Din egen Tufte

Så var hverdagen her igjen, og det føles egentlig helt greit. Å stå opp kl 5 på denne årstiden er faktisk ikke så ille synes jeg, nesten litt godt. Nesten.
I dag ble det en etterlengtet styrkeøkt, tror det er nærmere to uker siden sist – men det har vært godt med en pause, og jeg følte meg relativt sprek i dag.

Kjørte lett igjennom ben og rygg;
Strakmark
20 kg x15
40 kg x10
60 kg 8×2
Kabelroing
45 kg 12×3
Foroverbøyd sidehev i kabel
8×3
Liggende lårcurl
12×3
Sittende benpress
12×3
Nedtrekk bredt grep
45 kg 8×3
Benspark
6×4

Ellers har jeg en gladnyhet til de av dere som lurte på når og hvor man kunne kjøpe Tufte-jenteboxeren!

Jeg har herved en hyggelig mini-lansering til dere lesere, så de av dere som stikker innom og leser dette får muligheten til å kjøpe den.
Boxeren koster 299 kr + porto, om du kjøper 2 eller flere så slipper du portoen. Send bestillingen din til: ok_tufte@yahoo.com

Bare husk å skrive at «Kristine sa at jeg kunne..» , eller eventuelt ‘kriweb‘ i emnefeltet eller selve mailen :smile:

..og angsten for lukkede dører fortsetter..

Eventuelt separasjonsangsten.

Nå blir det straks middag!

23 kommentarer til “Din egen Tufte

 1. CJ

  Hei

  Så fin den bokseren var 🙂 Har dog aldri hørt om den før. Har heller ikke råd til den for øyeblikket men men…

  Du jeg hadde et par spm til deg under en annen artikkel du skrev her, «Stram opp rumpe og ben»… jeg prøver meg igjen jeg ettersom jeg har følelsen av at du kanskje har noen svar… 🙂

  Det ene gjaldt magen…har ganske så flat mage men har den «krøllemagen» etter to fødsler som jeg gjerne sku gjort noe med på naturlig vis 🙂
  Det sies at det ikke går an å gjøre noe med det med kosthold og trening, men er det sant? Jeg mener bestemt jeg har sett females med “gutte”mager selv etter fødsler (og ingen operasjon såvidt jeg vet)… Vet du noe om dette så hadde jeg satt pris på svar!

  Det andre gjelder små pupper 😉 Har jo en svær (men flott (sier de!) bak og det er greit (når den blir strammet opp!) men i forhold til overkroppen…så er det jo ikke herlige proporsjoner akkurat 🙂
  Flat oventil og skikkelig svai i ryggen og svær bak hihi.
  Spm er:
  Er stort sett fornøyd men elsker nå å trene og lurer på om det stemmer at dersom jeg trener brystmusklene så kan puppene “virke” litt strammere/større/spenstigere e.l…?

  La på meg 7kg av p-piller i forrige runde og de har bitt seg fast.. men vil jo ikke bli MINDRE oventil og ikke større nedentil 😀 Dilemma :):):)

  Hadde vært kjempefint å få dine tips/synspunkt… skal få meg en veiledningstime på 3T men greit å vite hva jeg bør spørre om 🙂

  Du har virkelig en flott bak bare så det er sagt!! 🙂
  Nydelig morsomt bilde av katten din 🙂

 2. Maria

  Hei:)

  Jeg lurte på om du vet hvor effetkivt pilates er for muskelbygging? Jeg trener div styrketrening på treningsstudio, men lurte på om jeg skulle variere litt med pilates 🙂 Jeg vil ha definerte og flotte muskler 🙂

  Hilsen Maria

 3. Kristine

  @CJ: Hei! Ja, jeg prøver å svare på de aller fleste kommentarene – men noen faller igjennom 🙂
  Alle kan få flat(ere) mage, og den mest effektive måten å få til det er via kostholdet – det vil si at man må ned i fettprosent. Når det er sagt så vil jeg absolutt anbefale styrketrening for å stramme opp musklene da de ofte blir strukket til det ytterste ved graviditet og dermed mister en del styrke.
  En flott bakende er jo ikke å forakte! 😀
  Man kan ikke trene opp brystene sine – dessverre. Man kan trene brystmusklene, men de ligger under/like over de kvinnelige brystene som består av brystvev og fett – og de vil dermed ikke påvirkes i stor grad av styrketrening. For å få litt bedre proposjon i forhold til underkropp så anbefaler jeg ryggtrening – spesielt ryggbredde (nedtrekk mm).
  Håper det var til noe hjelp, lykke til med treningen!
  Takk forresten!

