Muskuløs og feminin

Kan man være det?

Feminin: Å ha trekk som er typisk for kvinner, kvinnelig

Muskuløs: Å ha kraftige muskler

Dette er jo to motsetninger, eller?

Det er mange som mener at ingen kvinner kan være det. Det er også mange som går så langt som å mene at kvinner som styrketrener ødelegger kroppene sine.
Videre er det mange som mener at ingen kvinner med muskler har klart å oppnå det uten noen hjelpemidler (gjeesp, for den har vi aldri hørt før), og dessuten er det flere som setter et likhetstegn mellom muskuløse kvinner og seksuell legning.

Dette er velkjente myter, men det er trist at det fortsatt eksisterer. Man vil nok aldri kunne nå frem til disse menneskene, både fordi de ikke vet bedre – og fordi i slike situasjoner må man få ut kunnskap og opplyse, men mest antagelig er de som innehar disse meningene ikke i nærheten av å ønske å endre holdningene sine. Det er tryggere å holde fast på det de vet best – og det er nettopp det alt handler om.

Det finnes ingen sannheter, kun ens egen oppfatning av hvordan ting er. Min oppfatning er at det selvfølgelig – uten tvil – er mulig å være både muskuløs og feminin, jeg synes til og med at man i enkelte tilfeller kan bli enda mer kvinnelig. Man blir sterkere, får en bedre holdning, og fremhever sine gode sider. Å være feminin handler også for meg om selvfølelse, selvsikkerhet og selvstendighet.
Dette blir da en sannhet for meg, og den vet jeg at mange flere deler med meg.

Jeg synes det er helt naturlig og riktig at ikke alle mener det samme, men det er utrolig viktig å bevare en gjensidig respekt for de forskjellige holdningene. Folk er flinke til å være forsiktige med å uttale seg nedsettende om både over- og undervekt, og nå er det på tide å gjøre det samme om jenter som styrketrener. Du trenger ikke å like det, men det er heller ikke det vi ber om. Vi ber om respekt for at vi ønsker å bli sterkere, både fysisk og psykisk.

Jeg hadde på meg en kjole som fikk meg til å tenke på dette i dag;


Muskelfeminini!
Jeg liker motsetninger jeg. Kjole og fleksing går jo som hånd i hanske.

39 kommentarer til “Muskuløs og feminin

 1. Mina

  Herlig innlegg, sto akkurat og flekset med kjole selv 😛 ! Etter snart ett år med ganske intensiv styrketrening har jeg begynt å få endel muskler, og jeg elsker det! Fantastisk å føle seg sterkere og se forandringen på kroppen! Men har derfor tenkt endel på dette med muskler og feminitet, og det er godt å vite at jeg ikke er alene om å syntes det går ann å være feminin selv om man har markert biceps:)

 2. Marit

  Kjæresten min sa så fint at gutter som ikke liker jenter med muskler, er de som ikke har muskler selv. Eller noe i den duren.

  Jenter som ikke liker jenter med definerte muskler får vel bare se vekk de da.

  Og gjør de ikke det, så får de bank 😈

 3. Kristine

  @Kristin: Godingen! 🙂 ♥

  @Mina: Jeg synes alle burde flekse litt i kjole 😆
  Det er ikke noe du skal tenke på engang, du trener for din egen del og det er fantastisk deilig å både se og merke fremgang. Vær stolt av bicepsen din 😀

  @Marit: Det er den berømmelige mannlige stoltheten, han har nok mye rett i det.
  Nettopp – kom frem til meg og si at du ikke liker bicepsen min og jeg bankeræ 😎

 4. Janne

  Hei! Vil igrunn berre sei takk for at du har ein så flott blogg (-: Denne og fitnessbloggen er faste stopp på nettet – begge gir dei meg påfyll av motivasjon når det gjeld trening og mat. Dette innlegget er òg ein av hovudgrunnane til at eg kikkar innim jamt og trutt.

