Søvnløs

Denne helgen har vært preget av lite søvn, og det kjennes nå.. *gjeesp*
Jeg har lenge slitt med mareritt, og jeg hadde tidenes verste natt til lørdag. Det var så traumatisk at jeg gråt da jeg våknet.. haha, huff.
Det jeg er redd for er at jeg aldri faller i dyp søvn, jeg begynte å drømme ganske mye etter en kort periode på hjertemedisiner for noen år siden, det vil si at jeg er i REM-fasen – altså den fasen som kommer før den dype fasen. Dessuten våkner jeg alltid 1-2 ganger hver natt.. Søvn er jo så viktig, så det bekymrer meg litt. Det er mye hjelp til innsoving føler jeg, men ikke så mye til selve søvnen. Jeg vil bare ha en hel natts søvn, men vil liksom ikke slå meg selv i svime for å få det.
Er det flere som sliter med søvnkvaliteten?

Ellers hadde jeg en liten styrkeøkt i dag;
Liggende lårcurl
Skulderpress
Benspark
Arnoldpress
Sidehev – fronthev
Cable pullover
Sidehev i kabel
Nedtrekk (bredt grep)
+
En times gåtur ute i sola

På tide med litt kattesnakk igjen synes jeg. De fleste katter liker ikke at man koser med potene deres, det er liksom en innebygd refleks at de drar de til seg når man prøver å stryke over de. Vel, som dere sikkert kan gjette, Todd elsker å kose pot. Det har han gjort siden han var liten, spesielt godt er det når jeg klemmer og masserer ‘svømmehuden’ mellom tærne hans :grin:


Demanding kitteh vil ha mer pote-kos

Krysser fingrene for en god natts søvn, sov godt!

37 kommentarer til “Søvnløs

 1. wrotu

  Hei. Vanskelig å fungere uten søvn 🙁 Har du prøvd Circadin. Mange som får god hjelp av den.(er cand.pharm og hører på mine pasienter:-)) Ønsker deg en god natt søvn

 2. Ragnhild

  Heisann!
  Jeg har desverre ikke noen søvntips, men bare et spørsmål: Veldig mange trenings-/matblogger bruker speltlomper. Det jeg lurer på er hva de helsemessige fordelene ved å velge speltlomper fremfor vanlig potetlompe er? Hvis du har peil da, mulig jeg spørr feil person? (speltlomper koster jo nesten dobbelt så mye, så da er det greit å vite hvilke fordeler de har). Og er det noe ‘bedre’ å spise en vanlig potetlompe istedenfor et wasa havreknekkebrød?

  Nyydelig blogg forresten! Tusen takk 🙂

 3. Elvi

  Vet hvordan du har det. Jeg våkner alltid minst to ganger i løpet av en natt, som oftest tre (!) ganger. Sover sjeldent mer enn 6 timer, og da blir søvnen avbrutt tre ganger i løpet av de timene. Jeg har ikke noe å anbefale, men du må gjerne si ifra om du finner et triks som funker! Tar avstand fra innsovningsmedisiner eller sovepiller, etter en del knall og fall har jeg fått litt avsmak fra medisiner 😉

  Forresten, du har utrolige armer! Rett og slett perfekte etter mine øyne 😀 *inspirert*. Håper det er greit at jeg tar friheten til å spørre et spørsmål: det siste året ser jeg veldig god fremgang på overkroppen, men ikke beina. Verken lår eller rumpe, de er like spinkle som før.. Har du noen tips rundt å få fart på rumpevekst? Trener blant annet knebøy, deadlift (to ganger i uken) og har fått diverse trenere til å se over teknikken, og de sier den er god …Hmm… Tips?

  Håper du får en god natt med dyp og god søvn, og en god start på neste uke!

  Elvi
  http://www.elvi2fitness.blogspot.com

 4. TID FOR TRENING

  At jeg drikker for mye vann er ofte årsak til min dårlige søvnkvalitet, men what to do!?

  Nei, potene vil de ha i fred, jeg prøver meg stadig, de er jo så myke og gode!

