Med ski på bena

Jeg har vært på en veldig hyggelig hyttetur, jeg gikk til og med på langrenn (!)
Det er nærmere 15 år siden sist..

Tre fine turer i perfekt skiføre, og hvor jeg kunne kjenne stølheten komme krypende i ben og hofter. Jeg har imidlertid slitt med magesmerter og kvalme siden jeg kom hjem for et par dager siden, det er vel noe som går. Er endelig på bedringens vei nå.
Det absolutt koseligste med å komme hjem etter noen dager borte er å se Todd igjen, han viser så tydelig at han har savnet meg (i den grad man kan merke slikt) – han fotfølger meg overalt. Han maler og durer konstant, skal være med på kjøkkenet, do, sitte/stå oppå meg i sofaen, og skal bli gredd når jeg grer meg – annenhver gang. Jeg burde kanskje ikke skrive om denne kattegalskapen.. men det i hvert fall hyggelig med dyr.

Kveldens middag ble wok

Svinefilet
Gulrot
Paprika (rød, grønn og gul)
Minimais
Purre
Ingefær
Diverse krydder
(hvitløk, chili, curry, pepper)
Stekes på høy varme sammen med en god olje

Serveres med en SweetChili-saus + eventuelt fullkornsris/blomkålsris

Jeg er mer i middagsmodus enn i bakemodus for tiden, så jeg har ikke laget noe nytt på en stund – etter snart tre år så er det kanskje ikke så rart, men jeg har ikke gitt meg helt ennå. Dessuten er det mange andre bloggere som har tatt over stafettpinnen – og de gjør det nesten bedre enn meg synes jeg :smile:

Har allikevel et par forslag til litt hverdagsgodis, dere kjenner de sikkert igjen.

Snickerskarameller

Seige og gode karameller.

1 ss Yaconsirup
Noen dråper Stevia English Toffee (kan sløyfes, men er veldig godt)
Peanøttpulver (eller peanøttsmør)
Mandelmel
En klype salt
Litt vann

Rull og trykk de litt flate, sett i fryseren 15-20 min.


Yaconsirup og Stevia er bestilt på iherb.com (om du bestiller for første gang får du, og jeg, rabatt med kode: VIG677), og peanøttpulveret er kjøpt på netrition.com (obs – dyr frakt).

Ta ut karamellene fra fryseren og legg en god sjokoladeklatt på (jeg smeltet litt sukkerfri sjokolade), inn i fryseren igjen til sjokoladen er stivnet.

Moccakuler


20g sjokoladeproteinpulver
20g kakao
2 ss brunt sukker (yacon+sukrin)
2 ss sukrinmelis
En klype salt
1/2 espresso (fra nespressomaskin). Her kan du bruke vanlig kaffe.
1 stor ts kesam + et par dråper vann til ønsket konsistens

Kna dette sammen slik at du får en fin rulle-små-kuler-konsistens. Rull halvparten i kakao, og andre halvparten i sukrinmelis. Jeg får ca 10 kuler til sammen, og totalt inneholder disse hele 23 g protein!
Avkjøl i kjøleskap/fryser og nyt.

Ha en fortsatt fin kveld!

25 kommentarer til “Med ski på bena

 1. Malin

  Høres ut som en kjekk tur 😀 Jeg kan ikke huske sist jeg gikk på ski. Er ikke så glad i snøen.. 🙄
  Jeg skjønner godt hva du mener med dyr som har savna deg, selv om mine ikke er så veldig flinke til å vise det. Jeg tror de sover så mye at de ikke skjønner at tiden har gått 😉
  God helg til deg og Todd 🙂

 2. Hege

  Utrolig hyggelig med oppdateringene dine -selv om det bare er i helgene, er jeg ofte innpå for å se 🙂
  Er utrolig fornøyd med dessertheftet, så krysser fingre for et middagshefte. En riktig god kveld til deg også!!! 🙂

