Get your back in to it

Jeg har sagt det før og sier det igjen, ryggen er i mine øyne den viktigste muskelguppen å trene. Sett bort ifra at jeg synes det er vakkert med en trent rygg, så er det ryggen som holder oss oppe – og som mange sliter med av diverse vondter og plager etterhvert som de blir eldre. Et trist, men viktig faktum er at vi kvinner mister ca 200 gram muskelmasse i året fra vi er 20 – 60 år, så det er derfor ekstra viktig at vi styrketrener.

Mine topp 3 på rygg for tiden:

1. Omvendt pecs:

2. Nedtrekk:

3. Kabelroing

Her er noen sekunder fra september 2009, et par uker før konkurranse :grin:

Ellers er det selvfølgelig mange andre gode øvelser for ryggen, noen flere er;
Foroverbøyd stangroing
Kabel pullover
Chins/Pullups
En-arms hantelroing

Dagsformen, rygg;
Vanlig

Bodyfitness-lineup bakfra

Harry dobbel-biceps

I går ble det for øvrig en deilig hjemmelaget moussaka som planlagt;

Ha en fin søndag videre!

30 kommentarer til “Get your back in to it

 1. FrkLipgloss

  Tiddelidu for æn rygg! Skulla vært mulig å bestilt dæ såm personlig træner og kokk;-) D hadd vært topp d, hihi. Ha æn finfin sønda 😛

 2. Elvi

  Kunne ikke vært mer enig i at en veltrent rygg er vakkert, både på menn og kvinner! Men mister vi virkelig 200 gram muskler fra 20 års alderen 😯 ? Skumle greier. Hurra for vektene, da 😆 Tatoveringen din er så fin, hva betyr teksten?

  Håper du får en flott søndag og god start på neste uke!

 3. Martine

  Huff, mister vi så mye. Da får jeg bare henge i med styrketreningen! 🙄 Du ser flott ut og moussakaen så veldig god ut 🙂

 4. Malin

  Jeg liker veldig godt kabelroing, da får jeg trent fiskebollearmene godt også :mrgreen:
  Rygg og bein er mine favoritter. Vi jenter trenger sterke bein å sparke fra med 😉

 5. Bobby Khan

  HErlig rygg 🙂 elsker å trene rygg, hehe når du virkelig treffer musklene så kjennes det utrolig godt 🙂 kaller det rygg orgasme :p

 6. Hænni

  Hey hey hey!!
  Kult å se at du ser lysere på ting og blogger mer. Det liker vi 😀 DU er fortsatt en inspirasjon og jeg bruker deg som eksempel når jeg snakker med PT (mat, trening av rygg osv) Stå på videre 🙂
  PS: Lært meg hva og hvordan man får kontakt med musklene og får det nesten hver gang på roing og pullups 😀 Jeeej
  Prøver mossakan din i dag jeg, see ya!

 7. Silja

  Hei 🙂

  Jeg har vel lest bloggen din i et år nå og jeg liker den utrolig godt og syns du er en kjempe inspirasjon.

  Jeg er ei jente på 20 år som bare har et par spørsmål hvis det er greit? 🙂

  Jeg liker veldig godt å trene, og spesielt løpe.
  Det jeg lurer aller mest på er om det er mest gunstig å løpe før eller etter frokost? Jeg løper vanligvis 10km på rundt 52-56 minutter hvor det både er seige oppoverbakker og deilige nedoverbakker, så jeg vil si jeg er rimelig sliten når jeg er ferdig. Grunnen til at jeg spør er at jeg gjerne vil gå ned en 4-5 kg før sommeren. Jeg mistenker at å ikke spise før denne treningsøkta vil tære på muskelmassen min.
  En treningsuke for meg ser ca slik ut:

  Mandag: Løpe 10km
  Tirsdag: Styrke (baseøvelser på hele kroppen ++: utfall, strake mark, benkpress, skulderpress, nedtrekk, pushdown med tau og et par mageøvelser)+ 30 minutter på mølla
  Onsdag: Sosial trening for moro skyld (går på legs, bums and tums gruppetime)
  Torsdag: Styrkeøkt alla tirsdag + 30 min mølle
  Fredag: Løpe 10km
  Lørdag eller Søndag: Langtur på rundt 15km +/- en av disse dagene er fridag

  Vil også si at jeg prøvde å leve lavkarbo en ukes tid og jeg har aaaaaldri følt meg så elendig. Jeg bestemte meg for å slutte med dette etter da jeg så at jeg fullførte 10km på over 58 minutter mot 51:30 idag.

  Jeg sliter litt med å sette sammen kostholdet mitt slik at jeg vil gå ned de få kiloene som er målet mitt på en sunn måte og samtidig beholde muskelmasse. Jeg har hørt at for å gå ned i fettprosent bør man spise lite karbohydrater, men da jeg prøvde dette reduserte det treningsresultatene mine drastisk. Er det å anbefale å spise karborikt til frokost og lunch (trener helst på formiddagen)og heller kutte det ned litt til middag?