 5. Karianne

  Håper du får sove godt i natt. 🙂
  Har ellers en metode som er til veldig god hjelp når det gjelder den type problemer (blant annet). Du får si ifra hvis du er klar for det. 🙂

 6. Kristin

  Hei 🙂

  Jeg er fast leser av bloggen din og har fulgt den lenge. Takk for en fantastisk blogg.. like fantastisk som deg 🙂

  Jeg har kanskje ett tips som kan hjelpe deg. Jeg er farmasøyt og jobber i Nycomed. I Nycomed har vi ett søvnmedikament som henter Circadin. Dette er ett medikament som er ett C preparat ( ikke avhengighetsskapende) Det Circadin gjør er at den etterligner det naturlige søvnmønstret vårt ved å frisette melatonin via depo, dette gjør at du sover bedre om natten, får færre oppvåkninger, dyper søvn og er mer utvilt dagen etter.. det negative vis det er noe er at det fungerer på ca 6 av 10, dette fordi det er ikke alle som responderer på melatonin.
  Vis du er interessert i mer info bare gi meg ett pip så kan jeg sende deg mer 🙂 Håper det kan hjelpe deg 🙂

  Nok en gang takk for fantastisk blogg og oppskrift hefte 🙂

  Hilsen fra
  Kristin

 7. Annka

  Jeg har slitt en del med søvn og for meg hjelper:
  – Ingen kaffe etter 1800
  – Ingen trening etter 2000
  – Ikke noe vann etter 2000 (så slipper du å være tissetrengt)
  – Være mett når jeg legger meg
  – 20-30 min med meditasjon/avslapning før jeg går inn for å sove. Veldig fin app til iPhone med meditasjon
  – Skrive ned gjentagende tanker i en bok så du slipper å ha de i hodet
  – Og på langsiktig basis; skrive ned drømmene og se de i relasjon til hva du har opplevd i dagene før – drømmer er kroppens måte å bearbeide problemer du ikke har tatt et oppgjør med! 🙂

  Ellers, Todd <3 herlig som alltid! 🙂

 8. Ragnhild

  Huff. Skjønner så alt for godt hvordan det er å aldri få kvalitetsøvn 🙁

  Har ikke sovet en hel natt på mange mange år. (har PTSD)

  Men det som kan hjelpe er å ha gode innsovningsrutiner, (har jeg hørt:)

  Ikke se tv/data siste timene før du legger deg. Roe ned kropp og sinn, gjerne med et bad eller noe annet som får kroppen til å slappe av.

  Lykke til! Og sov godt;)

 9. Anne Berit Lund

  Hei Kristine!

  Du husker kanskje ikke meg, men jeg var på Nordisk å så på deg her i Trondheim – sa iallefall til deg at du så strålende ut 🙂
  Når det gjelder søvnen din så har jeg begynt med noe som hjelper veldig godt. Jeg har også en del nære og kjære som har prøvd det samme – det int. her er at en eldre herremann som har hadd hjertestans to ganger har kutta ned på medisinen sin, er trøtt og sovner godt på kvelden, uthvilt når han våkner på morgenen. Dette går på mitokondriene i kroppen, som gir cellene våre energi. (han har pratet med legene på st.olavs om det, som også er meget imponert)

  Vil ikke skrive alt her – så kan bare si det sånn at hvis du vil høre mer om det, og hvor du kan bestile så ta kontakt på mailen min 🙂 Jeg er meget fornøyd, så godt å kunne anbefale det videre når det har hjulpet så mange folk.

  Ønsker deg ei flott uke! 😉 Klem fra barteby!

