Noe som frister?

Nå er det på høy tid med litt kostholdsprat og matbilder igjen her!

Jeg har plukket ut noen middagstips som kanskje vil friste dere i dag, på lørdager vil man jo gjerne gjøre litt ekstra ut av middagen.

Kylling med banan og curry


Kylling (eventuelt svin) stekes/wokes sammen med litt olje og krydder. Jeg bruker salt, pepper, red paste curry, vanlig curry, chili- og paprikakrydder. Tilsett deretter rødløk, paprika og banan – helst en moden, søt en.
Valgfritt, men det setter en ekstra piff; Strø kokos og/eller nøtteblanding (den med tørket frukt) over til slutt.

Grønn lasagne med spinat og squash

Karbonadedeig stekes med krydder (cummin, paprika, pepper, chili, hvitløk) og tilsett en boks hakkede tomater. I en ildfast form legger du litt av kjøttsausen, deretter lagvis med spinat (jeg brukte fryst), squash skåret i tynne skiver og mer av kjøttsausen. Masse ost på toppen og inn i ovnen på 200 grader til osten er gylden.

Hjemmelaget pizza

Pizzabunn:
1 eggehvitte
80g mandelmel
60g bakepro
50g hi-maize (for ekstra fiber)
50g kruskakli (for ekstra tyggemotstand)
100g havregryn (males til mel, spar litt til å kna ut deigen på bakepapiret)
1 ss fiberhusk (bindemiddel)
2 ts bakepulver
1,5-2 dl vann
1 ss olje
1/2 ts salt

Pizzabunnen kan varieres med hva du ønsker av tørrvare; grovt mel, speltmel, bokhvetemel m.m. Alt ettersom hva du ønsker og foretrekker. Jeg velger stort sett hakkede tomater, karbonadedeig og masse ost som fyll – med eventuelt løk, purre, sopp og/eller ananas.

Norsk moussaka – dette er mitt valg i dag
Amandinepoteter;

Skjær de i skiver, litt olje og krydder over, og bak de i ovnen på 225 grader i ca 25 min.

Videre steker jeg karbonadedeig med krydder og hakkede tomater. Jeg lager også en hvit saus av 1 ss smør, 2 ss mel og 3,5-4 dl ekstra lettmelk. I en form legger jeg først kjøttsaus, deretter de bakte potetene, hvit saus over og drysser godt med ost på toppen. Inn i ovnen på 200 grader til osten blir gylden.


Oh, jeg gleder meg allerede!

Ellers er selvfølgelig også taco en typisk lørdagsmiddag for mange, men det er nesten blitt hverdagsmat for min del :grin:

I dag våknet jeg kl 6, jeg sover så utrolig lite om dagen. Kanskje kroppen forbereder seg til vi skal stille klokka. Eller kanskje jeg bare har en vond seng..
Nå er det i hvert fall på tide å drikke opp kaffen, komme seg ut av joggedressen og starte dagen. Heldigvis er det fint vær ute!

Todd nyter solstrålene


21 kommentarer til “Noe som frister?

 1. Charlotte

  Sunn pizza fristet veldig 😀 men har dessverre gått tomt for mandelmel, typisk! Så må få kjøpt inn det igjen snart! Ha en fin helg Kristine 🙂

 2. Mariell

  Supert med så mange gode middagstips! Jeg skal prøve meg på den pizzabunnen ikveld! 🙂 Også tror jeg det må bli perfekte brownies til dessert…. he,he :mrgreen:

 3. Nicole

  Her var det absolutt mye som fristet! Du er en stor inspirasjon både på trenings- og matfronten, og jeg elsker å lese bloggen din! 😛

 4. Marit S

  Takk Gud for deg og alle de gode oppskriftene dine, kristine :mrgreen: Du gjør dietthverdagen til en glede 😛 Jeg prøvde meg på vaniljepudding og sjokolademousse igår, men jeg brukte gelatinPULVER istedenfor plater..Det ble en kornete konsistens, så jeg skal kjøpe gelatinplater idag :mrgreen: Jeg våkner også tidlig om dagen..sol og lyst vær 😀 Ha en strålende dag snuppa 😉

  Klems

 5. camilla

  Sunn pizza skal jeg prøve meg på i dag. Men hadde ikke du en hund? lenge siden han har vært med på bilder, er alt i orden med han?

