Banankake med valnøtter

I dag ble det 55 min rask gange på mølla sammen med kardiopartner, mamma. Kjenner at det begynner å bli veldig varmt igjen, uten ordentlig ventilasjon kommer det snart til å bli et lite minihelvete der inne – som i fjor. Det er ulempen med å ha høy puls og dårlig kondis, blir så fryktelig varm og sliten når man ikke har litt avkjøling :mrgreen:

Jeg testet ut noe spesielt til middag her om dagen, disse mirakelnudlene som dere kanskje har hørt om. Glassnudler uten kalorier.

Jeg er faktisk ikke så glad i nudler, så hvorfor jeg bestilte så fryktelig mange er litt uvisst. Jeg blir litt ivrig på nettshopping noen ganger.. Når det er sagt så smakte ikke dette så aller verst, fint å ha som vomfyll når man ønsker å spise mye for lite en dag.
De er såpass smakløse at man må krydre godt, passer fint i wok.

Kylling med mirakelnudler

Stekte kyllingfilet med masse krydder (paprika, chili, pepper) og hvitløk, skylte nudlene og hev de oppi i siste steketiden.

Hva gjør man med en brun banan? Da bruker man den i is eller kake! Det er også godt å bruke den i banan og curry-wok, det er nemlig best når bananen er overmoden og veldig søt.
Jeg lagde en banankake med valnøtter, og det ble utrolig godt!


Jeg brukte ingen nøyaktige mål, men sånn ca:
1 egg
1 eggehvitte
1 banan
2 toppede ss cappuccino-proteinpulver (ga en veldig god mokkasmak)
1 ts yacon sirup (kan sløyfes)
en håndfull hakkede valnøtter
2 ss sukrinmelis
1-2 ts kanel
en klype salt

Mos banan med en gaffel og tilsett det tørre, tilsett en eggeplomme og stivpisk de to eggehvittene hvite – vend forsiktig inn helt til slutt

Legg bakepapir i en liten form og hell kakemoussen i

Stek på 180 grader i 12-15 min (da blir den litt bløt inni). Om du vil ha mer kakekonsistens kan den godt være inne litt lenger.

Pynt gjerne med valnøtter og et dryss kanel, og nyt!

24 kommentarer til “Banankake med valnøtter

 1. Hanne

  Hmmm, interessant!
  Jeg spiste en del risnudler en stund, syntes det var kjempemoro med kritthvit «pasta» med færre kalorier, men kom etterhvert til dne konklusjonen at næringsinnholdet var så elendig at det ikke var noe vits i..hehehe.. Hva er mirakelnudlene laget av?

  Flink som går og går, synes treningssenteret burde fikse bedre ventilasjon!

 2. Michelle

  Genialt Kristine!!! Jeg som ELSKER alt som har banan i seg :mrgreen: Denne skal testes ut, om jeg så må vente til jeg kommer til Norge igjen 😛 Gleder meg!!!

 3. Christina

  Jeg har også eksperimentert med ulike (sunnere!) varianter av banankaker og muffins. Kjempe godt! 🙂 Men jeg pleier å bruke knuste havregryn da, så de er ikke like lowcarb som din. Kanskje jeg tester ut versjonen din en gang om jeg får ånden over meg..

  Riktig god helg!

 4. Kristine

  @Hanne: Nei, dette blir ikke noe fast middagstilbehør – må ha grønnsaker 🙂
  Nudlene er laget av et fiber som heter Glucomannan, det er hverken gluten, karbo, fett eller noe som helst av næring i det. Det smaker også deretter – ingenting :mrgreen:

  @lovelyliller.com: Ja, litt (mye) smak må man ha til 🙂

  @Elvi: Hvorfor vente til helgen 😀 Den var veldig god!

  @silje’s fremgang: 😀

  @Michelle: Da vil du like denne! Utrolig godt med kombinasjon av banan og valnøtter i 😀

  @Christina: Ja, man kan lage mange forskjelige versjoner. Jeg liker å lage de så proteinrike som mulig jeg da 🙂
  God helg!

 5. Hanne

  Spennende er det uansett, så lenge de tar til seg smak fra krydrene du bruker! Det finnes jo mange alternativet til «vomfyll», men få som egentlig tilfredstiller det suget som i blant dukker opp.. Da er det veldig godt med noe varmt, og nudler/pasta gir i hvertfall meg litt kosefølelse 😯
  (Til hverdags trenger man det jo ikke, men når man først har et mål om å gå ned i vekt/fettprosent er det greit med noen triks på lur… 😉 )

 6. Carina

  Fantastisk oppskrift, skal prøve selv, er hekta på banan og er en som er skikkelig brun nå hihi 🙄

 7. Thea

  Så utrolig godt ut 🙂 du inspirer veldig. Jeg lurte bare på om det går ann å lage den banankaken uten det proteinpulveret? Eller blir det ikke noe særlig kakedeig da?
  God helg 🙂

 8. Kristine

  @Hanne: Nja, de tok ikke til seg så mye smak.. fortsatt veldig glassaktige, derfor er det viktig å ha noe godt krydret kjøtt e.l til.
  Det er alltid greit å ha noe i bakhånd om ulvehungeren skulle komme litt oftere enn man vil 😀

  @Carina: Da er den perfekt å bruke i baking, håper det smaker! 😀

  @Martine: mhm, sunn og god 😀

  @Thea: Nei, da vil den nok ikke bli så fast.. du kan tilsette noe annet tørt; havregryn/mel, grovt mel, kokosmel e.l. Eller så kan du tilsette litt gelatin og lage en kald mousse av det 🙂

 9. Christine

  hei!
  gikk på ebay for å finne disse nudlene, men de er jo ganske dyre? eller portoen er himla dyr, stemmer dette? de selger 7 ounce (1 pakke) og noen skal ha opp til 45 dollar i porto! hvor mye er egentlig 7 ounce (1 pakke)? er dette til 1 måltid?
  takk for svar!

 10. Kristine

  @Christine: Ja, de blir dyre.. Jeg husker ikke hva jeg betalte, men jeg gjør det nok ikke igjen 😉 Jeg kjøpte en del pakker i slengen for at frakten skulle stå bedre i forhold til hva jeg fikk. 7 oz er vel litt i overkant av 200g tror jeg.

 11. Tilbaketråkk: Anonym

 12. Thea

  Kom over denne kaken. Så fantastisk god ut. Du har ikke næringsinnholde? Er jo en stund siden, men kanskje jeg er heldig at du har regnet på det 🙂

 13. Kristine

  @Thea: Det har jeg ikke dessverre.. 🙂 men ved første øyekast ser det ut som den er full av proteiner og sunt fett (som vanlig) og ca 300 kcal.

Det er stengt for kommentarer.