Vel overstått forherligelse

Jeg har fortsatt problemer med nettet, og jeg er usikker på om det er det trådløse nettet eller nettverkskortet i pc’n min.. men jeg skal nok finne ut av det.

Ellers håper jeg dere hadde en flott 17.mai feiring, tusen takk for alle hyggelige meldinger!
Jeg har alltid syntes feiringen av nasjonaldagen vår er noe spesiell. Det er en veldig hyggelig dag på alle måter, ikke misforstå, men jeg klarer ikke å la være å tenke hvor selvforherligende det virker. Jeg har merket andres reaksjoner da jeg som liten bodde i utlandet, og hvordan forklarer man egentlig hvorfor man feirer som man gjør. Man får også et litt annet perspektiv på det når man får andre nasjonaliteter (ja, svensk) inn i livet sitt, man oppdager kanskje hvor store forskjeller det er på feiringen.
Men joda, vi roper hurra, flagger, og spiser pølse og is – det er vel det viktigste, at vi er glade :grin:


Det var flere som lurte på hvilken bunad jeg hadde kjøpt, og jeg er nå den stolte eier av en Gudbrandsdal festdrakt.
(Jeg gikk ikke med kysen ute.. jeg ble litt for budeie i den).

Jeg var sammen med nærmeste familie hele dagen, spiste nydelig tapasmat og brownies m/is til dessert.

Det var noen som lurte på om ikke Todd var interessert i krydderurtene jeg kjøpte her om dagen, og her er vel svaret på det:

Mynte er visst veldig smakelig – også for katter.

23 kommentarer til “Vel overstått forherligelse

 1. Malin

  Så fin du var i bunad 😀 Jeg synes kyse er så søtt jeg, men kanskje litt budeie som du sier.

  Jeg får ikke helt den samme 17.mai følelsen som jeg gjorde da jeg var yngre ( da jeg gikk i tog…) Nå ser jeg på det som en fridag, og en dag i lag med familie i bunad :mrgreen: Får nyte det mens jeg kan, plutselig har jeg en skokk med unger som skal gå i tog i alle byens retninger… 😆

 2. Ingvild

  Åh, da har du lik bunad som meg:) Arvet av mormor, for jeg skulle vel egentlig ikledd meg nordlandsbunad. (men den får man jo stor rumpe i, trøster jeg meg med, hihi ;)). Og kysa prøver jeg X antall frisyrer meg, men får heller ikke helt til.. Fin var du!

 3. Nina

  Gratulerer med vel overstått dag!

  Må si du insiprerer meg veldig, har fått litt mer sansen for fitness etter at jeg begynte å lese bloggen din.. Du skriver veldig bra også! Har også nevnt deg i bloggen min i det siste innlegget 🙂

  Ha en fin dag videre! Klem

 4. Tone

  Jeg syns vi skal være glade for at vi feirer på denne måten, spesielt når man ser at andre land har milliærparader. Her står barn og glede i fokus, og vi feirer at vi er et fritt land.

  Gratulerer med overstått 17. mai 😀

 5. Mariell

  Vel overstått 17.mai Kristine! 🙂 Jeg har også feiret nasjonaldagen vår i utlandet, og jeg har bare fått positive reaksjoner på vår måte å feire på. Vi var jo underlagt Sverige, så DE har kanskje ikke samme grunn til å feire som oss… he,he 😉 Synes også det er bra at et «jante-land» som norge har vært kjent for, også kan være så «glade i seg selv» at vi tåler å feire skikkelig en dag i året. Et godt poeng at vi feirer nasjonaldagen vår med barna i fokus. Vi har barnetog, is og pølser, mens andre land synger om krig og elendighet og går militærparader. Barna er vår framtid, la oss feire et fritt norge og en lys fremtid!! (he,he -det var årets 17.mai-tale..!) En strålende fin uke til deg og Todd! 🙂

 6. Renate

  Gratulerer med vakker bunad!! Like stas å pynte seg med bunad hvert eneste år. I fjor måtte jeg sy den ut, men med mange kostholdstips fra fantastiske DEG var bunaden faktisk for vid i år 🙂 Det går sakte, men sikkert den rette veien. Og alt takket være kostholdsendring og ikke slanking! I fjor kastet jeg meg på en håpløs shake-kur 2 uker før 17 mai. Uten hell.. I år trengte jeg ikke å prøve bunaden før bruk engang ;)Livet leker for sunne og friske Tøser 🙂
  Ønsker deg en fortsatt fantastisk maimåned SØTe deg!
  klem

 7. Kristine

  @Malin: Jeg synes også kyse er fint, men bare ikke på meg 😀
  Ja, ikke sant! Man får bare nyte og betrakte barna nå før det blir alvor og stress med sine egne :mrgreen:

  @Ingvild: Åh så hyggelig da 🙂 Mormoren min er fra Gudbrandsdalen, men måtte kjøpe min egen da vi ikke har noe arvebunad.

