Krydderurter i hverdagen

Nå har jeg endelig fått lastet inn nye sanger på ipod’n, jeg holdt på å bli gal av de jeg hadde tidligere – jeg har hørt på de samme sangene (og vi snakker kun 3-4 stk) i godt over ett år nå. Musikk har så utrolig mye å si for både motivasjon og selve treningsøkten.

Med snoop på øret (just wanna make you sweat) tok jeg meg en sykkeltur i dag morges. Gårsdagens regn gjorde turen rundt gården ganske møkkete og utfordrende, men det var godt å komme seg ut.
Jeg ble svett jeg, og hadde flekker på klær og hud helt opp til halsen.

Ellers var jeg på Plantasjen og handlet krydderurter i går. Nå har jeg vært misunnelig på en som har det lenge nok. Jeg fant ikke alle jeg ville ha, men det ble i hvert fall 3 stk;

Mynte, gressløk og basilikum.
Det blir mest antagelig en tomatplante og, men jeg vil vente til været er litt mer stabilt.

Jeg har en litt trist forhistorie med diverse urter og planter, de lever ikke så lenge.. jeg prøver å gi mye kjærlighet og vann, men tror det kanskje blir litt for varmt i vinduskarmen – midt i solsteiken.
Men disse måtte selvfølgelig testes ut til dagens lunsj, mens de enda lever.

Eggehakk med ost, gressløk og basilikum


Jordbær med sukrin og mynte

Nå skal jeg fikse litt hjemme og dobbeltsjekke at alt er i orden med bunaden jeg kjøpte. Tenkte jeg kanskje skulle vise dere den litt senere i og med at det var en som spurte om å se den.
Tror vi som skal gå med bunad er heldige, været blir nok ustabilt som vanlig :smile:

16 kommentarer til “Krydderurter i hverdagen

 1. Lykkehjemmet

  Hei,

  Tror problemet med at krydderurter dør så fort er at de er plantet så tett for salg. De er beregnet for å brukes raskt, ikke over tid. Det som kan være en fordel er å tynne dem ut, evt plante em over i større krukker med mer jord.

 2. Martine

  Bunadskjorten skal strykes i dag og jeg gleder meg veldig til å ha på alt sammen i morgen! 🙂 Her er det meldt regn 🙁

 3. Karoline Pedersen

  Du er utrolig vakker og utrolig inspirerende, kjære Kristine! Blir veldig motivert og glad av bloggen din!
  Klem Karoline

 4. Marit

  Kos deg med bunaden! Jeg skal pynte meg med rød og hvit skijakke og blå sykkelhjelm, og kanskje litt bjørkeris. Hurra!

 5. Olga

  Pleier ikke Todd å «beite» på urtene dine? 🙂 det gjorde min katt i sin tid 😆 ellers gleder meg til å se deg i bunaden! 😉

 6. Hanne

  Ha en herlig 17. mai-feiring i bunad!
  For min del blir det eksamenslesing og ikke bunad denne gangen, men utpå dagen blir det nok et kakestykke likevel 😀

 7. Jessica

  Snoop och Just wanna make you sweat, är sååååå grymt bra. Jag har den på repeat i min Ipod 😀
  //Jessica

 8. CJ

  Hei,

  jeg har kjøpt basilikum flere ganger og de holder seg i uuuukesvis! Hos meg står de på kjøkkenbenken under lyset og får vann ca annenhvrdag. Begynner de å visne så våkner de til liv straks de får litt vann 🙂
  Og det lukter så godt! Joda meningen er jo å bruke dem men her blir det litt grønt i huset rett og slett siden jeg er håpløs med blomster og de visner før jeg vet ordet av det…drept noen planter… 🙁

  Men hadde bl.a basilikum i godt over 6 uker en gang…den døde seff når vi var på ferie…men den kan jo brukes tørket 😉

  Lykke til!

 9. Kristine

  @Lykkehjemmet: Aha, takk for info – det visste jeg ikke, men høres jo logisk ut.

  @lovelyliller.com: Kanskje jeg skulle gjort det, 10 kr per sang var ganske heftig synes jeg..

  @Martine: Jeg rakk aldri å stryke skjorta mi.. (ok, jeg gadd ikke) 😀 Men det gikk så fint så, bare bevege armene sine hele tiden så synes det ikke. Ingen regn hele dagen, ble jo nydelig vær!

  @itstraining- trening og kosthold: Ja, jeg og! Masse urter og grønnsaker 🙂

  @Karoline Pedersen: Å, tusen takk ♥

  @Marit: Jeg vil se bilde av finstasen! :mrgreen:

  @Olga: Jeg trodde faktisk ikke han kom til å gjøre det, men joda.. han har allerede beitet 😉

  @Hanne: Håper du klarte å kose deg innimellom lesingen! Kake ble det her og, eller brownies rettere sagt – mm..

  @Jessica: Jeg vet! Nå går den på repeat her også 😀

  @CJ: Ok, for i dag – tre usle dager etterpå – så har den allerede begynt å visne litt i kantene. Makan! Jeg vannet den rikelig i dag morges, så da får jeg håpe at den er som din og våkner til liv igjen 🙂

 10. Kristine

  @Grete: 😉
  Ellers kan jeg melde om at de allerede nå begynner å takke for seg.. haha, men gressløken er fin.

 11. peinar

  Lett å få urter til blomstre.

  Eg har en bolle som er litt breiare enn plasten med jord og urter. Den står i vinduskarmen akkurat som hos deg. Setter urta midt i og fyller bollen opp med vatn. Du vil bli sjokkert over kor masse vatn urtene suger. Du kan fylle på kvar dag om du vil. Dei vokser heilt sjukt, kjappare en du klarer å bruke med mindre du er totalt alkoholisert og kun drikker mojitos

Det er stengt for kommentarer.