Tunalicious

Har jeg nevnt at jeg elsker tunfisk? Jeg gjør faktisk det.
Da jeg var yngre var tunfisksalat en fast middag vi hadde i hvert fall én gang i uka, og jeg har alltid synes tunfisk er så godt. Så godt at jeg gjerne spiser (og nyter) rett fra boksen.

Da kan dere kanskje gjette hva dagens middag var;


Tunfisksalat med tunfisk (i olje), masse grønnsaker og egg. Det som er så godt med salat er hvor mye man variere med diverse proteinkilder, dressinger, grønnsaker, frukt, tilbehør osv.

Jeg har ikke trent på flere dager nå, helgen har gått med til mye annet, så i dag ble det en etterlengtet styrkeøkt. Jeg hadde egentlig tenkt til å gå tilbake til en mer strukturert 2-splitt denne uka, men jeg tror jeg skal vente med det til påsken. Jeg vet at det vil bli mange travle dager fremover, og det er godt å kunne ta det litt på feelingen. Treningen tilpasser jeg livet, ikke omvendt.

I dag kjørte jeg;
Strakmark
Utfall m/hantler
Sidehev m/hantler
Sittende lårcurl
Nedtrekk bredt grep
i dropsett med
Cable pullover
Benspark

Ellers fikk jeg hentet mange pakker på posten i dag, det er jo så gøy med pakker :smile:
Det var en del fra iherb; litt diverse mørke sjokolader, sjokoladescrub og kokosolje. Og litt klær og sko – selvfølgelig, så nå kan vårværet bare komme! Jeg så forresten et vårtegn til i dag, masse hestehov i veikanten. Tussilago ♥

Nye ting er spennende, spesielt når det dingler.
Jeg er ganske populær når jeg har på meg disse..

30 kommentarer til “Tunalicious

 1. Marte Katrine

  Jeg synes tunfisk på sushi er godt, men den fra boks klarer jeg bare ikke å like. Synd, for det er jo veldig god treningsmat 🙂 Nydelige øredobber 🙂

 2. Malin

  Åå fine Todd – han har god smak i øredobber 😉

  Jeg klarer ikke tunfisk rett fra boksen, men det gjør seg i en salat sammen med mye oliven og feta. Mmmm 😀

 3. Siri Nilsen

  Tunalicious 😀 Jeg har før graviditeten spist masse tunfisk, men når jeg nå ble gravid sa kroppen pleint nei til slik mat og annet som vanligvis gikk ned uten problemer. Det var ikke før etpar måneder siden hvor jeg så dokumentaren «the cove» som gir ett innblikk i slakting av delfiner, hval og tunfisk. Det var også igjennom denne filmen jeg ble gjort bevisst på mengde kvikksølv som er i både delfin, hval-og tunfisk kjøtt.

  Så jeg sitter her å lurer egentlig – om tunfisk på boks inneholder farlige mengder kvikksølv. Via filmen testet de en mann som bodde i området hvor det var vanlig å spise denne type kjøtt og han led av kvikksølv forgiftning.

  Buh, er så mye forskjellig man skal tenke på – men det er noe jeg vil finne ut av, om tunfisk på boks er ufarlig eller ei.

 4. Heidi

  Jeg og elsker tunfisk 😀
  Sitter og spiser rugsprø med hjemmelaget tunfisksalat as we speak, nydelig godt og så enkelt å lage!
  Bruker to bokser tunfisk, en pose lett majones, en hel løk, en del oppskåret sylteagurk, salt og pepper. Omnomnom 😀

 5. Kristine

  @Marte Katrine: Jeg er faktisk helt omvendt, liker ikke så godt tunfisk i sushi/maki 🙂

  @Malin: Han likte disse meget godt, så jeg må si han har sans for mote.
  Mm fetaost.. men oliven? Der har jeg ikke blitt voksen nok gitt.