  @Nina: Gikk inn og tittet nå, det var hyggelig – takk! Klem

  @Tone: Klart, alternativet med enten ingen feiring eller militærfeiring hadde ikke vært like stas 🙂
  I like måte!

  @Mariell: Jeg har fått både positive, og ikke akkurat negative – men mer undrende reaksjoner på denne feiringen vi har. Var ikke meningen å høres ut som en 17.mai-grinch da :mrgreen:
  Ha en fin (og kort, weee) uke du og, snart helg jo 😀

  @Renate: Tusen takk! Synes den er så fin jeg og 🙂
  Oi så deilig da, gratulerer! Tøseklem!

 8. Hanne

  Så fiiin 😀
  Jeg synes 17.mai blir litt masete nå som jeg er blitt voksen, hehe, men samtidig er det jo veldig stas også. Barnas dag er det så absolutt! Jeg fikk ikke gått i bunad denne gang, men fikk meg en tur til «svigers» hvor det ble spist mat ala det dere hadde, og kake ala meg til dessert..
  Neste år blir det bunad på meg og, uansett!!

  Angående dette med andre land, så har jeg en god del tyske venner, og jeg husker så godt hvor sjokkerte de ble over vår feiring… For dem ble det helt feil bare å tenke på å ha flagg på balkongen, i frykt for å virke for patriotiske.. Mtp deres og vår forhistorie er det jo likevel lett å forstå hvorfor vi gjør som vi gjør 🙂

  Jeg synes det er stas å feire landet vårt, jeg, men det har selvfølgelig ikke samme betydning for oss som det må ha hatt for en del år tilbake.. Koselig er det nå uansett, men i min verden MÅ man ingenting bare fordi det er nasjonaldagen 😉

 9. Malin

  Jeg kom pluteslig på noe ang Todd og mynte – har du prøvd kattemynte? Katter blir jo helt rusa av det :mrgreen:
  Jeg hadde en pose med mynteTe som jeg gav til Saga, og hun rulla seg rundt på gulvet og gnei snuten inni denne teposen og var helt på styr 😆

 10. Michelle

  Så fin i bunaden du var!!! 😛 Savnet bunaden min veldig i går!!!! Hadde jo tatt seg ut om jeg løp rundt i bunad her i Mexico City!! hahaha

 11. Jenny

  Må si du kler kysen bedre enn meg! Jeg har samme bunad, men kysen har jeg *kremt* kvittet meg med for lengst, tihi. Og du var selvfølgelig nydelig i bunaden 🙂

  Ser ut som du hadde en fin feiring, jeg synes egentlig nordmenn er rare når det kommer til en del feiringer, men bra er det 😉

 12. Anne

  Helt enig med deg angående 17. mai, jeg 🙂

  Bunaden ble veldig flott, gratulerer med den!

  Må le når jeg ser Todd i vinuskarmen, så typisk!

 13. Kristine

  @Hanne: Jeg tenker også litt sånn.. det er barnas dag, og hadde det ikke vært for at jeg er tante til tre nydelige barn så skal du ikke se bort ifra at jeg hadde hatt en alternativ 17.mai.. gjerne reist bort et sted, eller rett og slett feiret hjemme i joggings 🙂

  @Kristianne: Tusen takk, nyydelige du 😉

  @Malin: Blir de det? 😆 Todd har kun testet ut kattegress. Jeg har fått litt angst for å gi han ting utenom det vanlig grunnet denne acnen hans jeg da.. noe skal det være med disse dyra. Nå er ikke den vanlige mynten spennende lenger forresten, nyhetens interesse døde fort ut.

  @Michelle: Takk! Jeg tror du hadde gjort stor lykke med det der nede :mrgreen: Litt varmt kanskje..

  @Jenny: Jeg er ganske sikker på at du er søt med kysa 🙂
  Vi er litt rare ja, men på en god måte.

  @Anne: Takk! Ikke verst at den passet så bra til å være kjøpt brukt, men det går heldigvis an å legge den ut 😀
  Veldig typisk, hadde nesten vært rart om han ikke hadde smakt på den.

  @lovelyliller.com: Tuusen takk! Så fin du var i bunaden din og!

  @mjuuugly: Å, tusen takk ♥

 14. Helene

  Du var flott i bunaden! Jeg har den i blå, og brukte kysa for første gang i går 😉

 15. Stine-Marita Rasch

  Utrolig vakker bunad 🙂
  skal også ha en «lue» til min bunad, men har ikke engang skaffet meg den(fyy) fordi jeg ikke liker den noe serlig heller. Men din var jo ganske pen da 🙂
  Maten så btw fantastisk ut ! 😀

 16. Sekken

  Nydelig jente + Flott bunad = Sexy Budeie.
  Synes definitivt du har gjort et godt kjøp.

Det er stengt for kommentarer.