 10. Cathrine

  Jeg sliter jo periodevis med søvnen, ikke rart med den turnusen min, men det er sånn det blir. Har alltid i tillegg vert et nattdyr, som trives best om natten i våken tilstand, og sover overhodet ikke godt. Våkner både en og to ganger om natten, og sovner gjerne ikke før i ett to tiden… når det er fullmåne sover jeg nesten ikke, beats me 😯

  Angående melatonin/circadin, har jeg brukt dette periodevis. Men som med andre medikamenter er det best å prøve ut andre ting synes jeg, før man tyr til dette over lengre periode. Noe sier meg at det kanskje er andre ting akkurat nå, som er grunnen til søvnen din-men om det varer over tid kan det jo være verdt å prøve circadin for å «snu» om igjen, om ikke:

  -legg deg til faste rutiner på kvelden
  -slå av endel lys en stund før du legger deg
  -(ta av linsene på kvelden om du bruker det)
  -ikke spis store måltider rett før du legger deg
  -stå opp tidlig nok
  -ikke hvil middag
  -slapp av med en god bok/te/meditasjon etc etc
  -pusteøvelser (typ inn nese ut munn) for avslapping
  for å roe ned kroppen. det finnes mange fine meditasjoner å bruke, religionsnøytrale også sådan 😉
  -stille og rolig, og ikke for varmt soverom

  Just some tips 🙂 PS:Min erfaring med circadin er at jeg sovner ikke fortere, men når jeg sovner-sover jeg som en stein, og selv om en ikke skal få «hangover» av disse så får vertfall jeg det. Tidligere var det registrert som naturpreparat før legemiddelindustrien overtok….

  Prøv ut og vurder selv, det er alltid det beste 🙂 *stor klem på*

  PS: Jeg drar tilbake tidligere jeg 🙁 Beklager, skulle ringe deg i dag men jeg har vert dårlig :/ Så drar hjem og tar siste dagene mine i fred og ro der, er ikke gøy å gå rundt kvalm og uggen i oslo, da kan jeg likegodt være hjemme og i ro 😛

  <3 Nexium <3

 11. mjuuugly

  Huff, så synd at du også sliter med søvnen. Jeg har lenge ville sjekke hvordan søvnen min faktisk er for etter at jeg ble syk har jeg drømt HVER natt og de fleste er marerritt, + at jeg alltid husker de! I tillegg våkner jeg rundt 15 ganger hver natt, så jeg tror jeg har store søvnproblemer i grunnen. Det hadde vært deilig å finne ut av hvertfall.

  Todd er så fin. Fruen her i hus er veldig kilen under potene. Haha 😀

 12. lm

  så herlig todd er:)
  samme med min katt,hun elsker å få kos mellom tærne…hehe

  herligt at du begynte å logge igjen,koser meg om morningen med bloggen din.og tusen takk for alle inspirerende mattips!
  har lenge slitt med å få skikkelig matlyst etter at jeg begynte å trene og spise «skikkelig».
  litt lei kan du si av plain kylling,ris og karbonade deig;)

  så må gi deg litt creds for at du har fått meg til å spise sunt – men godt!!

  setter litt mer pris på maten min nå ja en før:)

  fortsett å blogge-det lyser opp hverdagen min:)

  klem Lm:)

 13. Inga

  Hei! Jeg opplevde samme problemet for en tid tilbake, men jeg har prøvd ZMA en stund nå, og jeg vil påstå at jeg sover fastere, drømmer mindre (merkelig nok), og er mye mer uthvilt når jeg våkner.
  Meen for alt jeg vet er det bare placebo:p

 14. Kristine

  @Silje: Gjør den? Så koselig, for jeg har fått inntrykk av at det tilhører sjeldenhetene 🙂

  @wrotu: Jeg har klart meg greit i noen år nå, men jeg hadde sikkert følt meg mye bedre om jeg ikke hadde slitt med søvnen.. det påvirker ganske mye i livet, mer enn jeg kanskje tror. Takk for tipset, skal sjekke nærmere.