  @L: 😀 ♥

  @Siri Nilsen: Jeg vet om dette med kvikksølv, men det er overhodet ikke noe jeg bryr meg om. Det er alltid enkelte matvarer som blir svartmalt, og så fortsetter det som en ‘fare’ i lang tid. Fisk (spesielt ørret, og torsk), skalldyr, matoljer og vann inneholder også en del kvikksølv. Vi kan til og med få i oss kvikksølv via oppvarming (fyringsolje) i hjemmet, kvikksølv er liksom overalt rundt oss. Jeg spiser et par bokser med tunfisk i måneden, det er liksom ikke all verden. Det er godt, så det er verdt det 😆
  (Men som gravid blir det litt annerledes, det er jeg enig i. Da kan man godt tenke over slike ting og ta et par forhåndsregler).

  @Heidi: Så godt! Jeg pleier å lage tunfiskrøre selv, men i dag var jeg så sulten at jeg bare måtte ta det enklest mulig 🙂

 6. lily

  Ser veldig godt ut, men jeg savner litt dressing. Du nevner at dressing i innlegget ditt, men jeg ser ikke noe 😉 Har sett at du også bruker lite ketchup, i hvert fall ut ifra bildene…
  Pleier du ikke bruke dressing eller ketchup?
  Jeg MÅ ha det jeg, MASSE! hehe

 7. Kristine

  @lily: Jeg nevner mye jeg ikke har i denne salaten, det var ment som forslag til variasjon 🙂
  Jeg pleier ofte å bruke dressing (kesamblandinger, lett thousand island, søtsterk sennep mm), men oljen i tunfisken fungerte godt som dressing i dag.
  Ketchup liker jeg bare litt av, blir det for mye synes jeg det ødelegger maten/smaken.

 8. Andrea

  Nydelige pusen! men bare lurer på en ting, hvor har det blitt av den vakre hunden? 😉

 9. Pinglo

  Det er ikke «masse tungmetaller» i tunfisk. Tunfisk av typen som brukes i sushi er stor og fet fisk, og denne har langt mer tungmetaller enn den lille varianten som brukes i tunfisk på boks. I tillegg er den mindre fet, og det er i fettet giften sitter. Mengdene i ordinær tunfisk på boks er ikke noe problem, men akkurat tunfisksushi frarådes gravide å spise.

 10. Siri

  Hei Kristine!
  Lure på om du har nånn gode tips til tricepsøvelser? Slit veldig med å få kontakt med den muskelgruppa 😐 ser du har veldig flotte arma 😉

 11. Kristine

  @Andrea: Den vakre hunden har det veldig bra. Fått noen grå hår i ansiktet, men er glad og energirik som aldri før 🙂

  @silje’s fremgang.: Takk for det 🙂

  @Pinglo: Takk for den oppklaringen 🙂 Jeg fortsetter i hvert fall å kose meg med tunfisken min, og får heller ta en pause dersom jeg skulle bli gravid.

  @Siri: Jeg har kjørt litt forskjellig på triceps, men det viktigste er å kjenne at du får ordentlig kontakt.
  Eksempler på øvelser jeg liker; hantel kickback, cable pushdown, franskpress og dips

  @lily: Hva har jeg utelatt?

 12. Plingriii

  Tunfisk smaker så mye bedre enn det både ser ut OG lukter. Tho, jeg har sett folk som blander tacokrydder i tunfisken, og DA slår det seg litt vrangt nedi smaksløkene mine… Skal det liksom være godt? Haha.

  Todd er som alltid tidenes søteste pus 🙂

 13. Hanne

  Todd med killer-blikk!
  Øredobbene var nydelige, og jeg kjenner visakortet roper når du nevner både iHerb og vårklær..åh..
  I går hadde vi faktisk 21,7 grader i sola på balkongen, tenk at den varmer så godt alt!! Hurraaa!!

 14. Martine

  Jeg har smakt tunfisk en gang for mange år siden og jeg synes det var kjempe godt. Det var stekt sammen med grønnsaker og ris da vel og merke. Tror jeg må prøve det igjen en dag.
  Aw, søte Todd 😀

 15. Cecilie

  Åh de øredobbene må jeg skaffe meg! Drit fine 😀

  Spiser tunfisk hele tiden selv, elsker det. Spiser det gjerne både til lunsj og middag. Og det blir bortimot hver dag, hehe. Er jo så uendelig mye forskjellig man kan mikse!

