Grønt er skjønt

I dag ble det en god styrkeøkt på ben og litt rygg/skuldre. Venstre kne og hofte (som har vært litt svake etter flere år med dansing) begynner å kjennes litt bedre, så kanskje det blir litt knebøy igjen snart. Håper det, tyngdekraften må bekjempes med tyngre skyts!

Dagens øvelser:
Strakmark
Benspark
Kabelroing
Nedtrekk
Liggende lårcurl
Leg abductor
Sidehev
Omvendt pecs
Cable pullover

+ en times gåtur ute i sola sammen med mamma.

Så var det dette med teknikk, noen lurte på om jeg kunne skrive litt om det. Jeg synes det er litt vanskelig å forklare teknikk, det handler hovedsaklig om at man trener den muskelgruppen som er meningen med øvelsen (det høres kanskje logisk ut, men det er ikke alltid det skjer), og at det ikke føles feil eller vondt (altså i bevegelsesbanen). Og jeg har erfart at å få noen til å vise deg øvelsen, samt trykker på muskelen samtidig slik at du kjenner godt nok etter at det er riktig – er bedre enn å lese om det.

Husk: Det hjelper ikke å øke vektene om man ikke har riktig kontakt og utførelse. Uten ordentlig kontakt kan det være ganske ineffektivt, eller ikke gi ønskede resultater.

I dag ble det en halvkilo grønt som etter-treningsmat, med litt forskjellig krydder;

Det er ikke så gourmetisk vakkert kanskje, men litt fristende er det vel?

Middagen ble moussaka fra helgen, og dessert ser dere under:

Har fått Lerum sitt jordbærsyltetøy som favoritt!

Og fortsatt blir det et måltid litt senere før jeg legger meg.

Det har jo vært så fint vær de siste dagene, og leiligheten min blir veldig varm. Jeg klager ikke (enda), men det er enkelte i pels som synes det blir litt i meste laget.

Hit men ikke lenger..

Men – jeg har en fantastisk kremhvit 90-talls vifte i taket på soverommet (haha), den kommer nok til å brukes ganske snart om godværet fortsetter. Og det håper jeg det gjør!

16 kommentarer til “Grønt er skjønt

 1. Marianne

  Mitt absolutte favorittsyltetøy, som jeg virkelig anbefaler: Noras rørte bær fra frysedisken. Finnes i både jordbær, bringebær, blåbær, tyttebær og multe. Det inneholder litt sukker, men det er kun mellom 20-25%. Ok, så er det en del sukker i %, men ikke i forhold til annet syltetøy. Og det smaker HIMMELSK! Helt fersk i smaken, akkurat som mammas hjemmelagde. Det er faktisk verdt en liten dasj sukker spør du meg 😉

 2. Cathrine

  Stakkars Todd *lol* Den katten er kul :mrgreen:

  her har det vert strålende sol i tre fire dager.. 25 grader.. og hva har jeg gjort? sovet bort dagene grunnet natt i hvitt.. så ja, grønt er favorittfargen 😉 Kanskje ikke så gale jeg må si opp nattevaktsjobben min, tross alt.. mer liv? i solen? nye utfordringer?

  Håper alt står bra til der borte, men det ser da sånn ut 😛 klem

 3. Malin

  Kanskje Todd skal bli nakenkatt? 😉
  Melvin eeeelsker sola, og sitter ofte ute midt oppå terrassebordet og nyter (les: sover) 😎

 4. Therese

  Yes,min favoritt er eple/bringebær fra Lerums uten sukker. Tror det var rundt tredje glasset jeg først oppdaget at det faktisk var bringebær OG eple..hihi:D

  Vil så gjeerne se mer av din delikate leilihet:)

 5. Karoline

  Hei!

  Mitt «problem» er at jeg er for flink.. Jeg vil bygge muskler, men samtidig gå ned i fettprosent.. Dette tar tid, det er jeg klar over.. Men nå når alle skal «deffe» til sommer, kutte karbs/kalorier osv, så blir jeg litt småstresset.. Burde jeg også? Jeg vil jo selvsagt få bikiniformen,men vil ikke miste den lille muskelmassen jeg har oppnådd på tre måneder.. Har bare trent seriøst i tre måneder..

  Hva er ditt tips til meg? Skal jeg fortsette å spise, trene tungt, lite kardio? Eller kutte karbs, trene mer kardio? Jeg vil jo bli lean,men ikke sånn tynn.. Veier ca. 60 kg, ligger på 1600 kcal om dagen og trener 4 ganger styrke pluss to intervalltreninger i uken..

 6. Michelle

  Ahhhh, så deilig å gå ute i solen!!! 😛 bra at kneet ditt er bedre da! smøre deg med tålmodighet, selv om det ikke alltid er like gøy 😐 Elsker stile på huset ditt!!! ser så lyst, fint og hjemme koselig ut! 😛

 7. MBC

  Enig i det du sier om riktig utførelse. Ikke nok med at feil teknikk ikke vil gi maksimum utbytte, men det øker også potensialet for skader over tid. Spesielt for nybegynnere er det viktig å være nøye med utførelsen. Man skal vite hva man holder på med hvis man velger å «jukse».