  @Ragnhild: Hei! Speltlomper er lomper laget med speltmel istedet for hvetemel – det er stort sett den eneste forskjellen. Det betyr igjen litt mer næring og litt mindre kcal. Jeg spiser ofte vanlige lomper jeg da, de gjør like mye/lite nytte for kroppen. Du kan fint spise knekkebrød om tanken er et mellommåltid eller for å få i deg litt karbo, men for min del handler det om at jeg elsker lomper/lefser. Jeg har alltid masse søtt på lompene, blir ikke det samme å smøre honning eller ha smør og kanel på et knekkebrød 😛

  @Elvi: Det er akkurat slik jeg har det. Jeg kan ikke huske sist jeg hadde en søvn uten flere oppvåkninger – det må i tilfelle ha vært når jeg var liten.
  Jeg prøver også å bygge litt mer ben og rumpe, men det går ikke akkurat fort fremover.. sukk. Jeg var så heldig med overkroppen når det gjaldt rask fremgang, men noe bein-gener har jeg ikke fått. Knebøy og strakmark er jo de beste øvelsene i mine øyne, og så lenge man er flink til å spise maten sin og utfordre seg med tunge vekter innimellom så bør det skje litt – men kanskje først etter noen måneder (det er lett å bli utålmodig).

  @TID FOR TRENING: Jeg har lagt meg megatørst mange ganger for å se om det hjelper, men til ingen nytte..
  Så trist, for pote-kos er så kos 😀

  @Karianne: Joda, våknet kun én gang i natt da 🙂 Takk for det, det skal jeg gjøre.

  @Kristin: Takk 😳
  Takker for tips, har ikke hørt om det før – kun melatonin. Jeg kjøpte for øvrig slike tabletter i usa og prøvde en natt, men det gjorde ikke noe forskjell. Nå var kanskje jeg i overkant nervøs og utålmodig, jeg hater medisiner 🙂
  Er det reseptbelagt forresten?

  @Annka: Tusen takk for tips, jeg følger alle selv – med unntak av meditasjon (for det har jeg ikke fått til). Nå er jeg endelig med i iphone-gjengen jeg og, så skal sjekke ut meditasjonsapp.
  Om jeg skulle skrive bort tankene jeg har enkelte netter så hadde det blitt til en bok tror jeg 😆
  Takk ♥

  @Ragnhild: Jeg har også hørt/lest mye om det, men det er egentlig ikke innsovingen som er problemet mitt – det er det som er problemet 😀 Jeg sovner greit, i hvert fall til den første fasen, men faller aldri i en lang og dyp søvn gjennom natten.
  Håper du får noen gode netter innimellom, lykke til til deg og

  @Anne Berit Lund: Joda, jeg husker deg 🙂 Sender deg en mail jeg!

  @Silje Silje: Jeg kjenner at jeg liker Rastus, så søt 😀 det skal jeg teste ut på Todd.

  @Cathrine: Jeg vet.. søvn handler mye om det psykiske. Jeg har imidlertid hatt disse søvnproblemene i flere år nå, har prøvd mange gode råd – men aldri medisiner da jeg er et stabeist på dette. Men nå er det nesten sånn at jeg er villig til å prøve noe for å se om det hjelper, helst noe som er nære det naturlige i kroppen (noe circadin høres ut til å kunne være). Et søk på nettet forteller deg alt om innsovingsproblemer, men ikke så mye om hvorfor man ikke faller i dyp søvn.
  Lille vampyr-Cath som ikke sover når det er fullmåne ♥
  Dra tidligere? I alle dager, jeg snakker med deg etterpå. Klem

  @mjuuugly: Jeg og! Jeg blir alltid så fascinert av de som ligger med elektroder over hele hodet og får scannet søvnen sin, skulle gjerne ha gjort det selv. Jeg husker også veldig godt hva jeg har drømt – så og si alltid.
  1-2 ganger er de gangene jeg står opp og tisser, ellers er jeg nok våken 5-6 ganger når jeg vrir og vender på meg. 15 ganger var mye, stakkars deg.. 😐 Håper vi finner ut av det!
  Todd ligger bare og nyter, finnes ikke kilen :mrgreen:

  @lm: Plain og mat er to ord man ikke skal ha i samme setning! Mat skal være smaksrik og nytes 😀
  Godt du setter mer pris på maten din da, det er jo tross alt en stor og viktig del i livet vårt.
  Takk takk, klem

 15. Kristine

  @Inga: Jeg har også prøvd zma – men grunnet pilleskrekken min så ble det med den ene natten. Jeg drømte derimot heftig den natten! 🙂 Det kan jo godt være at det hadde gitt seg..
  Placebo skal absolutt ikke undervurderes, det kan virkelig ha noe for seg.

