Litt usunt blant alt det sunne

Denne uken har bare flydd av gårde, og endelig var fredagen her igjen! Litt kjedelig vær ute, men jeg tror nok det skal bli en fin helg uansett.
Ellers må jeg bare si at jeg hater 1.april-spøker! Jeg er en skikkelig 1.april grinch.. liker ikke å lure folk, og liker i hvert fall ikke å bli lurt. Så denne dagen tror jeg nesten ikke på noe av det jeg leser eller hører.. superparanoid :lol:

Fredagsmiddag – Wok med svin og cashewnøtter

Stekte først svin i litt olje med et eget hot orientalsk curry-krydder jeg fant i dag, det var helt perfekt til kveldens wok. Det er en blanding av; gurkemeie, pepper, cayenne, kumin, bukkehornskløver, coriander, fenikkel, hvitløk, ingefær, muskat og nellik.

Deretter hadde jeg i brokkoli, purre, paprika og en wok-blanding jeg også fant i dag. Den bestod av; bambusskudd, bønnespirer, minimais og vannkastanjer. Prikken over i’en var cashewnøtter over.

Dette er min dessert i dag; smågodtfavoritter.

Jeg beundrer som nevnt tidligere de som holder seg helt sukkerfrie, og jeg fascineres av de som virkelig går inn for et bestemt kosthold som tillater kun bestemte matvarer. Jeg velger imidlertid å fortsette med mitt kosthold som det er. Det er kanskje ikke perfekt, men jeg liker det. Jeg liker å spise det jeg liker best.
Av den jungelen som er der ute blant diverse kosthold og dietter så vil man alltid strides om hva som er bra og ikke bra å spise uansett. Så til dere som leter etter det perfekte kostholdet – det eksisterer ikke!
Jeg liker å bake sunt, og spiser det ofte på hverdagene – men jeg kunne ikke tenkt meg å hatt det slik hele tiden, hver eneste dag. Jeg har vært på 3 tøffe konkurransedeffer og kjenner veldig godt til hva slags tanker som kan dukke opp når jeg er for strikt og/eller går altfor lenge uten enkelte matvarer.
Når det er sagt så er jeg veldig nysgjerrig på å lage egen sjokolade med sukrin – det har jeg vært helt siden jeg smakte det for første gang i fjor, så det er godt mulig jeg prøver meg på det en dag. Men noe sier meg at det vil berike kostholdet mitt, ikke erstatte noe – jeg kommer nok fortsatt til å gjøre som nå – ha litt av begge verdener.. sunt og usunt i en salig blanding. Vi finner alle det som er riktig for oss.

En som ikke kan spise det han vil lenger er Todd.. han har gått på et spesielt allergifôr i et par måneder, men nå har han fått tilbake et stort, stygt sår under haka :cry:


Stakkars lille pusen min, nå er jeg litt rådvill kjenner jeg.. jeg fikk aldri kjøpt den salven jeg fikk anbefalt fra en av dere, så det blir neste forsøk.

Smågodtet ble fort borte mens jeg skrev gitt.. :mrgreen:
Nå skal kvelden nytes videre, håper dere får en riktig god helg alle sammen!

28 kommentarer til “Litt usunt blant alt det sunne

 1. Kristine

  Så sant, så sant.
  Det handler om å finne den gyllende middelvei. Vi er alle forskjellige og en må selv finne ut hva som passer for akkurat en selv.
  Jeg kunne (dessverre) aldri levd uten sjokolade!

  God helg fine Kristine :mrgreen:

 2. Marit S

  Takk igjen for tufteboxern jeg fikk igår(glemte å skrive navn på kommentar i forrige innlegg) :mrgreen: Jeg synes det er superviktig å ha NOE usunt å bryte opp denne sunne livsstilen med. Jeg må også ha ekte godteri. Det er jo så goooodt 😛 :mrgreen: God bedring til lille Todd. Stakkar liten 🙄 Helgeklem

 3. Elvi

  For meg er det perfekte kosthold det som gir en de resultatene man ønsker, men at man spiser mat man liker. Altså, har man lyst på plukkgodt fra tid til annen tar man litt, og nyter en kveld. Så går man tilbake til det vanlige kostholdet som man er like glad i, og gir resultater.