 3. Kristine

  @lovelyliller: trening ,mat og morro.: Mhm 😀

  @Malin: Jeg er ikke noe snø-på fjellet-hytte-ski-menneske jeg heller.. men en gang må være den første, og det var veldig koselig. Langrenn er god trening! 🙂
  Jeg tror også Todd har sovet mesteparten av tiden, men jeg innbiller meg at han har savna meg skikkelig de gangene han har vært våken :mrgreen:

  @Hege: Håper jeg får til et middagshefte ganske snart, det hadde vært veldig gøy å ha begge deler. Takk for det! 😀

 4. Cathrine

  Så fin pus da, som ligner veldig på vår feite hunnkatt(sett bort i fra skjønnhetsprikkene på nesa):) Hehe Rosenborgkatter:)

 5. Marit

  :mrgreen: Så godt å se at du har kost deg på skitur,Kristine. Er gøy å gjøre ting man ikke gjør til vanlig :mrgreen: Jeg digger at de Moccakulene kan lages uten stekovn, for det har jeg nemlig ikke i dette kottet av en studentleilighet jeg bor i. Da blir det helgekos her også, med ekte norskt smågodt ved siden av <3 :mrgreen: Kos deg i helgen. Stor klem på deg og Todd 😉

 6. TID FOR TRENING

  Jeg er heller ikke skitypen, men løpetruger, det er tingen!

  Katten, har du sett for en trofast venn!? Vi har to, de har så personlighet at du må nesten eie en for å forstå det!

  Bør nok skaffe meg Eng. Toffee (eller kanskje ikke? Vil vel stå opp om natta og spise kaker da, haha!) Har laget marsipanen, men vil kutte ned på sukrin neste gang tror jeg..

 7. Hanne

  Rålekre farger i den middagen din, mmmm!
  Jeg forsøkte meg på langrenn i fjor, og kunne konstatere at jeg fortsatt ikke trives i snøen. God trening er det, svintungt jo, men moro, njaaah…

  Kjekt å høre fra deg, crazy catlady 😀

 8. Charlotte

  (feil med linken, så legger ut en ny med riktig link)

  Jeg er ikke glad i å gå på ski, har aldri fått det helt til 🙁 foretrekker gåturer jeg! Bra formen begynner å bli bedre, hater selv å være kvalm. Har skrevet ut mange av dine middagsforslag, og har begynt å lage mitt eget hefte! Håper du og Todd får en trivelig helg videre 😛 Søte pusekatten : )

 9. Tuva

  Herlighet, jeg kjenner meg så godt igjen i det du skriver om søte Todd! Vi har selv en liten pus som kommer løpende med halen til værst når vi kommer hjem, og hun er så glad for å se oss at hun legger seg oppå føttene våre 😆 Sånn ellers er hun veldig oppmerksomhetssyk, og ville nok aller helst vært oppå laptopen når jeg skriver dette 🙂 🙂

 10. Anonym

  Nam, så utrolig godt ut 🙂 Må prøve meg på snickerskaramellene snart, må si de fristet 😛

 11. Nina

  Blir aldri lei bilder av Todd, han er så søt 😉
  Jeg lagde de snickerskaramellene i går. Veldig enkelt og så godt. De gikk fort ned:)

 12. Ida

  Hvilken form bruker du når du baker det mandelbrødet?? Vil det bli større skiver dersom jeg tar en mindre form?? Håper du skjønner hva jeg mener! Hehe..

  Stor klem fra meg!! 🙂

 13. Kristine

  Alltid en frys å lese her 😀
  Jeg får ikke opp flere av bildene på dette innlegget,er det kun meg det er noe galt med?

  Ha en fin uke navnesøster :mrgreen:

 14. Kristine

  @Cathrine: Jeg synes alle katter er fine, men det er selvfølgelig noe spesielt med svart/hvite 😉

  @Camilla: ja, han er så god ♥

  @Bobby Khan: takk, håper du får en fin uke!

  @Marit: Ja, noen ganger er det godt å bare ‘klæsje’ noe godt sammen uten å steke/vispe/koke osv. 🙂
  Håper det smakte, klem tilbake!

