Havrecookies

Jeg har blitt en helgeblogger som dere kanskje har merket, det er da jeg føler at jeg har noe tid til overs og kan bidra med litt matinspirasjon. Motivasjonen for å holde liv i bloggen varierer veldig for tiden, og jeg skal innrømme at jeg de siste dagene har kjent at det kanskje er på tide å gi seg. Altfor mye som skjer i livet ellers, og det er dette jeg har skrevet om før – at jeg vil gjøre ting ordentlig, fullt ut. Og helgeblogging er jo ikke det. Litt ambivalent til det hele, men jeg fortsetter (sporadisk) litt til.
Veldig hyggelig å ha med dere som fortsatt leser her videre da. Så tar jeg tiden til hjelp en stund til, dere er jo så snille og forståelsesfulle atte :smile:

Etter trening pleier jeg å spise et lett måltid før en større middag, her om dagen ble det noen slags salatbåter med tunfiskrøre. Friskt og godt!

Tunfiskrøren består av 1 boks tunfisk, 2 ss mager kesam, 1 ts majones, og krydret med pepper, chili, paprika og litt cummin.

Forrige søndag fikk jeg så lyst på store, myke cookies – det ble derfor noen vanilje-havrecookies. De kan ikke kalles helsunne – slik jeg definerer sunt – men de er i hvert fall sunnere enn vanlig.

Blandet sammen (har ikke nøyaktig mål dessverre)
ca 100g smør
Vaniljeproteinpulver
Havregryn
Hvetemel
Sukrinmelis
1 ts bakepulver
en klype salt

Stekte de i 6-7 min på 170 grader – da blir de veldig myke (slik jeg foretrekker), og perfekte når de kjølner litt. Lengre steketid gir sprøere cookies/kjeks.
Om du ønsker de lavkarbo, glutenfri e.l så kan sikkert hvetemel og havregryn byttes ut mot annen tørrvare. Vær obs på at hvetemel fungerer som et bindemiddel, så det kan være en ide å ha egg eller fiberhusk tilgjengelig. Havregryn gir for øvrig en deilig tyggekonsistens, de ble veldig gode!

Senere i dag blir det taco, må jo ha noe ekstra godt til middag på en fredag!

Jeg reiser bort i morgen og blir borte noen dager, så jeg ønsker dere en riktig god helg ! – Og vinterferie for de av dere som skal ha det.

Stor klem fra meg og Todd

21 kommentarer til “Havrecookies

 1. Susanne

  Siden du tidligere har nevnt at det skjer saker og ting på privatfronten, biter jeg meg merke i at du ikke lenger skriver «vi». Har det seg slik at du ikke er samboer lenger? Helt i orden om du vil holde det for deg selv også! 🙂

 2. Cathrine

  Hei:) Liker du lakris? Jeg var på butikken i ste og oppdaget Dream Lakris-is:D Hvis du er glad i lakris som meg(og is som meg) så må du prøve hehe:)
  God helg:)

 3. Therese

  Hei Kristine:) Skjønner dilemmaet ditt, men av egne egoistiske grunner håper jeg du ALDRI slutter å blogge – such a fan!!
  Finnes ingen som du.

  Ha ei fin helg! 😉

 4. Helene

  Jeg blir veldig glad om du fortsetter helgebloggingen 🙂 Gjør det som bidrar til at du får det best mulig. Jeg mener nå at du er en ordentlig blogger selv om du ikke poster mange innlegg daglig. Kvalitet fremfor kvantitet. Ett innlegg i uka er storartet 🙂
  Håper du får en riktig fin helg.

 5. Monica

  Jeg er innom og sjekker bloggen din nesten hver dag for å se om du har skrevet noe nytt. Og hver gang jeg ser du har skrevet noe blir jeg like glad 😀
  Så jeg håper du fortsetter å blogge uansett hvor sjeldent/ofte det blir 🙂
  Dessuten har jeg blitt glad i Todd og vil gjerne ha oppdateringer på hvordan det går med han 😉

 6. Elisabeth

  Hei 🙂
  Jeg vil bare fortelle deg at det er og har vært en stor glede å lese bloggen din!
  Har lest den en stund, likevel om jeg ikke har skrevet så mange kommentarer. Jeg har lært så utrolig mye, ja
  det har rett og slett åpnet seg en «ny» verden for meg:) Jeg ble tipset om bloggen din av felles bekjente av Robert i fitnessbloggen, som også er helt rå 🙂 Og jeg har etter å fått mye kunnskap oppnådd store resultater det siste året:) vil takke deg for at du gir så mye av deg selv, og for at du er så snill og deler alt det du kan:) og det er sikkert mange som meg.
  På trøndersk: ønske dæ ei god hælg!! 😉 Hehe:)