  Selv er jeg ikke storfan av den fysiske følelsen jeg får av sukker (trøtt, treg og veldig varm 😛 ), men passer på å ikke være fanatiker, og spiser det jeg har lyst på 🙂

  Håper salven funker! God bedring, Toddern 🙂

 4. Kristine

  @Kristine: Ja, og for enkelte kan en gylden middelevei være noe veldig ekstremt for andre. Bra vi er forskjellige i grunn 😀 Jeg kunne aldri ha levd uten jeg heller, vil ikke.
  Ha en strålende helg kjære deg!

  @Marit S: Aha, tenkte meg at det var deg i og med at jeg hadde hørt fra de andre jentene 😀
  Bryte opp det sunne med ja, helt enig :mrgreen: Neida, men jeg har kjent på psyke og kropp at jeg ikke orker noe estremt hverken den ene eller andre veien. Og ‘ekstremt’ kan være veldig individuelt.
  Stakar Todd ja 🙁 Takk for det, og riktig god helg! Klem

  @lovelyliller: trening ,mat og morro.: Jeg synes det er viktig i hvert fall 🙂 Noen liker det sikkert sånn.

  @Elvi: Det er det for meg og, en blanding av nytte for kropp og sjel. Jeg blir bare glad av sukker jeg 😀 Men det er ikke noe jeg ønsker å spise hver dag.
  Håper jeg og.. han hilser og takker! 😛

 5. Madeleine

  Er veldig enig i det du sier!

  Har forresten blitt veldig inspirert av matlagingen din. I dag stod «chili con carne» på menyen – prøvde kumin-krydder for første gang! Det ble stor suksess! 🙂

  Ha en fortsatt fin kveld!

 6. Katrine

  Jeg liker innstillingen din! Godt å se at det faktisk er mulig å spise vanlige snacks en gang i blant selv om man ønsker resultater.
  Når det gjelder nøtter som tilbehør til middagen, har jeg også blitt en stor fan. Vet at nøtter er sunt i seg selv, men lurer likevel på hvor store mengder som skal til før det ikke blir så sunt lengre? Kunne spist hele den posen alene jeg!

 7. Thale

  Jeg tror et liv uten vaniljefudge og sjokoladefamilien er ganske grått :mrgreen:

  Nei, sukker er ikke på noen måte sunt, og man skulle vel, optimalt sett, ikke spist det i det hele tatt. Men man lever bare en gang, og jeg ser ikke helt poenget med å kutte ut bestemte matvarer. Man kan spise hva man vil, man må bare passe litt på mengden, som mamma pleier å si :mrgreen: 😉

 8. Hanne

  Haha, jeg er også skikkelig grinch når det kommer til 1. april. Leser INGENTING, og blir rimelig sinna om noen faktisk prøver å lure meg. En venninne av meg fortalte at hun pleier fortelle kjæresten at hun er gravid (og skulle tegne blå linje på graviditetstesten), fyyyy!!!

  Anywho.. Den wok-blandingen er knall (selv om den kan bli litt salt), og jeg ser at du velger smågodt etter min smak 😛
  Elsker de sjokoladebitene som ser ut som store utgaver av smil, karamellen inni er fantastisk..sukk..

  Godt å lese at du er like fornuftig som alltid, men uff, håper virkelig Todd kommer seg!

 9. Louise

  Det ser ikke ut som du har vondt av det, og man må jo få kose seg litt innimellom når man er så flink ellers 🙂

 10. Jenny

  Jeg tenker at det å være såkalt «usunn» en gang i blant er en del av å være «sunn» 🙂 Når det er sagt hater jeg ordene sunn og usunn, hehe. Det kan være så mye, alle har forskjellig syn på ting.

