Moccamousse med mandelkaramellbunn

Det gjelder å finne lange, fine ord til kakene jeg lager! Må jo prøve å få med alt jeg har brukt i den..

Etter jobb i dag bestemte jeg meg for å ta en sykkeltur ute i det fine været – og det var så deilig å sykle igjen! Jeg syklet ned til stranda og opp igjen, bare nedoverbakker dit og de verste oppoverbakkene hjem igjen. Jeg er et stabeist og holdt meg på sykkelen hele tiden, og jeg hadde tidenes pump som pulserte i lårene. Det hører med til historien at jeg hadde altfor lite luft i bakdekket og..
Det går jo så raskt å sykle, så jeg tok en runde rundt gården i nærheten for å se om det var noen dyr ute – men alt jeg så var Pål sine høner. Totalt 25 minutter ble det, og det var dagens aktivitet.

I dag fikk jeg litt bakeånd over meg igjen, så jeg bakte meg en liten kake!

Det er dessverre ikke de beste bildene jeg har å dele med dere. Mitt kamera bestemte seg plutselig for å hoppe ut av hendene mine i går kveld, så jeg ødela objektivet mitt.. Det har resultert i svært dårlige bilder fordi den ikke klarer å zoome ordentlig, og ikke minst et kjøp av et enda bedre (dyrere) objektiv som jeg forhåpentligvis får snart. Det er ikke så galt at det ikke er godt for noe!

Moccamousse med mandelkaramellbunn

Mandelkaramellbunn:
1 eggehvitte
2 toppede spiseskjeer mandelmel
1/2 spiseskje Yacon sirup
2-3 ts sukrinmelis
2-3 dråper Stevia Vanilla Cream

Stivpisk eggehvitte med sukrinmelis og stevia vanilla cream (evt vaniljeessens), vend inn mandelmel og til slutt yacon sirup. Stek i ovnen på 180 grader i 8-10 min. Settes kaldt.

Moccamousse:
2 eggehvitter
1/2 boks mager kesam
3 gelatinplater
2 ss rått kakaopulver
2 ss sukrinmelis (smak til mer om du liker det søtere)
1 ss sjokoladeproteinpulver
2-3 ss blandet espresso

Bland kesam med alt det tørre, smelt gelatinplater sammen med espresso/kaffe som du heller i en tynn stråle mens du pisker. Stivpisk eggehvittene helt hvite og vend inn til slutt. Hell moussen over mandelbunnen – pass på at den er avkjølt, og sett kaken kaldt i en times tid.

Dårlige bilder, men det var veldig godt. Føler meg helt naken uten kameraet mitt.. får ikke tatt bilder av Todd som har fått et raptus-anfall ved siden av meg her heller..

Det var vært så mye snakk og styr rundt det kongelige bryllupet i dag – men jeg skal innrømme at jeg så litt på det på jobben i dag, og jeg ble så rørt da de sto og sa løftene til hverandre.. ♥ Jeg blir rørt av så mye, det blir bare verre og verre.

Håper dere får en fin kveld videre!

18 kommentarer til “Moccamousse med mandelkaramellbunn

 1. annika

  Den såg god ut =)

  Javisst var bröllopet vackert? Kate var såå magiskt fin i sin underbara klänning. Ha en TOPPENFREDAG!

 2. Hanne

  Jeg har funnet ut at den der sentimentale siden bare blir verre med alderen, jeg også. Pfft. Jaja. Er nå ikke så ille heller 🙂
  Kaken så KNALLGOD ut, og i behov for søtt med god samvittighet passet dette perfekt. Det blir lørdagsgodtet mitt i morgen!
  (Nå tror du sikkert jeg er megastreng, men jeg spiste altså opp påskesnopet i går og må kompensere litt :lol:)

 3. Mariell

  Å den kaka må prøves! NAM!

  Måtte se det kongelige bryllup på jobben jeg også… Fant ut at bokføring og sipping over romantiske øyeblikk godt kan kombineres..he,he 😉

 4. Kristine

  @annika: Ja, det var vakkert.. Man får nesten lyst til å gifte seg 😀

  @Therese: Så bra! 😀
  Så kreativ du er med islagingen forresten!

  @Hanne: Ja, det kunne ha vært verre 🙂
  Oki, da er det greit.. jeg kan stå for det usunne i morgen, så får du bake litt 😀

  @Mariell: Haha, ja! Jeg klarte fint å jobbe med estimerte salgsrapporter mens jeg holdt på jeg og 😀 Vi kvinner og multitasking vettu.

  @Helene: Tja, det kan det sikkert – jeg har aldri prøvd agar. Ha en fin helg du og!

  @silje’s fremgang: Det var det! 😀

  @lovelyliller.com: Sykling er veldig gøy, blir litt jenteunge igjen. Men jeg må finne en rute med litt mer bortoverbakker..

 5. therese

  hei:)
  når du bestiller fra Iherb, bruker du bare kredittkort, eller paypal? skal bestille derifra se:) også finner jeg heller ikke stevia english toffee på siden dems, har du kjøpt det noe annet sted:)

 6. Andrea

  Heisann!

  Tenkte å sende deg en mail, men fant ingen mail-adresse så da tar jeg det her istedet. Jeg har bare så smått begynt å tenke på å stille i fitness-konkurranse, men har ingen ringeste anelse om hvor jeg skal begynne.. Jeg håpet at du kanskje kunne hjelpe meg, og gi meg et dytt i riktig retning ang hvem jeg bør kontakte etc for litt veiledning og slikt, ettersom du har stilt selv.

  Mvh
  Andrea =)

 7. Kristine

  @Bobby Khan: 🙂

  @Charlotte: Det gjør det! Jeg fikk litt ekstra som jeg helte i en liten skål og spiste for seg selv 😉

  @therese: Jeg bruker paypal. Åh, den er visst borte? Det var fra iherb jeg kjøpte min.

  @ine: Hei! Nei, det gjør jeg ikke – så aner ikke.

  @Jane: Det var veldig godt 🙂

  @Andrea: Hei!
  Det spørs litt hvor mye hjelp du ønsker. Noen vil ha en fastsatt treningsplan og diett, og spør en ‘coach’ om alt fra a-å, mens andre vil sette opp plan og legge opp dagene slik det passer best selv. Mange forskjellige måter å oppnå målene sine på. Jeg vil anbefale deg å ta kontakt med en klubb i nærheten av deg: http://nkf-ifbb.no/klubber.html

  Ellers er mailadr min: kristine@kriweb.no

 8. Tilbaketråkk: Moccamoussekake « immiform

Det er stengt for kommentarer.