  Eg starta først fast med styrketrening for ni månader sidan, men har verkeleg fått sansen for denne formen for trening (i tillegg til andre ting). Ein kjenner seg fort litt åleine på styrkerommet, ettersom ein i 90 prosent av tilfella er den einaste jenta der. Då er det kjekt å lese om ei jente som held på med det same (-: Stå på, Kristine!

 5. breadcrump

  heee ja, man hör ofta «inte blir för stor nu», som om man skulle bli hulken över natten. De som menar att muskler inte är feminint har glömt vad kroppen är till för och vad som är bra för den, menar jag. Sen tror ja att de som klagar, inte vet om den underbara känslan av trygghet i sin egen kropp, endrofiner, noradrenalin som gör oss glada och lyfter hakan ett hack. Muskler är sexy på kvinnor, för då vet man att de tar vara på sig.punkt.

 6. Hanne

  Det som forundrer meg er det at med en gang en skiller seg littebittegranne ut fra «normalen» der man er, så skal alt og alle få lov til å kommentere det! Fordi jeg styrketrener, har jeg måttet tåle mange idiotiske kommentarer oppover, og fordi jeg blogger tror alle at jeg ønsker at hele verden skal høre på og diskutere meningene mine. Ehm..nei?!

  Flott innlegg, og flott kjole 😀

 7. Cathrine

  Words! Likte kommentaren til Marit 😀 Jeg opplever at de guttene som ikke liker trente jenter, er de som er full av usikkerhet og/eller har lite muskler selv :mrgreen: Og vi vil da ikke ha en usikker guttevalp?! La mannemannen lenge leve 😎

  Du skulle vert her med meg i dag! Nå blir det en liten crossfitøkt etterfulgt av tur i den strålende påskesolen 😎 Men uansett må du ha en strålende søndag!
  *stor klem*

 8. Mona

  Jenter med muskler er vakkert! Er så mye finere når man ser trente jenter enn de som bare er tynne og har slanke armer, uten antydning til muskler! Du var stunning beautiful i den kjolen!!! 🙂

 9. TID FOR TRENING

  Looking gorgeous, girl!

  Jeg har ryddet i min bokhylle, og vil gjerne gi bort tre bøker. Kunne du tenke deg en av disse tre bøkene? Sjekk bloggen min i dag…

 10. sunthjerte

  Styrketrening gjør noe med både sinn og fysikk. Vi blir sterkere både innvendig og utvendig. Jeg blir glad av å se at flere og flere jenter trener styrke og at det ikke lenger er guttene som dominerer fristyrkeområdene på gymmet.

  Nydelig kjole og et utrolig flott innlegg:-)

 11. Renate

  Sjalusi bunner ofte i egen usikkerhet. Enkelte mennesker MÅ bra snakke nedsettende om andre for å føle seg vel selv.. De fleste av oss sliter med å holde vekta og føle seg rimelig i form. Du overgår de fleste med både utseende og form!! Vær stolt av deg selv <3 Din velbygde kropp har du jobbet hardt for, men ditt vakre indre, din utstråling og flotte personlighet faller deg helt naturlig og er 100 % ekte. Den kan i hvertfall ingen ha noe å utsette på!!

  Tøsepowerklem

 12. Ingvild

  Supert innlegg!!
  Tenk så frekt når man hører fra venner og bekjente «ikke bli for stor», når de tror de kommer med støttende kommentarer om treningsgleden din…
  Mamma er ist en sånn, som mener muskler er noe ufeminint og «mannete». Overser det foreløbig, men den dagen (i sommer, hopefully..;)), jeg kommer hjem med markerte muskler og deffen er i gang tror jeg nok ikke hun er like tøff og slenger med leppa, da skulle hun fått hørt. Som om jeg noen gang skulle lagt meg borti hennes kroppsfasong, og sagt at det å ha noen kilo for mye var ufeminint og pøst på om alle helsefarer, fremfor å gi tommel opp og motivere hver gang jeg hører om nye «diettforsøk» og svømmeturer.. hihi, folk er jammen rare når de skal rette på andre!