 6. Marie K

  Hvilket proteinpulver anbefaler du? Jeg vil ha et som er renest mulig(minst mulig fett og carbs) og som er 100 % whey og/eller av høyest proteinkvalitet. Jeg bruker pulver i havregrøt samt som en shake etter trening. Etter trening blander jeg prot med carbopulver da.. Et carbopulver du anbefaler i samme slengen? (100 % maltodextrin)

 7. Therese

  Du fristet meg hvertfall! Ble moussaka, dog uten hvit saus da jeg syns det dreper tomat og kryddersmaken som jeg liker veldig godt 🙂

 8. Anonym

  Mmm.. dette så godt ut, Kristine:) Kan jeg spørre om det finnes en type erstatning for bakepro? Forstår at jeg må gå til innkjøp av det, da du bruker det i det meste. Men inntil det er inne i hus, kan jeg bruke noe annet?

 9. Kristine

  @Charlotte: Må alltid ha mandelmel i hus 😀 Håper du får en fin uke!

  @Mariell: Håper det ble bra, og at du hadde en smakfull helg 😉

  @Nicole: Så bra – tusen takk!

  @Marit S: Hvorfor ha det kjedelig i matveien når man kan ha det godt 😛
  Gelatinpulver kan godt brukes, men da kan det lønne seg å løse opp helt i litt væske før det tilsettes resten.
  Ha en fin dag! Klem

  @Martine: Bra 😀

  @camilla: Ikke jeg, jeg har Todd. David har hunden, og Jack har det veldig fint ♥

  @lovelyliller: trening ,mat og morro.: Mission completed!

  @Steffen: Hei! Det får du kjøpt i litt større matbutikker

  @Aina: Håper du koste deg med pizza! Ha en fin dag videre 😀

  @Kristianne: Da lager du alle og tar en real matfest 😎 Neida, godt å ha noe å glede seg til fremover og.

  @Camilla: Mhm! Godt å høre 🙂

  @Bobby Khan: 🙂

  @Marie K: Hei! Jeg er veldig glad i zero carb (QNT Metapure) pulveret fra NN: http://nordicnutrition.no/index.cfm?tmpl=butikk&a=list&b_kid=558012
  Carbopulver har jeg ikke noe kjennskap til.

  @Therese: Da bare krydrer du ekstra godt! :mrgreen: Neida, sikkert godt uten og – det bare jeg som elsker hvit saus/ost kombinasjonen.

  @Anonym: Det spørs jo litt hva du er ute etter. Om du ønsker proteinrik mat/dessert så er det bakepro, proteinpulver eller evt soyamel. Om du foretrekker sunt fett så er det mandelmelm, kokosmel, diverse nøttemel. Om det ikke gjør noe at du har litt karbohydrater så er det speltmel, havremel/havregryn, grovere mel o.l

  @Helle: 😀

 10. Astrid

  Akk, det fristet veldig her jeg sitter og gomler tunfisk:p

  Du bør prøve å blande ut 1-2ss peanutsmør med litt varmvann og helle over banan og karri-retten! Gjør seg utrolig godt<3

 11. Tilbaketråkk: Ukas treninger | Trening, bodyfitness og fordommer

 12. Thea

  Den pizzaen her så veldig god ut. Men har et spørsmål ang krusakli. Vil det gjøre pizzaen veldig myk hvis jeg droppet det? Bor nemlig i Danmark og her kan jeg ikke finne det :S Kan jeg evt bytte det med noe annet for å få tyggemotstand på pizzaen?

Det er stengt for kommentarer.