  Beklager at det innlegget her ble litt i lengste laget, men jeg trenger råd, siden jeg er redd for å ende opp som ifjor da jeg fikk et spiseproblem og raste ned i vekt og mistet mye muskler for så å legge på meg igjen over vinteren. Har klart å bygge opp mye muskelmasse igjen, gudskjelov.

  Tusen takk 🙂

 8. Liv-Tone

  Hei!
  Må bare si at jeg blir veeeeldig inspirert av deg! Nesten så jeg får lyst til å ut å trene hver gang jeg leser bloggen! 😆
  Du er et flott forbilde for mange tror jeg! Hvertfall meg!
  Kjempe moro å følge med på alt du driver med. Og fint med tips til masse god mat og dessert! Keep up the good work! 😉

 9. Kristianne

  Oh yes, det er denne fysikken som fikk meg inn på siden din in the first place, og den svarer virkelig til forventningene :mrgreen:
  Men du. Jeg føler jeg har fått startet bra med ryggen, har fått mange gode øvelser fra deg som jeg har gjort i en mnd nå, men det føles ikke ut som at ryggstrekkerne samt latissimus dorsi er like godt trent som resten.. Kjøre på med mer roing, eller? Synes det er litt vanskelig å vite hvilke øvelser som går på hvilke muskler, og rygghev har jeg droppet for lenge siden.. Jeg er operert for skoliose, så jeg tør rett og slett ikke å ta den risken 🙂

 10. Charlotte

  Jeg elsker å trene rygg <3 og når jeg ser disse bildene av din muskuløse rygg, får jeg virkelig motivasjon 😀 Kunne du fortalt litt om hvordan man får bedre konbtakt med musklene? Eks når du poserer? Jeg prøver å prøver, men klarer ikke stramme "alle" musklene slik du gjør på Harry dobbel-biceps 🙂

 11. Kristine

  @FrkLipgloss: Da ville jeg aller helst ha vært en kokk, elsker å lage mat 😀 Ha en fin dag!

  @Elvi: Ja.. så når man snakker om at forbrenningen blir lavere jo eldre man blir, så er det nettopp på grunn av at vi mister muskelmasse.
  Takk! Det er to forskjellige, med et lite hjerte som skiller de (ikke så lett å se på den avstanden). Den første jeg tok handler om helsen min, den andre for å hedre min mamma/slekt.
  Nr 1: Beskytt mitt hjerte
  Nr 2: Som din dag er skal din styrke være
  (Begge står på hebraisk).

  @Martine: Vi får stå på og løfte litt ja 😀 Takk for det!

  @lovelyliller: trening ,mat og morro.: Jeg brukte litt tid på å like de, men nå får jeg endelig god kontakt med ryggen 🙂

  @silje’s fremgang.: Så bra 🙂

  @Malin: Det var det som frustrerte meg i starten, jeg brukte kun armene.. Ro, ro.. ingen kontakt med ryggen, armene ble større og større :mrgreen: Bedre nå da.
  Ja, ben er en sterk nr 2 for min del.

  @Lila: Takk for det! 😀

  @Bobby Khan: Såpass ja, trening frigjør jo litt av hvert av hormoner 🙂

  @Hænni: Takk, må ikke plage pt’n din med meg da 😆 Jeg brukte også litt tid på å få riktig kontakt med ryggen, godt når man endelig får det til.
  Håper moussakaen falt i smak, den er så god!

  @Silja: Hei! Jeg hverken løper eller trener på morgenen, så jeg kan ikke svare deg så godt på det. Om du trener på morgenen eller kvelden, før eller etter frokost, har ikke så veldig mye å si i det store og det hele. Kroppen kan ikke klokka, og det hele vil jevne seg ut etter endt dag. Det viktigste er at man trener og spiser riktig 😉
  Det er ingen behov for å kutte ut karbohydrater, man kan fint gå ned i fett% uten å kutte ut noe som helst. Det er mengden mat i forhold til forbruk som avgjør. Grunnen til at jeg ofte kutter ned (ikke ut) på det er fordi jeg
  nr 1: ikke løper eller driver med hard, langvarig kardio
  nr 2: holder meg lengre mett med ekstra proteiner, viktig når man spiser 2-3 måltider om dagen
  nr 3: er flink til å spise ekstra i helgene
  Som du kan se er vi veldig forskjellige og du er et klassisk eksempel på en som vil ha utbytte av alle tre næringsemner hver dag. Det er mengden som avgjør om du går ned i vekt eller ikke, og du kan finne et ca forbruk på hvor mye du trenger her: http://www.treningsforum.no/forum/index.php?topic=67632.0 Jeg ville ha fokusert mer på styrketrening, ellers er det veldig lett å miste noe muskelmasse på veien.