 13. Karoline Pedersen

  Det er ingen hemmelighet at gutter/menn som ikke liker muskuløse kvinner, ofte er menn som allerede føler seg lite mandige eller har et dårlig kroppsbilde.
  En skikkelig mann, som både er selvsikker og med sunt forhold til kropp og trening vil selvsagt sette pris på en trent kvinnekropp! Det er ikke noe mer sexy enn en trent kropp, uansett kjønn, synes nå jeg!

 14. charlotte

  HEI:) første gang jeg er på bloggen din:) jeg var opprinnelig på jakt etter ett nytt treningsprogram, men syntes det var så dårlig utvalg, så ble til at jeg søkte etter treningsblogger:) du er super godt trent. jeg har trent styrketrening i noen år nå, men har egentlig ikke hatt noe fast program annet enn at jeg trener de forsjellige musklene fordelt utover uken. trener ca mellom 5 og 6 dager iuken. er også med på felles treninger( zumba, spinning osv) jeg lurer på hvor mange rep du tar og hvor mange sett? og hvilke øvelser du trener når du skriver , ben, rygg osv. syntes det er så motiverende og se på deg:)jeg vil egentlig vite hele treningsprogrammet ditt:)

 15. Liv-Tone

  Vil påstå at de som uttaler seg negativt om andre på en eller annen måte er misunnelige. Man skal ha det bra med seg selv, og trives med den man er! Gjør du det, trenger man ikke tenke på det alle andre sier. Selv om det ikke er lett hele tiden. For gud bedre hvor mye ord kan såre og ødelegge, hvis de treffer riktig… Ha respekt for seg selv, og lev det livet du vil! Det er da man virkelig kan leve livet! 😉

  Set ut som om du har fått det kjempe fint hjemme! Har lyst på den samme stilen selv, men med sort katt og bil som hobby, går det litt dårlig med hvit sofa… 😐 hehe.
  Kos deg med siste dagen av påsken! Vi skal ut å nyte solen snart! Mulig det blir en is i solen i dag gitt! 😀

 16. Marianne

  Nydelig kjole på nydelig jente 😀
  Har alltid hørt fra gutter at det er stygt med jenter som styrketrener, men gud så mange gutter som har kommet med positive tilbakemeldinger når jeg har lagt ut treningsbilder! De likte det tydeligvis likevel 😆

 17. Christine

  Fantastisk fine bilder & bra innlegg!Du vet å få sagt det:)Fin blogg du har,misunner deg for din stå-på vilje og sterke sider!En flott jente som er et godt forbilde:)Forsatt god påske 😉

 18. Anonym

  david har gitt slipp på noe helt synnsykt.tror det er mange som er klare for å kjempe om deg hvis de hadde hatt muligheten.aldri sett en så feminin samtidig så trent som deg jeg.

 19. Helsekropp

  Du er virkelig nyyydelig, Kristine :mrgreen: En styrketrent kropp er i mine øyne et tegn på sunnhet og disiplin :mrgreen: Den kjolen må du bruke masse i sommer, for den var du utrolig vakker i 😎 😀 :mrgreen:

 20. Kristine

  @Anonym: 🙂

  @Anonym: FTW 😀

  @Bobby Khan: Enig, så lenge man holder de negative kommentarene for seg selv 😉

  @breadcrump: Hadde jeg fått penger for hver gang jeg har hørt det. «Pass på så du ikke blir for stor nå!» 😀 Hva er egentlig for stort?

  @Hanne: Ja, jeg vet! Å ta på armene mine og be om å få se fleksing og greier, akkurat som om jeg skulle ha klemt på magen til en overvektig og bedt om å få se litt fett liksom 😀

  @Baliba: Topscore! Takk 😀

  @Helene: Oi, tusen takk!

  @Cathrine: Ja, det er jo som oftest det.. selv om jeg har hørt det meste fra flere hold – men jeg bryr meg heldigvis ikke lenger 😀
  Stor klem

  @Mona: Beauty is in the eye of the beholder er det noe som heter. Tusen takk!

 21. Kristine

  @TID FOR TRENING: Takk! Fikk aldri tittet innom bøkene dessverre..