  Håper du får en flott dag, og uke 🙂

 16. Inga

  Wohoo, hurra for tunfisk! 😀 Jeg får ikke folk til å tro på meg når jeg sier at jeg liker tunfisk, så når jeg henter frem en boks tunfisk til lunsj, har folk faktisk medlidenhet med meg for at jeg «må spise sånt». Tull og vas, tunfisk er kjempegodt og superpraktisk! 😀
  Veldig fine dingeldangel forresten, da jeg hadde katt ble jeg også veldig populær hver gang øredobbene hang mer enn 2cm nedfor øreflippen ^^,

 17. Siri Nilsen

  😮 Snakker om, mye jeg ikke var klar over der. Nei vi får nok i oss mye rart som vi ikke er helt klar over :mrgreen: Men det med kvikksølv i ørret og torsk kom spesielt overraskende på, men dette må vel også avhenge av fiskens størrelse. Vi fikk fylt opp fryseren med 30kg ren torskefilet av svigerfar nettopp 😛 . Men spise må man jo trossalt, og ikke uroe seg for mye :mrgreen:

 18. Kristianne

  Todd er kronisk søt! Jeg skjønte at den bildeserien kom til å ende med at han måtte prøve å smake :mrgreen:
  Tunfisken som blir kjøpt her i huset går bare til hundene, men jeg håper at jeg en dag vil lære meg å like det. (Og fisk generelt). 🙂
  Jeg har akkurat begynt med knebøy og markløft i mitt program, har bevisst unngått å prøve, for jeg synes de øvelsene er av den skumle sorten. Men pt lærte meg å gjøre dem uten sko, og jeg fikk enda mer utbytte = Støl!
  Du er for øvrig smashing, og jeg likte det du skrev om at du tilpasser treningen etter livet ditt. Well said 🙂

 19. Helle

  Nam jeg synes også tunfisk er kjempegodt =) Folk synes jeg er veldig rar når jeg kan sitte å spise det rett ut fra boksen og synes at det er godt, hehe…

 20. Anonym

  Tunfisken er utryddningstrua, håper d smaker… kvikksølv eller ei.. jeg hadde aldri spist det 😐

  Ellers fin blogg, og veldig søt kattepus 😉

 21. Kristine

  @Plingriii: Det har jeg faktisk prøvd, men tunfisk er best au naturel ja 😀

  @Hanne: Blikket hans endret seg med en gang han så de 😆
  Åh så deilig, det er jo nesten sommertemperaturer det. Det er meldt fint vær til helgen og, wee!

  @Martine: 😀

  @Cecilie: Takk for det! Så ofte hadde nok ikke jeg villet spise det, men det er ganske lettvint ja 😀

  @Lila: Bedre sent enn aldri! Jeg har likt det siden jeg var bitteliten 😀

  @Inga: Nei, det er nesten ingen som tror på meg heller 🙂 Men det er sant!
  Katter er utrolig observante, de kan sikkert lukte dingeldangel på lang avstand.

  @Lillefot: ♥

  @Bobby Khan: Det er jeg skeptisk til 😆

  @Siri Nilsen: Både størrelse på fisk, og mengde man spiser. Det er ikke bra å overdrive noe egentlig.
  Nyt torsken deres! 😀

  @Kristianne: Jeg skjønte hvordan dette kom til å gå med en gang jeg skulle vise frem øredobbene, han ble besatt av de 🙂
  Liker du ikke fisk? Ikke laks heller? Det er jo så godt.
  Flink du er, bøy og mark er bra 😀

  @Helle: Da får vi heller være litt rare og kose oss :mrgreen:

  @Anonym: Det finnes 10 forskjellige arter av tunfisk – den som blir brukt i hermetikktunfisk er ikke utrydningstruet. Det er derimot den arten som blir brukt i sushi, så du får veive utrydningsflagget dit hen istedet 🙂
  Takk for det!

Det er stengt for kommentarer.