 16. Malin

  Uff, dette hørtes ikke kjekt ut 🙁
  Du har fått mange gode råd, så jeg håper noe kan hjelpe deg. Selv drømmer jeg også veldig mye for tiden, men har heldigvis ikke mareritt…

  Saga liker også potekos, og spiker skikkelig med «tærne». Hun har masse hår under potene og hun er så herlig når hun biter og sliter i de når hun vasker seg 😆

 17. Anonym

  hei!

  jeg har slitt med søvnen i snart fem år.. og har prøvd alt for å hjelpe søvnen!

  først av alt, hold deg unna sove medisiner, kanskje hjelper det på kort sikt, men ikke på lang sikt! så blir det så ille at du virkelig trenger noe for å sove så bruker jeg en natt i det skjeldne å ta en vallergan.. den er ikke vanedannende eller virker slik som andre typer sovemedisin, det er vell en gammel allergi medisin egentlig.

  ellers så kan du spørre legen din om melatonin, mange har også god effekt av det, samt at det er kroppens eget naturlige hormon.

  andre ting som er å anbefale er 5- htp, det får du kjøpt på helsekost i sverige, men det tar et par dager før du merker forskjell. selv så bruker jeg prikkperikum (johannes urt) som jeg får tak i på apoteket, den virker jo også mot depresjon og det er en fantastisk urt som også hjelper på søvn, men lurt å rådføre deg med lege om du tar andre medisiner.

  andre ting som hjelper er zen-bev på helsekost, de har også en god sove og berolige te der, samt melisse tabletter ( en gul eske) som sagt , jeg har prøvd alt, og disse tingene er de som har hatt effekt hos meg,

  ps.. vet ikke om du har hørt om altas profilax behandling.. iallefall så må jeg nevne det .. jeg tok nå for to/tre uker en slik behandling, egentlig pga av hodepine, men det som faktisk hendte var at fra første natten etter den behandlingen så har jeg sovet som en stein.. kryss i taket.. og siden jeg var og tok den behandlingen så har både hodepinen forsvunnet og nattesøvnen kommet tilbake.. skader jo ikke å sjekke det ut!

  ingen ting er iallefall bedre etter en natt med god søvn, og et annet tips: å senke kravene til seg selv hjelper også på ;)!!

  lykke til 🙂

  klem fra trine 🙂

 18. Martine

  Jeg drømmer nesten hver natt og jeg husker alt i detaljer når jeg våkner, noe jeg synes er litt rart. Jeg våkner også flere ganger, hvis jeg drømmer litt spesielle drømmer. Samboeren min husker aldri drømmene sine. Dette med drømmer er rart altså.
  Todd må være verdens søteste pus! 🙂 (Helt frem til jeg får min egen en gang da.. 😉 )

 19. Madde

  Heisann =)

  Slet med dårlig søvn før jeg også, før jeg fikk ZMA av kjæresten min!
  I ZMA er det vel zinc, magnesium, B6 og noe annet, og dette hjelper å bedre søvnkvaliteten… Har hjulpet masse for meg 🙂 må bare advare at man drømmer MASSE til å begynne med, men når man har tatt de fast i en liten stund går dette over 🙂

  Håper du finner noe som funker for deg =)

 20. Lill Adriana

  Huff.. Godt med søvn er jo så viktig for så mye. Forstår godt at du blir litt bekymret. Jeg har dessverre ingen gode tips, har bare gode ønsker til deg. Håper du får sove bedre i natt.