 8. lily

  Ser du er glad i syltetøy, og det er jeg også. 🙄 Jeg er også opptatt av kostholdet mitt, og ferdigsyltetøy er vel ikke akkurat sunt..

  Jeg pleier å lage syltetøyet mitt selv jeg! Det er ikke vanskelig, og tar ikke lang tid.

  – legg fryste jordbær i en skål i kjøleskapet over natten.

  Da blir de myke og lett å mose, i motsetning til ferske som kan være ganske harde. Men ferske smaker vel kanskje best..

  – mos dem med gaffel og strø over erytritol (sukrin/sukrinmelis)

  Voila! …simple as that:)

 9. Tonje

  Hei Kristine 🙂

  Jeg har fulgt bloggen din mer eller mindre siden jeg så deg på scenen under NM 2008, men dette er første gang jeg kommenterer eller kommer med en request.

  Jeg har endelig knotet meg til å bestille dessert hefte ditt (ting tar uendelig lang tid noen ganger) og gleder meg fryktelig, men jeg lurte på om du ikke har vurdert å lage et «middagshefte»? Du er jo super flink på den fronten også og alle middagstipsene er noe av hovedgrunnen til at jeg har fulgt bloggen din så lenge :p Jeg bruker å skrive ned oppskriftene jeg liker og jeg ser nå at det har blitt en del 😉

  Ellers lurte jeg på om du kunne ha et interiør innlegg, vet at det er ikke det bloggen din dreier seg om, men jeg liker veldig godt den nostalgiske stilen, men jeg legger merke til at den er mer gjennomført i din leilighet enn min :p kanskje du har noen tips på den fronten også? 🙂

  Takk for en flott og inspirerende blogg på mange måter 🙂

 10. Ai.

  Haha! Todd ligger akkurat som hunden min gjør.
  Når det gjelder kontakt med musklene når man trener, fikk jeg et tips som jeg synes fungerer ganske bra: når man gjør knebøy og er på vei opp, knip sammen rumpa som om du har en hundrelapp mellom der..morsomt, men det funker!

 11. Hanne

  Haha, live fra stuegulvet; The Todd!!
  Han er bare fantastisk.. 😀

  Blir det noe grillmat på deg etterhvert montro? Jeg kunne levd på det hele sommeren, og gjør vel i grunnen mer eller mindre det.. Grillet kjøtt/fisk og masse grønt..mmm!

 12. Kristine

  @Marianne: Frysedisken – er de gode altså?
  Du, altså.. jeg spiser så mye sukker i helgene at jeg får prøve å begrense det på hverdagene 😀 Jeg spiser jo syltetøy nesten hver dag.

  @Cathrine: Ja, det høres ikke dumt ut. Skal du det altså? Kom deg ut i solen Cath, det er jo der det skjer 😀
  Ting går bra, vi må snakkes snart!

  @Malin: Det tror jeg hadde vært verdens undergang, han som er så glad i vaske pelsen :mrgreen: Lille femipusen min.
  Søte Melvin!

  @Therese: Ja, den er også god!
  Blir sikkert et par bilder til, må få hengt opp noen ting først. Må jo se ordentlig ut! 😀

  @Karoline: Husk at når du spør mange om råd, så vil du få mange forskjellige svar – og kanskje bli enda mer forvirret. Innerst inne vet du hva du ønsker, og for meg høres det ut som om det innebærer et kosthold på vedlikeholdsnivå og styrketrening. Hold deg til det 😀

  @Kristianne: Jeg får alltid et par blinkskudd om dagen, men må begrense det litt så han ikke tar over bloggen helt :mrgreen: (det er kanskje for sent..)

  @Michelle: Det var utrolig godt! I tillegg til en lang og koselig prat med mamma kunne det ikke ha blitt bedre.
  Tusen takk! Vi trives veldig bra 🙂

  @MBC: Ja, absolutt. Snikende skader og betennelser er ikke noe å spøke med – det har jeg selv merket. Kontakt med musklene er så mye viktigere enn tyngde.

  @lily: Jeg har tenkt tanken, men ikke kommet så langt. Så lenge jeg holder meg til de uten sukker så spiller det egentlig ikke så stor rolle (for meg) om det er søtet med sucralose eller sukrin 🙂

  @Tonje: Hei Tonje! Det er en liten hemmelighet fortsatt (bortsett fra at de som leser dette finner ut av den nå men.. haha), men jeg har printet opp et middagshefte! Det vil være klart i slutten av mai, så jeg kommer med mer info da 🙂
  Det kommer sikkert et par bilder til av leiligheten. Jeg har ikke veldig peiling på interiør når det er sagt, men vet godt hvordan jeg ønsker å ha det hjemme 😀 Takk forresten!

  @Ai.: Eller en tusenlapp, da kniper man kanskje enda hardere for å ikke miste den! :mrgreen:

  @Hanne: Ingen dager er kjedelige med han 😀
  Vel, mulig jeg må investere i en liten grill på verandaen. Det er ikke lov med åpen ild, men en liten fancy gass-sak kanskje?
  Skal faktisk til en venn og grille i dag!

  @Kristin: Takk! Jeg glemte å spørre hvor det kommer fra da jeg hentet det dessverre.. men ja, det er nok hjemmelaget. Skikkelig robust og sjarmerende 😀

Det er stengt for kommentarer.