  @Maria: Pilates (jeg har aldri prøvd det selv) er nok effektivt i forhold til coremuskulatur, balanse, holdning mm, men for muskelbygging er det nok mindre effektivt. Muskelbygging krever, og da spesielt for oss kvinner, tung styrketrening med vektmotstand. Man kommer liksom ikke unna det 🙂

 4. Siri

  Hei Kristine! 😀
  Jeg har nå begynt å kjøre myo-reps på trening, og siden jeg vet at du også har gjort /gjør det, håpet jeg du kunne svare meg på et spørsmål: Kjører du oppvarmingssett før aktiveringssettet, eller er det meningen at det skal være oppvarmingen? Takk for svar!

 5. Maria

  Takk for svar 🙂 Jeg lurte på om jeg kunne stille et spørsmål ang. fettprosent og magemuskler. Jeg trenger å få ned fettprosenten min litt mer for å få synlige magemuskler. Jeg ligger på 16-17% nå(målt med caliper så jeg vet ikke helt hvor nøyaktig det er) og har lest at alt fra 14-18% er bra for å få synlige magemuskler 🙂 Har gått over på et lavkarbokosthold, og trener kondisjonstrening 2 ganger i uken + styrke 2-3 ganger. Vet at for mye kondisjonstrening går litt i mot det å bygge muskler så jeg lurer på om du har et tips til hvordan jeg kan trene videre for å få ned fettprosenten og ønskede resultater? 🙂

  Maria

 6. CJ

  Hei igjen 🙂

  Tusen takk for svar 🙂 Ja jeg skjønner det ikke alltid er lett å svare alle. Jeg er imponert over at du har svart så mange så ofte som du gjør 🙂

  Det var brystmusklene jeg hørte snakk om ja, men visste faktisk ikke at de ligger der de gjør. Så da er det litt annerledes. Så om jeg bygger litt på ryggen så vil det da vises litt i profil i forhold til underkroppen tenkte du? Det høres jo forsåvidt greit ut 🙂
  Har ikke helt troen på de «forstørr brystene med krem» og er ikke villig til å legge meg under kniven… (du er jo maks heldig med de flotte brystene du har. Og perfekte proporsjoner har du også ser det ut til :))

  Ja magen ser jeg forskjell på etter en mnd med en del styrketrening hjemme faktisk. «skinnet» blir jo ikke borte men det plager meg mest når jeg bøyer meg…heldig som har en kjæreste (dog langt vekke) som digger den myke «krøllehuden» der 😀

  Jeg må finne et sted å måle fettprosent, er veldig nysgjerrig. Låra har nok mest dessverre..jeg er ikke stor men…de er litt for flubby for meg 🙂 176 og ca 72kg. Vil ned til 65-68.

  Må stille deg noen spm om et par matvarer en dag også tror jeg men du skal få slippe i dag 🙂 Ble så lange innlegg fra meg nå. Stakkar deg.

  Tusen takk igjen!! 🙂 Ha en vidunderlig kveld!

 7. Hanne

  Oioi, de er såpasse eksklusive de bokserene, ja.
  Utrolig fornøyd med min, og kan si til de som evt vurderer å kjøpe at kvaliteten er god, de sitter på plass, de er supermyke og du kjenner i grunnen ikke at du har de på deg..
  Størrelsen er også veldig grei, jeg ble først litt bekymret da jeg så den lille medium-bokseren, men jammen satt den ikke som et skudd, selv på rumpe i str 40-42 😉

  Håper Todd venner seg til etterhvert, det tok vel litt tid da dere flyttet til huset også?!

 8. Kristine

  @Siri: Det kan du velge selv etter hva du ønsker, men jeg synes ofte aktiveringssettet holder fint som oppvarming.

  @Maria: Noen jenter har synlige magemuskler på 18%, mens andre må ned i 10% og under – så der er det store forskjeller. Jeg synes det høres ut som du har en lav nok fett%, men det var vel ikke det du spurte om 😉
  Om du er villig til å ha den livsstilen som kreves for å holde en lavere fett% så gjør du det, men du skal vite at det er hardt (jo lavere fett% og kroppsvekt, desto lavere forbrenning) – og man vil, over tid, løpe stor risiko for å tape muskelmasse. Kcalunderskudd, styrketrening og lett/moderat kardio (i den rekkefølgen).