  @sunthjerte: Helt enig 🙂 Tusen takk!

  @tjukkebollefeita: Takk! 😀 Godt å høre!

  @Renate: Oi, takk.. så god du er, tøsepowerklem tilbake!

  @Ingvild: Ja, det er dårlig gjort synes jeg. Respekten burde gå begge veier, hvorfor skal man egentlig påpeke hva en selv synes er fint til andre? Det er mye jeg ikke synes er fint, men aldri om jeg hadde sagt eller skrevet det til vedkommende. Høflighet tror jeg det heter 😀

  @Anonym: Takk!!

  @Silje Silje: Takk for det! 🙂

  @Kristian: Lille fuglen 😀

  @Siri: Tusen takk 😀

  @Karoline Pedersen: Enig, selvsikre menn (og kvinner) er det beste 🙂

  @charlotte: Hei – og takk! Det er litt vanskelig å svare på, for jeg varierer litt for hver økt – og har i tillegg mer fokus på ben. I hovedsak trener jeg en 2-splitt (overkropp/underkropp) og om du søker på ‘skuldre’ eller ‘øvelser’ tror jeg du vil få opp et par innlegg om det.
  Når det gjelder antall sett og reps så pleier jeg å veksle mellom 12×3 og 5×5

  @Liv-Tone: Helt enig!
  Jeg ser jo at lys sofa og Todd ikke går helt bra – men jeg er ivrig med klesrulla! Du får gjøre som de gale, renslige damene – ha plastikk over den 😀
  Håper du fikk deg en is, det har blitt is på meg hver dag denne psken gitt..

  @Marianne: Tusen takk! Ja, man har ofte forutinntatte meninger om ting – før man faktisk ser at det ikke alltid er som man tror 🙂

  @Christine: Tusen takk!! Siste påskedag i dag, skal nytes 🙂

  @GM: Takk 🙂

  @Helsekropp: Enig, og jeg liker at man er selvsikker nok til å gå utenfor den vanlige boksen som mange ser for seg at kvinner skal være i (uten å høres ut som en feminist).
  Tusen takk!

 22. Maria Louise

  Det er så sant det breadcrump sier: «pass på så du ikke blir for stor nå, da!». Jeg er utrolig lei av å høre det. Fra foreldre, venner etc. Det er synd de ikke forstår, for de går glipp av en herlig (og sunn) hobby! 🙂 Og sist men ikke minst syns jeg du er helt utrolig pen! 😉

 23. Anidani

  Muskler på jenter? ja takk!

  Muskler på jenter betyr at man er stram og fin, hvem vil vel ikke det?

  Muskler på jenter betyr også mye mentalt, nemlig at man klarer å presse seg selv og jobbe hardt! ikke dårlige egenskaper det heller:-)

  Stå på 😀

 24. marte v:)

  det er så gøy å se deg blogge igjenn:) jeg følger med.
  er kjolen din kjøpt på nelly? har sett på en der å lurer på å bestille den selv. Hvordan synest du den er i str? hvilken str har du?

  åsså har jeg falt for sofabordet ditt, hvor har du kjøpt det??:) i like.

 25. Kristine

  @Maria Louise: Jeg får heldigvis ikke høre det lenger, men det har kanskje noe med at jeg stort sett er for meg selv eller med mennesker som er glad i meg uansett størrelse 😀 Og de få som kommenterer anonymt på nett overser jeg i hvert fall.
  Oi, tusen takk..

  @Anidani: Helt enig – jeg ser kun positive sider ved jenter og styrketrening 🙂

  @marte v:): Ja, på Nelly! Tror jeg valgte en s/m, og jeg må kjempe meg inn i den, sånn går det når man har en litt bredere rygg enn gjennomsnittet 😉 Men den passer perfekt ellers.
  Det gjorde jeg også, fant det på finn.no 🙂

 26. marte v:)

  På evig jakt på finn etter skatter her også:p
  takk for tips. go bursdagshelg til deg:)

Det er stengt for kommentarer.