  Og så synd med Todd, jeg håper det går bedre! Jeg har selv ei stakkar som måtte på medisiner for noen uker siden som skulle hjelpe, men som samtidig gjorde henne så kvalm at hun ble liggende på sofaen hele dagen og spy. Det er ikke morsomt i det hele tatt å se på, så vet hvordan det er å føle seg hjelpesløs! God bedring til han 🙂

  Ha en fin helg, nydelige Kristine! 😎

 11. Kristianne

  Det var da en høvelig liten skål med godteri 😛 Du er flink som klarer å begrense det! Når jeg først spiser, holder jeg på til jeg blir kvalm. Sånn sett går det ganske lenge mellom hver gang, jeg husker så altfor godt mageknip-følelsen 🙄

 12. Kristine

  @TID FOR TRENING: Jeg vet ikke.. kronisk kjøtt-utslett? 🙁

  @Madeleine: Å så godt, jeg elsker cummin 😀

  @Katrine: Det er ikke et fasitsvar på det.. for mye i forhold til hva? Det kommer litt an på hva du spiser ellers på dagen, men på en lørdag mener jeg at en pose nøtter er helt greit 🙂

  @Thale: Jeg hadde vært ulykkelig uten :mrgreen: Ja, alt med måte!

  @Bobby Khan: Takk i like måte!

  @Hanne: Det er fy ja.. usj, hater å lure folk.
  Det var veldig godt, men er enig i at den var en anelse for salt – i hvert fall bambusen.
  Jeg og, stakkars lille..
  God helg videre!

  @Louise: Ja, viktig å kose seg med det man vil 😀

  @Jenny: Det har du helt rett i.. vi har nok alle et veldig forskjellig syn på hva som er såkalt sunt 🙂
  Huff det er så vondt når dyra er syke.. man får liksom ikke forklart dem ting. Føler meg veldig hjelpesløs nå, men håper det ordner seg.
  God helg du og søte!

  @Kristianne: Haha, dette er nok den minste skåla jeg har hatt på veldig lenge – tør ikke å legge ut standardmengde 😳 Det hører med til historien at jeg spiste en boks med dream-is og vafler etterpå.. men dette skal liksom være en helseblogg med anbefalte, sunne retter 😆

 13. Martine

  Jeg synes premium-sjokoladene med sjokolademousse og marsipan er fantastiske å ha hvis jeg får søtsug. 🙂 Håper Todd blir bedre fort 😉

 14. Helene

  At du klarer å inkludere litt sukker i kostholdet tror jeg egentlig bare er positivt. Å være for «sunn» kan bli usunt og sykt. Man TRENGER ikke sukker, men jeg kunne ønske jeg klarte å inkludere bittelitt.. Jeg har tro på at det «sunneste» er å ikke bli altfor ekstrem den ene eller andre veien. Men, det er riktignok lettere sagt enn gjort 😉
  God bedring til Todd, og GOD HELG! 😀

 15. silje

  Når jeg har spisedag smeller jeg til med is, popcorn, sjokkolade, rundstykker, u name it! Haha. Jeg spiser tilogmed mer en min egen far, og da er det ille :p Men det skal sies at jeg holder meg til lørdagene, og da føler jeg at jeg virkelig fortjener det 🙂 Og dessuten smaker alt såååå mye bedre når man ikke spiser det hver dag 🙂

 16. Heidi

  Jeg er så enig med deg! Selv om jeg ønsker å holde et sunt kosthold i hverdagen vil jeg kunne kose meg med «normalt» godteri innimellom. Kommer aldri til å kvitte meg med sukker fullt og helt, men heller suplere med sunnere midler i baksten av og til. Alt med måte er det visst noe som heter 😉

 17. Eline

  Nam!! Testet ut omtrent samme wok i går, det var helt utrolig godt!

  Vil bare si at du er en utrolig inspirasjon i treningen min. Jeg har alltid vært over gjennomsnittet interessert i styrketrening og elsker fremgangen jeg ser. Du inspirerer til å fortsette med treningen jeg holder på med, for jeg tenker: SÅNN vil jeg også se ut! Så det er faktisk du som har fått meg til å begynne med styrke på rygg. Jeg har aldri tenkt noe særlig over trening av rygg tidligere, men nå er det den muskelgruppen- i tillegg til armer, som fokuseres mest på. Og gud, så gøy det er når man ser resultater! Og i tillegg merker at man er sterk!