  @Anna: Fine pusen! Chat noir 😀

  @TID FOR TRENING: Løpetruger? Jøsses.. det hørtes slitsomt ut 😀
  Jeg tror absolutt man må ha en katt for å forstå hvordan de er, også hjelper det jo å være litt kattegal.
  Jo, toffee’n ville jeg ha skaffet meg ved neste iherb-shopping. Koster jo så lite, og man trenger kun 1-2 dråper hver gang 🙂

  @Hanne: Det har ikke blitt noen turer etter at jeg kom hjem for å si det sånn.. 😆 men i den settingen så var det ganske deilig, solskinn og nesten ikke folk. Langrenn er ok trening om vinteren, men jeg vil alltid lengte til sol og varme.

  @Charlotte: Det gikk overraskende bra, men det var nok takket være musklene – og ikke kondisen. Jeg dro meg nærmest bortover med skuldrene/armene til slutt :mrgreen:
  Godt at middagene faller i smak!

  @mjuuugly: Jaa, og jeg er SÅ GLAD for at din fant veien hjem igjen!

  @Tuva: Haha, ser det for meg. Katter er så søte 🙂

  @Anonym: De er kjempegode!

  @sunthjerte: Tusen takk! 🙂

  @Nina: Ja ikke sant? Ikke noe å spare på uansett 😉

  @Ida: Jeg mener jeg brukte en vanlig brødform. Enten så bruker du en mindre form, eller så dobler du bare oppskriftsmengden 🙂

  @Kristine: Får du fortsatt ikke opp bildene? 😐 Det var dumt.. de er kun kopiert fra bloggen her, så skal ikke være noe spesielt med de.
  Ha en fin uke namesistah! 😀

  @Sunniva: And I like it! :mrgreen:

 15. miss s

  hei frøken.
  en interesang blogg for en gang skyld 😉 har fått dessertheftet ditt nå, og gleder meg til å prøve ut.
  har derimot et par spørsmål til deg. du er jo så sinnsykt bra trent,samtidig feminin. i like it!!
  de siste 2-3årene har jeg totalt forandret kosthold. fra sukker/hvetemel/bare unyttig til protein/sundt fett og bra carbs. har gått ned masse i vekt,men er fremdeles en del i gjenn.det siste som vil gjøre meg litt markert om du skjønner.
  ligger på ca 16-1900kcal om dagen
  trener alltid på morgenen,4-6dager i uka da som regel vekter,men har beg med litt kardio etter lest i bloggen din 😀 ble veldig mye dette, men jeg kommer liksom ingen vei nå. lurer på du har noen mening om hva jeg gjør feil.beklager lang meld.bare send meg regning 😛

 16. Vibece

  Åhh…Todd virker som en så kos katt å ha hjemme :mrgreen:
  Har hatt katt hele livet selv, men ikke akkurat nå. Har «tilgang» til katten vår hjemme hos mamma og pappa da, men savner å ha en her hjemme hos meg selv også..

  Ser at jeg må definitivt teste ut noen av disse dessertene dine. Snickerskaramellene så sykt gode ut 🙄

 17. Kristine

  @miss s: Hei! Jeg vet ikke om du spiser litt mer i helgene enn på hverdagene? Som oftest vil det resultere i at man holder seg på et vedlikeholdsnivå – og går dermed ikke ned i vekt. Etterhvert som man går ned i vekt vil også basalforbrenningen gå litt ned, man må da enten minske litt på inntaket og/eller øke treningsmengde/intensitet.
  Det er vanskelig å svare noe mer spesifikt når jeg ikke kjenner til din kropp, trening eller kosthold. Flott at du har kuttet ut/ned på sukker og hvetemel da!

  @Vibece: Todd er så nydelig ♥
  De er kjempegode, og så enkle å lage!

  @Charlotte: Jeg skjønte det, men ser nå at kommentaren min ikke fikk det frem like godt 🙂

Det er stengt for kommentarer.