  @CJ: Ja, jeg kan jo snakke for meg selv og si at jeg synes underkroppen kom til bedre rette med litt bredere rygg og mer skuldre (uten at jeg har blitt nevneverdig større).
  Istedet for å ‘miste’ en formfull booty, er det bedre å bygge på resten 🙂
  Magen vil nok bli mindre med lavere fett%, men for veldig mange tar det ofte lengre tid før huden/skinnet trekker seg sammen ved vekttap. Godt å høre at kjæresten din liker magen din, så kanskje du får høre mer på han 😉
  Det er bare å spørre! Ha en fin kveld du og!

  @Hanne: Som å gå naken! Kanskje det kan være et slagord 😀 Men det er faktisk det, jeg kjenner heller ikke at jeg har den på.
  Han har allerede blitt ganske husvarm, så det blir nok bra til slutt. Denne angsten for lukkede dører (selv om han ikke vil ut/inn av døra, står bare og stirrer på meg når jeg åpner den igjen), har han hatt siden han var liten.

  @Malin: Det var da han begynte å mjaue som besatt, han liker ikke alle disse bildene 😀

 9. Elvi

  Todd er slik en søting! Er han rescue-pus fra Dooa eller Fod-gården? Jeg må si jeg lo ganske godt da jeg leste «lett økt» og så «strakmark – 60 kgx8» som jeg synes er veldig tungt 😆
  Ha en fin tirsdagskveld!

 10. Hildegunn

  Hei!

  Er blitt fast leser av bloggen din, liker den og deg kjempegodt! Du virker så ekte og jordnær 😉
  Også er du jo kattemenneske = enda mer plusspoeng! Hehe 😆
  Liker bloggen din godt pga gode tips&triks. Har kjøpt oppskriftsheftet ditt og, digger det! Til og med mamma ville ha et eget hefte,hehe :mrgreen:
  Lurte forresten på om det er mulig å fryse mandelbrødet? Det er virkelig et godt brød! Greit å lage flere i gangen om det kan fryses…

  Igjen takk for en fin blogg – skal følge deg fast framover 🙂 Etterhvert skal jeg og min framtidige nye pus (måtte avlive min gamle godgutt i høst etter 15 år sammen 😥 ) følge deg + Todd i hverdagens sprell 🙂
  Hej då!

 11. Cathrine

  nyte maten snuppa, tror det er separasjonangst :mrgreen: Jeg føler meg fanget i sofaens klør, og vil ikke separeres fra den.. men snart siste nattevakt denne uken, så det er vell bare å skride til verks.. Misses juuuu!!!!!

 12. Helsekropp

  Alle jenter burde ha en Tuftebokser til stumpen sin altså 😉 Jeg er veldig glad i den jeg fikk av deg, Kristine :mrgreen: Du ser flott ut i den! åååååh, se på lille Todden da. Haha. Trist når mamma tar seg en tur ut 😯 Men gleden blir vel desto større når hun kommer tilbake igjen :mrgreen:

 13. Kristine

  @Marit: Jeg så deg i dag, men du var opptatt hele tiden.. sukk. Nei, jeg holder meg til de(t) gode gamle 🙂

  @Elvi: Nei, han er fra Maridalen – et vanlig hjem. Det som var litt uvanlig er at de første som skulle ha han ombestemte seg i siste liten, så han rakk å bli nesten 12 uker – og det er tydeligvis for ‘gammelt’ for mange. Jeg var aldri i tvil, dro og hentet han dagen etter at jeg fikk svar. Lille, redde Todd som var underernært..
  Lettere er vel mer riktig å si, pleier ikke å ta mer enn 10-15 kg mer vanligvis 🙂

  @Hildegunn: Tusen takk! 😀
  Du, jeg sendte faktisk heftet til moren din i dag! Jeg er klisterhjerne noen ganger.. spesielt på navn.
  Jeg har aldri fryst det selv, men har hørt fra andre at det går helt fint å gjøre.
  Åh.. stakkars deg. Jeg klarer ikke å tenke på sånt engang 🙁 Blir hyggelig når du får ny pus!

  @Cathrine: Jeg har hatt separasjonsangst i kveld jeg og, tror stumpen sitter fast i det ene sofahjørnet her.
  Åh så deilig da, det blir sikkert godt min lille arbeidshest 😀 Misses jutu

  @Helsekropp: Det mener jeg og 😀
  Vel, han mjauer egentlig enda mer.. haha. Kjefter litt.

 14. Kristine

  @Marit: Kanskje vi til og med får tid til en økt sammen, jeg klarer nemlig ikke chins – og der er jo du eksperten 🙂

  @Bobby Khan: Moroklumpen 😀

  @Ninja: Hei! Nei, jeg trener ikke om morgenen.
  Om det blir før eller etter frokost får du nesten kjenne etter hva som passer deg best.

Det er stengt for kommentarer.