  Er forresten stor fan av at du skriver og legger ut bilder av hvordan du trener, for å kunne teste det ut og se om det funker for meg. Fortsett med bloggingen, du gjør en utrolig bra jobb!

  Tenkte bare du skulle vite det 🙂 Ha en herlig helg!!

 18. Helene Drage

  Du er en stor inspirasjon når det gjelder kosthold, og et perfekt eksempel på at man kan ha en flott fysikk selv om man unner seg noe godt av og til 😀

 19. Hænni

  Ble så glad da jeg leste at det ikke finnes perkfekt kosthold.
  Prøver litt forskjelling men hopper alltid tilbake på dine matvarer og unner meg godis i helgen. Jeg får abstinenser når jeg ikke får det 😎 hihi…
  En ting til. Prøvde moussakan din UTEN tomater… (vi hadde ikke og gadd ikke kjøre i butikken 🙄 Fikk positiv tilbakemelding og spiste opp alt:D Nam nam

 20. Ida

  Du skal vite at det er utrolig godt å se at vi er flere som deler de samma tankene når det gjelder å kombinere det sunne og det usunne. Man kjenner spesielt hvor viktig det er å holde fokuset på et middels nivå, om man tenker tilbake på perioder hvor man kanskje har vært FOR stricks. Var man egentlig noe gladere med en «perfekt» kropp?? Man blir jo tullerusk av annet. Jeg har trua på at når man i det store og det hele spiser nyttig mat og har en bra livstil med trening og aktivitet, at man da skal kunne kose seg med godterier i helger og slikt med god samvittghet også. En gylden middelvei er nok det man kan leve lengst med, tror jeg;) Vit at du er et flott forbilde, frk Weber:)

 21. Michelle

  Sjokolade og de karamellene er det beste snopet jeg kan få!! Savn!!! 😛 Søtt bilde av Todden

 22. Kristine

  @Martine: De har jeg ikke smakt! Den med mousse frister, jeg er ikke like glad i marsipan 🙂
  Ha en fin dag!

  @Stine-Marita Rasch: Jeg holder meg (dessverre) ikke til lite godteri i helgene, men jeg er flink og spiser sunt i hverdagen ja.

  @Helene: Det er sant, sukker er unødvendig – men veldig godt! 😀 Takk, ha en fortsatt fin dag!

  @silje: Hehe, jeg kjenner til det med å være flink til å spise mye. Og ja, det smaker så absolutt mye bedre når man spiser det sjeldent!

  @Heidi: Du har helt rett, det er vel slik mitt kosthold har blitt. I stedet for å erstatte alt ‘unyttig’ fullt ut, så veier jeg opp med nyttigere bakst o.l utenom helg 😀

  @Eline: Det var veldig hyggelig å lese, tusen takk! 😳

  @Kristianne: :mrgreen:

  @Helene Drage: Tusen takk for det! Viktig å kose seg 😀

  @Lila: Hehe, godt å høre! 😀

  @Hænni: Kropp og hode vil nok fortelle deg om du spiser bra eller ikke, så om noe fungerer så er det beste å holde seg til det. Jeg tror man blir smågal av å alltid kaste seg over nye ‘trender’ innen kosthold, og man ender til slutt opp med å bli rådvill og tro at man aldri kan spise ‘bra nok’.

  @Ida: Jeg har ofte kjent på de tankene, så jeg er helt enig med deg. Dette er i hvert fall riktig for meg, så får det være opp til hver enkelt å finne sin ‘gylne middelvei’ 😉
  Tusen takk 😳

  @Michelle: Har de ikke meksikansk vaniljefudge altså? 😆 Smør, fløte, sukrin/stevia = lage selv ?

Det er stengt for kommentarer.