 7. Michelle

  Å så gøy å høre fra deg igjen Kristine 😛 Maten så kjempe godt ut, spesielt cookiesene!!! nammy… Savner kesam produktene! jeg brukte de jo til alt der hjemme i Norge! jaja.. har masse deilig frukt og grønt her nede. Håper du har det bra, med alt som skjer der hjemme. At det bare er masse gjøremål og ikke noe negativitet! Håper du får en fin reise. Skal selv vekk i helgen.. 😉
  God heeeelg! klem til Todd :mrgreen:

 8. Kristine

  @Susanne: Det blir mest antagelig flere svar fra meg senere om jeg fortsetter bloggen, men akkurat nå føler jeg veldig for å holde livet litt privat. Men takk som spør 🙂

  @Cathrine: Haha, den så jeg i dag og! Men jeg turte ikke å satse på den i kveld, i tilfelle den ikke var god, så det ble brownies-karamell. Er skeptisk til å blande lakris inn i is, var den god?

  @Therese: ♥ ♥ ♥
  God helg søte deg!

  @lovelyliller: trening ,mat og morro.: De var myke og goode 😀 God helg!

  @Helene: Det blir slik noen uker til i hvert fall, så får jeg se hva som skjer. Tusen takk forresten, veldig hyggelig å lese 😀
  God helg!

  @Monica: Kanskje jeg kan ha todweb.no i stedet :mrgreen: Blir noe kjedelig nå som han går på spesialfôr da men..
  Tusen takk ♥

  @Elisabeth: Så utrolig bra, gratulerer med gode resultater og et kanskje ‘åpnere’ sinn i forhold til kost og trening (de to hører ofte sammen). Stolt av at jeg kunne bidra litt på veien 🙂
  God hælg te dæ! :mrgreen:

  @Michelle: Jeg er helt avhengig av kesam/skyr jeg 😀 Men jeg har alltid funnet alternativer når jeg har vært ute og reist, finner du ingenting i nærheten av det altså? Ja ja, de har sikkert masse annet godt og nyttig der nede 😉
  Blir godt å dra vekk noen dager nå, håper du får en fin tur og! Klem tilbake fra oss

 9. Anonym

  tusen takk for to gode mattips 🙂 jeg er takknemmelig for en «helgeblogg», ikke stopp! hehe! selv om jeg ser jo dilemmaet ditt. ha en fin helg 🙂

 10. Pinglo

  Tusen takk for en hyggelig kommentar på bloggen. Liker å stikke innom her av og til selv om det postes sporadisk, kvalitet fremfor kvantitet osv. :mrgreen:

  Ha en fortsatt fin helg 🙂

 11. Siri

  God helg!
  Jeg håper virkelig du opprettholder bloggen, det er så fint å kunne lese gamle innlegg og få matinspirasjon! 😀

 12. Treningsglede

  😉 Såååå enig med de over her….! Helgeblogging eller bare blogging når du har tid- ønsker det er supert. Og som Therese sier: Av egne egoistiske 😯 grunner håper også JEG at du fortsetter! Du har bare fantastisk herlige innlegg fulle av glede, motivasjon, inspirasjon- og kloke ord 😆 😛 !
  Gleder meg til å prøve cockies´ene;) Håper helgen din blir fantastisk deilig- kos deg masse, masse! :mrgreen: 😉 :mrgreen:

 13. camilla

  God Helg Kristine 🙂 Digger bloggen din og håper ikke du slutter å blogge! Litt er bedre en ingen ting 😉

 14. Elvi

  Jeg lagde disse i går kveld, og du kan tro de ble tatt godt i mot her i hjemmet! Jeg tok to stykker, gikk ut på kjøkkenet for å hente en til, men der hadde vist noen andre i huset oppdaget gode cookies 😆 det var det tomt!

  Godt å lese at Todd’ern er bedre! Ha en super helg 🙂

 15. Marit

  Jeg glemte å svare på det med kokebok. Det vil jeg ha! Om jeg forstod deg rett skulle du bare skrive ingredienser og ikke være supernøya på hvor mye av alt? Isåfall passer det meg fint. Om jeg absolutt må følge en oppskrift…når gjorde jeg det sist?…så vil jeg ihvertfall ikke følge den slavisk 🙂

  Og middagene dine er inspirasjon. Du lærte meg jo karri og banan, og jeg er evig takknemlig 🙂

Det er stengt for kommentarer.