  @Liv-Tone: Tusen takk, det var hyggelig skrevet 😀

  @Hege: Den tar veldig godt på øvre rygg/bakside skuldre! Bare hyggelig 🙂

  @Kristianne: Får du ordentlig kontakt med ryggen når du tar øvelsene? Jeg vet at jeg brukte armene/skuldrene i altfor stor grad før. Selv om du ikke skal konkurrere så synes jeg du burde prøve å øve på poseringer. Både line-up bakfra og dobbel-biceps poseringene er gode med tanke på stramming av lats og øvrig rygg. Når man klarer å ‘få ut’ latsen på posering, så har man klart å lokalisere de og få kontakt. Du kan jo prøve? Da er det enklere å videreføre det til treningen og øvelsene man tar. Videre må du huske at det er viktig å øke vektene uke for uke før man tar en lettere økt innimellom. Både tyngde og variasjon! 🙂

  @sunthjerte: Tusen takk for det, det var den! Spiste den til kveldsmat og dagen derpå mat og 😉

  @Linn Spets: Søta 😳 ♥

 12. Kristine

  @Charlotte: Hei! Som jeg skrev litt over her, posering (eventuelt tøying) er veldig viktig synes jeg. Posering – uansett hvor teit og harry det måtte føles – er en måte å hjelpe deg til å få kontakt med musklene. Det er ikke så lett på diverse ryggøvelser, veldig ofte vil armene ta over. Om du konsentrerer deg om ‘lats’; altså ser for deg at du skal rette deg opp i ryggen, stramme under armene, armene litt ut, samtidig som skuldrene både skal løftes ørlite opp og legges litt bakover.
  Øvelse gjør mester 🙂

 13. Terese Hansen

  Heisann
  Jeg prøvde å finne en epost adresse uten hell. Hadde vært supert om du tok kontakt på min epost, det gjelder blogg ranking hvor din blogg er ranket blant topp 10 helse blogger (trening, kosthold, fitness).

 14. Jessica

  Jätteroligt att du även lägger upp en video på när du tränar. Hoppas du har möjlighet att fortsätta med det 🙂

  Jag följer din blogg dagligen nu och är så imponerad av din kropp!
  Jag tränar styrketräning 5-6 pass i veckan och försöker träna spinning och annan cardio så ofta jag kan.
  jag brinner verkligen för träningen och har styrketränat nu i snart 2år och resultaten kommer smygande. Bästa känslan är att vara helt utmattad efter ett hårt tränignspass och känna att jag ökar i styrka och uthållighet:) När ett träningspass är slut, så längtar jag redan till nästa!
  Det gäller att ha både mod och tålamod för att styrketräna och det märks att du har mycket av båda dera 🙂
  //Jessica

 15. Madeleine

  Hei!
  Må bare si du har en veldig fin blogg! Her får jeg mye inspirasjon! 🙂
  Jeg er relativt spinkel, og ønsker å legge på meg på en sunn måte. Prøver å få til 2 kondisjonsøkter, og 3 styrkeøkter i uka – der jeg bruker ett fullkroppsprogram, og en 2-splitt. Lurer på hvor mange øvelser man bør ha pr muskelgruppe (i 2-splitten)?

  Ha en fortsatt fin dag!

  Mvh Madeleine

 16. Stella

  Du er fantastisk flink – jeg er veldig imponert og inspirert! Kan jeg spørre hvor mange kg du tar i nedtrekk, og på hvor mange repetisjoner? Vil gjerne vite mer om vekt/reps på de øvelsene du gjør generelt (kanskje også knebøy hvis du tar det). Fortsett med den fantastiske jobben du gjør! 🙂

 17. Elisabeth

  Hei Kristine!

  Jeg har en venninne som skal stille i Oslo grand prix i slutten av april – i body fitness klassen. Jeg har fått ansvaret for håret, men er litt usikker på hvordan jeg skal ordne det. Hun har langt mørkt hår. Har du noen tips om hva man bør tenke på? Evt. tips om forskjellige håroppsett? Eller bør hun ha det løst?

  Håper du har noen gode råd:)

 18. Kristine

  @Jessica: Hei! Jeg trener for det meste alene nå, så det blir kanskje lite svårt – men jeg skal se vad jeg får gjort 🙂
  Takk for det, kör hårt!

  @Madeleine: Hei! Det spørs litt hvordan du har valgt å dele opp, men jeg pleier å kjøre 3-4 øvelser per. På veldig tunge dager med baseøvelser blir det kanskje 2.

  @Stella: Takk for det! Alt fra 40-50 kg – jeg varierer veldig med antall reps. På knebøy er det alt fra 55-70 kg – av samme grunn.

  @Lise: Tusen takk!

  @Madelen: Så koselig da, takk for det!

  @Elisabeth: Jeg foretrekker selv å ha håret i konkurranse slik jeg har det til vanlig, viktig at man føler seg trygg på scenen, og blir det for mye krøller og styr kan det ofte blir litt ‘stivt’. Jeg synes det enkle ofte er det beste. Jeg legger heller mer tid og tanke i sminke og det å smiiile 😀

  @Kristianne: Hehe, bildene kan du om ikke annet ta for din egen del og ha de i et ‘fleksealbum’ – veldig kjekt å ha noen sammenligningsbilder.

Det er stengt for kommentarer.