  Når det kommer til mareritt, så har jeg det veldig ofte selv, og har slitt med det i mange år. Men har vent meg til å tenke på noen faste positive «virkeligheter» som jeg automatisk går i gjennom når jeg våkner. det er ikke alltid det hjelper for å sovne igjen. Men det hjelper meg å gå helt ut av det jeg drømte. De negative følelsene blir borte, og sjansen for å havne tilbake i drømmen blir også langt mindre.

  Håper du finner en løsning.
  Klem

 21. Stine

  Jeg sliter med akkurat det samme, og kan ikke huske sist gang jeg var uthvilt da jeg våknet. Drømmer mye hver eneste natt, snakker/gjør ting i søvne, og våkner en eller flere ganger ila natten. For min del er det uaktuelt å knaske piller o.l., jeg vil løse selve problemet, ikke «symptomene», hvis du skjønner. Tror selv at jeg sliter med søvnen pga stress og mye tankevirksomhet, og selv om jeg følger tips om å skrive ned ting jeg skal huske osv, så hjelper det ikke. Har stor tro på yoga og meditasjon for avslapping, men så er det det å faktisk gjøre det da… 🙄

  Håper du og Todd har det fint ellers!
  Klem

 22. Beate

  Magnesium får alltid meg til å sove 🙂 Hjelper ikke det, hiver jeg innpå noen Valerina Natt, god mot innsovnings problemmer.

 23. Karoline

  Hvis du får beta-blokker så spør om du ikke kan få prøve en annen slags. De er vanvittig fæle til å gi mareritt men det finnes forskjellige slags som kanskje ikke gir deg mareritt! Bare et tips.. 🙂

 24. Hænni

  Er no ordentlig dritt det med søvnen. Sover du, drømmer og våkner eller sover du, drømmer/går i søvne også våkner?
  Selv lurer jeg litt på om jeg lider av parasomnia. Men det er mer å gå i søvne og preke høl hue på den som sover ved siden av 😯 Hæhæ, helt sykt. Skummelt til tider faktisk 😕
  Er nok noe i det å skrive ned, for da kvitter du deg med de (vonde) tankene som kanskje holder deg våken/drømmer av. Har dere rammemadrass eller seng med TO madrasser? Kanskje sidemann forstyrrer når det byttes side ol?
  Vi skal ihvertfall invistere i to svære madrasser og bygge seng… når han snur seg, (les: hopper rundt) spretter jeg opp. Helt sant 😳 Derfor to madrasser så jeg ikke merker det 😛
  Vært sann i mange år?

 25. Kristine

  @Malin: Jeg har jo klaget min nød om denne søvnen her før, men det vil visst ikke bli bedre 😕
  Haha det er så gøy å høre. Todd river også i disse ‘neglene’ sine, og jeg trodde det var fordi de måtte klippes. Men han fortsatt like etterpå, så det er visst standard rutine i tå-vaskingen.

  @Kristin: Blir aldri lei av icanhascheezburger :mrgreen:

  @lovelyliller: trening ,mat og morro.: Det var godt å høre, flink jente 😀

  @Trine: Jeg har ikke prøvd noen medisiner, nettopp fordi jeg også er litt skeptisk til å la det være den eneste løsningen på problemet.. men nå har dette vart i noen år, så jeg begynner å bli veldig lei (og trøtt, hehe).
  Tusen takk for gode råd, jeg skriver ned alt og skal ta en ‘gjennomgang’ 🙂 Det psykiske ja, du sier noe.
  Klem

  @Martine: Da er vi veldig like, det er heller ingen i min omgangskrets som husker sine drømmer så godt (eller i det hele tatt).
  Takk, Todd er verdens fineste ja ♥

  @Madde: Jeg husker jeg følte at det gjorde det motsatte av det jeg trengte.. Jeg har nemlig prøvd zma én gang og hadde en spenstig drøm husker jeg (mye merkelig), men det gir seg kanskje over lengre tid 🙂
  Takk for det, mange gode tips her nå – så kanskje jeg er heldig og finner en løsning!

