan du si ca hvor mye vann på en pakke? Synes det er håpløst vanskelig å lage bakst uten mål. Slike ting skjer med meg hele tiden 🙁
  Hilsen stor fan som savner at du bruker ca-mål

 16. Kristine

  @Siljel: Så rart – og du kokte den opp og alt? (Det er jo da den tykner). Det har jeg ikke noe godt svar på dessverre.. For du hadde ikke i noe melk eller annet?
  Det beste er nok å lage sin egen vaniljekrem med melk, eggeplommer, sukrin, fiberhusk og vanilje. Har ikke prøvd det selv, men tenkte å gjøre det snart.

 17. Marianne

  Hei igjen!
  Tusen takk for kjapt svar. Derfor kunne jeg lage kaken i går, med jbk-mel. Brukte 1 ts jeg, da, siden du sa den var «mildere». Og det ble superbra! 😀 Ble med jordbærsyltetøy og vaniljevisp (fra Sverige, anbefales :)) siden det var det jeg hadde. Nam!

 18. Siljel

  Hei Kristine,
  ja jeg kokte opp slik jeg pleier når jeg lager sausen, men den ble altså altfor flytende 😕
  Kan du si ca hvor mye vann du brukte? Det skal jo være 7,5 dl melk i den egentlig. Brukte du 1 dl eller 2 liksom?

  Tusen takk for oppskrift uansett 🙂

  Hilsen klumsen som skal i nettbanken for å betale for nye hefter fra deg

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *