En sterk rygg, og bort med ferdigposene

Aller først må jeg snike inn litt kattesnakk igjen; tusen hjertelig takk for deres kattekunnskap! Hvorfor forhørte jeg meg ikke med dere litt tidligere? :smile:
Da har jeg endelig fått en diagnose til Todds problemer (katteacne), og håper at han skal slippe å få kjøttsår igjen.
Jeg har litt dårlig samvittighet, som enhver overbeskyttende mor føler jeg at det er min feil.. jeg har vasket matskålene hans hver dag, men sikkert ikke godt nok. Og jeg har gitt han litt kattegodis hver dag . Nå har jeg imidlertid kjøpt nye stål-skåler med stativ! Dette burde vel være bra for han, selv om han var svært skeptisk til de.

I tillegg til allergifôr og snart innkjøp av en salve som jeg fikk anbefalt av dere, så skal han bli så god som ny.

Jeg fikk også hentet en sponsorpakke fra Nordic Nutrition.

Proteinpulver uten aspartam, laktose og karbo – med en deilig, fyldig sjokoladesmak. De fleste av dere vet at jeg ikke anbefaler noe som ikke faller i smak, det er faktisk et par produkter som aldri har sett bloggens lys nettopp på grunn av det. Man kan jo ikke gå god for noe man ikke ville ha kjøpt selv.
Dessuten fikk jeg disse gode proteinbarene, de er noe mindre enn 2good-barene så det er en perfekt størrelse. Jeg klarer ikke helt å bestemme meg for hvem som er favoritten, men jeg tror det må bli;
1. Cookies&Cream
2. Peanutbutter Chocolate
3. Double Chocolate Chip

Før jeg presenterer en veldig god middag skal jeg slå et slag for ryggtrening. Min personlige favorittmuskelgruppe er desidert ryggen. Det er utrolig mange som har problemer med ryggen, og det er ofte forskjellige lidelser. Muskel- og skjelettlidelser (MSL) omfatter:
– Nakke- og rygglidelser
– Leddsykdommer og plager
– Osteoporose
– Skader
– Andre revmatiske sykdommer

Det er mange lidelser som folk dessverre blir født med, mange skader etter ulykker o.l, og det er mange problemer som kommer i kjølevannet av andre fysiske og psykiske sykdommer. Jeg skal ikke undergrave alvoret av dette og påstå at trening hjelper for alle, eller at alle i det hele tatt klarer å gjennomføre det – men jeg må allikevel minne om at en sterk rygg tåler mer. Den skal tross alt holde deg oppe hele livet, egentlig er det en selvfølge at den må og burde prioriteres i den grad man kan. Det du klarer av trening her er bedre enn ingenting, dessuten er ryggen med på veldig mange andre indirekte styrkeøvelser.

Noen av øvelsene jeg har prioritert:
– Kabelroing
– Nedtrekk – både bredt og smalt grep
– Hantelroing
– Omvendt pec-deck
Av ryggen min å dømme så er jeg mer glad i å ro = ryggtykkelse. I forhold til bodyfitness så kunne jeg ha trent mer bredde, men det anser jeg som mindre viktig i forhold til ryggstyrke.

Og så til slutt det viktigste, Mat! Nærmere bestemt Moussaka.

Jeg har alltid vært veldig glad i middager med karbonadedeig; lasagne, moussaka, taco osv. Jeg har som oftest brukt ferdigposer (krydder o.l), men det siste året har jeg kuttet ut det og heller laget det selv – alt bortsett fra moussaka. Latskapen i forhold til potetene har gjort at sistnevnte gikk sist, men nå skal jeg aldri kjøpe ferdigpakker igjen. Du verden så godt mat laget fra bunnen av er!
Dette er riktignok den norske versjonen av moussaka (som opprinnelig skal ha auberginer, som jeg ikke liker så godt). Jeg hadde ikke spesielle ingredienser som jbk-mel osv tilgjengelig til en hvit saus, så dette er ikke en glutenfri versjon – men det kan du fint lage selv. Du kan også bytte ut potetene med en valgfri grønnsak om du vil.
Jeg valgte mandelpoteter;

Jeg skar de i skiver, hadde litt olje og krydder over, og bakte de i ovnen på 225 grader i ca 25 min.

Videre stekte jeg karbonadedeig med krydder og hakkede tomater. Jeg lagde også en hvit saus av 1 ss smør, 2 ss mel og 3,5-4 dl ekstra lettmelk.
I en form la jeg først kjøttsausen, deretter de bakte potetene, hvit saus over og drysset ost på toppen. Inn i ovnen på 200 grader til osten blir gylden.

Den beste moussakaen jeg har smakt!

Fortsatt god helg dere :grin:

63 kommentarer til “En sterk rygg, og bort med ferdigposene

 1. Mariann

  Hei!

  Jeg «oppdaget» denne bloggen for noen dager siden, og jeg må bare si jeg synes den er helt super. Har lest gjennom de fleste av innleggene nå, skrevet ned oppskrifter jeg skal prøve og vært på helsekost og kjøpt div nye varer!

  Du er en sann inspirasjon, og jeg håper du fortsetter å skrive. Er imponert over hvor mange av kommentarene du har svart på også, så skjønner det er mye å vedlikeholde i en sånn blogg! 🙂
  Du ser helt super ut også! Stå på 🙂

 2. Kristine

  @Anett: Nei, det er visst ikke det.. her er zero carb proteinet, det er akkurat samme merke; http://nordicnutrition.no/index.cfm?tmpl=butikk&a=list&b_kid=558012

  @Marit: Det er lov 😀

  @Stine: Så bra, det skal jeg lage igjen snart og 🙂

  @Siri: 😀

  @Adrian: På helsekostbutikker eller iherb.com
  Jeg pleier ikke å kjøpe så mye av gangen nei, vil helst slippe toll og mva

  @Mariann: Tusen takk for det! Det er mye jobb, men jeg liker godt den kontakten jeg har med dere lesere 🙂

 3. Lill Adriana

  Ja desverre. Mias kulinariske liv tok sin ende for omtrent et år siden. Er vist typisk for rasen. Fikk utslett på enkelte områder og klødde mye. I frustrasjon bet hun av seg klørne :/ så vi var ganske frustrerte en stund. Nå går hun på Hills Z/D for, et allergifor. Av en eller annen grunn reagerer noen dyr på de proteinene som er i vanlig mat. Vi vasker «problemområdene» en gang annenhver uke og skyller ørene hennes i ny og ne :/ så lett skal det ikke være. Men hva gjør man ikke for disse pelskledde!! 🙂 og så får de det så mye bedre etterhvert. God bedring og hold ut til Todd. Klem, klem LillA

 4. Kristine

  @Lill Adriana: Jøss.. dette har virkelig utvidet min kunnskap om dyreallergi 😆 Todd får også z/d fôret, og jeg må vel vaske han på haka innimellom – har ikke prøvd meg på den kampen riktig enda.
  Hva gjør man ikke for disse dyrene nei, vi gjør alt – selvfølgelig! Klem

  @Vana: Den så veldig god ut 🙂

 5. Lill Adriana

  Ja sånn til info vasker vi henne med Malaseb sjampo som er mot sopp. Men det er jo ikke sikkert det gjelder din lille tiger da 🙂 god kveld videre! Klem

 6. Tilbaketråkk: ♥ mamma | Trening, bodyfitness og fordommer

 7. Karoline W

  Fantastisk inspirerende blogg!! Satt igår og leste meg 40 sider bakover i bloggen din, utrolig mye bra lesestoff!! Gleder meg til å prøve alle oppskriftene på både middager og desserter 🙂 Alt ser kjempegodt ut! Skal prøve meg på moussakaen idag!! 😉

  Du ser forresten helt fantastisk ut!

 8. Tilbaketråkk: Matlørdag | Planlagte gjentatte repetisjoner

 9. Kristine

  @Madelen: Hei! Tenker du i forhold til trening eller mat?
  Maten er inspirert av vanlig moussaka, men i og med at jeg ikke liker aubergine så ble den byttet ut med noe jeg elsker; nemlig potet. Dessuten var det på høy tid å droppe de triste ferdigposene fra Toro 🙂

 10. Madelen

  Tenkte på mat! 😀 Lagde moussaka i går. Men tok med tomatpure i kjøttsausen, VELDIG godt og byttet ut hvetemel med SPELTMEL! og hadde skummelmelk istedenfor helmel Hihi, var godt det også 😀

Det er stengt for kommentarer.