  @Lill Adriana: Det har jeg faktisk prøvd, med det resultatet at jeg ble liggende og tenke altfor mye 😆 Dette med mareritt og drømmer er slitsomt med tanke på at man ikke faller i en dyp borte-vekk-søvn, men det verste er at jeg drømmer alltid grusomme ting om mine nære og kjære. Jeg bruker noen ganger lang tid på å ‘gå igjennom’ en form for sorgprosess. Ganske utrolig hvordan tankene kan påvirke en..
  Stor klem

  @Stine: Jeg føler det på akkurat samme måte. Med unntak av dette med å gå og snakke i søvne da 🙂 Jeg våkner av alt mulig, så ingen sjans for at jeg hadde gjort noe slik. Føler meg noen ganger som en hund som sover med ett øye oppe 😆
  Takk for det, håper alt er bra med deg og! Klem

  @Beate: Takk for tips, men jeg har ikke innsovingsproblemer.. det er derfor dette er litt vanskelig. Det er selve søvnen som er problemet 🙂

  @Karoline: Jeg er redd skaden allerede er skjedd.. tok betablokkere for tre år siden og sluttet (etter eget ønske) noen måneder senere. Jeg har ikke gått på medisiner siden, men sliter altså fortsatt med hyppige mareritt.

 26. Kristine

  @Hænni: Gjør du det? Crazy girl! 😆 Jeg sover så lett at jeg våkner av den minste lyd, så jeg blir aldri så ‘borte’ under søvnen. Jeg våkner til og med av det lille ‘klikket’ vekkerklokka lager før den ringer 😯
  Jeg har nok alltid vært sånn, som liten jente måtte jeg alltid stå opp et par ganger i løpet av natta og tisse, men dette med drømmer/mareritt har blitt verre de siste par-tre årene.
  Håper det hjelper å bygge dere en seng da 😉

 27. Katrin

  Heisann!

  Om det er de samme drømmene som går igjen kan du ta en titt på drømmetydning. Både spennende og lærerikt.
  Gjentagende, vonde drømmer forsvinner ofte etter en konfrontasjon med det reelle problemet/frykt/sorg.

  Ved medisiner tar man bort fruktene av problemet, ved konfrontasjon tar man røttene, hvis du forstår 😀

  Husk at det er DU som lager drømmene dine, ingen andre. 🙂
  Kanskje underbevisstheten din som prøver å gi deg et tips.

  Takk for fin blogg!

  xoxo Katrin

 28. Bobby Khan

  Jupp sliter med det selv så vet hvordan det er, sliter med det inne mellom, kan få 2-3 dager med søvnløshet :/

  Som alltdi: FLOTT bilde

 29. Anonym

  Minste lyd? Prøv ørepropper :mrgreen:
  Mareritt…. skriv ned alt du tenker og drømmer. Mye å tenke pe eller kommer det når du ikke tenker for mye også? Søvnen som er så viktig å da.. 🙁

 30. Kristine

  @Katrin: Jeg har faktisk lest litt om det, men jeg har ikke mange av de ‘typiske’ marerittene. Jeg har ofte hjerteskjærende, vonde opplevelser om familien min, jeg føler jo ikke at jeg går rundt med en konstant frykt for å miste de så jeg skjønner ikke helt hva det kommer av.
  Takk for kommentar 😀

  @Bobby Khan: Det er ikke noe særlig nei.. 😐
  Takk!

  @Anonym: Jeg har brukt ørepropper i flere år nå! :mrgreen:
  Det kommer uansett mye tankevirksomhet eller ei, men det har kanskje vært unormalt mye av det de siste månedene ja.

 31. Marion

  Hei. Ang søvn så er det MANGE som sliter med å få sove tiden rundt fullmåne, inkludert meg selv. Bare et lite tips…
  Flott blogg, mange innlegg som man reflekterer over og som motiverer!

  Marion

 32. Kamilla Haaland

  Hei! Jeg har slitt mye med mareritt de siste årene. Jeg går på Circadin nå, og jeg føler disse hjelper litt for marerittene! Får færre mareritt og jeg føler meg litt mer uthvilt om morgenen. 🙂

Det er stengt for kommentarer.